Rekordot ne emléktúrán döntsünk

2009.04.08. 10:30 Just Brigi

Hárman futottunk rendszeres hétvégi futótársaimmal (Mariann, Karesz), de ne hagyjuk ki Lolát, a retrievert se. Az időnk 1 óra 40 perc, de rengeteget álltunk tájékozodás miatt, az ellenőrzőpontoknál is minimum 2 perc mínuszt szedtünk össze. Az órát se állítottam le soha, legközelebb errre is figyelnem kell. Ha úgy nézzük, se elindítani nem indítottam rendesen, de nem is mértem rendesen...

Az idő is rohan: vasárnap volt az Isaszegi csata 160. évfordulója. Reggel fél 6-kor már úton voltunk Isaszeg felé. Tőlünk kocsival 25 perc, tehát annyira nem kellett korán kelni. Első teendőnk a nevezés 7:15-kor, gondoltuk, legyen meg a papírmunka. Miután elkészültünk, haláli nyugalommal elkezdtünk reggelizni a kocsinál. Az volt a feltűnő, hogy mások nem ezt teszik, hanem ezerrel indulnak a falu felé. Ja, hogy az időmérés a regisztrációnál indul?

Nekünk senki nem szólt. Mire elindultunk, már 10-12 perces hátrányunk volt. Sebaj, gondoltuk, úgyis majd futva tesszük meg a 15 km-es távot. (De választhattunk volna 30-at és 45-öt is.)

Kaptunk egy térképet és egy füzetet, amibe 7 ellenőrző pontnál pecsételtek. A 4. km-nél zöldfülűek lévén kapásból eltévedtünk, de ha még ez sem lett volna elég, kiderült, hogy nem indítottam el a sportbandemet. Szerencsére több tapasztalt kirándulóval is találkoztunk, tőlük kaptunk útbaigazítást. Volt, akit kétszer is megelőztünk futva, mégis valahogy mindig a hátuk mögött voltunk. Ilyenkor jöttünk rá, hogy valószínűleg megint kerültünk. Szerintem kb. 5 kilométert tettünk rá a távra.

A rendezés kifogástalan volt: mindössze 500 Ft-ért szinte minden ellenőrzőpontnál kaptunk valamit: víz, üdítő, pogácsa, alma, túró rudi, de még négylábú útitársunk, Lola is kapott frissítőt. Elsőre kicsit bénáztunk, de egész jó idővel értünk célba.

Voltak kisebb-nagyobb akadályok, kidőlt fa vagy nehezen látható jelzések, kárpótlásul a csúcson a vendéglátók hagymás zsíros kenyérrel és teával vártak, kockás terítőn tálalva. A kijáratnál kitűzőt és oklevelet is kaptunk. Az biztos, hogy legközelebb is elmegyek, de lehet, hogy hobbista létemre bevállalós leszek, és már a 30 km-en indulok.

10 komment

Címkék: isaszeg tájfutás retriever zsíros kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr221052708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ninfus Corporation · http://fesztivaljunkie.blog.hu/ 2009.04.08. 11:48:21

Nekünk egyszer egy tájékozódási túrán mindenféle betűvel ellátott pecsétet kellett megtalálni az erdőben, és egy lapra pecsételni vele magunknak a megfelelő helyre. Persze kreatívak voltunk (gimnázium...) és kiratktuk a H-t a T-t és az M-et az I betűből... 3-ak lettünk, de nem kaptunk semmit :(

bellone 2009.04.08. 12:22:17

Khm, sporttárs! Isaszeg nem falu, hanem város!:-) (Ezt mint egy Isaszeg feliratos futóblog póló tulajdonosa mondom)

Egyébként (elzárt) vadvédelmi területek és pompás futóterepek vannak mifelénk, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Just Brigi 2009.04.08. 12:42:55

Bocs nem figyeltem a falu szóra!!!:)
Egyébként tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom Isaszeg VÁROST,akár kirándulni ,akár futni.
Tök jó hely!!!!!!!!!

bellone 2009.04.08. 13:09:50

@Just Brigi:
Isaszegen 5 templom mellett, számtalan horgásztó és 44 kocsma van, több ezek közül tóparton és pont múlt héten kezdtek csatangolni a vadmalacok. És örülök, hogy hírünket vitted! :)

Ras · http://futo.blog.hu 2009.04.08. 19:19:31

Isaszegen futottam a 30-ast vagy három éve, nagyon szimpi olcsó kis túra, ajánlott :)

petersen 2009.04.10. 11:24:22

Én is jártam itt, igaz nem futottam. Bessy kutyám játszott is Lolával. 30 km? Jövőre biztosan! Pár sort én is írtam a túráról: caferacer.blog.hu

HelloJozsi 2009.04.10. 13:30:04

Megkérdőjelezhetően normális Bébielefánt kollégáim ezt csak az előző két 50-es tetejére tették, mint habot a tortára:
www.bebielefantok.hu/archives/2009/04/06/Hetvegi_Csata_es_Csata_Kupa/
Megint idegen tollakkal ékeskedem, de sebaj, ha nem futok, legalább beszélek róla :D

gethe 2009.04.10. 14:05:43

Helló, örülünk, hogy jöttetek, és hogy jól éreztétek magatokat. Várunk jövőre is!

gethe
(rendező)

zly · http://baloghzoltan.hu 2009.04.10. 16:48:10

Csatlakozva Gethe Lacihoz, az Isaszegi Természetbarát Klub nevében szintén köszönjük a részvételt.

BaloghZ
(rendező, aki rajtoltatott, majd 30-on sepregette a népet a cél felé)

tzh 2009.04.10. 23:19:50

Gethe Laci és rendező társai rendkívül lelkiismeretesek, és emellett elég sok lelkes segítője is akad az évek során folyamatosan bővülő túrázó ismeretségi körből, ami garantálja a több, mint kielégítő rendezői létszámot, szolgáltatást.
A teljes futoblognak ajánlani tudom ezt a túrát, ha túrafutásra adja a fejét, és akkor megéri a távok közül nem is a legrövidebben megpróbálkozni. Legfeljebb lesz benne belegyaloglás is.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása