Készülünk a nyárra (teljesen elkészültem)

2009.05.11. 07:20 angelday

Vasárnap itthonmaradós, házimunkázós, dolgozós napot tartottunk. Ebből kifolyólag a lakást tettük rendbe (nem, vagy csak ritkán fordítunk takarítónő típusú költségre, elvégre válság van! Még mindig!), én dolgozgattam, kampányolgattam, elvarrtam egy csomó szálat, amit nem varrtam el eddig.

Tényleg, azt megfigyeltétek már, hogy rengeteg halogatott anyagot egy hatalmas "spree"-ben sikerül mindig egyben megoldani? Amit hónapok óta halogatunk? Érdekes dolog ez a prokrasztináció.

Szóval bóbitáztam itthon, 17 óra volt nagyjából az idő, amikor is az asszony, áldott jó lélek, egy rossz szót nem tudok rá mondani, egyszer csak betoppant és rávett, hogy menjünk el átmozogni.

Színt kell vallanom: Winklerhez hasonlóan az elmúlt két hetet elég laposan vettem futószempontból. Ő is betegecske volt, én is, sokkal könnyebb volt nem menni, mint igen. Winkler mondjuk nálam is keményebb csávó, egyszer már majdnem besztelte a 20 kilit, de én végülis a klasszikus hobbista vagyok. Egyszóval lapos voltam, mint a szöggel ütött pöttyös labda.

Nekivágtunk az ismeretlennek. Én 5 kilit terveztem be, átmozgató ötöst, annyi is lett a vége, hajszálra. Érdekes módon mindig remekül be tudom saccolni a távot, még akkor is, ha lapos vagyok, mint a labda.

Igazi meleg délután volt, egyfolytában az járt a fejemben, hogy mi lesz itt júniustól szeptemberig? Hőguta? Keményen harcoltunk azért, többször is az az érzésem volt, hogy leállok és azzal nyugtatom majd magam, hogy nem vagyok formában. Végül csak sikerült megcsinálnom a tervezett szakaszt, rákvörös fejjel értünk haza.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy ki lettem robbantva a bőrfotelből, amit a 30. születésnapomra kaptam az azóta komoly üzletemberekké vált barátaimtól, ugyanakkor ez jó alkalom volt ahhoz, hogy elgondolkodjak azon, a Rambó programommal mi lesz.

Mert még nincs kocka hasam!

Nem tudnak rajta sakkozni a nők!

Vagy amőbázni!

Hopp, hopp, a Nikeplus újabb közösség és motivációs gyöngyszemét sikerült elkapni az oldalon. 250 kilinél adnak valami digitális gyűjtögetnivalót! Dehát én szeretem a digitális gyűjtögetnivalókat! Éljen. (Le ne lőjjétek a poént!!)

14 komment

Címkék: laza nyár május edzésnapló rákvörös átmozgató

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr871113539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.05.11. 08:25:13

hajrá AD! nyáron ajánlom a kora reggeli órákat napfelkelés idején, már ha neked is megy a felkelés. remekjó dolog még a forróság előtti hűsben futni. este se rossz mondjuk, de este 9-10 nem jó várni, meg akkor már jönnek a szúnyogok.

xhege 2009.05.11. 08:34:02

Én szombat délelőtt mentem el egy 15 km-es távra, gondoltam lassan itt van június eleje, életem első és utolsó félmaratonja. Elkeserítő volt az eredményem, a két vádlim úgy beállt 6-7 km környékén, hogy onnantól csak szenvedtem, meg a melegben valahogy az oxigén sem lett több. Nem tudom, hogy sikerül leküzdenem majd azt a 21 km-t, de mivel több lehetőségem nem igen lesz rá, így muszáj lesz. Klasszikus esti futó vagyok a verseny meg 10 körül kezdődik majd. Nehezen megy az akklimatizálódás. Esténként a 15 km-el nem szokott gondom lenni.
@rrroka: nekem a felkeléssel semmi gondom nincsen, bármikor megy, de reggel én olyan vagyok, mint a bádogember a sport még nem nekem való. A másik dolog, hogy sokan mondják, hogy hogy felfrissít a reggeli futás egész napra. Na engem aztán nem, nekem a futás után alvásra van szükségem :) Úgy tűnik sokat számít, hogy ki melyik pontján állította be a futást a biológiai órján.

Mylady 2009.05.11. 09:47:00

@xhege:
ezzel én is így vagyok: ha reggel (inkább délelőtt) megyek futni, utána aludnom kell és egész nap kótyagos vagyok
ennek ellenére minden hétvégén reggel (inkább délelőtt) megyek futni
ha este futok, akkor felébredek és nem tudok elaludni

kg_kilo 2009.05.11. 10:19:28

Nekem a kora reggeli edzes nem megy, 10 korul kezdek feleledni. De meg ekkor is joval magasabb a pulzusom, mint mondjuk egy esti idopontban. Mondjuk en a tipikus bagoly vagyok, aki nem nagyon tud ejjel 1-2 elott elaludni.

Szerencsere tobb olyan versenyt is sikerult mar kiszurni, ami delutan 4-5 korul zajlik. Ott vagyok honn, ott az en vilagom :D

haan-chee · http://www.wellnesscafe.hu/futoblog 2009.05.11. 10:29:04

Én kb. két hete álltam rá a reggeli futásra, részben kényszerből, mert esténként már nem nagyon érek rá, csak mondjuk este 8-9 felé, akkor pedig már nem megyek ki. Viszont a reggeli futást nagyon szeretem. Szerencsére nem kell hajnalban kelnem ahhoz, hogy egy kb. 7-7,5 km-s kört le tudjak futni, és még munkába is időben beérjek. Így jól indul a napom, és elégedett vagyok magammal, hogy már reggel tettem valami jót. :-)
A nagy meleget én sem szeretem túlzottan, de mire jön a hőség, én is leszek olyan állapotban, hogy képes legyek akkor is futni.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.05.11. 11:16:59

Én múlt héten mentem el futni reggel 6 óra körül. Végig bedagadt, reggeli szemmel (mint Bud Spenceré). Most délután 3 körül megyek, hogy a szervezetemet ráállítsam a k...va nagy melegben való futásra, mert a Hortobágyi félmaraton azért piszkálja a csőrömet. Vettem is a Decathlonban kis kulacskákat, amit derékra kell tenni.
Múlt héten háromszor is futottam a Margitszigeten. Irigylem is, meg nem is a pesti futópajtásokat emiatt. Ennyi embert csak versenyen láttam egyszerre futni.
Futás közben két nagydoktori, egy tanulmány a Nature-be és egy egészestés Dizájn Center fogalmazódott meg a fejemben. Kulcsszavak-címek:
- Hogyan fussunk balettcipőnél nem bonyolultabb készségben.
- Véletlennek tűnő, de kidolgozott mozgáskoordináció a megelőzhetetlenség érdekében.
- Hogyan kavarjuk fel ellenkező(?) nemű társunk hormonjait bemelegítő mozdulatainkkal.
- Egészarcos légyszemüveg viselése, avagy miként hajazzunk valamelyik celebre (ejtsd: kelebre)
- Ha már vékony, pancser gyerek vagyok, hogyan szedjek fel duplaseggű csajt.
- Kicsit már gyúrtam, ezért szemben futok, félmeztelenül.
- Nem kell komoly futócucc, jó a 20 éve Törökországból hozott lila és kék susogósmelegítő is!
- Milyen pólót vegyünk fel, aminek üzenetértéke van, ami többé tesz bennünket.

Szombaton egy eltörött szintetizátor is volt a Hajós uszodánál. Vajh, mi lehetett a sorsa. Nem jött össze a békülés, vagy a leánykérés, vagy az első csók. Pedig hősünk megpróbált mindent, dallamokat varázsolt a Sziget fái közé. Óh, bébi!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.05.11. 11:51:32

@xhege: @Mylady: ha túl gyorsan futok reggel, (5:00 tempó körül) akkor én is fáradt vagyok egész nap, de ha visszaveszem a tempót hat per körülire akkor szép lesz minden. :)

@BGy: látom téged is felpörget a futás, én is szoktam ilyesmiket fogalmazgatni futás közben. :D

FutoBolond 2009.05.11. 14:59:13

@xhege: a reggeli futas engem csak akkor frissit fel, ha nagyon szigoruan aerob zonaban maradok. persze kis sprint belefer itt-ott, de ha nagyon megkergetem a tempot, az belolem is zombit csinal a delelottre.

pulzusmero orat felcsatolni, aztan hajra :)

Vegyi Ali 2009.05.11. 16:11:04

@BGy: "Kicsit már gyúrtam, ezért szemben futok, félmeztelenül." :DDDDDD ezen vinnyogtam!!!!
Bemelegítő lányok: most hétvégén is néhányszor majd' összeakadtak a lábaim... mind a három :)

Mylady 2009.05.11. 22:16:38

@rrroka: hát engem nem fenyeget a túl nagy sebesség réme :)
néhány hete kezdtem el a pulzust figyelni, ezért qrva lassan futok (amúgy sem száguldoztam), viszont ezzel párhuzamosan megemeltem a távot elég rendesen
szóval lehet, hogy ott van a probléma, hogy túl sok még ez nekem

jut eszembe! ha délelőtt futok, a fejem is fáj egész nap
nem tudjátok, mit csinálok rosszul?

boibo 2009.05.11. 22:24:38

AD! Vannak azok a nagy csikos férfi úszómezek még az előző évszázad elejéről - abban nem látszana, kockás-e a hasad, a lányok viszont ugyanúgy megbámulnának (ha nem jobban) a bícsen, mint Rambót.

angelday 2009.05.11. 23:05:19

@boibo: lehet, hogy akkor felöltök egy olyat.

Viszont roppant izomlázam lett ma. Illetve csak félig-meddig, de érzem a combjaimat, hehe.

Ras · http://futo.blog.hu 2009.05.13. 19:21:36

@BGy: sokat morfondíroztam ezen én is. Nekem 10-15 ütéssel emelkedik hőségben a pulzusom.
Arra jutottunk a 'szakmai stáb'-ommal, hogy értelmetlen edzeni a melegre. Hatékonyabb ideális körülmények között edzeni, aztán a versenyen meg odafigyelni az ivásra satöbbi, mint kínozni hetekig magad a meleggel.

Ras · http://futo.blog.hu 2009.05.13. 19:22:11

@angelday: mikor futsz megint 10km-t? :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása