Zsola: The Biggest Loser, avagy a Nagy Fogyás...

2008.11.20. 14:29 angelday

A Futóblog egyik sztár-aktív kommentelője Zsola meséli el, hogyan adott le Norbi nélkül 90 kilót egy év alatt. Át is adnám neki a szót.

A blogon többször felmerült kérdésként, hogy miként lehetséges 90kg-ot leadni egy év alatt, hát megírom. Bár megfosztom magam attól az igen kétes dicsőségtől, hogy eladom magam mondjuk Norbinak vagy valamelyik másik, igen okos gurunak, azt mondva, hogy az ő módszerük illetve termékük az egyetlen célravezető. :-)

Mekkora esélye van egy közel tíz (!) hónapra, 4,75kg-al született csecsemőnek, hogy később egy vékony gyerek legyen? Könnyen beláthatjuk, hogy semmi. Természetesen, mivel még nem az "internetes" gyerekek korosztályába tartozom, így a gyerekkori rohangálások, fára mászások nem engedtek teljesen elhízni. De az tény, hogy jóval nagyobb voltam a többi átlagos gyerek mellett. Utána jött a vízilabda. Nem kell ecsetelnem mi lett, mikor abbahagytam (mindenki látott már volt vízilabdásokat).

Sikerült is fél év alatt 25kg-ot felszedni, és az évek során még hozzájött másik 15. Évekig 130kg volt a versenysúlyom, de azért mozgékonyabb voltam annál, mint ami kinézett belőlem. Kipróbáltam mindenféle csodamódszert, amik többé-kevésbbé működtek is, de ahogy visszatértem a "normális" életemhez, több jött vissza, mint ami lement.

Már ekkor rájöhettem volna, hogy CSAK OLYAT SZABAD CSINÁLNI, AMIT ÉLETED VÉGÉIG TUDSZ TARTANI, KÖNNYEDÉN!!! Amikor a dohányzás és egyéb dolgok abbahagyása után 3 évvel, újabb 40(!)kg-al lettem gazdagabb, úgy döntöttem, hogy elég. Nem volt ruha a méretemben, már Amerikában sem, kétszer meg kellett gondolnom, hogy felmenjek-e egy lépcsőn és a születésnapjaimat már úgy fogadtam, hogy megint egy évvel kövérebb lettem! :-)

Eldöntöttem, hogy nincs más hátra, ebből bizony gyomorgyűrű lesz! Be is rakták, annak rendje, s módja szerint. Én becsülettel kivártam a műtét utáni 4 hetet, ameddig csak pépeset ehet az ember, és akkor ismét azt mondtam ELÉG! Amikor mennem kellett volna a gyűrű beszűkítésére, egy hatalmas sültkolbászt majszoltam Balatonon. Telefonon hívtam az orvost, hogy meggondoltam magam! Elmondtam neki, hogy én inkább megállom, hogy kevesebbet egyek, mert azt lehet, hogy életem végéig bírom, de azt, hogy ne egyek jókat mert nem engedi a gyűrű, ki van zárva. Az orvos csak annyit mondott erre, hogy akkor felesleges volt berakatnom. 

Tudni kell, hogy a fogyásnál 90% a kaja, és a sport az bizony csak a maradék 10% Amennyiben csak nem akar valaki meghízni, akkor az arány pont fordított. Ha te rengeteget eszel, de rengeteget sportolsz is mellette, akkor az esély igen kicsi arra, hogy meghízz.

Evés

Elhatároztam, hogy most az egyszer olyan módszert választok, amit életem végéig bírok. Tehát maradnak a kedvenc ételeim, csak kevesebbet eszem belőlük. Példa: reggel felszeleteltem egy zsemlét (öt szelet!) és megkentem sajtkrémmel, betakartam kolbászokkal, sajtokkal, mellé egy nagy tányér paprika, paradicsom, retek, újhagyma combo :-) került. Ennek ettem meg a felét. Nem volt könnyű otthagyni, de kb. tíz perc múlva jött egy kis jóllakottság érzet.

Amikor másfél óra múlva újra éhes lettem, megettem a másik felét is. Ekkor már eltelt a délelőtt, és még csak egy zsemlét ettem! Az étteremben rendszeresen fél adagot kértem, és annak a felét erőszakkal otthagytam mindig. Nem mondom, hogy könnyű volt, de mindig megérte, mert pár perc után nem voltam már éhes.

Természetesen másfél óra múlva már kopogott a szemem, de akkor legfeljebb megint csipegettem valamit. Olyan hamar lett eredménye a dolognak, hogy magam sem hittem el, és onnantól már gond nélkül ettem a kis adagokat kevesebbszer is, mert elkapott a láz. Egy idő után már azt éreztem normális adagnak, és elborzadva néztem egy-két barátomat, hogy mennyit eszik.

Én is azt gondoltam, hogy én nem is eszem sokat, csak egyszerűen hízékony vagyok, de el kell keserítsek minden kövér embert: IGENIS SOKAT ESZTEK! Ha valaki egy étkezésre annyit eszik csak, amennyi a tenyerében elfér, legyen az bármi, akkor biztosan le fog fogyni. Amikor el kezd majd később többet enni (merthogy a sport miatt igény lesz rá) akkor már a mozgás segít abban, hogy ne jöjjenek vissza a kilók.

Futás

Tisztában voltam vele, hogy 170 kilósan nem futhatok, ha még akarok járni a jövőben is. Elkezdtem futópadon gyalogolni 4 km/h-val a legmagasabb emelkedőre (kapaszkodva) 20 perceket naponta. Ezt szépen felhoztam napi 40 percre, a szombat-vasárnap mindig pihenőnap volt.

Egy idő után nem csak az állóképesség fejlődése, hanem az unalom miatt is elkezdtem váltogatni a gyorsabb-lassabb szakaszokat, de a napi 40 perchez tartottam magam. Amikor átléptem a bűvös 100 kg-os határt, úgy gondoltam itt az ideje a futásnak.

Először szépen lassan beiktattam 10 perc emelkedőre gyaloglás után 1 perc futást, majd újra gyaloglást. Amikor már odáig jutottam, hogy le tudtam futni egy huzamban 10 percet, akkor elhatároztam, hogy kimegyek a Margit-szigetre és bárhogy is, de körbefutom.

Én voltam a legjobban meglepve, amikor 36 percen belül végére értem a körnek és kellemesen el voltam fáradva, de nem kapkodtam levegő után és életemben először megéreztem azt az eufóriát, ami szerintem ezen a blogon többeknek a legnagyobb élmény a futásban.

Másnap elutaztam, másfél hónapot Floridában töltöttem, ahol minden egyes reggel futottam, kivétel nélkül minden nap. Mikor hazajöttem, Bakai Mátyás barátom rávett, hogy fussak velük 2 kört, mert szerintük csak annak van értelme. 63perc alatt sikerült, de az egész egy nagy holtpont volt :-) Egy hónap után viszont már 57perc lett belőle.

1 év és 2 hónappal a kezdéstől számítva pontosan 90 kilóval voltam kevesebb. Kaptam egy vadonatúj életet (!) és ami másnak természetes dolog, azokat a dolgokat úgy élvezem mint egy gyerek. Kerékpározom, vízisíelek és ami a legfontosabb, futok mindennap, mert jó érzés úgy kezdeni a napot, hogy tettél valamit a jobb közérzetedért, ami már nem a fogyásról szól, hanem az Életről.

Epilógus

...március óta futok, most vasárnap, életem első félmaratonját 1:57:49 alatt teljesítettem...

...a 170 kilós gyerek most valahol nagyon röhög....

 

 

 

120 komment · 1 trackback

Címkék: fogyás kiló zsola egy év manifesztó

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr80778194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kvazifoldon pont hu 2008.11.20. 19:58:26

FutásOlvastam a Futóblogon ma Zsola beszámolóját arról, hogyan fogyott egy év alatt 90 kilót. Jól olvastad, 90-et. Ez már önmagában is tiszteletet érdemel, főleg az akaratereje, amivel én sajnos kevéssé bírok, ezen a téren sem. De most nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janoka 2008.11.20. 14:45:56

Zsola ez kökemény, minden elismerésem hozzá.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.20. 14:48:11

zsola vazze :) kőkemény vagy. Bevallom sokkal nagyobbra tartom az ilyen embereket, mint a világcsúcstartó futókat, pár éve is találkoztam hasonló emberekkel, akik bár más nagyságrendbe, de számomra hasonlóan imponáló akaraterővel és elhatározással fogytak le. Emberileg szerintem ez sokkal nagyobb erőfeszítés. Mindig azokról szólna ka hírek akik felmásznak a Mount Everestre, közben szerintem feljönni a Marianna árokból tengeszintre, nagyobb küzdelem. Csak ez nem akkora hír, mert tengerszinten sokan vagyunk. Tengermély tiszteletem :)

potyesz 2008.11.20. 14:48:52

Zsola, respect... gratula. Ismet beigazolodni latszik, hogy "minden fejben dol el". :)

DaMartian 2008.11.20. 14:55:05

zsola b..meg! Nem tudok mit mondani! A szőr felállt a karomon, ahogy olvastam! Ha lenne kalapom most megemelném! Földig hajolok ilyen kitartás előtt! Gratulálok a félmaratonhoz is! Sajnálom, hogy nem találkoztunk Siófokon személyesen is, hogy megrázzam a kezed! De ami késik, nem múlik! A továbbiakban is csak a legjobbakat!

kaszi 2008.11.20. 14:56:13

+1 gratuláció!
a két kép egymás mellett : mindennél többet mond!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.20. 15:10:56

mondtam én, hogy "kemény vagy zsolaaaaa!" :DDD

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.11.20. 15:16:00

Királyság! Az akaraterő minden.

MrCain 2008.11.20. 15:16:23

Minden tiszteletem és gratuláció!

boibo 2008.11.20. 15:17:20

A gratulációt és a "nagyölelés"t :-) már átadtam személyesen. Örülök, hogy most megismertem a történetedet is.
:-)***

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2008.11.20. 15:36:50

én is csak a gratulálók sorába tudok beállni. ez már teljesítmény!

_Budabitch_ (törölt) 2008.11.20. 15:49:10

Elképesztő! Gratulálok! Kérem szépen a Nike-ot, hogy kérjen fel ARCnak és mutasson meg a fél világnak, persze csak, ha akarod. Óriási nagy gratuláció még egyszer!!!!!

dpspeti 2008.11.20. 15:51:37

Gratula :)) Na ez az, ami nekem igazán jol jon, az ilyen "semmi csoda, csak kitartás kellett" tortenetek, mert ebbol az ember tud tanulni.

Es láthatoan a haja is kiszokult :DDD (csak vicc)

MortálWombat 2008.11.20. 15:52:01

Riszpekt!

(Csak annyit jegyeznék meg, hogy én is tíz hónapra sülettem - 4,00kg/60cm-vel és 29 éves koromig nem voltam több 50kg/174cm-nél.)

borleszk (törölt) 2008.11.20. 15:55:15

nagy respect mindezért!

akaraterő!

Lunitari 2008.11.20. 15:56:00

Gratula ;)

Mondjuk erre én is rájöttem, ezért el sem híztam. Elég egy comb a többit már csak az érzés miatt eszi az ember :)

tóthlili 2008.11.20. 15:56:30

Ez egyszerűnek és követhetőnek tűnik, érthető is. Csak ne utálnék annyira futni...Ja, és Norbit soha! Se a tanácsait, se az ételeit, se a "gyönyörű" feleségét nem követném semmiben!

Átokfajzat 2008.11.20. 15:57:16

"Mekkora esélye van egy közel tíz (!) hónapra, 4,75kg-al született csecsemőnek, hogy később egy vékony gyerek legyen? Könnyen beláthatjuk, hogy semmi."

Azért lássuk be, nem ezért lettél 170 kiló, hanem a folyamatos kétpofárazabálás miatt.

Természetesen az elismerés kijár, megtetted azt, amihez sokan mások gyengék. Grat.

lehetetlenember 2008.11.20. 15:57:18

Legmélyebb tiszteletem Zsola, sokat kell még tanulnom addig viszont van kire felnézni. És valahogy megint a motiváció témájához jutottunk.

Lunitari 2008.11.20. 15:58:09

Futás nélkül is megy ;)

Átokfajzat 2008.11.20. 15:59:58

tóthlili 2008.11.20. 15:56:30

Miért nem szereted ezt a kedves, okos sssstílusosss embert?

kombinat · http://cciepursuit.blog.hu 2008.11.20. 16:00:09

Gratula a teljesítményhez. Én ~1.5 év alatt 10-11 kilót fogytam, de ugyanannyit kajálok mint előtte.
Most 78kg vagyok, kíváncsi leszek, hogy hol lesz meg az egyensúly, mert még most is megyek szépen lassan lefelé.

Más: Van itt aki Gyulán, vagy a környékén fut? Szívesen összeállnék vele(velük) reggeli/esti futásokra, vagy hétvégi nagyobb távokra.

2008.11.20. 16:04:09

Ez igen Zsola, gratulálok! :)

zsolababe 2008.11.20. 16:21:33

koszonom mindenkinek!:)
azert kevesebb mint 2ora alatt ennyi komment:))))
Viszont remelem, hogy sok embernek azert ez motivacio lesz ahhoz, hogy ne torodjon bele a masok altal "megvaltoztathatatlannak" tartott dolgokba...
Ezert irtam, annak idejen itt, hogy fuggetlenul attol, hogy a Nike egy multiceg es persze, hogy szlogeneket kell gyartson o is es az osszes tobbi sportszergyarto, de szlogenektol fuggetlenul: "a lehetetlen nem letezik" :)))
..ja es a rock&roll orok es a szorakozas mindenekfelett!!! :)))))

Közöd?? (törölt) 2008.11.20. 16:24:18

Fantasztikus! Őrizd is meg a súlyt, nagyon vigyázz rá! Én magam 50 kg-ot fogytam 1 év alatt aztán visszajött minden kb 2 év alatt:-((

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2008.11.20. 16:26:04

Gratula Zsola! Én is küzdök a kilókkal, élmény volt olvasni a történetedet.

TCrown 2008.11.20. 16:26:13

Kedves Zsola, gratulálok!!!

Külön köszönet az "el kell keserítsek minden kövér embert" részért, maximálisan igazad van.

Én világéletemben csikasz voltam, kockás hassal, és ha elnézem, hogy pár "hízásra hajlamos" ember mennyit képes megenni - hát abba én bele is halnék.
A te leírt reggelid jó példa - az nekem egy napi kaja. Még maradna is belőle... :)

Gratula még egyszer.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.11.20. 16:55:43

Bevallom én már tegnap este elolvastam a postod! Így "felkészülten" vártam este hogy találkozzunk. Sajnos elkerültük egymást, de majd egy koncerteden kezet fognék Veled! Nem csak köszöntésből...

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.20. 17:06:51

Jó az ajánló, nem kell Norbi a sikerhez :)

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2008.11.20. 17:09:04

Ez már derék!

Van egy-két hájas ismerősöm, akik mindig arra hivatkoznak, amit te is írsz: ilyen a metabolizmusuk, nem tehetnek róla, már a nevetéstől is híznak... Pedig úgy látom, hogy a kövérség -- az extrém esetektől eltekintve -- az emberek 90 százalékánál csupán a kényelem és az igénytelenség tünete.

Szeretném körbeküldeni nekik ennek a bejegyzésnek a linkjét, de tuti, hogy sértődés lesz belőle. :)

Gratulálok!

zorka_ 2008.11.20. 17:13:01

Gratula, Zsola, nem semmi teljesítmény. A bőröd ment szépen a súlyod után, nem volt gond? A nagy fogyásban mindenkinél műtét kellett állítólag, felvarratni, mert kifogytak belőle, mint egy télikabátból.

Felnézek rád, nem lehetett könnyű azért. Óriási lelkierő kell hozzá. Elképzeltem, hogy egy helyes kis adag milánói van a tányéromon és valaki elvenné előlem a felét. Haragos lennék. Hogy magamtól ott hagynám-e? Nem hiszem. Nem vagyok akkora jellem, mint te :) Igaz, nagy volt tét. És megérte, ahogy látom.

Nagy vagy, Zsola:) Én meg nyertem egy jó kis blogot, nem is tudtam rólatok eddig.

indaszakpass 2008.11.20. 17:13:02

Kedves Zsola!

Gratulalok! En 20 kilot fogytam evekkel ezelott futassal, 105rol 85re. Nagyon jo volt, de sokat is kellett futni. Sportolni, futni most is szeretek, de most 112kg-ot nyomok :( Igy mar nem megy olyan popecul, persze. Igen, sokat eszem..Ha vacsora helyett futas lenne mondjuk hetente 4szer, az mar mingyart mas lenne! Az irasod erosen motival ebben. Koszonom. :-)
udv
iszp

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.20. 17:43:37

szerintem a legfontosabb mondat: "csak olyat szabad csinálni amit életed végéig tartani tudsz"
Ez igaz a futásra, evésre bármire. A legtöbb diéta ott bukik meg, hogy az emberek kúraszerűen csinálják. Vagy azért mert nem bírják tovább, vagy azért mert egyszerűen életveszélyes lenne tovább csinálni, mert ne mteljes értékű táplálkozást nyújt.
Aki ne méletmódot és életszemléletet vált az szinte biztos, hogy kudarcot vall hosszú távon.
Amúgy megjegyezném hogy én 4,3kg/62cm-el születtem és örülök a 20-22es BMI-nek, sose volt több... minden bizonnyal én vagyok a kívétel aki erősíti a szabályt :)

firlefranc 2008.11.20. 17:51:14

Soha nem éreztem eddig senkivel szemben sem irígységet. Őszintén mondom.
Most először.....
Édesanyám szavaival: "Nagy vagy és Einstein!"
Minden elismerésem és tiszteletem a blog írójának.

FutoBolond 2008.11.20. 17:52:43

Zsola, hatalmas elismeresem!

Remelem, futunk meg valamikor egyutt! :)

Hüpnosz 2008.11.20. 18:09:38

Respekt és tisztelet Zsolának, a nem-békának (Belga után szabadon) :). Ha több ilyenről hallana az átlagember a médiában, nem lenne szükség Norbira és társaira :).

pityor 2008.11.20. 18:16:26

garatulálok.
ma már nem akartam futni... de ezek után...
mégis elmegyek :-)

veszettfejsze 2008.11.20. 19:11:06

Gratulálok én is! És köszönöm a választ a kérdéseimre! Mennyire igazad van!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.20. 20:25:40

Gratulálok!
Pont jókor jött ez a biztatás. Egy éve tettem le a cigarettát. Most a fölös kilóimat szeretném.
Hasonló módszerre gondoltam én is. Köszönöm, hogy megerősítettél ebben.

zsolababe 2008.11.20. 21:41:50

Nagyon orulok, hogy sokan irtatok, hogy motivalo az iras! Pont ez volt a cel... elmondani, hogy nem valami csoda kell, meg nem en vagyok kulponleges, amiert megcsinaltam, hanem BARKI utanam tudja csinalni... elvileg:)))) Orulnek ha minel tobb ember vinne veghez, amit megalmodik, legyen az fogyas, cigirol leszokas vagy barmi az eleteben!

manor 2008.11.20. 22:14:41

zsola, muszáj megkérdeznem: hogy juthattál el a 170 kg-ig? Hogyhogy nem lett eleged "menet közben"? Vagy ez úgy működik, hogy mivel szép lassan jönnek a kilók, az embernek van ideje hozzászokni és folyamatosan idomul az énképed a valósághoz? Világ életemben sovány voltam, szerencsére nincsen tapasztalatom a témában.
Persze lehet, hogy ez egy küldetés volt, aminek a végén, a posztokból kiindulva, példaképpé váltál, sőt, merjük kimondani, elindultál az ikonná válás útján:)) Természetesen nem érdemtelenül!:)

indaszakpass 2008.11.20. 22:46:11

Szia Zsola!

A motivacio eros dolog..ma majdnem ketszer annyit toltam a kardion, mint szoktam, 50percet. koszi! :-)
udv
iszp

zsolababe 2008.11.20. 23:44:32

manor@
igen egyszeru.. az ember nem is figyel ra merthogy ugyis kover tehat nem meri magat... meg hat pont ugyanolyan kover ember voltam mint a tobbi, aki ugy csinal mintha elfogadna sajat magat es meg viccet is csinal belole.. tudod, a tobbiek jofejnek tartjak es nem is gondoljak, hogy kozben azert ot ez igenis zavarja. Olyan kover ember nincs aki elfogadja magat(az hazudik) maximum olyan, aki beletorodik... en beletorodtem es vegul is a csajozassal sem volt gondom(humorral kompenzaltam a kinezetemet:D) de egyszer csak eljott az a pont, amikor veget akartam ennek vetni. Mindenkinel eljon egyebkent csak mindenkinel maskor. Es hat valaki nem hiszi el, hogy meg tudja csinalni.. ugy nehez mondjuk. De tudod, ha beleesel a melyvizbe es nem tudsz uszni, akkor le kell merulj a legaljara, hogy el tudj rugaszkodni... hat en lemerultem... az elrugaszkodas viszont jol sikerult :)

dpspeti 2008.11.20. 23:46:08

manor: nem veszed észre, tudom meglepo, de tenyleg nem. Ez olyan, mint amikor nem veszed eszre azon a valtozast, akit minden nap látsz, de ha mondjuk 1 honap mulva latnad, már sokkal inkább megláthato a változás.

Zsola: Itt volt egy kérdés, ami szerintem nagyon fontos: a Bőröd hogy viselte a -90 kilot?

zsolababe 2008.11.20. 23:59:26

dpspeti@
a borom aranylag jol viselte de azert nem lehet azt mondani, hogy nem ferek a borombe:) januar 8-an mutenek.. remelem hamar regeneralodom majd
azert 1ev alatt minusz 90 nyomtalanul nem mulik el sajnos plane hogy nem 20 eves vagyok:)

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.21. 07:22:15

látom itt sokan akkroa erőt merítettek az írásból hogy egyből nekiláttak többet és jobban. Szeretném felhívni a figyelmet, értetek aggódva, hogy továbbra is a szisztematikusan, kis lépésekből felépített taktikával lehet biztonsággal és hoszú távon is eredményesen haladni. De duplázzátok a gyakoriságot és az adagot ész nélkül mert az nem vezet semmi hasznosra. Szóval csak így tovább előre, lelkesen, de józan ésszel is :)

dpspeti 2008.11.21. 08:33:06

Zsola: Igen, erre gondoltam :( Jo, mondjuk nekem nem 90et kell fogynom :)

potyesz 2008.11.21. 08:54:40

@Ras valszeg azt szeretted volna irni, hogy NE duplazzatok a gyakorisagot es az adagot esz nelkul, mert az nem vezet semmi hasznosra. :) Teljesen igazad van...

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.21. 09:12:32

potyesz köszi :) reggel van még, szóval NE... a De... helyett.

zsolababe 2008.11.21. 09:17:18

igaza van Ras-nak en is irtam, hogy nem esz nelkul alltam neki egybol futni,hanem eloszor gyalogoltam es fokozatosan emeltem az idomennyiseget is... bar ha valaki betartja a pulzushatart es elotte bemelegit utana pedig jol lenyujt, akkor vegul is futhat amennyit csak akar:)
de igazabol a post lenyege nem az volt, hogy most mindenki duplazza meg az adagokat hanem, hogy senki ne adja fel mert biztos, hogy beer a celba!!!

potyesz 2008.11.21. 09:21:13

Ras, biztos azert vettem eszre, mert ma mar megvolt a mai adagom :)... egy laza 10 km :)

2008.11.21. 09:32:21

Zsola utolsó mondatát úgy olvastam, hogy senki ne adja fel, mert biztos, hogy beer a célban. /sör/ bocs :)

zsolababe 2008.11.21. 09:36:09

decibells
akar ugis olvashatod:) ..tudod a motivacio igen fontos ;)

ThufirHawat 2008.11.21. 10:05:10

Apám... Ez komoly. Gratulálok!

Z-o-g 2008.11.21. 10:13:50

Én is gratulálok, mint kövér, és kérdésem is van: Máshol mindenhol azt olvasom, hogy kell a két futás között egy regeneráló nap.
Ja: Télen is futottál, ősszel is, esőben? Mindennap?

Z-o-g 2008.11.21. 10:22:35

Még egy: a sérülések végig elkerültek?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.21. 10:47:33

@Z-o-g, kell az az egy nap szerintem is. már akartam is mondani zsolának, hogy nagyon nagyokat emelt az utóbbi időben a távon, vigyázzon.

@zsola: nagyon nagyokat emelsz mostanában a távokon, vigyázz nehogy lesérülj! ;)

rodriguez 2008.11.21. 11:26:53

Zsola,

Ez igen, csatlakozom az előttem szólókhoz, minden elismerésem!

.com 2008.11.21. 13:28:34

Oszinte elismeresem Zsolababe, ez utott
Ismerek egy csajszit, tavaly meg meg kellett kerulnom a toltesen, most mar elferek mellette, de ott van, kuzd, talalkoztunk 40 fokban es hoviharban is. Engedelmeddel atkuldom Neki a cikkedet

zsolababe 2008.11.21. 16:53:29

Z-o-g@
volt neha hogy tartottam pihenonapot de nem jellemzo.. szerintem 24ora kihagyas ket futas kozott boven elegendo a regeneralodasra, feltetelzve, hogy rendesen kialszod magad... mondjuk en mellette pl egesz nyaron napi 6-8orat vizisieltem es wakeboardoztam de meg a palyara is biciklivel jartam:) meg is lett az eredmenye... ujra akkora adagokat ettem mint regen kover koromban..most, hogy kevesebbet sportolok mert itt a tel nehez volt visszavegyek, hogy ne jojjenek fel ujra akilok... de a serulesek elkerultek, soha nem csinaltam esz nelkul
rrroka@
koszonom az aggodalmat:) nem emeltem olyan sokat csak annyi, hogy most a rovid futas is minimum8km de inkabb 2 koroket futok... viszont max 148as pulzussal szoval inkabb kocogas az egesz vigyorogva... nem erzek faradtsagot, elkerulnek a betegsegek, nem fazom meg, nem faj a labam, nincs izomlazam.. szoval nem vettem eszre negativ tuneteket :))) de koszonom az aggodalmat :) vagy csak aggodsz a tavaszi versenyek miatt, hogy nem ersz utol? :))))))))

grafitember 2008.11.21. 19:23:41

Ez igen! Csodamanus! És ejha is. Én már érzem, vért fogok izzadni 82-ről a 72-re.
Hogy is vágod a zsemlyét, ötbe? : ))))
Le a kalappal.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.22. 05:57:20

zsola, mindenképpen az utóbbi! :DDD

Sophia Soldier · http://dietaesfitness.blog.hu 2008.11.22. 09:25:38

Ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Csodálatos eredményt értél el, csodállak a kitartásodért és az akaraterődért, azért, hogy nem kerestél kifogásokat. Így kell ezt csinálni!:)

boibo 2008.11.22. 09:54:21

OFF

Zsola!
Meghallgattam azt az anyagot, ami fönt van a szájtotokon - nekem tetszett!
De 2002???
Mikorra várható a frissítés?

zsolababe 2008.11.22. 11:42:24

mrs.jones@
nem kell csodalni.. plane nem azert mert nem kerestem kifogasokat... eveken keresztul talaltam kifogasokat ezert is voltam kover.. lehet, hogy egyszeruen csak arrol volt szo, hogy mar elfogyott az osszes kifogas:)))
boibo@
fogalmam sincs, ahhoz fel kene venni egy koncertet vagy esetleg a sajat dalokat felvenni egy studioban.. csak folyton futok nem erek ra:))) (na ezek a kifogasok:D)

Sophia Soldier · http://dietaesfitness.blog.hu 2008.11.23. 20:00:04

Zsola... a legtöbben a kifogások gyártása miatt nem tudnak lefogyni. Bár ezek talán nem is akarják eléggé...

zsolababe 2008.11.23. 22:39:29

mrs.jones@
egyszer elfogynak a kifogasok...csak nehogy tul keso legyen ...

Sophia Soldier · http://dietaesfitness.blog.hu 2008.11.24. 08:12:37

A jó az, hogy én idejében megtaláltam a válaszom, és már régen teljes életet élek.
Ezt az életet pedig sosem áldoznám fel egy másikért, azért az önsajnáló létért, amikor a székben a tévé előtt tábla csokikat majszoltam.
Jobb egészségesen, a szeretteiddel, sokáig és boldogan együtt élni. És mindenkinek ezt kellene szem előtt tartani.

bright 2008.11.24. 14:57:29

Gratulálok, Zsola!

És a karod? Az a vízilabdából maradt? Én is olyat akarok!

zsolababe 2008.11.24. 17:08:37

bright@
ketnaponta 150 fekvotamasz.. ha csak harmasaval megy, akkor ugy:) a teljes vazizomzatot erositi... a futas mellett szerintem tobbre nincs is szukseg :)... de lehet, hogy tevedek(majd valaki ugyis megcafol es tudomanyos ervekkel alatamasztja) :)

angelday 2008.11.24. 17:16:23

Na, akkor én ma este neki is kezdek...

potyesz 2008.11.25. 11:53:38

en tegnapelott 45 fektotamaszt birtam csinalni, 3X15 adagokban. Tegnap eleg emberes izomlazam volt. 150-et tuti nem birnek megcsinalni, max mondjuk 2 ora alatt.

zsolababe 2008.11.25. 12:40:44

Az nem baj, ha sokaig tart.. es az sem ha nem megy elsore...majd szep lassan osszejon a 150... en ugy csinaltam az elejen, hogy amikor mar nem ment a 10 akkor csak 5ot egyszerre, kis pihenes utana mar csak 3at.. es az sem baj ha mar csak 2 ill 1eket nyomsz... de eroltetni sem kell.. de majd megfigyeled, hogy a hatadat combodat mellizmodat..szinte mindenedet megmozgatja... a napi futas melle nem is kell tobb szerintem a formaban tartashoz... de ne csinald mindennap kell egy nap kihagyas...akkor fejlodik az izom

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.25. 13:58:56

akkor egyik nap fekvő, másik nap hasprés. :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.26. 08:34:21

bakker, ma reggel volt időm ki is próbáltam a fekvőtámaszt 10x15 szériában. az ötödik környékén már nem ment túl szabályosan, a hatodiknál pihenni kellett, a hetediknél összerogytam, nyolcadikból 10+5 lett a maradék meg 3x10be ment csak, és most rohadtul nem tudom felemelni a kezem...

potyesz 2008.11.26. 13:14:05

es ez holnap csak rosszabb lesz :) based on my practical experiance :)

bright 2008.11.26. 13:53:56

Dehát rrroka, nyilvánvaló, hogy ezt is úgy kell elkezdeni, mint a futást. Aki egyáltalán nem fut, az nem kezdheti 15 km-rel 5 perces tempóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.26. 15:21:35

@bright: ááá, abban semmi élvezet nincs. persze mindenki másnak mondom, _mérsékletesen!_, de ezt magamra miért is vonatkoztatnám. hová vezetne ez?! :) durr bele!
holnap reggel hatszázezer felüléssel kezdek. :DDD

boibo 2008.11.26. 15:33:13

jjjja.
... én meg beülök a porschémba...

boibo 2008.11.26. 15:38:19

áááá
mégse jó
attól csak irigyeket lehet kapni, nem izomlázat

boibo 2008.11.26. 16:14:32

az nem is használom, csak nyáron
ilyenkor a cayenne-t

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.27. 09:22:27

szép nagy batár, tied milyen színű?
én egy sárga hummeren gondolkozom.

zsolababe 2008.11.27. 09:41:08

rrroka@
tudom, hogy csak gunyolodsz de a sarga hummer az sajnos tenyleg jol nez ki :)
az en autom sajnos hatsokerekes es 2,5 tonna szoval ha megcsuszik akkor nehez iranyitani, nem is telre valo, de annyira szeretem, hogy nem adom el valoszinuleg soha, plane, hogy nem is nagyon jarok vele milvel szinte csak motorozom.... viszont az azert luxus lenne telre venni egy masik autot :) de akkor biztos sarga hummer lenne... esetleg kek kiskutyakkal...esetleg... :)))

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.27. 11:28:46

nem, nem gúny, tényleg tetszik, főleg azért mert állati biztonságos. én nagyon parázom az autóbalesetektől, és egy hummerben (főleg a katonai verzió...) lehet az ember a legnagyobb biztonságban.
ha korláltan mennyiségű pénzzel rendelkeznék, akkor biztos vennék.

boibo 2008.11.27. 12:38:10

@ rrroka!

bi-bi-bííí, nekem meg tényleg sárga van :-P :-)

meg is nézheted az ismerőseim között egy ikertestvérét (T.T.)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.27. 15:00:29

jönnek rá a muslincák, az a baj.

boibo 2008.11.27. 15:05:02

óóó, nem
ennél sokkal nagyobb bajai is vannak

de SZERETEM!

Hüpnosz 2008.11.27. 20:44:11

Ha már fekvőtámasz: www.100fekvotamasz.hu/ . Nem reklámnak szánom, nem az én oldalam :). Én mondjuk az 5. hétig kb 8 hét alatt jutottam el, de nem kell kapkodni :). Tényleg igen jó futás mellé, és egész szépen +dolgoztatja mindenét az embernek, ah fentebb is írtátok.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.28. 10:00:17

másnapra tényleg sokkal jobban fájt minden izmom a fekvőtámaszoktól. meg akartam mutatni feleségemnek, h milyen jól meg tudok csinálni 15öt, lementem alapállásba és... és semmi. nem tudtam behajlítani a karom. semennyire, egyszer sem.

potyesz 2008.11.28. 15:53:22

@rroka, de legalabb ezt is megtapasztaltad :)

csite 2008.12.03. 11:34:02

Gratula Zsola!

Én a héten kezdtem futni(?), gyalogolni. kb. 145kg-ról indulok (200cm), remélem lesz erőm 110kg-ig lemenni.

Jah, és az egészhez ez a blog adta a kezdőlökést.

grisapeti 2009.03.17. 06:39:49

sok sikert továbbra is! a KOLOS figyel rád!

hatja 2009.08.09. 15:04:49

kijár a respect! én hasonló felfogással fogytam 20 kilót fél év alatt, most már 27 a testtömeg indexem 33ról. csak nálam futás helyett szinte minden napos gyaloglás a program, legalább egy 3-4km de ha van időm akkor több óra. sokan lenézik ezt a mozgásformát, pedig nagyon hatásos csak nem összekeverendő a kirakatnézős sétával.

étrendben pedig a legfontosabb leszámolni a legkárosabb beidegződéssel, hogy AZ EVÉS CÉLJA A JÓLLAKÁS! (nem az). szinte bármit megeszek de csak annyit hogy épphogy legyen energiám a naphoz (meg kicsit élvezhessem az ízét) a többit meg veszi majd a test a zsírból. persze kenyér, tészta, krumpli, csoki viszlát, néha egy túró rudi belefér délelőtt. du, este már semmi, sok folyadék stb ezek általános dolgok.

az irodában a gép elött koplalva vagy párolt sóskát rágcsálva senki nem fog lefogyni mert három napnál tovább úgysem bírod és dugiban elropogtatsz egy fél rúd kolbászt aztán azon kapod magad hogy híztál még másfél kilót mióta "diétázol". tessék legalább gyalogolni arra nincs kifogás.

hatja 2009.08.09. 15:10:28

és hogy a munka se legyen kifogás napi 8-10 órában végzek állómunkát, sokszor este 10kor végzek de éppen ilyenkor a legjobb egy levezető 4-5 kilométer a csendes, hűvös városban. lehet mondani, hogy nekem nincs erre napi egy órám az életemből csak akkor miről beszélünk?

zsolababe 2009.08.09. 17:37:43

@hatja: a gyaloglas tokeletes modszer persze..szerintem senki nem nezi le..sot a velemenyem az, hogy aki rettento tulsullyal nem gyalogol hanem nekiall futni az nem becsulendo hanem inkabb szerencsetlen hulye... a MArgitszigeten szoktam latni olyanokat, akik b 30kilo tulsullyal rendelkeznek minimum de futnak kemenyen... es gondolom csodalkoznak hogy nem fogynak ugymint azt ok gondoltak es valoszinuleg fel is adjak par het utan vagy azert mert a terduk bokajuk vagy egyeb reszeik nem birjak vagy pedig egyszeruen csak eleguk lesz a szenvedesbol plane, hogy nincs gyors, lathato eredmeny... mindenkinek elobb a kajat kell visszavenni es szepen lassan de sokat gyalogolni es majd fokozatosan emelni a tempot, amikor mar lathato sulyveszteseg van.. akkor nem is adja fel az ember ha mindig olyan sebesseggel gyalogol, amit meg bir...szoval al enyeg, hogy ne szenvedes legyen a sport, hanem joleso mozgas...ennyi :)

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2009.12.25. 10:19:21

szia zsola, 1 hónapja olvastam a postod, azóta bartákozom a futás gondolatával. Elkezdtemk futópadon gyalogolni, jelenleg 118kg vagyok(122ről indultam). Szerinted kb. mi az a súly aminél már elkezdhetek majd futni? (31év, 184cm)

Ui: Nekem nem sokszor sikerül 5 szeletre vágnom egy zsemlét, a 4 szelet már rutinból megy :-)

paklis 2009.12.26. 20:16:04

@mgergoo: En juliusban 157 voltam most mar csak 120. kb 2-3 heten nalam a gyaloglast mar felvaltotta a futas, ennek azonban tobb osszetevoje van. Szerintem elso sorban egyen fuggo, masod sorban kitartas fuggo, es edzettseg fuggo is, hiszen en sem a futassla kezdtem, persze itt a magam kis 3-4 kilometeret nem is neveznek futasnak de nekem rengeteget jelent. Enis feltem tole, hogy nem fogja birni a terdem, de hala egnek semmi baja pedig azota heti 4 szer kocogok. Ahogy megfajdulna azonnal visszavennek. A sikerelmenyt az adja, hogy eddig 0km ert tudtam mozogni most meg 3 km ert futok, es nem halok bele, hanem meg jol is esik kint a szabad levegon. Szerintem probald ki egyszer ovatosan es ha megy akkor csinald

paklis 2009.12.26. 20:21:13

Egyebkent en Zsolatol elteroen, elsonek a mennyiseg helyett a minoseghez nyultam. Nekem konnyebb volt arrol lemondnai mint a mennyisegrol. Aztan mikor lattma milyen jol fogyok az egeszseges kaloriaszegeny kajaktol, akkor lecsokkentettem a mennyiseget es neha becsempesztem egy-egy kicsit szenhidrat dusabb etket is, persze szigoru mozgas mellett. Egyebkent en sem ekeskednek csak a sajat tollammal, nekem is beepitettek gyomorgyurut, de en barmit le tudok nyelni, sot barmennyi mennyisegben is. De nem eroltetem:) Igazabol nalam ez lelki segitseg elso sorban, es Zsola is megerosithet, ez nem csodaszer, olyna mint a szteroid attol nem leszel Svajcineger, amelle kemeny munka kell meg, de segit az teny es valo.En msot kezdem azt erezni amit Zsola irt, hogy a legkissebb dolgoknak is hogy tudok orulni:) Pl hogy felszokkenek 10-20 lepcsofokon mindne kellemetlenseg nelkul:) Jah es mar atlagos boltban is kapni ram ruhat:)

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2009.12.27. 21:55:15

@paklis: Köszi választ, kicsit még gyalogolok szerintem 110 alatt elkezdem a futást. Csőre töltött Pegasus már itt figyel a fa alatt :-)

zsolababe 2009.12.28. 04:34:12

@mgergoo: en kb 92kilosan kezdtem el a futast ...de elotte ugy vezettem ra magam, hogy 10perc emelkedore gyaloglas utan levettem a gepet vizszintesre es egy perc futas volt...utana megint tiz perc gyaloglas stb stb.. es szep lassan felvittem a futas szakaszokat 8-10percig...amikor ez meg volt en egybol kimentem a szigetre es korbefutottam..onnantol nem volt megallas :))

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2009.12.28. 15:30:42

Köszi a választ, nem rossz a fokozatosság, a focis múltam miatt sajnos elég tropa a térdem alapból is.

zsolababe 2009.12.29. 00:08:49

@mgergoo: akkor viszont a futast enyhe emelkedon kezdd ..szoval amikor a gyaloglasbol futasra valtasz akkor ne teljesen izszintesre rakd a gepet hanem enyhe emelkedore.. az emelkedo jobb a terdnek

eLzsÉ 2009.12.30. 03:13:51

@mgergoo:

Bocs, hogy outsiderként beleszólok.
Zsolához hasonló eredményekkel persze nem büszkélkedhetem, de azt hiszem, ilyen eleve kevés is van.

Én 102 kilósan kezdtem futni, de volt aktív sportmúltam.
Heti 2 tenisz és 1 foci, azaz cca. 4 óra mozgás mellett sikerült ilyen szépen felhízlalnom magam, de a mozgás mindig benne volt az életemben.

Az más kérdés, hogy azt hittem, hogy ez valamiféle kondíciót is ad, de nem, az első próbálkozásom összesen 3200 méter volt, igaz, az 6.20-as tempóban, merthogy azt hiszi a botor ember, hogy futni úgy kell, ahogy ő gondolja, pedig nem:)

Ez volt nem egészen fél éve, azóta hamar felmentem 12-16 km-re, de sokkal lassabban, azaz most kezdem utolérni magam, azaz a 6.20 most már simán megy, de megy gyorsabban is, csak az nem simán:)

Tehát én azt javaslom, ha volt aktív sportmúltad, amikor az ízületeid szokták a mozgást, akkor kezdj futni nyugodtan 100 fölött is, de ha nem volt ilyen, akkor inkább várj, míg lejjebb mész.
És ha bármilyen fájdalmat érzel, nem izomlázat, hanem ízületi fájdalmat, akkor lassíts, vagy pihenj!

És még egy.
Én kábé 10 éve már fogytam 1 év alatt vagy 25 kilót. De akkor nem mozogtam egyáltalán semmit, csak diétáztam.
Aztán utána sok mozgással, de össze-vissza zabával vissza is híztam, igaz sokkal lassabban.

Most fél év alatt -15 kilónál tartok, de radikális étrendváltoztatással.
A mozgás önmagában nem elég, ha azonnal visszaeszi az ember a lemozgott kalóriákat, akkor nem fog lefogyni, viszont a mozgás is rosszul fog esni, ergo elmegy tőle a kedve, úgyhogy az első a kaja, de ezt Zsola is leírta.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2009.12.30. 08:54:20

Szia,

Én is fogytam már le 122-ről 95-re, aztán vissza 124-re, aztán tavasszal 110-re vissza, onnan megint 122. És ez csak az utolsó pár év hullámvasútja. Ezeket a fogyásokat a Norbis diétával értem el, de egyszerűen nem tudom életmódszerűen csinálni. A futásban azért bízom, mert szerintem tudnám életmódszerűen csinálni, hiszen mikor fociztam(8 év) akkor is a napi rutinom része volt a mozgás. Igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt években sokat bringáztam, de általában akkor amikor nem ment a diéta, így hiába bringáztam 2800km-t 2008-ban, szinte semmit nem fogytam, csak izmosabb lettem. Persze senki nem hitte volna, hogy 120 kilósan felszenvedtem magam Dobogókőre, meg lebringáztam Kalocsára (140km), de mit értem vele, ha közben az étrendem maradt, sőt a bringa miatt még talán többet is ettem. A bringával még az a bajom, hogy lehet sumákolni, lehet pihenni tekerés közben és becsapni magát az embernek. (Szerintem tavaly hiába bringáztam le Kalocsára, 1km-t sem tudtam volna futni.) A másik, meg hogy igazán hasznos legyen a szervezet számára órákat kell rászánni, ennyi idő meg nekem sajnos már nem fér bele a napi rutinom mellett.

Sorry a hosszú postért.

paklis 2010.01.03. 18:51:04

Zsola meg azt szerettem volna megkerdezni, hogy teged a fogyas kapcsan mik motivaltak? Ugyertem ha volt holtpont akkor azt hogy gyozted le? Vagy nem volt holt pont? Mert ugye ahogy olvastam a futas mar szinte "vekony" korodban jott, elotte meg ugyebar a seta. Neked nem volt fontos hogy akar vad diegene is mondjak hogy mennyit fogytal? Vagy a kozeli baratok szerettek? en mar lassna 40 kilonal vagyok de a haverok pl alig mondjak mert ugye ok eszre sem veszik mert surun talalkozunk, en ezt neha azert hianyolom.
Jah es hogy vettle ruhat? nekem 1 ruha max masfel ekt honapig jo mert kifogyom, ez penzkidobas...

zsolababe 2010.01.03. 23:30:07

@paklis: en 1ev 2honap alatt fogytam 92kilot...azt nem lehet nem eszrevenni :))) ..nem volt holtpont konkretan ..folyamatosan fogytam :) ..mondjuk egyre tobbet sportoltam egyre kevesebb esobb ugyanannyi kajalas mellett... szoval ugy egyszerubb ....a penzkidobas resze meg igaz..en 3szor csereltem teljes ruhatarat..mondhatnam szemelyi serules nem tortent az anyagi kar jelentos :)))

Edy26 2010.01.04. 14:55:48

Szia,elöször is had gratuláljak a szép teljesitményhez én 27 kg fogytam fél év alatt a futással,és sokkal jobban érzem magam mint elötte .Hát NAGY segitségegre lenne szükségem :), én fél éve kezdtem futni heti 3 alkalommal 7-8km idö 45-50 perc,nagyon megszerettem a futást, az elétem része lett,szeretnék tovább fejlödni....pár év mulva vágyam a Maraton....,2 hétig nem birtam futni mert a talpam anyira megfájdult hogy szinte menni is alig birtam,még most se mult el teljesen,de szilveszterkor mentem egyet,mert már nagyon hiányzott a futás!A sérülés abból addódott, hogy csak egy régi majdnem kidobott sportcipöben futok...Mostmár a laikus fejemmel rájöttem nagy hiba volt, ezért szeretnék vásárolni cipötol kezdve, komplett ruházatott... a gond itt kezdödik hogy méret nekem nem igazán van,mivel 210cm-es és 107kg-os vagyok...47,5-es a lábam,de ahogy hallom még egy számmal nagyobbat kellene vennem,hol tudnák kapni+ ruházatott hol tudnák beszerezni nagy mérettet XXXL. Ja és mégegy probléma,hogy Vajdaság-i vagyok a határtól 16km-re fekvo kisváros magyarkanizsai lakos, kisvároska 10 ezren lakjuk 90%-a magyar,Szegedre szoktam átjárni a hétvégén is voltam,de egy futósboltott se találtam, meg sajna egy futócipö se volt a méretemben....Válaszodat elore is köszönöm! további sok sikert, jó futás :)

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.01.04. 21:39:50

@Edy26: Nezted már ezt?:
www.decathlon.hu

Ez egy nagy sportáruház, hátha tartanak nagy méreteket is. Vagy esetleg lehet rendelni. Kecskeméten van legközelebb hozzád, így nem kellene Budapestre utaznod.

Edy26 2010.01.04. 22:08:34

@Sekiwake: Szia, igen néztem már.... sajna nekik se van igazán nagy méret...csak rövidújut találtam.... cipöt találtam remélhetöleg... www.saucony.hu/index.php?p=termek&cs=001001&termid=602 ,ezt rendelem meg és meglátjuk remélem minden okés lesz vele...azért köszi futó tesó :)

kékazég 2010.06.20. 08:46:00

Fantasztikus teljesítmény!

penelope garcia 2011.06.24. 11:07:51

Aztakurvaaaaaaaaaaaaaaaa :O :O :O :O :O
Sárgulok az irigységtől.
Na és persze big riszpekt. :)

KapcsolatAngyal 2011.12.15. 10:58:10

Gratulálok. Le a kalappal. Hatalmas akaraterőről tettél bizonyságot.
Jól írtad, akik meghíznak, hajlamosak a génekre, nehéz csontokra (ez a legjobb mind közül :-), meg egyéb tényezőkre fogni a dolgot.
Versenyszerűen táncoltam, ez napi szinten három óra táncot jelentett több mint tíz évig. Az összes rokonom 100 kiló feletti-ami rám annyi hatással volt, hogy a többi lányhoz képest pontosan két kiloval voltam több. Ennyit jelentett az egyéb tényező. Aki mozog és normálisan étkezik, az tuti jó formában lesz.
Persze amint abbahagytam, feljött pár kiló, na de ahhoz is tíz év kellett és az első pár évben meg sem mozdult a mérleg felfelé bármennyit is henyéltem :-)

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.02. 20:20:41

:D hát örvendek, hogy elolvastam. Meg is mutattam az embernek, remélem kicsit motiválja, hogy igenis lehet.

SomAtt63 2012.02.11. 07:49:50

Ez a blogbejegyzés is kellett, hogy kezdjek valamit magammal. Pontosabban, Zsola adta a végső lökést. Köszönet érte! Én is elkezdek blogolni ( fogynek.blog.hu/ ), és megpróbálom az öcsémet - aki nagyin reménytelenül nehéz :( - rávenni egy nagy elhatározásra. Ha Zsola példája sem elég, akkor nem tudok segíteni rajta...

Bibécske 2013.02.07. 11:24:20

Gratulálok én is. Arra lennék csak kíváncsi, hogy a gyomorgyűrű amit betettek, az segített-e valamit, vagy így, hogy nem húzták össze ugyanolyan-e , mintha bent sem lenne?

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása