Óbudai hosszú teszt

2012.04.22. 18:21 mgergoo

Itt ül a kisördög az agyamban és bizonyításra várna, de nem most jött még el az ideje. Azt terveztem, hogy megpróbálok folyamatosan futni az Óbudai futófesztiválon, beneveztem a 3,5 kilométerre, a 7 kilométerre és utána a félmaratonra is. Úgy gondoltam, hogy a versenyszámok közötti 40-50 perc pihenőidőt is futással csapom el, azonban Vajda Zsuzsi áthúzta a számításaimat. Zsuzsi megkért, hogy ne fussak a versenyszámok között, pihenjek közben.

Szóval ma futok és pihenek, hosszú tömött sorokban, de összességében 31,5 kilométer vándorol a lábamba. Két egymást követő hétvége: 28 és 31,5 kilométer. Ez a hetem most pihenős volt, ráadásul az egyetlen komoly edzést is kihagytam, mert olyan fejfájásom volt, hogy azt éreztem, mintha a Lars Ulrich élesre fent svájci bicskákkal dobolja az agyamon a Master of Puppets-et. 

Jó lett volna látni, hogy folyamatos és sík futás esetén, hogyan alakul a pulzusom. Ha alapvetésként elfogadjuk, hogy laktátküszöb felett nem lehet maratont futni, akkor nagyon kellene tudnom, hogy hány kilométert tudok futni a kívánt maratoni tempómban (5'40") úgy, hogy a fenyegető pulzushatár alatt maradok. Egy hete már volt egy ilyen vizsgafutásom, de ott a pákozdi emelkedő felborította a tesztkörnyezetet, az emelkedős domborzat miatt ebben a tempóban már nem tudtam aerob zónában futni. Hamar el is fogyott az erőm. Óbudán viszont a pihenőidők alatt meg fog nyugodni a pulzusom, nem lesz a terhelés folyamatos, de sebaj, lesz még idő hosszút futni és tesztelni magam.

Egyébként még az sem biztos, hogy annyira megnyugszik a pulzus. Tavaly amikor Almádiban a 12 órás bajnokságon indultunk egy 5 fős váltóban, azt vettem észre, hogy hiába pihenek a rám kiszabott etapok között, az első pár száz méter futás után a szervezetem ugyanúgy működik, mintha nem is pihentem volna. Hihetetlen és rettenetesen kimerítő volt, hogy akár két óra pihenés után sem frissültem fel egyáltalán, egy perc futás után már ott volt a lábaimban a merevség és a fülemen keresztül is próbáltam levegőhöz jutni valahogy.

8 komment

Címkék: edzés felkészülés dk

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr624464211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[Martye] · http://egyhetkek.blog.hu 2012.04.22. 20:13:58

Jó volt újra megnézni ezt a master koncertfelvételt, de azért a beszámoló részét hiányoltam a dolognak... Mi lett végül, hogy sikerültek a távok?

Én itt futottam első félmaratoni távomat versenyen. Tetszett, jó kis rendezvény volt (főleg, ahhoz képest, hogy ingyenes). Nagyjából bejött, amit szerettem volna, 1:46:45-el értem be. Azért egy kicsit jobban meg voltam halva, mint szerettem volna, az utolsó kört nem kellett volna annyira meghúzni.

angelday 2012.04.22. 20:28:57

Remélem DK hamarosan posztol majd a follow-upról.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.04.23. 14:38:31

Én köszönöm, hogy írtál erről a versenyről a blogodban, innen jött az ötlet, hogy elmejek rá, és nem bántam meg. :-) Igaz, én csak a félmaratont futottam belőle.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.04.23. 16:03:43

@azilinha: és ha már ott voltál meg is nyerted. Lehet, hogy a versenytársak nem örülnek annyira, hogy olvasod a blogomat :-) Most jelzem a többieknek, hogy megvesztegethető vagyok :-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.04.23. 16:20:28

@mgergoo: Ha te megvesztegethető vagy, én élesebb szemű leszek. ;-)

[Martye] · http://egyhetkek.blog.hu 2012.04.23. 19:23:48

Vannak már eredmények is: www.sportido.hu/timing/result.nsf/Race.xsp?clientid=36&raceid=134

Kissé OFF-os kérdés: leledzenek futóblogos vagy bármilyen futó arcok twitteren? Szerettem volna bekövetni ilyen emberkéket, de eddig nem nagyon találtam...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása