Edzésnapló: Negatív rekord

2008.11.05. 07:30 angelday

Vannak napok, amikor egyszerűen nem megy. Teniszben is a mélyben vagyok, futásban annyira nem úgy érzem, viszont ma drámát kellett megélnünk, szörnyű drámát. Előbb a tenisz: vasárnap játszottam és rájöttem, hogy tehetségtelen vagyok. Most pedig javaslom, ugorjunk is vissza a futáshoz.

Későn, 20 óra körül értem haza, duzzadt fejjel és kavargó gondolatokkal. Hétvégén takarítottunk, így ma döntöttünk a futás mellett. Az irodaszéken úszógumit növesztő napi szerencsétlenkedés végén a megfelelő hazaéréskezés csakis az asszony ölelése (gyerek még nem szaladgál fogalom nélkül a nappaliban), tévé elé rogyás és az alkohol magunkhoz vétele lehet, mint a Mad Men című sorozatban. Nem pedig a futóruházkodás felöltése, a sötétben, fényszennyezett városban nekiindulás. Nehéz, na! Hol van Don Draper, amikor szükségem lenne rá?

Elindultunk. 2 kiri után elkezdett fájni minden lépésnél a térdem. Ha húztam neki, jobban fájt. Arra gondoltam, hogy az Igazi Futók átfutnak a fájdalmon, de képtelen voltam megtenni. Valószínűleg ezért vagyok öcsi, és nem igazi hős, mint Barack.

Az asszony is panaszkodott, hogy hétvégén köhögött, és most nem akarja erőltetni. Lassan botorkáltunk az utcákon. 3 kiri után úgy dönöttünk, hogy felszállunk a buszra. (Szívem szerint keresnék most egy jó vastag felkiáltójelet, amit ide tennék zárójelbe az előző mondat végére!)

A végén még mondtam neki, hogy legalább az utolsó pár száz métert húzzuk meg, de ő leszakadt, reménytelenül, én pedig 3.22 kilométerrel zártam a szakaszt. Hazaérkezésünk után kiderült, hogy az asszony már vacsorázott futás előtt, így nem is csodálom, hogy nem sikerült neki a mai produkció. Nekem viszont készített egy könnyedet jóasszony módra: kifőzött sötétebb színű virsli (3 db), kis saláta öntettel, sütőben megpirított kenyér (3 db).

Beemeltem, utána pedig édesanyám tejbegrízére ugrottam rá. A hűtőben találtam egy bizonytalan illetőségű tégelyt, amit egy terminátor-szerű vizuális processzálási folyamat eredményeként szamócalekvárnak értelmeztem, így a kettőt együtt fogyasztottam el. Sör helyett vizet ittunk, és a napi nagy hőmérsékletű agyi-olvasztótégelyről beszélgettünk.

Mindenkinek megvan a saját agyi-olvasztótégelye.

update: másnap és harmadnap reggel szintén a szamóca lekvárból ettünk.

45 komment

Címkék: betegség evés béna edzésnapló cél beöltözés aerób gondolatok edzés közben

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr72748394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

potyesz 2008.11.05. 08:19:45

angel, miert nem futsz koran reggel? En mindig korareggel futok, ha munkanapon edzek, de hetvegeken is delelott. Tudom, nehez felkelni, blablabla. Nekem is nehez, de az elso kilometer utan mindig belatom, hogy jol dontottem; jol indul a nap egy kellemes 45-55 perces futas utan, frissnek erzem magam es onbizalommal ont el a tudat, hogy ma is tettem vamalit a fittsegemert :)... A frusztraciod megertem, lehet hogy a "feny hianya" is hozzajarul a hosszabb estek miatt. Don't give up! Gyujts erot es ne engedj a celodbol. Ugye van celod? :)

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.05. 08:39:16

nekem a reggeli-délelőtti futás (erre utóljára nem hétvégén csak eygetem alatt volt példa :S) simán 3-5 ütéssel magasabb átlagpulzust produkál. Egyszerűen a szervezet még nincs bemelegedve, du 2 után esik mindig a legjobban a futás.

boibo 2008.11.05. 08:42:10

Potyesz
Biztos igazad van, élettanilag sokkal kedvezőbb lenne a reggeli futás. De gondolj bele: én így is 3/4 6-kor kelek, tök sötétben. Kelhetnék 1/4 5-kor, ha futni és aztán természetesen zuhanyozni is akarnék, még mielőtt a "csapatot" kirángatom az ágyból.
Ez ellentétes lenne a józan ésszel.

potyesz 2008.11.05. 08:49:49

boibo, igy tenyleg nem kivitelezheto. En kulfoldon elek, 9-re jarok dolgozni, 6:45-tol futok es siman beerek a melohelyre. Persze van egy negy elonyom: meg nincs gyerekem, akit oviba-suliba kene vennem. Nekem a futas arra kell, hogy "tartsam a formam", ne hizzak el az egesznapos ulo-meloban. Meg okos emberek is azt mondjak, hogy ha a zsiregetes a cel, a reggeli futas hatekonyabb.
Ras, hetvegen kiprobalom hogy koradelutan futok (ugyis tok hideg lesz mar itt) es megnezem, hogy nalam milyen hatassal van a pulzusszamra. Koszi.

cs (mi más) 2008.11.05. 09:02:44

Vazze, ott fuss ahol nincs busz, oszt nem kell felszállni. Én úgy szoktam, hogy addig futok az erdőbe befelé amíg bírok, aztán más megoldás híján meg hazáig.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.05. 09:08:28

potyesz: megmondanád kik azok az okos emberek? :) Ennek szívesen utánaolvasnék, hogy miért égeti a szervezet hatékonyabban a zsírt reggel mint délután.
Mostanában amúgy az este 8-9-es indulás jön be, igaz itt hatalmas ködök vannak lassan egy hete, és nagyon hangulatos a kihalt városban cirkálni így, de ha fél5-fél6kor hazaérek a melóból, mindig szívesen ráhúzok legalább egy-másfél óra pihit indulás előtt.

@angel:
van valami instantabb elérhetőséged? én már ilyen csetnemzedék vagyok: MSN-em ua. mint az emailcím amit kaptál :)

Nylonman 2008.11.05. 09:30:03

angelday: okosan tetted a buszozást! Akkor fussatok ha jól esik (nekem emiatt 2 év maradt ki :) )
Ettől a szomorú kedvhiányos és térdfájós résztől eltekintve örülök, hogy minden a normális kerékvágásba kezd visszatérni. Először kicsit megrettentem a Szasza féle "mogyorót a Tiramisu" helyett kezdettől, utána javult a helyzet a WR féle géndoppinggal (bár még az is kicsit bizarr csokis-májkrém szagú), de most már a tejbegríz, a virsli és a Csülök a téma.

Amúgy végre találtam egy jópofa versenyt, ahol minden "újonc" hosszútávfutó megfuthatná élete első 25 km-ét.
Frissítés 2,5 km-enként, olyan finomságokkal, amit az ember el sem tud képzelni, viszonylag védett és jól ismert pálya, szuper "versenytársak"...stb. A verseny neve Yours Truly és ez tényleg egy igazi globál futás. 2009-re még nincs kiírva, de tuti meg lesz tartva. Ha valakit érdekel, majd írok róla bővebben.
(érdekességképp: aki a versenyt szervezi, az úgy edz, hogy vesz egy 100 km-es vonatjegyet, csak oda... :) )

dontotti 2008.11.05. 09:31:50

Józsi! A térdfájás nálam is játszik sajnos, már régóta. Két megoldást találtam rá. Tilos egymás után két nap futni, sőt jobb két nap pihenő minimum (30 után már amortizálódik az ember) :). A másikat ti adtátok, pontosabban Kropesz az interjúban. Amióta figyelem, hogy hogyan rakom a lábam kevésbé fáj a térdem.

Amúgy a reggeli futás nekem se jön be. Egyszer próbáltam, de nekem reggel minimum egy kávé kell a bebootoláshoz, kávé után meg nem lehet futni, inkább wc-re megy az ember. :)

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2008.11.05. 10:17:17

en is a reggeli futas hive vagyok, es kave utan utan is lehet futni.
pont hetfon magyarazta a Beres Alexandra (mint okos), hogy miert jobb a reggeli mozgas zsiregetesi szempontbol.
Allitolag este mar a pihenesre rendezkedik be a szervezet... nem tudom, de reggel futni jo:))

potyesz 2008.11.05. 10:21:11

@Ras, a Spektrumon is lattam errol a temarol egy ismeretterjeszto filmet, amiben meg kiserletet is vegeztek erre vonatkozolag. Voltak alanyok, akik rendszeresen reggel futottak es voltak akik delutan. Nehany honap utan "komoly" kulonbseg volt koztuk. Estere, melo utan mar nem annyira vagyok futni, hanem inkabb csak pihengetek.

dontotti 2008.11.05. 10:37:18

Teljesen egyénfüggő, nekem meg jól esik "kifutni" magamból a napot.

Ez szerintem olyan dolog, hogy vannak a "pacsirta" meg a "bagoly" típusú emberek.

dontotti 2008.11.05. 10:40:48

Nylonman! Légyszi tájékoztass majd minket erről a Yours Truly-ról, ha lesz bővebb infód.

Köszi

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.05. 10:59:46

potyesz: A spektrum ismerettertjesztő film az kb a brit tudósok kutatásai alapján kezdetű index tudományos hírekkel egyenértékű... szóval linkeket akarok, táblázatokat és neveket. Béres Alexandrát a TV-ből, azért remélem nem bánjátok ha nem tekintem szaktekintélynek...

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.11.05. 11:22:39

A Yours Trulyról.
Az elmúlt 3-4 évben futottam rajta! Jellemzően a Margizstzigeten kerül (spontán) megrendezésre lehet 25 vagy 50 km-es távot választani, összesítjük az eredményt és valaki elküldi Sepponak. A frissítést mindenki maga oldja meg. Azaz inkáb bedobja a közösbe. Általában 1-2 asztal megtelik a hozzot jóból :-)
Január és ha jól emlékszem ferbruár utolsó vasárnapján szokott lenni.
Bővebben:
www.seponkotisivut.com/kotirata/yourstruly.php

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.05. 11:25:54

én előző évben csak reggel futottam. mi általában 03:45kor kelünk, mert feleségem 6ra jár dolgozni és több mint egy óra az út, így csinálom a kávénkat, uzsinkat amíg ő elkészül. még a nyáron is elmentem reggel futni mielőtt én is elhúztam volna melóba, de az volt a baj, hogy egy komolyabb edzés után olyan kába voltam, hogy egész nap csak bólogattam meg ettem. most áttértem a meló után futásra, így estére vagyok kifáradva, remekül alszom :)
ja és télen, reggel, hajnalban kurva elkedvtelenítő hideg van, egy éve amikor először belefagyott a takony az orromba abbahagytam az edzéseket. és vmikor most nyár végén kezdtem neki megint, mert addig az esküvőnket szerveztük. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.05. 11:30:38

józsi, ha nem esik jól ne erőltesd. de mindenképpen indulj neki így mint most, mert sokszor előfordul, hogy menet közben felpörög az ember. ezt a fent említett hajnali futásaim tapasztalatai alapján biztosan állíthatom...

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2008.11.05. 12:41:49

Tapasztalatom, hogy ha fáj, nem szabad erőltetni. Akár fej-, akár hátfájással indultam neki eddig, mindig csak súlyosbodott futás közben. Nem érdemes ráhajtani, mert csak elhúzódik a regenerálódás. A térdfájás attól is lehet, ha betonon vagy aszfalton futsz.

Nylonman 2008.11.05. 13:32:13

Jajj Szasza úr!!
Én itt próbálom a félelmeket eloszlatni, és csábítóvá tenni a 25 km-es távot, te meg itt száraz statisztika szerű adatokkal riogatod a jónépet, ahelyett, hogy a palacsintahalmokról, a tortákról, az integető buszsofőrről, a ...stb.-ről áradoznál.
Szóval csak az eszetek hallja meg amit az UltraSzasza mond, a szíveteknek majd írok róla mást. :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.11.05. 14:09:52

Lemúr Miki! Persze én hülye vagyok, rám nem kell hallgatni. Szombaton elmentem futni, kicsit fájt a derekam és a hajlítóm, aztán jóval később már nem éreztem annyira... annyi minden más elkezdett fájni, megosztódott a fájdalom. Persze fájósan nem szabad futni. egyetértek. Néha van kivétel és kockáztat az ember.

Nyloman.. ha jól emlékszem Te mindig csak enni jöttél :-)

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2008.11.05. 14:32:31

Szasza75, szerencsés vagy! :) Nekem a nyak- (vagy hát-) fájásom azért fokozódik futás közben, mert egyre jobban megfeszülnek a felsőtest izmai. Nálam ilyenkor nincs más megoldás, mint pihentetni, maszírozgatni, tapasszal kúrálni, amíg kb. egy hét alatt elmúlik. Lehet, hogy valami relaxációs technikát kell bevezetnem futás közben.

Az "elosztódik a fájdalom"-elméletet pedig talán kipróbálom, viszek magammal egy tűt és néha magamba szúrom, hátha... :)

De ez már olyan, mint az SZTK-ban a nyugdíjasok,
neked ott fáj, nekem itt sajog... :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.11.05. 14:40:35

Van az a határ ahol érztre minden egybe van. :-) A tűszúrás nem ismeretlen dolog. Orvosok ezt triggerpontkezelésnek hívják. Hatásos, nekem is volt már.

Nylonman 2008.11.05. 15:13:19

Szasza:
Nem igaz! Nem csak enni mentem! ..csajozni is.

Lemúr Miki: Mostanában nekem is elég katasztrofális a hátam, de futás közben nem zavar, mert le tudom lazítani a karjaimat ha érzem, hogy kezd problémás lenni. Egy kis gyakorlással könnyen megtanulható. Nem biztos, hogy mindenkinél hatásos, de nálam a kar lerázogatásával, lelazul a hátam/vállam is.

zsolababe 2008.11.06. 01:28:04

nna jo lassan elerunk oda hogy"ha 30 felett arra ebredsz reggel, hogy nem faj semmid, biztosra veheted, hogy halott vagy" :) azert remelem meg nem tartunk itt:)
En is reggel szeretek futni ehgyomorra es jo erzes mentalisan is, hogy ugy indul a nap, hogy tettem valamit... ondjuk az is igaz, hogy en utana nem az irodaba megyek hanem altalaban uszni, szaunazni, gozolni majd baratokkal ebedelni... szoval en asszem nem vagyok mervado es csak utalatra adnek okot, ha ezeket leirnam ide..hoppsz kiszaladt a szamon ..il. az ujjaim kozul :) de az esti futas tenyleg nem jo mert felporgeti a szivet, abban a szakaszban, amikor a szervezeted mar alvashoz keszulne es lassul.. ha reggel futsz akkor frisebb leszel utana es elvileg jobban turod a stresszt nagyobb a munkabirasod(nekem is ugy mondtak masok:D) es konnyeben alszol el es kelsz fel reggel. Azzal nem ertek egyet, hogy nem szabad ket egymast koveto nap futni... en mindennap futok csak nagy ritkan max egy heten egyszer tartok pihenonapot... es 170kilot cipeltem evekig valamint 40-50ezer km-t motorozom evente, szoval elvileg reg nem kellen tudjak jarni... szerintem ez genetikai dolog

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.06. 07:16:31

már ne haragudjatok, de fel sem merül hogy azért fáj mert baja van? esetleg erősíteni kéne srácok ;) Nagyon faja a homorítás, krallozás pl háterősítésnek (de a hasat sem szabad elhanyagolni, antagonista izmok!), vagy evezőpad...
Én télen támadólépéseket (vívólépésként vagy kitörésként is ismert lehet) csinálok hosszú sorozatokban valamint sok szökkellés, magas térd magas sarok, lábujjhegy nyújtózva, és nyújtok nyújtok nyújtok. Ha heti egyszer belefér egy 20-30perc, az már iszonyat sokat jelent!

És egy érdekes ötlet: évente egy véradás, hogy dolgoztassuk egy kicsit a csontvelőt is... :)

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.06. 07:19:06

A fájdalom csillapítás meg marhaság, aki kemény bírja :), viszont aki töbet ésszel mint ész nélkül, annak nem is fáj sosem, mert már ha picit fáj akkor nem erőlteti tovább...

ThufirHawat 2008.11.06. 09:41:08

A fájdalom üzenet arról, hogy baj van. Ez persze ritkán komoly, de azért illik észrevenni, figyelni, megtalálni az okát, és megszűntetni. Hobbi futónál, hobbi távokon nem szabadna (gyakran, erősen) fájnia semminek.
Nekem az enyhe izületi (térd) fájdalmaim is elmúltak a Béres Porcerő bogyótól. 1 hónapig szedtem kúraszerűen (elvileg 2-ig lehetne), 2 hét után elmúlt minden bajom. Próbáljátok ki!

Ui.: Nincsenek Béres részvényeim. :o)))

balota 2008.11.06. 12:09:09

Jelentem, sporttársak, tegnap megcsináltam életem elsö 10km-es távját :) Ez volt a cél 2008-ra, és már ért a dolog egy ideje. Ez volt a pálya: www.gmap-pedometer.com/?r=2379242 Az elsö 1.5 km arra ment, hogy folyamatosan fékeztem magam, nehogy túl gyors legyen a tempó. A féltávnál lévö igen durvának tünö emelkedö a valóságban is igen durva, úgyhogy eredeti tervemmel ellentétben nem keltem át a dombon Gazdagrét felé, hanem visszamentem arra, amerröl jöttem. A SportKit 11.18 km-t mért, a térkép 10.75-öt mutat, vagyis egész jó becslést ad, föleg, hogy egy másik cipövel kalibraltam, továbbá cipöfüzö alatt dolgozik az adó chip.

Vacsora elött futottam, és marha éhes voltam, mire hazaértem 1:04:21 után (pont 6-os átlag), de jól éreztem, hogy futás közben összeszükült a gyomrom: egyszerüen nem bírtam legyürni annyi kaját, amennyit gondoltam.

Kérdés azokhoz, akik iPod+chip kombóval nyomulnak: nekem a personal bests menüpont a legjobb 1k-t mutatja, meg a legjobb 1 mérföldet. Se 3k-nál, se 5k-nál nincs adat (--). Miért? Azt hittem azért, mert biztos megálltam 10-15 mp-re, és nem hagy a rendszer így csalni, de pl. tegnap nem álltam meg egyáltalán. Nektek mutat az iPod ilyen adatokat?

Ma reggelre megint fájtak a térdeim (minden futás elején 1-2 km-ig érzem, pedig mindig bemelegítek, aztán bemelegszik rendesenés nem érzem), úgyhogy kipróbalom ezt a Béres porceröt. Hogyé aggyák, Thufir? Hány bogyó van benne, mi a beviendö mennyiség?

boibo 2008.11.06. 12:11:01

OFF

S.O.S.!
Találtam egy cipőt, amibe első látásra beleszerettem. Így hívják:
BRS1000 CARBON RUBBER, persze nike :-)))
Lehet ebben futni is, ráadásul elsősorban terepen, vagy csak jól néz ki?
Előre is kösz a segítséget! :-)*

DaMartian 2008.11.06. 12:20:22

balota gratulálok!!! Én Gazdagréten laktam 10 évig, ott nyomtam a lakótelep köröket! Ott felfelé tényleg nagyon kemény!
Az ipoddal kapcsolatban nincs ötletem.. Elvileg ha már futottál 5K-nál többet, automatikusan kell hogy update-elje a rekordokat. Bár néha csinál fura dolgokat az iTunes, még az is lehet hogy majd egyszercsak utólag megjelenik!
boibo! Biztos hogy a cipő nevét elnézted! A BRS1000 Carbon Rubber annak a széntartalmú gumitalpnak a neve amit a futócipők külsőtalpán használ a Nike hogy lassabban kopjanak. Nézz meg bármilyen Nike futócipőtalpat, mindegyiken rajta lesz a BRS1000 felirat!!! Próbáld megtudni a cipő valódi nevét vagy termékkódját (6 számjegy) akkor megírok róla minden infót!

boibo 2008.11.06. 12:44:45

Jó, közben megvettem ám, nem tudtam ellenállni. A szerelem az szerelem :-)))

317033-071 ennek az eleje hat számjegy, akkor ez az?

boibo 2008.11.06. 12:52:10

Kellene futócipőkre is egy korrekt összehasonlítgatós rendszer, mint most a köt. bizt.-okra. Csak nem feltétlen az árat kellene szűk keresztmetszetként elfogadnunk, az is csak egy lenne a különféle szempontok között. És ha minden infót megadtam a futószokásaimról, testsúlyomról, árérzékenységemről, szín béli elvárásaimról (:-D), stb., stb., akkor a végén dobja ki, hogy NEKEM mi a legjobb.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.06. 13:16:32

a BSI melleta spuri boltban (meg versenyeken) szokott lenni vmiféle számítógépes mérés ami megmondja neked, h milyen típusú futócipőket vegyél, de szerintem színt ott sem tudnak... ;)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.06. 14:13:57

Hajrá balota!
Megpróbáltam végig olvasni a kommenteket, de nem merült fel, hogy... Az ilyen-olyan fájdalom kisebb szerinttem, ha a bemelegítés jól sikerül, vagyis elég intenzív.

FutoBolond 2008.11.06. 15:29:21

boibo, ez csak akkor menne, ha gipsz mintat is kuldenel a labadrol, de akkor se tokeletesen.

A szokasaidnak, sulyodnak, nemednek, terepnek es ludtalpassagodnak vagy annak hianyanak jo esetben 4 marka 6 cipoje is megfelel. De hogy pontosan melyik is illik a labadra, az csak proba alatt derul ki. Vagy meg ott sem...

Egyebkent a legtobb nagy ceg tart fenn olyan oldalt, hogy ikszeld be, milyen a labad, mi meg kimatekozzk, hogy melyik ciponk jo rad. Ugyanez nagyobb meritesbol a runnersworld.com es hasonlo futoportaloknal is fent van, altalaban a foszponzor iranyaba huz.

FutoBolond 2008.11.06. 16:16:10

jah, fajdalom tema: ahogy Thufir is irta: a fajdlom egy jelzes, check engine, hogy kropkozzak egyet.

ha verseny van, vagy egy hetig ugysem ernel ra ffutni, akkor ignore, felulbiralod, jobban tudom en azt... kis fajdalmat kibirunk, legalabb segit ebren maradni...
azert persze ezt is esszel, neha becsuszik infarktus, vagy fel ev edzeskieses egy tuleroltett izulettel. Azert mert eye of the tigert hallgatsz, nem te vagy a silvester stallone, aki 300 vietkong lemeszarlasa utan sem kap vizholyagot, csak szuszog kisse...

Ha viszont edzel, a heten meg legalabb ketszer el akarsz menni futni, stb., akkor jobb, ha odafigyelsz ezekre, nem koptatod szet tetljesen az izuleteidet, nem tepeted le a kormeidet vagy a borodet, nem fazik meg a torkod, stb., hanem a buszra szavazol. racionalis, nem? ma nem futom le a harom kilometert, hogy holnap menjen a 10k

DaMartian 2008.11.06. 17:21:59

Nem akarok negatív lenni boibo, de ez a modell nem a legkomolyabbak közé tartozik. Lehet hogy szépnek szép, de futásra egészen biztosan találtál volna jobbat! A neve egyébként Air Max Vis Beauty SL. Hogy jót is mondjak róla, a sarokrészen elég komoly csillapítása van, így betonon is jól védi a lábat, a felsőrész kettős kaptafa kidolgozása által pedig jól illeszkedik. Ami a vegyes érzéseket adja részemről, az az anyaga: szintetikus bőr. Ami télen jó szolgálatot tehet, mert nem ázik be és tisztítani is könnyű, de ha jön a tavasz meg a meleg, fel fog robbanni benne a lábad olyan melege lesz! Ezeket a stílusú cipőket inkább csak sport által inspirált utcainak mondanám. De ha jól érzed magad benne, természetesen alkalmas futásra, mert megfelelően védi a lábadat! Remélem sok örömöd leled majd benne!

almee 2008.11.06. 17:55:26

Boibo!
Vannak cipőtesztek, arra érdemes elmenni, hiszen ott kipróbálhatod, megnézik a futóstílusodat, megkérdezik a profi szekemberek, hogy hol futsz, mennyit stb. És akkor biztos olyat veszel, amit jó.

DaMartian 2008.11.06. 18:04:26

Ha már almee szóba hozta, a cipőtesztek idejét és helyét megtudhatod innen: www.futocenter.hu

boibo 2008.11.06. 19:50:05

Köszönöm!
:-)***

potyesz 2008.11.07. 12:21:49

Ha mar negativ rekord a cim; ma megdontottem egy rekordomat: reggel 3 fokban futottam 10 kilometert. Kicsit feltem, hogy nagyon hideg lesz, de nem volt rossz. Azt hittem, hogy az orrom "fajni" fog a bearado hideg levegotol, de nem:). Egyszoval pozitiv elmeny volt ez a "negativ" rekord. A hetvegen lesz eselyem tovabb javitani, ahogy az elorejelzes mondja.

boibo 2008.11.07. 13:20:29

Potyesz
Ha rendszeresen kint futsz, fokozatosan hozzászokik a szervezeted az egyre hűvösebb időhöz, kutya bajod se lesz, sőt, még ellenállóbb is leszel a szokásosnál.
A friss hóban való futásnak pedig varázslatos a fílingje, már alig várom!!!

potyesz 2008.11.07. 14:18:45

@boibo, majus ota futok rendszeresen, ez lesz az elso telem :). Ezert aggodtam kicsit, de mar nem. Itt szerintem nemsokara lesz friss ho, majd megirom :).
Azt hittem, jobban fol kell oltoznom, mint eddig, de nem volt veszes. Kesztyut ma vettem eloszor.

potyesz 2008.11.19. 13:45:23

ma reggeli uj "Negativ Rekord"-om -1 fokban futas... Nem tudom meddig fogom birni, szerintem -10, -15-ig biztos. :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása