A kérdőjel

2011.05.03. 17:26 angelday

Múlt csütörtökön nagyon büszke voltam magamra: otthonról elindulva 4,5 km (ha a bruttóját nézzük, majdnem 5) után megérkeztem a MAC-hoz, ahol Linkkel és az egyik kollégájával megindultunk egy "rendes" 5350 méteres körre. Tökéletesen le is futottuk, viszont a Nike+ GPS alkalmazás egy érdekességére hívom fel a figyelmet, ami nem bug, hanem feature:

Nagy kérdés, hogy miért ez a szaggatott útvonal felvétel? Oka egyszerű: ha a telefonon bejövő hívás érkezik, a Nike+ GPS leállítja a felvételt. Nálam pontosan ez történt. Technikailag ugyan megoldható lenne, hogy tovább rögzítsen, ám a döntés itt az, hogy futás közben ne telefonálj. (Még headsettel sem.) Úgyhogy ehhez tartsuk magunkat. Fontosnak éreztem kiemelni, lehet, hogy más is belefutott (értik: belefutott) már ebbe a problémába.

Ettől függetlenül tovább küzdök a SUB-90 cél felé. (Erről majd még írunk, bár más megközelítésben.)

Tényleg, nekem is kéne SUB-90 pólót csináltatnom, ha!

Szemfüles megfigyelők felhívhatják a figyelmem, hogy a lehető legistókabb módon próbálok a hídra futni a lezárások miatt. Sokkal jobb módszer, a Bem József tér után becsűrni balra és a zebrán át.

Gondolkozz, Józsi, gondolkozz!

61 komment

Címkék: mac sziget futás nikeplus programhiba

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr492864736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mylady 2011.05.03. 20:12:29

Aszittem, teleport.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.05.03. 20:31:49

Rettenetesen fontos technikai kérdésem lenne: IPhone-nal (hogy kell ezt írni? :-) és a Nike GPS programmal nem kell chip a cipőbe? Közvetlen a GPS adatokból tölti fel a nikerunningra?

angelday 2011.05.03. 20:50:27

@mgergoo: először is ügyeljünk a helyes kapitalizációra "iPhone", szerintem egyébként "iPhone-nal" a helyes mód. A Nike+ GPS szoftverrel nem kell chip a cipődbe, valóban. Az App Store-ból tudod megvenni bagóért. Itt írtunk a szoftverről bővebben:

futo.blog.hu/2010/09/07/nike_gps

pannonfunk 2011.05.03. 20:53:12

Futóblogos póló mikor lesz már? Tudom, tavaly ősszel volt, de arról pont lemaradtam... :(

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.05.03. 21:32:34

Én azt hittem valami alagút van ott...

AD, én nem értem, hogy miért ne lehetne futás közben telefonálni? Hamár úgyis a füledben a füles...

Valószínűbb, hogy a kütyü nem tudja kezelni egyszerre a kétféle adatforgalmat, (és ezt nem merik bevallani a készítők) de ez csak egy ötlet.

angelday 2011.05.03. 21:36:19

@pannonfunk: hamarosan, megnyugtatásul közlöm, hogy ma is dolgoztam rajta (nem a dizájnon), idén ráadásul csomagküldősen akarjuk csinálni és lesz majd valamiféle utórendelés is.

@Sekiwake: nem, ez direkt van letiltva és nem a headset miatt.

effe 2011.05.03. 21:58:00

az új pólót már én is nagyon várom. a fekete nem túl ideális a nyárra.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.05.03. 22:05:58

@angelday: Köszi a linket és a javítást is, figyelni fogok rá. A pólóról én is lemaradtam eddig :-)

pannonfunk 2011.05.03. 22:07:08

@angelday: Köszi az infót, már türelmetlenül várom. De legyen a régi designos is, nekem nagyon tetszik a tavalyi. Meg lehet új is, és lehessen mindkettőből választani :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.05.03. 22:38:05

Az új pólót én is várom, nekem sincs a tavalyiból. És nagyon szeretném, ha lenne női változat is!

2011.05.04. 07:39:40

@Sekiwake: pár éve foglalkozom mindenféle HW/SW dologgal, és egyyet bizton állíthatok: cég még a világon nem született, ami beismerte volna valamiről, hogy az bug és nem feature.

figyeld meg, amikor majd az új iphone hirtelen tudja ezt is, akkor hirtelen kiderül, hogy mekkora királyság. Nem ez lesz az első dolog a világon, amiről utóbb kiderül, hogy mégiscsak bug volt ; )

diceMan 2011.05.04. 08:08:31

ez a szoftver egyetlen nagyon idegesítő tulajdonsága (régen a "calibrate run" tudott ezen segíteni, de ez a feature valahol elkallódott).
mivel az iPhone telefonbeszélgetés közben eldobja a 3G jelet, valahol itt lehet a bibi...
önszorgalomból szeretem gyűjtögetni a kilométereket, társas futások közben van, hogy nem veszem észre a bejövőt és csak a végén veszem észre, hogy a 2 körös futásomból az alkalmazás észlelt 3 km-t...

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.05.04. 09:00:47

@diceMan: ez érdekes, mert ezek szerint nem csak akkor nem rögzít amikor beszélsz is, hanem akkor is ha csak csörög, így a mérleg nyelve a bug felé dől.

Egyébként ha csak a GPS van bekapcsolva az iphone-on, akkor nem rögzít? (nincs ilyen telefonom ezért kérdezem)

diceMan 2011.05.04. 09:13:21

@pantomimes pontosan, ha csörög, akkor jön a "pausing workout" és néha - ezt még nem sikerült azonosítani, hogy mi triggereli - nem talál magára, nem lesz "resuming workout".
elvileg, ha letiltanám a hívásfogadást, akkor nem lenne probléma, de ehhez túl lusta vagyok :)

DaMartian 2011.05.04. 10:11:51

@Sekiwake: tévedés, a korábbi verziók simán kezelték a bejövő hívást futás közben, csak a legfrisebb verzióba került bele ez a biztonsági feature, ami amúgy futó szemmel baromi idegesítő! Ugyanis ilyenkor a cucc automatikusan állítja le az edzést már a csörgés alatt. És ha az iPhone mondjuk zsebben vagy más nehezen elérhető helyen van, akkor vagy olyan szaggatott lesz a futásod mint Angelday-é vagy folyton meg kell állni. Na most ha valakit gyakran hívnak, annak ez elég szívás! Én korábban szinte mindig telefonnal futottam, de mostanában csak igen ritkán. Mondjuk hajnalban, hétvégén, éjjel, amikor nem sanszos hogy hívnak. Egyik kedves bloggertársunk is írta nekem privátban, hogy szintén agyára megy ez az okos fícsör. Nem tudom mennyivel veszélyesebb futás közben telefonálni, mint zenét hallgatni?!? Álítólag hasonló visszajelzések tömege miatt a következő frissítésbe bele fogják tenni, hogy ne pauzálja az edzést automatikusan a szoftver, csak ha válaszolunk rá, így ha ignoráljuk a beérkező hívást, akkor nem fog belerondítani a futásunkba. Jó lenne ha minél hamarabb megoldódna a dolog, mert amúgy a Cheer me on funkciót nagyon szerettem... AD kérdés: lehet egyszerűen és gyorsan tiltani a bejövő hívásokat valamilyen beállítással? Mert akkor megoldás lehet futás előtt tiltani, majd utána visszakapcsolni...

pannonfunk 2011.05.04. 10:51:09

Nekem a fészbúkra nem megy fel a futásom egy ideje, de ez valószínűleg a nikerunning.nike.com hibája, és nem az iPodomé, mert a nikerunningra felmegy a futásom.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.05.04. 11:20:05

@pannonfunk: Velem is ez történt, én a garminról töltöttem át a nikerunningra, de hiába kapcsolom be a broadcastingot, nem megy a FB-ra. Szerintem is a nikerunning a ludas.

Azt viszont tegnap vettem észre, hogy a garmin le is tudja játszani a futásainkat. A tegnapi pl. itt van: connect.garmin.com/player/83289735 Csak rányomok a play-re, és "végigfut" a pályámon, mutatva minden ponton az aktuális sebességet és szintet (vagy pulzust, ha úgy állítom be). Szerintem nagyon szórakoztató. Lehet, hogy a nikerunning-on is van ilyen funkció, ott még nem nézegettem.

pannonfunk 2011.05.04. 12:01:12

@azilinha: Egyértelműen a nikerunning a ludas, most állítottam be egy goalt, hogy 10 hét alatt 500 km-t futok, azt se nyomta ki a facebookra, meg tweetre sem (külön ezért hegesztettem egy twitter accountot, hogy ellenőrizzem...)

DaMartian 2011.05.04. 12:09:31

@azilinha: @pannonfunk: azt hallottam a digitális ügynökségtől, hogy a FB-t folyamatosan fejlesztgetik ezért szinte napi szinten vannak változások a programozásban. Erről persze senkit nem értesítenek (nyilván a rengeteg felhasználót, meg alkalmazásfejlesztőt nehéz is lenne) ezért ilyenkor annyit vesz észre az ember, hogy a korábban futó alkalmazások valamiért nem működnek rendesen. Ha bármilyen processt (engedélyezés, hírfolyamba kerülés) változtatnak, az érinthet alkalmazásokat is. Ilyenkor az alkalmazásokat is frissíteni kell, hogy működjenek az új helyzetben is. Ez eltart egy darabig. Nekem sem rakja ki a futásokat egy hete. Többször volt már ilyen időszak, általában rövid idő után helyrejön. Nem a nikerunninggal van a gond (mert olyan is volt már) hiszen oda mindent tölt rendesen, hanem a FB kapcsolattal.
@azilinha: igen, nikeplussal is "le lehet játszani" a futást. Ilyenkor 3 dolgot mutat: a helyzetedet a térképen, a sebességedet és a szintet pedig grafikonokon. : ) Azóta végre a szintadatokat is tudom jegyezni edzésonline-ba...

DaMartian 2011.05.04. 12:13:20

@pannonfunk: twittert nem tudom, azt sosem használtam... Mondjuk ha egyszerre nem működik a két megosztás, akkor az is lehet, hogy épp a nikeplus-on fejlesztenek valami újabb fícsört, ilyenkor is előfordul, hogy bizonyos dolgok nem működnek. Bár ilyenkor leginkább a feltöltések meg a challengek sem mennek jól, ezekkel meg most nincs probléma csak a megosztásokkal. Mondjuk ez még mindig a kisebb probléma, a lényeg, hogy az edzésnaplóban meg a kihívásoknál ott legyenek a kilométerek : )

angelday 2011.05.04. 12:44:23

@DaMartian: "AD kérdés: lehet egyszerűen és gyorsan tiltani a bejövő hívásokat valamilyen beállítással? Mert akkor megoldás lehet futás előtt tiltani, majd utána visszakapcsolni"

— a repülőgép mód lenne a megoldás, de sajnos az mindent tilt, a netet (és gondolom) a GPS-t is. Vagy kikapcsolni a telefonszolgáltatót, áh, értelmetlen, sokkal jobb odafigyelni erre, ezért is a poszt

@csiripiszli12: lesz női is, sőt, kétféle

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.05.04. 12:56:01

@angelday: De jó! :) Na, ha kétféle is lesz, eltart majd egy darabig, amíg választok :))

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.05.04. 14:10:48

@DaMartian: izé, repülőgép mód nem oldja ezt meg? Mármint, akkor elvileg lekapcsolja a telefonfunkciókat, vagy akkor a GPS-t is lekapcsolja?

DaMartian 2011.05.04. 15:34:45

@mgergoo: Ki kellene próbálni, mert valóban ez lenne a legegyszerűbb... Kérdés nem tilt-e le így olyan fánksönöket is amik viszont kellenének hozzá (3G, GPS stb)

doncii · http://doncii.blogspot.com 2011.05.04. 16:35:12

@angelday: Az uj polon valo faradozasokat elore is udvozoljuk, foleg a noi valtozatot, titkolt szandekom meglepni a baratnomet eggyel :)

@DaMartian: (esa tobbiek) Ugye tudjatok, hogy az ujfajta Nike+GPS iPhone app teremben is meri a futast, GPS es cipoben levo chip nelkul, gozom sincs hogyan, gonolom giroszkop rangasaibol saccol, ahogy lattam multkor a futopadon egesz pontosan, zsenialis.

Viszont... egy masik bug, hogy ha futas kozben lepause-olom a workoutot, mert csak igy tudok masik playlist-re valtani (grrr), akkor utana ha a Power gombbal lockolom le a telefont, azonnal abbahagyja a km-ek mereset. A zene megy tovabb, nem mond be semmit hogy baj lenne, megy az ora, csak nem mozdul a km mutato. Ha a Power gomb helyett az app kis lakat ikonjaval lockolod le, akkor viszont jol mukodik. Reprodukalni tudom 10/10-szer. Ez azert meglepo, mert az elozo bekezdesem bizonyitja, hogy se GSM se GPS nem kell neki a km-ek meresehez, tehat nem a locationt hagyja el ilyenkor, hanem szimplan fejreall az alkalmazas es nem rogzit.

Remelem javitjak.

@azilinha: Garmin cucc tud nikerunning.com-ra feltolteni? :o

DaMartian 2011.05.04. 17:06:53

@doncii: a telóban lévő gyorsulásérzékelővel mér beltéren (vagy GPS jel vesztésekor) valóban időnként egész pontosan. Azt vettem észre, hogy ha kocogok, akkor jól mér, de ha gyorsítok, akkor is ugyanannyit mér : ) Szóval azért a GPS-szel nem veszi fel a versenyt...
A bugról amit írtál én is kérdeztem anno a fejlesztőket, mert párszor megszívtam én is, hogy ment a zene meg az óra is pörgött, de mérni nem mért. Azt mondták rá az okosok, hogy a Power Lock-ra (kis gomb nyomása felül) automatikusan leállítja a mérést. Azért van a kis lakat ikon, hogy azzal lockoljuk futás közben az érintőképernyőt. De azért a fenti állítás sem teljesen igaz, mert többször nyomtam már Powerlockot és mégis vígan mért tovább. De amikor zsebben vagy karpánton van, mindig parázom, nehogy véletlenül benyomjam. Meg lehet hogy ezt az alap beépített szoftverre mondták, mert azt 1000 éve nem használtam iPhone-on. Az valóban bosszantó, hogy így megbízhatatlan az iPhone mérés, én 5 percenként nézegetem mindig hogy minden OK-e? Bár mostanában egész precizen működött (amíg nem hívnak : ) de mindig ott van a félsz, mert általában nem az egy Szigetkörön jönnek a galibák, hanem félmaratonon, meg versenyen vagy más olyan helyen, ahol fontos lenne, hogy menet közben lehetőleg ne ezzel kelljen foglalkoznom... : D

doncii · http://doncii.blogspot.com 2011.05.04. 18:41:44

@DaMartian: Oh nem, a Power Lock tokeletesen mukodik, unlock, lock, oda vissza minden, sokszor. Csak akkor kergul meg, ha pause-olod a workoutot (mondjuk zenevaltas celjabol) es utana folytatod, na akkor mar ne power lockolj tobbet, csakis a lakat ikonnal. Mindez legujabb Nike+GPS appal es iOS4-el. Es igen, persze hogy a 30+ km futasoknal szivat meg, sosem a rovidebbekknel :)

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.05.04. 23:19:29

@DaMartian: Miféle biztonsági feature? Veszélyes, ha futás közben megcsörren a telefon? :-)
Arra senki nem gondol, hogy egy csörgő telefont nem muszáj ám felvenni :-) Van egy-két ismerősöm, akinek sokszor "nem veszem észre" a hívását. Én nem viszem magammal a telefonomat futni. Ha van nem fogadott hívásom 2 eset lehetséges: ha tényleg fontos a dolog majd a hívó újra próbálkozik, ha meg valami nekem fontos, én hívom vissza...

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.05.05. 10:40:22

@azilinha: Garminról át lehet tölteni nike runningra a futást???
Mert én ipodon használom a nike alkalmazást, de mostanában nekem nagyon vacakol, folyamatosan megáll és ha nem hallgatok zenét, ha befejezem a futást csak akkor veszem észre hogy két kilométer után leállt a mérés.
És már többször gondoltam hagyom a fenébe akkor csak garmin, de közben úgy motívál a nike is. Mit javasoltok?

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2011.05.05. 11:26:08

Fapados Androidon használok egy hasonló alkalmazást (runtastic.com), és gyönyörűen működik, minden fennakadás nélkül. Majd alkotok is róla egy posztot a hosszutav.blog.hu-ra. Ezt csak azoknak írom zárójelben, akik nem nyelik be ezt az Apple/Nike hype-ot. :)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.05.05. 12:04:37

@Lemúr Miki: :) Én cardiotrainert használok, azzal is működik.

DaMartian 2011.05.05. 12:10:13

@Sekiwake: ebben az esetben a "nem viszek telefont futáshoz" opció nem játszik, hiszen a telefonba van beépítve az alkalmazás, amit a futáshoz használsz. Amúgy én már nagyon vártam ezt a fícsört és kifejezetten emiatt választottam az iPhone-t (előtte világ életemben Nokiás voltam). Bár a szifon nem kicsi, de már halálra idegesített, hogy minimum 2 kütyüt cipelek (mert ugye mindig zenét is hallgatok : ) Sokan vannak (köztük én is) akik viszik a telefont futáshoz. Biztonságérzetet ad. Olvastam már nem egy olyan kommentet (főleg erdőben futóktól és lányoktól) akik mindig visznek telefont segítségkéréshez, ha valami gond lenne... Megértem ha pl egy erdő közepén télen hidegben komolyabban kifordul a bokád és tudod hogy hamarosan rád sötétedik... Szóval hasznos tud lenni.
Ami meg a futás közben telefonálás tiltását illeti. Ha ismered az amerikai gondolkodásmódot (macskát ne tegyél mikrohullámú sütőbe, meg Wet Floor tábla a mekiben) akkor nem lepődsz meg rajta, hogy ilyen baromságot találtak ki... Ettől még marha idegesítő. Szerintem hamar rájönnek hogy tulokság és javítják a következő frissítésnél, mert amúgy tök jól működik a cucc! Nekem a Cheer me on funkció a nagy kedvencem : )

DaMartian 2011.05.05. 12:11:55

@Eperszemke: szerintem merül a chipedben az elem. Akkor szokott ilyeneket művelni...

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.05.05. 12:46:42

@DaMartian: De örülök, hogy a garminnal nem lehet telefonálni, ezért nem kell félnem, hogy lekapcsol a számláló. :-) Amúgy nagyon ritkán szoktam futásra telefont vinni, de ha mégis, arra van a remek, jól letesztelt övtáskám, amibe a céges belépő is belefér, az mp3 lejátszó is, meg a gélek is (ha hosszabb futásra megyek).

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.05.05. 13:20:00

@azilinha: Jajj, ez nagyon király. A pulzust és a GPS-t is átviszi. Köszi a linket.

Zime 2011.05.05. 13:53:21

@Mylady: teleport...ehhehhe, nagyon tetszik! :)

Józsi, egy kérésem lenne póló ügyben: most ha lehet ne DaMartian legyen mindegyiken! ;P

effe 2011.05.05. 14:04:21

@pantomimes: @Lemúr Miki: én cardiotrainert és runtasticot használok. még nem tudom, melyik legyen a kedvenc.

telefont meg mindig viszek magammal, mert abban van a gps és a zene is.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.05.05. 14:08:04

@mgergoo: Szívesen. :-) Tényleg jó móka ezzel szórakozni, de azért minden egyes futást mindkettőben nyilván tartani szerintem már kicsit sok. Ráadásul még két garmin offline szoftverbe is át szoktam vinni, mert még nem tudtam eldönteni, melyiket használjam rendszeresen. Még pár ilyen, és több időt fog elvenni a futások áttöltögetése és elemezgetése, mint maga a tevékenység. Ennek ellenére szerintem is nagyon jó szórakozás. :-)

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.05.05. 14:31:15

@azilinha: nekem az a kedvencem, hogy megérkezek egy futásról, lezuhanyzok és egyből tolom a gépre a garmint, meg a ipodot. Egyébként is grafikonbuzi vagyok, imádom nézegetni a szívritmusom és az emelkedők viszonyát :-). Most az a baj, hogy berendeltem egy iPhone-t, hogy majd milyen király leszek GPS-szel, meg mindennel, erre most azon gondolkozom, hogy egy ingyenes konverterrel jobb megoldást mutattál rá, mert így a pulzust is viszi. Na mindegy, mostmár nem mondom vissza :-). De komolyan tud valamit az iPhone program ami miatt ezek után érdemes megvenni?

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.05.05. 14:53:14

@azilinha: Én is imádok ezzel tökölni :) Mikor karácsonyra megkaptam a garminom, minden ismerősömnek végig kellett néznie ahogy lejátszottam a futásom :D DE meglepően sokuknak tetszett is:)

M.Islander 2011.05.05. 15:49:07

@azilinha:
gratula a "körhöz"!

a Nike Running-on találtam ezt a képet, fícsör a javából:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10150577974900413&set=o.65604112975&type=1&theater

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2011.05.05. 17:30:35

@effe: Ugye? Ahogy vége a futásnak, már küldi is az adatot, s mire bent leülök a gép elé, fent van minden az internetbe!

DaMartian 2011.05.05. 19:38:33

@mgergoo: mivel az iPhone nem tud pulzust, így azt mondanám hogy nem. Én 3 okból szeretem: 1. úgyis vinnék telefont, így legalább 1 eszközben megvan minden: zene, Nike+, telefon. 2. nagyon bejön a Cheer me on funkció, meg hogy a GSM futás után magától tölti a netre a cuccot, meg postolja Facebookra, így mire hazaérek már minden fenn van, nem kell se dugdosni, se töltögetni. 3. ha ismeretlen helyen futok (pl. erdő, vagy külföld) akkor a térkép funkcióval bármerre kavarok, visszatalálok a kiindulópontra... Na meg persze rajzolgathatok is futás közben a GPS-szel : ) Ezzel együtt mostanában inkább a GPS watch-al nyomom, mert az könnyebb (még azzal együtt is, hogy külön iPod-ot is viszek mellette) jobban kezelhető és a pulzust is tudja... Abból nekem csak az hiányzik, hogy a bazi nagy kijelző ellenére nem mutat térképet is. Meg egy own zone feature is elférne benne. De ezeket még simán belefejleszthetik, nyilván valamit domborítani kell a későbbiekben is : )

DaMartian 2011.05.05. 19:45:35

@mîkæl: nekem ilyet Dubaiban csinált a GPS. Engem is berakott néhol a tengerbe... Magas házak között néha megbolondul a cucc. Gondolom ilyenkor leárnyékolódik néhány műhold és nem tud 100%-osan jó helyre pozicionálni. Vicces...
Más: azt vettem észre, hogy ha ugyanazon az úton futok visszafelé egy hoszabb táv során, akkor következetesen az előző vonallal párhuzamosan, de arrébb teszi a vonalat a térképen... Csak ennyire saccra pontosan tud a GPS pozicionálni azért az eltérés, vagy a Föld forgása okozza, vagy mi az oka? Valami műszaki szaki?

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.05.05. 20:14:30

@DaMartian: Én is asszem maradok a garmin 305-nél, meg az iPodnál.
Gátlástalanul puncsolok, de el szeretném mondani:
Esküszöm múltkor könnybe lábadt a szemem a gyönyörűségtől, hogy egy sima rövid futónadrágon is van egy plusz zseb az iPodnak. Így könnyű, kényelmes, király. Múltkor 50%-os leértékelésben nem vettem meg egy másik cég felsőjét, mert nem volt rajta külön iPod zseb, szegény eladó nem hitt a fülének.
Ha már itt tartunk, akkor még valami: Bármennyire is szánalmas, nekem az elején rengeteg motivációt adtak ezek a kütyük, az egész koncepció, a nikerunning közösség, a kihívások (113kg feletti futók között jelenleg is 7. helyett vagyok, direkt megkérdeztem a többiektől, hogy nem csalás-e, ha én már alá fogytam a versenykiírásnak:-). Szóval reszpekt a nike-nak és itt a futo.blog.hu szerkesztőknek, posztiróknak és mindenkinek. Basszus, de nyálas lett. Sorry.

M.Islander 2011.05.05. 20:16:25

@DaMartian:
a screenshot-on további érdekesség, hogy nincs két hasonló hosszúságú km :o)
én egy pekingi futásnál láttam hasonló gixert, de gondolom a kínaiak zavarják a vételt :o)

Más: ezt a Garminnal nem tapasztaltam, megfelelő nagyításnál még az is látható, hogy az út melyik oldalán futottam, erdei ösvényeknél fordul elő, hogy az út néha pár méterrel arrébb "fut" (érted, fut!) néhány helyen, de ez még nem okozott komolyabb törést a futó karrieremben.

effe 2011.05.05. 22:45:19

@Lemúr Miki: igen, ebben elég profi. viszont múltkor egy szép nagy túrán a 4. km-nél leállt, mert elkezdtem fényképezni. és csak a túra végén vettem észre. de lehet, hogy csak a gagyi telefonom miatt.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.05.05. 22:52:35

@mgergoo: Érdekes, nálam ez pont fordítva volt. Először jött a futás, és abszolút nem érdekelt, milyen kütyük ill. futóközösségek vannak. Évekig csak futottam, és igazából még a versenyek se érdekeltek. Aztán, mivel úsztam is mellette, az úszóedzőm küldött egy egy aquathlon versenyre (úszás+futás), később pedig haverok beszéltek rá a versenyzésre. Edzéseken távolság mérőnek viszont még egy hónapja is csak a gpsies create track funkcióját használtam, időmérésre meg rendes karórát. Amióta viszont garminom van, engem is elbűvölt a tudománya. :-)

Zime 2011.05.06. 09:34:09

Honnan érdemes most Garmin FR305-öst venni? Az Amazon.com-on jó áron van, de nem szállítják Magyarországra... :(

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2011.05.06. 09:37:02

@effe: Hmm, a múltkor Rrrókával videóztunk a bányánál pihenő alatt, de nem okozott semmi fennakadást a runtasticnek, ment tovább, mint a kisangyal, a leállást jól is rögzítette a grafikonon (hosszutav.blog.hu/2011/04/24/kulszini_sejtes ).

2011.05.06. 11:31:32

@Zime: én most nemrég néztem, hogy az amazon.uk-n is van nagyon jó áron, és onnan szállítanak is gond nélkül (sőt, mivel EU, így vám sincs, mint a COM-nál).

Ellenben van egy kis bibi. Utánaolvasgattam, és kiderült, hogy a hazai Garmin képviselet (sajnos nem egyediként a hazai képviseletek között) úgy értelmezi a nemzetközi garanciát, hogy idehaza csak akkor érvényes, ha tőlük vetted az órát, külföldön meg szerelje aki akarja, ahhoz semmi közük. Márpedig annál azért drágább a kütyü, hogy hiba esetén csak úgy eldobjam, esetleg marad az, hogy kiviszi az ember ausztriába...

Zime 2011.05.06. 13:10:09

@viito: hát azért van különbség: USÁ-ból 128$+áfa (kb. 29 eFt - 40ezerig vámmentes), UK-ból meg 121Ł (kb. 36 eFt, itt nem tudom, hogy jön-e még rá áfa).

Az lenne a legjobb, ha valaki hozna az amcsiktól! :)

Garira megoldás: erősen kell hinni benne, hogy nem romlik el! :)

2011.05.06. 13:40:30

@Zime: a 40k vámmentességet ugye úgy számoltad, hogy vételár+csomagolás+posta < 40k (ha vámot kell fizetni, akkor az előbbire jön rá a vám, és az egészre az áfa, ha nincs vám, akkor csak a +25%).

Jah, és még nem tettem hozzá, hogy hazánk kíváló vámosai akár egy nagy amerikai csomagküldőből (nem amazon, de igen hasonló) csomagra is ráírják, hogy nem fogadják el a számlaértéket, mert szerintük az kamuzás, és megállapítanak egy nagyobbat (mintha ez úgy menne a jenkiknél, hogy kitelefonálsz, hogy Te Johny, írjatok már a számlára okosban 40-50%-al kisebb értéket).

Az UK boltban előbb nettó áron számolják neked a cuccot (100.89 az óra, és 5.43 a posta), majd erre a kettőre a 25%-os áfát (ez ugyanis a célország) teszik rá, tehát 132.9GBP a végösszeg.

Gariról csak annyit, hogy a sima Timex futó órám tönkrement 3 hét után, azóta félek, de attól még más lehet szerencsésebb, mint én : ) Minden esetre a hazai árakhoz képest már itt a szomszédos britteknél is majdnem a felét meg lehet spórolni. Ez azért kemény...

Zime 2011.05.06. 13:51:57

@viito: csomagolással és postával nem számoltam, mert az kb. ugyannyi lehet mindkét esetben (a vámköteles határt meg már csak nem éri el...).

De igazad van, macerás postán intézni az ilyesmit. Ezért érdemes személyesen behozni vagy valakivel behozatni.

Nem megy/jön valaki mostanában USÁ-ba/ból? :)

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.05.08. 11:51:54

@DaMartian: A hétvégi félmaratonfutás közben jutott az eszembe, amit itt ezen a fórumon értekeztünk. Verseny közben először egy nő hívott fel valakit, akinek próbálta elmagyarázni, hogy hol fut. Az a másik valami kretén lehetett, vagy nem abban a városban volt, mert az istennek sem értette. Nem sokkal ezután egy fickó kezdett el telefonon üzletet körtni. Nagyhangon magyarázta, mit írjanak a számlára, meg hogy mi legyen az árajánlaton, stb. Nagyon felhúzott mindkettő, gyorsítás nélkül is emelkedett a pulzusom.

Legfrissebb versenytapasztalataim azt mutatják tehát, hogy az iPhone egyszerűen jó úton jár a GPS tiltásával futás közben! És remélem ez csak az első lépés, a következő verzióba javaslok egy olyan megoldást, ami magát a futót állítja meg, nem csak a futásrögzítést. Pl.: a fülhallgatóból induló lézer halálsugár kiégeti a kisagyat és leáll a futómozgás.

tibor73 2011.08.22. 14:13:20

Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Nike+ GPS órát nézegettem, a kérdés, fel lehet tölteni ennek az adatait iPadra is?
Vagy csak usb, és Mac?
Tisztelettel és előre is Köszönettel: Tibor
(esetleg tudtok komoly magyarországi Nike+forgalmazót, aki profi Mac/iPad kérdésekben is?)

angelday 2011.08.22. 14:41:56

@tibor73: ezt az órát még nem forgalmazzák tudomásom szerint itthon. Én sajnos ebből kifolyólag nem is ismerem.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása