Inspiratív cikk reggelre

2011.12.13. 09:36 angelday

Sport Géza: Éjszaka edz a vak paralimpikon, Kabóca

A szinte teljesen vak Orbán Csaba két és fél évvel ezelőtt kezdett el futni, azóta terepversenyek és ultramaratonok résztvevője, de a londoni paralimpián is jó szeretne teljesíteni. Az októberi frankfurti maratonin az utolsó kilométerekre elvesztette látó kísérőjét, de így is majdnem paralimpiai A-szintet futott.

A kezdés óta is legtöbbször a szigeten edzett, de a külső, a szinte minden kocogó által használt rekortánt el kellett hagynia, nem akart szó szerint összeütközésbe kerülni a többiekkel. Nagyobb tempónál előfordulhat, hogy már csak későn észleli a futó társakat, egy bukásban pedig sérülést szerezhet mindkét fél. Ezért döntött úgy, hogy inkább éjszaka edz a margitszigeti autóúton.

Orbán már első maratoniján három óra alatt futotta le a távot, az ultratávok után nagyon is “rövidnek és gyorsnak” tűnt számára a pálya. A paralimpia A-szintet az október végi frankfurti versenyen akarta megfutni. A 2:55-ös szinttől egy picivel elmaradt úgy, hogy megsérülő kísérőjét, Varga Józsefet elhagyta az utolsó kilométerekre. “A fő probléma az volt, hogy nem láttam a kilométertáblákat, és nem tudtam, hogy mikor hajrázhatok” - számolt be Orbán.

Szólj hozzá!

Címkék: betegség motiváció kabóca margit sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr653459730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása