Nem ciki kiállni

2009.10.07. 13:28 szasza75

Pár hónappal ezelőtt invitálásomra Angelday eljött velem egy spinning órára. Akkoriban még dolgozott benne a Rambóvá válási hit és elszántság, azóta inkább a túrórudi projekten dolgozik. Bár akkor ő endorfirin-junkienak jellemzett a spinning eszközön zihálva, én azonban csak a futást kiegészítő erősítő és kardio edzésnek tekintettem, amit nem élvezek túlzottan. Télen gyakrabban, a jó idő érkezésével ritkábban látogattam a termeket. Ebben az évben 50-60 alkalommal 5-7 különböző spinning edző óráján lehettem ilyen jellegű edzésen.

Múlt héten Misi barátommal elmentünk Kremmer Zoli (képünkön) spinning órájára. Bevallom egyrészt kíváncsi voltam, hogy milyen órát tart a triatlonosok és persze a futók körében is ismert és elismert sportoló. Mi köze mindehhez a futáshoz? Számomra csak annyi, hogy a hétfői tempó, a keddi fokozó után, szerdára illesztettem be az 1 órát lazításként, hogy kellő intenzítással tudjak csütörtökön résztávozni. Kedden Péterrel szinte elhajlásig futottunk, így szerdán tényleg csak egy lazító spinningre vágytam.

A szerdai családi hangulatú spinning óra első 5 perce volt az amire vágytam, de csak az. Talán jobban tettem volna, hogy az élvezeti érték csúcspontján kimegyek 1 sörért és közben nézem a focimeccset a terem előtt. Nem tettem, maradtam. Az óra zenei kívánságlistával kezdődött, aztán én nem tudom mi szólt, de a zene miatt Winkler valószínű duplázott is volna. A kemény zene zakatolt a pulzusértékem meg lassan kezdett pirosba fordulni. Nem tudom miért, de Zoli szájából hiányzott a „tekerd, ahogy érzed,” „laza sík”, „lazíts rajt”, „ahogy kellemes”, stb. kifejezések. Helyette kaptuk a „még egy fél fordulat”, „akkor idáig melegítettünk”, 15 másodpercig gyorsulj fel, aztán még gyorsabban, stb. Tényleg nem viccelt. 20-25 perc combos tekerés után kis lazításért fohászkodtam. Aztán lazításként lehetőség volt kiállva tekerni.

Misire egyre gyakrabban néztem kérdően, hogy ő ezt hogy bírja. Nyomta, ő se viccelt, és persze Zoli alatt is egy komolyabb tócsa kezdett kirajzolódni. Alattam is. A lazító tekerés reménye végérvényesen szertefoszlott, és az óra közepétől elkezdődött a visszaszámlálás. Feladni? Na azt ne. A tekintetem egyre inkább homályosult és a függőleges síkot követte. Ugye megvan ez az érzés amikor már nem kacarászunk csak meredten bámulunk magunk alá? Péter egyszer mesélte, hogy az első spinningóráján nyomta ahogy a csövön kifért, aztán az óra felénél elment szőlőcukorért, majd leült a falhoz. Azóta ismerik, és gyakran kérdezik tőle, hogy rendben van-e... Az alattam levő tóból visszatükröződött az arcom, nem festettem jól. A lábam már remegett, Zoli továbbra sem kegyelmezett. Én nem tudom miért büntetetett, persze lehet hogy a triatlonosoknál ez az alapedzés, bennem felmerültek a gyengeségem jelei. 55 perc ment el így, és azt hiszem elértem határaimat a spinning eszközön.

Hogy jó volt-e? Talán olyan volt, mint egy maratoni befutó. A vége a legjobb, beértem, nem dőltem el, és a lábamon hagytam el a termet. Egy biztos, volt edzésértéke. A másnapi résztávot meg hagyjuk. :-) Szóval ez más volt, mint az eddigi spinning órák. Persze itt is van élmény, meg élvezeti érték, de ez a végétől tart még jó pár napig.
Szombaton amúgy bárki letesztelheti ingyenesen állóképességét Zoli óráján. Lesz egy nyíltnapszerű a Marczibányi téren. Nem ciki kiállni, kimenni sörrel focit nézni.

(A szerk. megjegyzése: Józsi lement teniszezni hétfőn, az utolsó öt percben rálépett az egyik röptére, bumm, jobb térd húzódás, lelépés, kocsiba alig tudó beülés.)

17 komment

Címkék: edzés durva triatlon spinning kremmer

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr71431394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FutoBolond 2009.10.07. 14:35:03

wow, spinninghez kedvet kaptam.
Jozsi meg sporotljon rendszeresen, akkor jobb esellyel ussza meg az ilyeneket egy szimpla karomkodassal huzodas helyett...

lehetetlenember 2009.10.07. 15:00:06

Na most én addig nem megyek spinning edzésre amíg nem lesz magyar neve. Isteni jó kifogás nem? Így még sokáig elkerülhetem a megaláztatást.

greenbamboo 2009.10.07. 15:38:27

A szombati próbalehetőségen kívül tart valahol Zoli rendszeresen is spinning edzéseket?

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.07. 15:41:44

Én ott voltam, így ott biztos, máshol nem tudom..ezt tőle kell megkérdezni.

HecseDLI 2009.10.07. 17:56:49

amig lehet a szabad levegőn sportolgatok - vagy ki is állítják levegőzni ezeket a bringákat :-)? Télen ködben, jégben , tök sötétben viszont jól jöhet , -kipróbálom majd én is

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.10.07. 22:53:08

@HecseDLI: láttam már szabadtéri spinning bulikat....klafa!!!!

pappito · http://pappito.com 2009.10.08. 02:30:29

a spinning nagyon kemény, én kinok közt pusztulnék el hamar.
tegnap futás helyett szkvassoltam egy órát és a 45. percben legszivesebben felgyújtottam volna az egész épületet, ma is érzem mindenem, pedig ma futkosó van.

miután végre találtam szkvass partnert meg közeli pályát (még olcsó is) a heti hat futás-egy pihiből lesz heti öt futás, egy szkvass, egy pihi nap.

van mit pótolni

greenbamboo 2009.10.08. 09:15:37

@gabry, szasza
köszi a választ!

Borzi+ 2009.10.08. 10:23:08

Szerintem futáshoz nagyon jó kiegészítő mozgás/sport a spinning!

Két évvel ezelőtt volt egy olyan félévem amikor szó szerint 1m-t sem futottam viszont heti 3-4 alkalommal két órákat spinningeltem és olyan sima ügy volt a Vivicittá 12 kilije 56 perc alatt hogy csak na!

pappito · http://pappito.com 2009.10.08. 11:36:45

@Lockna: itt legalább nem drága :) (meg régen csináltam heti kétszer, szóval tudtam, hogy fárasztó, de akkor hárman-négyen mentünk egy órára, most meg ketten, feltűnt volna ha kijövök :))

leilana 2009.10.08. 14:13:47

Hehe, én is éppen október közepétől terveztem a spinning órák beiktatását. :) Soha életemben nem voltam még, de kell vmi ami télen is felpörget. Remélem bejön!

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.10.09. 20:32:59

@leilana:
olyan érzés,mint amikor tüzet gyújtanak a combodba és az átterjed a nagy fenékizomra!!!Négykézláb mész haza!!!
Jó érzés!

helemburgis 2009.10.09. 20:59:50

@leilana: telen a futocipöd teli almot alszik? vagy csak kiegeszitesnek kell a spinning? :)

rodriguez 2009.10.12. 10:28:54

@szasza75:
Szasza, kösz a tippet. Jó volt :-)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása