DaMartian McFly az Almanac nyomában

2012.04.05. 16:13 DaMartian

Bárki, bármit mond, a futók legjobb barátja a tavaszi óraállítás. Ettől a naptól kezdve újra futhat világosban az egyszeri futó, akinek főállásban a munkahelyén is helyt kell állnia és csak utána húzhat futócipőt...

Bár az őszi óraállításkor szervezett futásban több volt a fantázia (fuss 10 kilométert 0 perc alatt), úgy éreztem a fenti okból az előreállításnak is megvan a futáshoz kapcsolódó apropója: az őszi esemény annyira jól sikerült, hogy több, mint százan vágtunk neki az éjszakának. A "Vissza a jövőbe" film szolgáltatta a hátteret és a hangulatot a futáshoz, már akkor elkezdtem gondolkodni a következő rész gagjein.

Majdnem buktuk az egészet, ugyanis elnéztem a naptárat és azt hittem egy héttel később várható az esemény, ami mindig március utolsó hétvégéje. Idén a látszat ellenére ez nem 31-e volt, hanem 25-e (az átállítás mindig szombatról vasárnapra történik, március utolsó hetének vasárnapja már áprilisra esett). A felismerés után gőzerővel indult meg a szervezés. Szerencsére a Futóklub felajánlotta a segítségét, így ezúttal nem egyedül kellett tevékenykednem.

Először az esemény meghívó készült el, majd a meglepetés ajándékokon törtem a fejem. Nem szeretem ismételni magam, szerettem volna valami újat bedobni, de nagyon kevés idő maradt a megvalósításra. Szerencsére a film második epizódja töménytelen lehetőséggel szolgált, amit fel lehetett használni, egyértelmű volt, hogy a Sport Almanac és a légdeszka lesz a két kulcselem.

A múltkorihoz hasonlóan leforgattuk a "Tekerd vissza haver!" stílusban a saját kis filmrészleteinket (köszönet Panzsinak a profi operatőri munkáért, Jenninek a szerkesztésért és angeldaynek a szuper vágásért – lásd a jelen poszt végét!) legyártottuk a szükséges kellékeket, majd irány a Felvonulási tér.

Nem csalódtunk, már egy órával kezdés előtt gyülekezni kezdtek a lelkes futók, mi meg osztogatni kezdtük az ajándékokat. Csak azt sajnáltam, hogy nem sikerült megoldani, hogy legyen a helyszínen vasaló, mert így az eseményre készült vasalható matricákat csak utólag lehetett felapplikálni a ruházatra. (Gondolva erre, ezúttal is készültem öntapadó változatokkal.)

Ezúttal sajnos kevesebben jelentek meg, mint ősszel. Ennek az oka lehetett a késői behirdetés, a másnapi futóversenyek (Rotary) ami miatt sokan nem vállalták be az éjszakázást, vagy egyszerűen az a tény, hogy most nem kettőkor, hanem négykor lett vége a műsornak. Így ugyan nem értük el a Fussunk-kondenzátor működéséhez szükséges 88 futót sem, de szerencsére a jövőben már rendelkezésünkre állt a Mr. Fusion, így más természetes forrásból pótolhattuk a szükséges energiát.

Aki időben jött, az tudott cipőt tesztelni, vagy akár fényképezkedni a film kellékeivel, az Almanac-kal, a légdeszkával, vagy a Pepsi Perfectes üveggel. A már megszokott Futóklubos mappa is ezúttal Gray's Sport Almanac-os köntösben pompázott.

Néhányan persze most is beöltöztek. Futurisztikus szerkókból nem volt hiány (ki gondolta volna hogy egy Nike futódzseki kifordítva máris 30 évet röpít előre az időben) és maga Marty McFly is megjelent, így már ketten voltunk. :)

Szerencsére az, hogy összetalálkoztam jövőbeli önmagammal, nem hozott létre időparadoxont, nem borult fel a tér-idő kontinuum és nem semmisült meg sem a világegyetem, sem a mi galaxisunk, de még a Felvonulási tér macskakövei sem repedeztek meg.

A közös bemelegítés, csapatfotózás és eligazítás után már rutinos kézzel alkottam meg a lángoló keréknyomokat, amelyek így sokkal szebbek és látványosabbak lettek, mint fél évvel ezelőtt (ezután? :) és indulhatott is a menet... visszafelé.

Az útvonalat ugyanis ezúttal az őszi menetirányhoz képest fordítva tettük meg. Ez jó ötletnek tűnt, hiszen így az elején túljutottunk a trükkös, kacifántos részeken, amíg még nagyjából együtt volt a csapat, a táv vége meg úgyis egy hosszú egyenes, ahol már nem kellett félni attól, hogy bárki eltéved. Ennek ellenére a mezőny több részén is segítők felügyelték, hogy mindenki épségben visszatérjen a jelenbe.

Mivel az időjárás klasszisokkal jobb volt, mint az őszi menetnél, ezúttal nyüzsgőbb belvárosi éjszakával találkoztunk. Rengeteg bíztatást kaptunk, nem maradt el a 6é futásokon már megszokott Fuss Forrest, és néhány bulizó, aki kellő erőt érzett magában, ezúttal is csatlakozott néhány méter erejéig.

A kitartóbb időutazók még egy Ligetkörrel koronázták meg az éjszakai futást, mielőtt visszatértek volna az Időkerékhez, míg a kevésbé gyakorlottak egyből a cél felé fordultak. Mikor mindenki épségben megérkezett, jött a tombola, a fényképezkedés, és a frissítő iso-ital, aminek olyan színe volt, hogy csakis 2015-ből származhatott. A tömeg a nyeremények átadása után hamar szétszéledt, mert bár futáshoz több, mint tökéletes volt az idő, de ácsorgáshoz azért már hűvös, és lassan hajnalodott is.

Aki eljött, remekül érezte magát, és úgy tűnik az ötlet kiállta a próbát. Talán kijelenthetjük, hogy hagyományt teremtettünk, így ősszel számítani lehet egy western hangulatú időutazásra. Ahhoz a futáshoz még vannak ötletek a film harmadik epizódjából, de hogy mi lesz egy év múlva? Nos, ezen még ráérünk agyalni.

Mindenkinek köszönöm aki részt vett a dologban, akár résztvevőként, de különösen ha segítőként.

Végezetül a "szokásos" video az Almanac körüli kálváriáról, annak visszaszerzéséről, amely a háttértörténetet adta a mostani futáshoz, illetve kis összefoglaló magáról az eseményről:

Szólj hozzá!

Címkék: összefoglaló fuss vissza a jövőbe fussunkkondenzátor

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr454365754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása