Tovább iterálok

2009.06.05. 09:04 angelday

Elkezdtem diétázni, ahogy néhány napja hírt adtam róla. Tovább iteráltam az eltelt idő alatt a kérdést. Megosztom, hol tartok jelenleg:

  • diétázni, napi szinten mérleget és szalonnát vizsgálni faszság
  • továbbra is áll az, hogy naponta törekedjek az öt, kis adagokban történő étkezésre
  • nem veszem annyira komolyan a reggelit (kenyér simán!) és félkomolyan veszem az ebédet -- ettől függetlenül tudom, hogy mik azok, amik tápértékben gazdag kaják és mik a hulladékok, így próbálok választani ebédnél, sok zöldség, ilyenek
  • a vacsorát ugyanakkor komolyan veszem: csak saláta, hal, sovány hús, este semmi nassolás, csak ásványvíz, esetleg 1-2 fröccs
  • sporttevékenységben erősíteni kezdtem: a héten háromszor voltam futni, minden nap hasazok és fekvőzök, mint valami kis VÖCSÖK (nem sokat, de legalább csinálom)

Igaza van mindenkinek, aki azt mondja: én nem vagyok kövér. Aszkéta diétázás az esetemben értelemetlen, nettó idiotizmus. Ugyanakkor a célszerűsítés megmarad továbbra is. Ha összefoglalhatom két pontban:

  • reggel kevés, délben közepes, este nagy odafigyelés az étkezésre
  • sokszor keveset elv (a gyümölcs is finom!)
  • több sport

Egy hónap múlva hírt adok, hova jutottam.

A mérleg és hurkafigyelés a hülyék sportja.

Függöny.

17 komment

Címkék: sport életmód diéta iteráció

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001164908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dpspeti 2009.06.05. 09:47:28

A tul gyakori merlegeles tenyleg teljesen butasag, hisz kb annyit számit, mint a CHF árfolyamot nézni minden nap, amikor a torlesztoreszletet mindig a honap elso napjára kell befizetni...ergo csak aznapi árfolyam számit... de motivácionak a heti mérlegelés pl nálam, aki kover, jo dolog. Neked inkább a zsir/izom osszetétel számithat... nálunk is, akik sportolva fogynak inkább a hasunk kerulete, zsirosszetetel változás az igazán mérvado, hisz izom is jon fel, ami nehezebb, mint a zsir... a lényeg, hogy az ember érezze, hogy egyre jobban érzi magát és egyre tobb régi ruhadarab is feljon :) Nálatok nem kovereknel, meg pl egyre jobban birjátok pl a lépcsozest :)
A reggeli/ebed/vacsoraval tokeletesen egyetertek... én ha éhes vok este, megiszom egy kefirt es az tokeletes...az esti ehseg reggelre pl eltunik...

cakukatka · http://aktakukac.net 2009.06.05. 10:03:40

Nekem azt mondta egy doki, amikor a diétázásról kérdeztem, hogy pont nem sokszor kell enni, hanem max. 3szor egy nap - közte pedig minimum 3 óra SEMMI kaja, legfeljebb víz.
Szerinte a hasnyálmirigy így regenerálódik a kajálások között, és sokkal hatékonyabb az emésztés, nem terheli a gyomrot, és több fontos tápanyagot tud beépíteni a szervezet.

.com 2009.06.05. 10:48:46

@cakukatka: nem igaz, ez 70 eves kororvosi szemlelet anpi 5-6 etkezes folyamatosan "fordulaton" tartja az anyagcseret, nincsenek kampanyszaru holtidok, kikapcsolodik a szervezet raktarozasi osztone, mert tudja, hogy tutti lesz kaja, nem rak semmit az uszogumiba.
Imadok sulyzozni, telente felmegyek 110-115kg-ra. Nyaron viszont eroallokepesseget igenylo sportot uzok, jellemzoen husszutavon (22-50km versenyek) akkor lemegyek 94-95 kg-ra, junius kozepeig, marcius vegetol
Ez a napi 6 kaja. Es persze mas jellegu edzes, de a lenyeg a napi 6 kaja

manor 2009.06.05. 11:01:03

@.com:
imádsz súlyzózni és ezért magadra engedsz 20 kiló zsírt? Ez miért függ össze?:)

kg_kilo 2009.06.05. 12:24:29

@cakukatka:
ritka kaja:
- szervezet csendben varakozik
- feltunik a kaja a gyomor kornyeken
- atomot neki! azaz inzulintermeles maxra jaratva
- magas inzulincsucs alatt amit csak lehet, zsirkent beepit, hiszen arra kell szamitani, hogy ehezes lesz megint
- maximalis hatekonysaggal feldolgozva a kaja, zsirba megy minden.

ellenben gyakori kaja:
- folyamatos alacsony-kozepes inzulinszint, nincs csucs, nincs panikszeru zsirba raktarozas.

Ennyi a titok nyitja.
Inzulin a titkos harcos. Tudtad, hogy bevallalos bodybuilderek inzulint szurnak edzes utan, hogy a kajabeepules max legyen? Csak aki elrontja, az hirtelenjeben meghalik...

cakukatka · http://aktakukac.net 2009.06.05. 12:46:02

Érdekes szempontok - amúgy nekem súlycsökkentésre eddig egy dolog jött be tartósan - állóképességi sport (futás) és minimális vacsora kombinációja
Amit a doki véleményéről mondtam, lehet, hogy inkább a gyomorkímélésre gondolt.

dpspeti 2009.06.05. 16:36:25

Szerintem, ha valaki sulycsokkentest akar elerni, mert pl kover, akkor nem jo otlet a napi 5-6szori étkezés...aki kover, az nincs mindig tisztában azzal, hogy amit elfogyaszt épp ebédre, vacsorára mittudoménmire, az mekkora adag valojában. Ilyenkor jonnek a hangzatos "egyel 5szor keveset" otletek, amire foszereplonk szepen 5szor fog nem keveset enni, hisz nincs is tisztában azzal, hogy mi az a kevés, és mi a sok...
Másik véleményem errol a napi 5,6szorosrol, hogy szerintem ez is csak egy mostani vivmány, amit kitaláltak, de sztem ennek igazából bizonyitéka nincs, hisz a hasnyalmirigyunk sem sablon szerv..mindenkinek másképp tud mukodni...akkor ne alkalmazzunk más sablon megoldásokat... Amit angelday is mondott, sztem az ami tarthato, és bizonyitottan fogyaszt...reggelire nyugodtan ehetunk (persze nem rántottát 30 tojásbol...) ebedre szerényebben, este pedig gyumolcs, stb... es persze heti legalabb 3szor sport... ebben az esetben biztositott a fogyás, hacsak nem valami pajzsmirigy rendellenesség stb okozta... Szereny velemenyem szerint nincs titok, nincs Norbi,Atkins,Turbo stb titok... csak a tobbet felhasznalni, mint amit beviszunk elv van...

bodlac 2009.06.05. 20:38:04

@kg_kilo: Ez a leegyszerűsítés alapvetően félrevezető is. Csak gondolj bele, ha többször eszel, akkor talán nem raktározódik a feleslegben bevitt tápanyag, hanem akkor a véráramban marad, vagy hogy? Ezek szabályozott folyamatok, ha többet viszel be mindenképpen el lesz raktározva, ha kevesebbet, fel lesz szabadítva - akinél ez nem így működik, az kezelés hiányában elég nagy bajban van.

Mylady 2009.06.05. 22:52:58

akármit is mondotok, a legjobb fogyasztószer a szerelmi bánat...

kg_kilo 2009.06.05. 23:09:45

@bodlac: na igen, az, hogy naponta tobbszor, az nem azt jelenti, hogy napi 5-6 haromfogasos lakoma. Sok kicsi. A masik cikknel leirtam, hogy en anno hogy csinaltam.

dpspeti 2009.06.06. 09:24:03

Mylady: De azt kevesen választják önként terápiaként... :)

Nakhchivan 2009.06.06. 09:27:49

Ha túlnézünk a néhány hónapos fogyáson akkor mi lesz a következő 40 évben? Marad ugyanez az étrend vagy van egy könnyen betartható tartomány ahol a testsúly nem változik? És akkor nem lenne kellemesebb és célszerűbb egyből azt a tartható életmódot megcélozni?

vargatom 2009.06.06. 12:04:22

Van egy rakás különböző elmélet a napi étkezések számára, ott van pl. a napi 1! is, a napi 4-5, meg az amennyi jól esik. Mindegyikről van egy rakás szakirodalom is persze, meg példák rá hogy de jól működik.

Szóval lehet válogatni, aztán azt érdemes alkalmazni ami neked működik...

dpspeti 2009.06.06. 15:03:02

Nakhchivan: Pont ez a lenyeg, hogy nem a kampanyszeru fogyas a cel...semmikepp, hanem eletmodvaltas... en ma az edzoteremben lattam a Nagy Fogyas autot nyert versenyzojet, aki ugyebar a nem dontosok kozul a legtobbet fogyta, talan Milan a neve...hát most jocskán van rajta 20 kilo felesleg... teljesen felesleges fogyokurabajnoksagokat tartani, amikor annak eredmenye tarthatatlan... sajnos ezt nekem is be kellett latnom, amikor elkezdtem eletmodot valtani, hogy gyors oriasi siker nem varhato, de az igen, h ami lemegy (mert lemegy), az tarthato lesz...

boibo 2009.06.07. 17:00:43

@Mylady:
Még csak ez sem biztos. Mi van azzal, aki eszik bánatában?!

barnemertekhozza 2009.06.09. 15:43:05

Szerintem sincs egy tokeletes dieta. Mindenkinek mas mukodik. En az elmult egy evben 35 kilot fogytam fokent a futasnak koszonhetoen, mersekelt dietaval. A napi merlegelesnek szerintem pont azert van ertelme, mert latod rad milyen hatassal vannak a kulonbozo modszerek. Evekig hulyesegnek tartottam a napi 5 etkezest, de be kell latnom tevedtem. Annyi a titka, hogy egy kover embernek valoban meg kell mutatni mire gondoltunk a "keves"-sel, mert teljesen mas mertekegysegekben gondolkodunk. :) A tartossagrol meg nem igen tudok nyilatkozni, kb 2 honapja tartom az elert sulyomat, de szerintem a koverseg is egy ugyanolyan fuggoseg eredmenye mint az alkoholizmus. Tehat igazabol itt is csak tunetmentes idoszakrol lehet beszelni, ami remelhetoleg minel tovabb tart. :)

kg_kilo 2009.06.10. 13:53:34

@barnemertekhozza: "szerintem a koverseg is egy ugyanolyan fuggoseg eredmenye mint az alkoholizmus. Tehat igazabol itt is csak tunetmentes idoszakrol lehet beszelni, ami remelhetoleg minel tovabb tart."

Ez mekkora duma! Nagyon ott van!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása