Futás fejjel lefelé

2011.02.04. 11:00 Winkler Róbert

Régen voltam már olyan autóbemutatón, ahol érdekes helyen lehetne futni. A BMW szóvivője viszont kegyetlen: a meghívóban a szakmai részletek után rögtön kikötötte, hogy vigyek futócuccot, mert majd milyen jót futunk. Dániel lelkes futó, egyszeres maratonista és számtalanszoros félmaratonista, bár ő leginkább futóturista. És persze a Futóblog oszlopos vendégszerzője, ő írta meg nekünk élményeit a Jeruzsálem-maratonról.

Dani már elhatározta, hogy vállalja a felkészüléssel járó szívást, és megint fut egy maratont, illetve felkészít másokat is. (Nálam egyelőre még nem érett meg az elhatározás, de az Ultrabalatonig kitalálom.) Sokat kapacitálnia nem kellett, hiszen az új 6-os BMW-t Fokvárosban mutatták be, ahol nyár van, márpedig február elején rövidnadrágban futni mindenképpen jó. Itthon is lehet persze, a mínusz négyben, de engem az kevésbé vonz. Felszálltunk tehát vasárnap este, leszálltunk hétfő délben, bepakoltunk a szállodába és kiszámoltuk, hogy tesztvezetés eleje mínusz ebéd, plusz fürdés az pont kiad egy órás tengerparti kocogást.

Tanulság: nyáron gigantikus ökörség délben futni. Tavaly csináltam, ez volt a maratoni felkészülés, nagyjából 11 és 3 között, a tűző napon a Börzsönyben, barátommal és életmód-tanácsadómmal, Gáborral, a hallucinációs határon. Nem baj, itt Fokvárosban egy órát kibírtunk, érdekes a helyszín, a nap eléggé harap, de a klíma a világ egyik legkellemesebbje. Folyamatosan fúj a hűs óceáni szél, bár a déli órákban az apartheid áldozatai szerteszét heverésznek a fák árnyékában a füvön. Fokvárosban egyébként úgy tűnik, egyáltalán nem gond szinte bárhol leheveredni, még egészen polgárias külsejű emberek is csinálják.

Elég sokan futnak az óceán partján, még ebben a hülye időpontban is, a normálisabbja persze este lepi el a terepet, amikor nekünk sajnos a prezentáción van jelenésünk. Pedig az alkonyat a parton, az valami brutálisan szép, ráadásul a déli féltekén fordítva, jobbról balra megy le a nap, ami megint csak komoly sportteljesítmény. Futottunk tehát egy huszonöt percet oda, huszat vissza, mert akkor már nem álltam meg állandóan fényképezgetni, és ahogy a szellős partról a szélvédettebb, de betonos helyekre értünk, az elég hardcore légióskiképzés volt. Vihettünk volna magunkkal vizet, de a mi kultúránkban ez februárban nem szerepel a repertoárban. Végül a vércukorszintem is úgy leesett, hogy a szállodában egy zacskó csokinbonbonnal frissítettem.

Akiket pedig az autó is érdekel: a BMW-ről készült írásom a Totalcaron olvasható.

4 komment

Címkék: afrika bmw nyár fokváros

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr872637707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.02.04. 11:17:40

Robi! Az utolsó képen a XXI. századi gólyalábbal a csávók futnak is? Vagy csak ezzel érik el a korlátot, amin felhúzást csinálnak, mert felsőtestre ki vannak gyurmázva rendesen? Tényleg, ott fejjel lefelé hogy nem estetek ki az űrbe?

doncii · http://doncii.blogspot.com 2011.02.04. 16:41:27

Helyes, futni kell ilyen helyen, ha nincs ertelme akkor is. A delben a fuvon alvo feketek zsenialisak, en 10 eve voltam Fokvarosban, akkor is igy volt mar :)

DaMartian es angelday: valaki megdobhatna WinklAir-t egy megfelelo hardverrel hogy ha ilyen kulonleges helyen futkoraszik akkor legyen rola szep terkep is - en tovabbra is szorgalmazom, hogy amikor Futoblogos utazik valahova messzire, ott fusson es a terkep screenshotot toltse fel ide, egy ev alatt egesz csini galeria lenne :) Lehetne szavaztatni, melyik a leggizdabb terkep, pl. egy Ultrabalatonos elegge odab@na. De ha iden eljutok Equadorba, akkor korbefutom nektek az egyik vulkankratert, csak hogy legyen egy csigalassu 2.5km - vegig 6000m felett! :D

FutoBolond 2011.02.08. 15:39:40

Én szombaton futottam, kellemes 17 fokban, rövid nadrágban, polóban. Körülöttem persze mindenkin megszokásból még kabát volt. Mondjuk február elején tényleg abnormális a dolog, de hát élvezzük az felborult időjárás előnyeit, ne csak a hideg-csapadékos nyarak jönnek...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása