Laposan neki az UB előtti utolsó hétnek

2010.06.15. 21:26 angelday

Hétfőn futottunk egy laza 5-ös karikát a városban.

És kérem, rájöttem a Ricky Martin program kezdete óta egészen pontosan ZÉRÓ kilót adtam le. Sőt, fel is jött rám egy kiló, bár Knipl Pista szerint ez a megváltozott vízháztartásom miatt lehet. (Hozzá fűződik az a kijelentés is, hogy az afrikaiak "mélyen futnak, mint a metró", és azt is tőle hallottam, hogy a terhelés is viszi a kilókat.)

Konzultáltam Winkler Róbert barátjával és életmód-tanácsadójával, Herczegh Gáborral is a kérdésben, aki elmondta, hogy—

—este 6 után már ne egyek, csak túrót, esetleg natúr joghurtot, vagy valami más ilyesmit, utána jöhet a sport.

A lényeg az, hogy előbb kell kajálni, utána sportolni, nem fordítva. Ezt konzekvensen elrontottam eddig, minden nap futás után kajáltunk itthon. Igaz, hogy nem erős dolgokat, de akkor is. Ennyit mindenképpen módosítanom kell a programon.

Herczegh még azt is elmondta, hogy ideálisan megpróbálom magam tartani az alábbi kajálási ritmushoz a fentiek figyelembe vételével:

07:00 — 11:00 — 14:00 — 18:00 — 22:00

Nem a kilók, hanem a hurka izgat.

És így telt el 6 hét. Most pedig elkezdek fekvőket nyomni.

8 komment

Címkék: sport program update étrend

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr342084590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2010.06.16. 05:39:35

en is probaltam fogyni csak engem most a vizsgaidoszak stoppolt le, mindenesetre nalam is jatszott a joghurt az elejen. aztan megneztem mi van benne, és a minimalis feherjetartalmon kivul mi az meg? hat bizony eleg sok szenhidrat, szoval en azt azzal a lendulettel abba is hagytam, inkabb vmilyen sajt, v ilyesmi

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.06.16. 08:31:43

Én az UB-ra akartam lefogyni, de nem bírtam ki egyszer sem, hogy futás után ne zabáljak. Szénhidrátfeltöltésnek szántam, jelenleg a nadrágomat alig bírom begombolni. Szóval jól sikerült. :))) A siker örömére tegnap fél tízkor még ettem néhány tejfölös lapcsánkát.

csétomi 2010.06.16. 09:48:42

A futás előtti kajálással azért csak csínján, mert csúnya vége is lehet, de még ha nem is dobod ki a végén a taccsot, akkor is szenvedős lehet. Nem is hallottam még, hogy valaki ezt ajánlotta volna...

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.06.16. 13:03:36

Nekem is ez a bajom, próbálom tartani, hogy futás előtt 2-3 órával már nincs kaja, hogy ne edzés közben kavarja fel a gyomromat. Akkor viszont marad az este.

Igaz, nincs rajtam súlyfelesleg, de azért szívesen fogynék kb. 2 kg-t, és rohadtul nem megy.

stojesz 2010.06.16. 15:34:46

Én 92-ről mentem le 78-ra 5 hónap alatt, de ennek a fele elfogyott az első 6 hétben . Leírok pár tippet, ami nekem bejött, hátha segít.
Én mindig reggel sportolok, úgyhogy a reggeli (fél 7 körül) általában nem túl sok - jóreggelt keksz, 1-2 virsli, 1-2 szelet teljeskiőrlésű kenyér pirítva, fürészpor műzli (nem ilyen cukrozott cucc) - pont amiatt, hogy ne kavarja a gyomrom.
Sport után ugyanezekből kevés, ez olyan 9 körül van.
Ebédnél (ez szinte mindig 12 előtt volt) amire figyeltem: elsősorban csirkemell, barnarizs, kevés krumpli, zöldségköret. Öntetek kizárva, abban van a sok kalória.
Délután néhány szelet zabfalat, pirítós felvágottal vagy tejfölös túróval. Mondjuk délutánonként általában folyamatosan ettem valamit, csak nagyon keveset.
Vacsora megint valami hasonló, mint ebédkor vagy reggel.
Én nagyevő voltam, az első 1 hét borzasztó volt, utána elkezdett összemenni a gyomrom, a szervezetem meg olyan volt, mint egy erőmű. Folyamatosan ettem (2-3 óránként), de mindig keveset, gyakorlatilag bármit ettem, azt elpusztította.
Elsőre laposnak tűnik, de ahogy elkezdi az ember talál recepteket, amikkel változatossá tudja tenni. Most már nem is nagyon kívánok mást, teljesen átálltam erre az életmódra.

Remélem sikerült használható tippeket adnom!

bitliszbá 2010.06.16. 20:08:50

AD: még egy futás az UB-ig. Aztán kiköpheted a tüdődet a CSAPATért!!!!!

vargatom 2010.06.19. 18:58:55

Egyszerű, de sajnos nehezen betartható trükkök:
- csak vizet szabad inni (alkohol is hízlal, tehát sörözés is tilos)
- semmi édesség, nass, chips, sósmogyoró
- helyette egyél valami gyümölcsöt inkább
- semmi péksütemény, fehér kenyér, barnából is csak fél centi vékony szeletek
- ebédnél, vacsoránál fele köretet hagyd ott, általában amúgy is az hízlal és nem a hús, bármilyen zsíros legyen is

Motivációs trükk: hétfőn beraksz valami finom sört a hűtőbe, amit csak és kizárólag akkor ihatsz meg vasárnap este, ha egész héten tartottad a tervet. Amikor meg jön a csábítás, gondolj erre a sörre.

A másik front meg az edzés, szerintem léteznek a futásnál hatékonyabb módszerek is amelyek több kalóriát égetnek el, de persze fárasztóbbak/kellemetlenebbek is. Intervallum edzések, Crossfit, RKC kettlebell, ilyeneket érdemes nézegetni, esetleg rögtön kipróbálni. Ha nem egyedül, otthon csinálod, akkor tudományosan bizonyított hogy jobban oda fogod tenni magadat (feltéve hogy ténylegesen le is jársz az edzésre).
Megvan az a mellékes hasznuk is, hogy az izomzat is jobban épül tőlük, mint simán csak a futástól (bár a fekvőtámasz is hasznos, de önmagában sztem kevés) és a Ricky Martin külsőnek ez is egy fontos eleme így ránézésre.

vargatom 2010.06.19. 19:02:33

Itt van példának egy hazai Crossfit/kettlebell user:
www.tesztoszteron.hu/emagazin_07_165_Kovacs_Lacee.php

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása