Smashrun bemutató

2012.05.03. 16:31 mgergoo

Szeretem a Nike Running oldalt, nem azért mert gyors, és hibátlan, hanem azért mert rá tudott engem is venni, hogy megmozduljak. Emlékszem, ahogy jártam a várost az első sportbandemért, minden vágyam volt végre belépni a hypertérbe és töltögetni a futásaimat, hogy a futóközösség részévé válljak, akár csak a gyaloglásaimmal is. Jó volt látni ahogy fejlődik a kis virtuális karakterem, táncol, amikor futok, és szomorú, amikor valami miatt nem futok. (Engem harminc-egynéhány évesen is motiválnak ezek a dolgok.)

Persze látom az oldal ezernyi hibáját, szóvá is tettem ezernyi fórumon. Nagyjából mindenki tisztában vele, hogy az idő eljárt felette, ha jól tudom, fejleszti is a Nike a remélhetőleg szuper utódot, viszont most találtam valamit, amit érdemes megnézned, ez a Smash Run (smashrun.com).

A Smashrun hasonló, mint a többi digitális edzésnapló, azzal a különbséggel, hogy az adatokat a Nikerunning rendszerből szívja át. Ha megadjuk neki a Nike+ bejelentkezési azonosítónkat, ő beimportálja az adatokat, majd csodás kis grafikonokat és más elemzéseket rajzol belőlük. A program fejlesztői arra azért figyeltek, hogy azokat a grafikonokat nem nagyon csinálták meg, amik a Nike+ alatt megvannak, de együtt használva a két oldalt, igazi grafikon- és adat mennyországban találhatjuk magunkat.

Néhány különleges információ (overview nézet):

  • futásaid eloszlása évszakok szerint (én télen és tavasszal vagyok a legaktívabb – ki gondolta volna?)
  • legaktívabb és legpasszívabb napok/napszakok
  • legtöbb kihagyott nap
  • távolság és tempó eloszlás (középen baloldalt a pöttyök)
  • PB táblázat a lap alján (kattinthatóan az adott futásra)

Például az én 2011-es adataim:

Amikor egy adott futást nézünk, akkor nincsenek nagy csodák, a szokásos sebesség és pulzusadatok mellett viszont azért akad itt is érdekesség:

  • az adott futás helyezése a többi hasonló távú futásaink között
  • az adott futás helyesése távolság szerint 
  • oldalsávban a többi hasonló távú futásunk
  • aranyos, hogy az elégetett kalória mellé kirak egy egészségtelen ételt is, amit elégettünk a futással (az alábbi Vivicittá félmaratonom alkalmával egy óriási steak vacsorányi kalóriát futottam le)

Ez mind szép, de mi van még? A Smashrun, akár a többi edzésnaplozó cucc, tud a Facebookra is posztolni, aminek segítségével ismerőseink nagyon hamar eljutnak az alábbi két dologhoz:

  • Hogyan kell ezt a csávót azonnal letiltani az üzenőfalamról
  • Hűha, ha ő ilyenkor tud futni/mozogni, akkor esetleg én is megpróbálhatnám!

Szóval ebben még semmi különleges nincs, FB posztokat generál az edzésekből, na és? A Smashrun azt is megengedi nekünk, hogy mi fogalmazzuk meg ennek a formátumát. Az edzés paraméterei megadott formátumban beilleszthetőek a szabad szövegbe.

Az én Facebook üzenetem például így néz ki:

A Nike+ oldalhoz hasonlóan itt is megpróbálnak minket motiválni, erre a célra itt viszont jelvényeket (badge) osztogatnak. Néhány viccesebb badge:

  • Early Bird – 10 elkezdett futás 7 óra előtt
  • Night Owl – 10 futás befejezve 21 óra után
  • Lunch Hour – legalább egy megkezdett futás munkanap dél és 14 óra között
  • Cleared Kate – gyorsabban futott maratont, mint Katie Holmes (5:29)
  • Under Oprah – gyorsabban futott maratont, mint Oprah (4:29)
  • Past Diddy – gyorsabban futott maratont, mint P. Diddy (4:15)
  • Pounded Palin – gyorsabban futott maratont, mint Sarah Palin (3:58)

És a végére... figyelem:

  • Beat a 9 yr old – gyorsabban futott marathont, mint a 9 éves Wesley Paul az NYC Marathonon (2:55), bazz, erre most rá is kerestem!

Szóval a Smashrun egy újabb játszótársa lehet a hozzám hasonló geek futóknak. Fussunk és nézegessünk diagramokat!

A nagy kérdés, hogy Oprah, P. Diddy, vagy Sarah Palin legyőzéséhez ad-e majd elég motivációt? Lényeg a lényeg, ráhajtottam egy olyan jelvényre, amihez kellenek a rajtam keresztül regisztrálók, ez az egyetlen, ami valóságos jelvény, azaz fogják magukat és elküldik postán (ez milyen már? :-)

Szóval regisztrálj ezen a linken keresztül! Most!

11 komment

Címkék: kocka nikeplus nikerunning

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr414481827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dpspeti 2012.05.03. 20:37:44

Nike uj fejlesztese a nike active..nezd meg nikeplusactive.nike.com azt hiszem:) uj jatekelmenyt is ad:)

káosz 2012.05.04. 09:42:27

Kissé off, de itt is megragadnám az alkalmat, hogy szidjam kicsit a polarpersonaltrainer.com-ot. Aki használja, az tudja miről beszélek, iszonyatosan elavult, kb. két programozó egyetemista fejlesztheti szabadidejében. Méltatlan egy nagy márkához.

Motordoktor 2012.05.04. 16:25:15

@káosz: A polar felett eljárt az idő. Tudod ez olyan, mint a Nokia, volt idő, amikor top volt, de már nem az. Ez a helyzet a polarral is.

Motordoktor 2012.05.04. 16:27:54

Ami pedig ezt az oldalt illeti, regisztráltam (a linken keresztül!) és valóban jó. Kár, hogy az alapját egy olyan egyszerű, azonban gyenge alapokon nyugvó mérő adja, mint a Nike+. Sajnos pontatlan és térképen sem helyez el, lévén nincs GPS jele. Aki pedig terepen fut, annak jól jönne, 400-as körpályán nem annyira lényeges. ;-)

Motordoktor 2012.05.04. 16:37:14

@dpspeti: megnéztem, a nike+ login jó ide is....azt hiszem ehhez már öreg vagyok. Nekem ez bonyolult és nem akarok nike fuelt tankolni és Jack-et legyőzni aki Californiában lakik.

mtr 2012.05.07. 14:53:46

:) Már egy ideje használom a smashrun-t és pont azon gondolkodtam, hogy meghívlak Téged, Te meghívod a DK csapatot és pikk-pakk meglesz a pack leader badge-em. Mivel nem akartam ismeretlenül rádrontani mindenféle meghívókkal, így csúszott a project. Aztán pár hete láttam, hogy regisztráltál. Ezek szerint a gondolat jó volt... :)
Üdv,
metro

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.05.07. 16:02:33

@mtr: nem tudok mást mondani: ezt csúnyán bebuktad :-)

mtr 2012.05.07. 18:32:59

@mgergoo: ahh, ne is mondd, azóta nem is alszom rendesen... :) ja, és persze gratula a történelem első Pack Leader badge-éhez

DaMartian 2012.05.09. 14:31:45

@Motordoktor: Már közel 2 éve műxik a Nike+ GPS-el is...

Motordoktor 2012.05.09. 14:35:48

@DaMartian: IPhone nem játszik. Android.

DaMartian 2012.05.09. 14:43:22

@Motordoktor: Még pár hét és Androidon is futni fog ; )
Amúgy meg Nike+ GPS Watch. A legjobb kütyü mind közül : )

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása