A végtelenbe és tovább

2009.10.09. 10:18 angelday

Tegnap Winkler Münchenbe ment Totalcar megbízásból, akik a Twitteren követték az eseményeket (a frissebb lejjebb van, mint emailben!), számos szakmai információval lehettek gazdagabbak. Kiragadott példák:

Hogy miért érdekes mindez? Azért, mert Winkler kérdezte tőlem, hogy mi Futóbolond email címe, akivel Münchenben már sikerült tavaly összefutni, és amúgy is aktív hozzászóló itt a blogon.

Vagy fél órán keresztül próbáltam rábukkanni a címére, vagy telefonszámára, de semmi siker, annak ellenére, hogy én tavaly még kezeltem is vele. Végül írtam neki a blog.hu rendszerén keresztül, de erre nem válaszolt, vagy válaszolt, de nem ért célba.

Egyszóval Winkler egyedül ment futni, fotókkal dokumentált élménybeszámolója jövő héten, ha túléli az ételmérgezést és a közben termelődő gázokat.

Szasza vett egy parasztházat és malterozik, meg fest minden hétvégén. Durva.

Rasról semmi hír!

45 komment

Címkék: sajtó winkler totalcar münchen futóbolond

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr231438266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolababe 2009.10.09. 10:30:44

fogynak a futok ...hmm szomoru :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.09. 11:30:09

hát remélem Ras nem kikészült a tudományos módszerétől, hanem csak sok dolga van.
házfelújítás király dolog, az ember a következő 10 évben el van vele, már ha nem csilliárdos, és nyaral vmi trópuson, amíg az emberei felújítanak mindent. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.09. 11:36:26

@angelday: vmi futós helyen kell tanyát venni, hétvégente összetrombitálni a futóblogosokat, és edzés előtt még megcsináltatni velük mondjuk a téglajárdát, kerítést.
lássuk csak... no, nálunk _pont_ lenne egy ilyen futós hétvégére program! :D

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.09. 13:01:23

Ras a hétvégi Kassai Maratonon 3:54-es időt futott! Tehát még él. Mi volt itt az utolsó hozzászólása? Nem szólt be neki valaki? :))

zsolababe 2009.10.09. 13:39:41

@rrroka: ezt nekem szantad? :) egyebkent nalunk lehet futos hetvege barmikor epitkezes nelkul is :)... bar majusban egy cseresznyeszedo hetvege beleferne, mikozben en fozok valami komolyat es utana termeszetesen mindenki kap a lefozott palinkabol :)

boibo 2009.10.09. 13:41:21

@BGy:
...ööööö... hát... én szoktam, lássuk be. De én tavasztól kb két héttel ezelőttig nem nagyon kommenteltem itt. Mikor tűnt el?

Nannycsuri 2009.10.09. 13:44:30

:oD
lelki szemeimmel most elképzeltem egy "futós7végét", bográcsos kajával, pálinkával, májusi napsütéssel...szerintem én nem szaladnék messzire, maximum az első nyugágyig.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.09. 13:46:48

Most azon gondolkodok, hogy összefoglaljam miket szoktunk főzni egy ilyen hétvégén, vagy hogy RAS-ról írjak.
Amúgy a futás azért még megy. Ebben a hónapban pont 100 kilit futottam eddig és nem volt benne maraton.

csétomi 2009.10.09. 13:57:30

@szasza75: Hehe, én meg ezen a héten még csak 20-at, pont a maraton miatt :)
Szerintem Ras-ról írjál! Nekem nem igazán jött be a Hadd módszer (pontosabban jobban bejött a gyorsítós program) és nagyon érdekelne, ő hol tart most vele.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.09. 14:06:37

hát szerintem sehol. nem sokat fut.. a félmaratonon kocogtam vele a Lánchídon pár métert...

DaMartian 2009.10.09. 14:18:24

@szasza75: Hogy buknak el a hősök... : )

boibo 2009.10.09. 14:33:01

Ni!!!
Megtaláltam RAS tel.számát! Valaki...?
:DDD

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.09. 15:12:23

@rrroka: amúgy ez a terv, ez történik :-)

HelloJozsi 2009.10.09. 15:41:37

Esetleg lehetne "betonozd végig a telet" kihívást csinálni vagy ilyesmi.

Jane 2009.10.09. 16:28:30

@szasza75: Szóval ott van az a ház, gondolom a hegyekben :)
Szóval Télen mész majd futkározni a nagy minuszokban, meg nagy hóesésekben (D2D), aztán meg üldögélsz csak a cserépkályha mellett egy bögre forró kakaóval....
Aha.. értem :)
Jó munkát!!!

zsolababe 2009.10.09. 16:34:08

@szasza75: merre epitkezel? :) En is azt tervezem hogy d2d nagyokat futok es utana kandallo elott ucsorges esetleg a kutyaval nagy setak..vagy kis szaunazas wellness ezes a parton levo jo kis hotelben:).. vegul is meg a vegen megszeretem a telet is itthon :) mar most kezdem megszeretni vegre Magyarorszagot, amiota rajottem, hogy igazabol csak Budapestet nem szerettem :)

HecseDLI 2009.10.09. 17:38:43

@zsolababe: Én meg úgy érzem nem tudnék máshol élni mint itt, ahol most lakom- az Alpok és Ausztria kivételével. Mit nem bírsz Magyarhonban ? Tán a sok Faszságot ? Büdipesttel mi a gondod?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.10. 09:37:45

@zsolababe: nem konkrétan rád, hanem pl magamra is, a téglajárda project annyira konkrét, h ma délután is azt csinálom. :) de van még számtalan szép program, csak mostmár annyira jó idő nincs hozzá. a májust bejelöltem a naptáramban! ;)

@szasza75: igen, a futó cimborákkal az az előny megvan, h jó kondiban vannak és nem feltétlenül sörrel működnek a kaláka munkákba. :)
Ras nem fut? hát mi a fene lett vele?!

zsolababe 2009.10.10. 11:43:15

@rrroka: en arra gondoltam, hogy nyaralok mikozben a munkasok csinaljak:) en eddig mindig ugy epitkeztem vagy ujitotttam fel lakast hazat stb, hogy en ott sem voltam:))@HecseDLI: Magyarorszagban a magyarokkal van problema :))) a magyar mentalitassal, lopas, csalas, irigyseg, dogoljon meg a szomszed tehene is effektus... de kezdek rajonni, hogy ez foleg Budapestre vonatkozik, ahol konkretan az emberek nem kepesek egymas mellett elni, nem tudnak kozlekedni, bunkok a kornyezetukkel, egymassal ..nem is figyelnek arra, hogy szep kornyezetben eljenek stb.... amiota Velencen lakom rajottem, hogy azert lehet Magyarorszagon is elni...de azert meg mindig jobb amerikaban...

HecseDLI 2009.10.10. 12:44:36

@zsolababe: sok mindenben igazad van!
De az ember eredendően jó , gondolj a naív gyerekekre! Ahogy nőnek, úgy formálódnak a világ képére ,ki kevésbé , ki jobban ,de zsiványodik. A környezete teszi azzá, ami lesz. Nem a magyar átlag alakította ilyenné Magyarországot,( mi csak hagyjuk de meddig?) hanem az éppen hatalmon levő politika, amit a nemzetközi pénzoligarchiák irányítanak, de megnyugtatlak Amerikát és az egész világot ezek irányítják! És ez nem most kezdődött , hanem évszázadokkal ezelőtt!
Vannak ismerőseim Amerikában. Ott sem jobb a helyzet, a genya ember feljelenti a szomszédját, mert nem takarítja el a havat a háza előtti járdán. Minden szarért feljelentik egymást ! De mindenhol vannak kivételek!!!!! EZ JÓ HÍR!! :-)))))
A biztosítási rendszerük is egy nagy határ szar! Ne haragudj, de egy privatizált rendszer nem ember, hanem pénzközpontú marad! Remélem nálunk sose sikerül beveztni! Van kint biztosításod?
Nálunk sokkal jobb a közbiztonság el merem engedni a lányaimat suliba busszal, ill.gyalog. Természeti katasztrófákban sem bővelkedünk hál' isten- kivéve a nagy árvízeket, nagy szeleket, de nem vészes
Nem olyan rossz itt nálunk szerintem
Mj : Turáni átok- nézz utána, ha van időd

zsolababe 2009.10.10. 15:16:15

@HecseDLI: hat nehezen allom meg, hogy ne bocsajtkozzak vitaba..de elmondanam, hogy a kozbiztosnsag kb 10szer jobb Amerikaban, a biztositasi rendszer az lehet, hogy penzkozpontu de legalabb igazsagos..ugyani en nagyon sok TB-t fizetek es ha netan (10evben egyszer)beteg vagyok akkor elmegyek egy maganklinikara es kivizsgaltatom magam, amit ki is fizetek..es sok minimalberbol elo meg allandoan ott ul az orvosnal az en penzembol es csodalkozunk, hogy szarban van az egeszsegugy.... a gazdag ember jobb autoval jar, jobb lakasban el, jobb elelmiszert vesz, jobb ruhakban jar...jobb egeszsegugyi ellatast is tud venni maganak...a vilag ilyen..ami nem ilyen azt ugy hivjak kommunizmus es az mar kiderult, hogy nem mukodik sehol... a magyar ugynevezett "jobboldal" megprobalja az emberek torkan lenyomni, hogy kommunizmus kell csak o ugy hivja hogy emberkozpontusag es vesszenek a kommunistak :) ..na pl ezert tart itt az orszag... az meg szerintem nem genya ember, akit zavar ha a szomszedja nem takaritja el a havat mert esetleg az o idos edesanyja fog elesni azon a jardaszakaszon.... viszont, aki ott tisztessegesen dolgozik, betartja a szbalyokat(amik valljuk be esszeruek es emiatt konnyen betarthatok) az tisztessegesen tud elni es nem kell azon aggodjun, hogy mi lesz holnap... de ott nem is merne a csocselek igy az utcara vonulni utcakoveket felszedni es dobalozni meg rendorautokat borogatni es felgyujtani mint itt, ugy hogy meg utana a rendoroket hurcoljak meg, hogy nem szabalyosan oszlattak... vagy ha itthon lelovi a rendor a drogdilert akkor meghurcoljak fel even keresztul mert nem biztos hogy jogos fgyverhasznalat volt, ahelyett hogy kituntetnek...szerintem ezert tartunk itt nem a jelenleg hatalmon levo politika miatt... ez fuggetlen bal es jobboldaltol ...ilyen a MAGYAR!!! gondolj a tortenelmunkre.. kergettek minket a Besenyok..arrol nem szol semmi hogy miert de gondolom oka volt:)..idejottunk es megtetszett a hely mert szep mezo voltak viragzo elet..az elso mondank a feher loval es a vizzel meg a folddel arrol szolt, hogy jol atvertuk az itt eloket..akinek nem tetszett azt leoltuk es elkergettuk(szvatopluk es nepe)..letelepedni, dolgozni, foldetmuvelni nem tudtunk helyette inkabb elmentunk rabolni, gyilkolni a kornyezo orszagokba, ezt termeszetesen "portyazasnak" hivtuk mintegy megszepitva a tenyt, hogy egy rablo gyilkos semmirekello nep voltunk..meg keresztenyek is csak azert lettunk hogy keresztes hadjarat cimen ne igazzanak le minket mert a Geza nevu igen okos csavo gyorsan a nemet-romai caszar lanyat elvetette a fiaval es gyosan (soron kivul, ugyeskedve, ahogy a magyarok szoktak) megszerezte az eredetileg masnak szant koronat a papatol... szoval ezek az oseink..mit varunk akkor a jelentol???? hay ne legyek mar buszke erre...

DaMartian 2009.10.10. 16:18:41

@zsolababe: Itt is ott is van igazság, de ez azért mégiscsak futóblog nem? : ) Amúgy szerintem nem szabad általánosítani! Jó és rossz emberek mindenütt vannak! Én is éltem már a tengerentúlon. Sok minden tetszett, sok minden meg nem, ettől én még magyar vagyok és Magyarországot szeretem és itt élni. És én büszke vagyok rá! A hazámra is és a történelmére is, még ha nagyon nem is tetszik ami mostanában itt folyik. Tenni nem tudok ellene, hát megpróbálok együtt élni vele. Egyébként ha már a történelemnél tartunk millió olyan dolog van az amerikai történelemben amire nagyon nem kellene hogy büszkék legyenek, ott mégis mindenki olyan k..va büszke rá hogy oda született, mégha totál birka is és ha két szalmaszálat nem tett keresztbe a hazájáért...

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.10. 16:59:09

Én a szavazati jogot reformálnám meg először, ha én lennék itt a főnök.
- Csak az szavazhatna, aki adót is fizet. A pénzelosztásról (pénzelosztókról) döntsenek azok, akik a pénzt összedobják, azaz az adófizetők.
- Képviselők visszahívhatók legyenek.
- Az orvosoknak nettó 6-700 ezer forintot fizetnék és a mamikkal megértetném, hogy azon felül nem kell a hálapénz.
- Egészséges nemzeti öntudatot csepegtetnék a tanulók fejébe. Minket 1100 éve próbálnak innen elzavarni, kinyírni, nem sikerült senkinek, remélem, most sem fog. Széchenyi apja mondta: egyedül vagyunk. Igaza volt régen is és most is.
Na, de futásra fel, mert jövő héten biztos, hogy vége a rövidgatyás szezonnak! :)))

zsolababe 2009.10.10. 19:06:51

en sulyoznam a szavazatokat, aszerint, hogy ki mennyi adot fizet... aki tobbet fizet annak a szavazata tobbet erjen... akkor tenyleg oda menne a penz, amire befizetjuk ... de ez tenyleg a FUTOBLOG elvileg..ennek oromere futottam is 11km-et es most irany ismet a palinkafest es utana koncert... :))

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.10. 19:22:56

@zsolababe: én meg megyek és nézem a Házibuli Attilával és vendégeivel-t. Broáfff..... a'szem, így hánytak a képregényekben. :)))

HecseDLI 2009.10.10. 19:27:38

@zsolababe: :-)))))) Én nem dícsértem a poltikát , se a jobb se a baloldalt ha jól emlékszem . igazad van abban ,hogy itt káosz van. A törink olyan, amilyen, de legalább van miből érettségi tételeket kreálni.
Istvánnak sokat köszönhetünk !
Kevés bátor politikus van a világon .A lengyelek, csehek szembe mertek menni a pénzoligarchiák törekvéseivel szemben. jobban is állnak.
A mindenkori politika alakítja egy ország helyzetét , kívülről megtámogatva pénzzel- dirrekt van ilyen helyzet, ez nem véletlen . A sok nonszensz döntés és törvény. Véletlenek nincsenek, minden okkal van!!!Olyan helyzetet teremtenek, lsd. egészségügy- ,hogy az orvosaink pattanjanak le nyugatra. A magyar orvosoknak jó híre van külföldön. El akarnak zavarni innen minket, mert egy nagyon jó földrajzi fekvésű ,hegyekkel körbevett Jó termő terület ,sok édesvízzel ,gyógyvízzel. Természeti katasztrófa esetén nagy a túlélési esély a Kárpát -medencében. Már a jégkorszak előtt, 45.ezer évvel ezelőtt is éltek itt emberek és egyes csoportok túl élték a jégkorszakot. Amerikaiak állítják.
Vizsgálják azt is , hogy mi annak az oka , hogy Magyarország , lakosságának számához képest feltűnően sok tudóst ,lángelmét , sportolót , híres embert adott a világnak ! Ez sem egy utsó érzés.
Állítólag különleges genetikai adottságaink vannak, DNS -5-ös spirál. Japánoknál is ez van, csak nem öröklődik , ha nem japánnal házasodnak.
A legnagyobb baj , hogy nincs hitünk magunkban és ezen változtatni kell.
Azért nem olyan rossz érzés magyarnak lenni . :-)))
Ja és Svédországban is kommunizmus van? Bocsi! Az egyik legjobb szociális hálóval rendelkező ország és negatív pédának hozza fel sok ami képviselő - de legalább ember központú.
@BGy: jól hangzik
VITA LEZÁRVA, FUSSUNK HADD LOBOGJON A HAJUNK :-)))))

bodlac 2009.10.11. 14:30:51

@HecseDLI: "Állítólag különleges genetikai adottságaink vannak, DNS -5-ös spirál. Japánoknál is ez van, csak nem öröklődik , ha nem japánnal házasodnak."
Ez tényleg topon van. Jobban összhangba kellene hoznod a nézeteidet a valósággal. Különben hol lehet ilyen sületlenségeket hallani?

Ted Striker 2009.10.11. 14:52:33

Sajna Csomor Erika "csak" 27. lett a Hawaii Ironman-en, de Zsola, itt lehet a következő célod:
"Matt Hoover, a man who won the “Biggest Loser” competition on television, gave it his best to be an official Ironman finisher here today. He came up just three minutes short, but put forth an impressive effort by finishing 2.4 miles of swimming, 112-miles of cycling and a marathon in 17 hours and three minutes." (ironman.com)

zsolababe 2009.10.11. 16:07:19

@Ted Striker: tervezek egy ironmant... de meg nem tudom, hogy jovore vagy csak 2011-ben.... tavasszal meglatom, hogy milyen allapotban vagyok valamelyik tavaszi maratonon..vagy egy Baaton koruli szaladason :) es ha ugy latom , akkor valamelyik oszi ironmanre benevezek... de lehet, hogy korai lenne meg es inkabb 2011... egyenlore meg a leghosszabb veresenyem egy 56km-es volt... es meg "rendes" maratont sem futottam soha..majd most lesz az elso hivatalos november 22-en Philadelphiaban..szoval korai meg tervezgetni mert lehet, hogy elmegy a kedvem a maratonon :P))

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.12. 08:15:11

@Jane: Konkrétan nagyon jó a képi meglátásod! Hegy, cserépkályha, nagy hideg! Tényleg ez a terv :-) Tegnap is szaladtunk egy 19 km-es kört, lazának nem volt laza, meg esett is.

HecseDLI 2009.10.12. 20:27:08

@bodlac: Ajánlom figyelmedbe többek között a Világdemokratúra c. Drábik könyvet, mielőtt fikáznál. Több is van neki . A Lugánói tanulmány sem rossz.
De itt befejeztem a témát

sztibi25. 2009.10.13. 07:30:51

@bodlac: Megtaláltam a "szellemi atyát":)
Kikapcsolódásnak nem rossz beleolvasni, sokat mosolyogtam rajta.

www.hegenet.hu/hahaha/v_jobb/politika/grespik.htm

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.13. 15:29:02

@WITCH: na ennek a srácnak szerintem nem is ötös, hanem hatos vagy hetes DNS spirálja van, annyira durván nyomja! :D

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2009.10.13. 16:05:22

@rrroka:
Elb*szottul dura a Magyar csávó (Szőnyi Ferenc):

"Képzeljük csak el, egy nívós, nemzetközi versenyen benevez egy középkorú, ismeretlen pasi, aki alig tud úszni, aztán felül egy olcsó bringára és onnantól valami olyasmit láthattak, amit nehéz jelzőkkel illetni...

38 km úszás, 1800 km kérékpár és 423 km futás a penzum. "

3. lett.

"Nemrég megdöntötte a 24 órás kerékpározás, több mint egy évtizedes magyar csúcsát: 540 km-ről 721 km-re (!), majd le sem szállt a bringáról, továbbment: kipróbálta, hogy mennyi idő alatt teljesíti az 1000 km-ert! (34 óra). Döbbenetes, hihetetlen: mindezt egy egyszerű, klipsz nélküli trekking-kerékpárral!"

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.13. 16:24:23

@WITCH: én is klipsz nélküli trekkinggel járok az irodámba, de én nem csúcsot döntöttem, hanem a szél döntött meg engem. De én is csúcs vagyok. :))))))))

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.13. 16:32:55

@WITCH: olvastam, meg meg is hallgattam. elképesztő! vicces volt, amikor azt beszélgették, hogy a színes bohócruhás, ööö... bocs, technikai ruhás bringások ;) hogy lestek, mikor odállt melléjük a bolti bringájával, meg a rövidnaci póló szerkójával. :D
tényleg az orionról jött!

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2009.10.14. 10:52:45

Nekem az tetszett amikor a 423 km futásból volt még hátra neki 42....

"3 óra laza futás ;)"

;)))

boibo 2009.10.15. 00:14:10

@BGy: ma már Téged is ufónak néztek volna: 1.5 fok volt, és szakadt a havaseső.

zsolababe 2009.10.15. 00:25:25

@boibo: engem konkretan annak neztek :))

zsolababe 2009.10.17. 19:20:35

Futoblog All Stars csapathoz tessenek szepen csatlakozni!!!!!!! :)))

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2009.10.17. 19:54:16

@zsolababe: Zsola, te aztán értessz a marketinghez :-)))

zsolababe 2009.10.19. 11:43:06

Futoblog All Stars!!!! ..a nev kotelez :)))

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása