Reggel

2012.05.29. 11:53 szasza75

A reggeli ébredés után egy fél fordulattal jobbra fordítom a fejem és lassan kinyitom a szemem. Süt a nap, jegyzem meg magamban. Tekintetettemmel az órát fürkészem 6:50. Miután visszafordítom a fejem, lassan megmozgatom lábaim. Mit érzek? Húzódik-e valahol. Ha igen, hol? Mennyivel másabb ez az érzés, mint tegnap, vagy egy hete vagy egy hónapja.

Az elmúlt hetekben kialakult az önvizsgálatnak az a megszokott rutinja nálam, úgy, mint a reggeli kávé a fogmosás vagy az esti zuhany. Most valahogy mások a láb és csípő érzetek, mint pár napja vagy egy hete. Szép idő van, ideje próbára tenni magam. Lassan felöltözöm, megkeresem a kocsikulcsot és indulok a Fenyőgyöngye parkolójához. A parkolóban szórványosan autók. Zoli autóját látom, ő péntekenként mindig itt van. Talán találkozni fogok vele.

Pár másodpercet várok, amíg meglát a műhold, majd elindulok lassan, kocogva... Rég nem futottam, az utóbbi hetekben csak néhányszor, de állandósult húzódott állapotomban. Most is érezek valamit, még nem az igazi a szerkezet, de sokkal jobb. Érzésre lendületesen haladok felfele az úton, ám a sorompónál ránézek az órámra, közel 8 perc kellett. Jézusom. Közel 1 perccel lassabban értem most fel mint szoktam. Nem csüggedek, na jó, egy kicsit igen, a szintúton kocogok tovább. 

Gyönyörűen süt a nap, éppen csak melegíti az arcomat. A szél helyenként erős, de pont kellemes, ideális reggeli futáshoz. A szintúton senkivel nem találkozom, pedig annyira fantasztikus most itt minden, hogy hülye aki nem válik ennek a reggeli útnak a részesévé. A Virágos-nyeregre könnyen feljoggolok, igaz csak 20-30 méter, a lejtőn pedig könnyedén gurulok lefelé. Jó nap ez a mai, jól indul, jó lenne már ezen a heteken át tartó nyavalyán túl lenni. 

Képzeletben a Mátra 115-ön járok. Jó lenne ott lenni. Eszembe jutnak azok a kis festett kövek. Kézzel festett ereklyék. Már van 3 ilyenből. Minden racionális érv a mellett szól, hogy meg ne próbáljam. Komolyan el vagyok bizonytalanodva. Az izomzatom még nem az igazi, érzem a jeleket, de gondolataim annyira lefoglalnak, hogy már a hangárnál járok. Egy ismerős bordó-fehér póló tűnik fel. Nekem is van hasonló, ugyanilyen.

Lúdtalp jön szembe, megfordulok kizökkenek a magányomból, ő elteszi a fülest, majd együtt visszafutunk a Virágos-nyeregig. Közben megvitatjuk ezt sérüléses kérdést. Azt javasolja, ha már ennyire makacs ez a dolog, és megpróbáltam mindent, akkor próbáljam meg a futást, szerinte az segít. Helyeslően bólogatok. Azon vagyok ebben a pillanatban is. Ő Solymár fele el, én meg vissza a szintúton a parkoló felé.  

Gondolatok. Milyen könnyű másnak tanácsot adni. De az ész érvek mit sem számítanak ha a szív dolgai teszik széppé az életet. 7 km-nél csippan az órám, még bő 4 kili, azaz 11 lesz a vége. Rég futottam ilyen sokat. Aztán megváltoztak az érzetek, egyre könnyedebb, lazább, fantasztikusabb a nap.

8 komment

Címkék: beszámoló sérülés fejlődés

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr444545353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csétomi 2012.05.29. 11:58:37

Na végre! Jó volt olvasni

Pepinke 2012.05.29. 15:47:25

Már többször megfogalmazódott bennem, mennyire vicces, hogy sokan autóval mennek azért valahova, hogy aztán fussanak. Bizonyos szempontból a saját egészséged megörzése érdekében másokét pluszban károsítod.
Tudom, nyilván ez nem annyival több, mint amennyi jelentős lehet, de vajon hányan tesznek így?

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2012.05.29. 16:09:24

@Pepinke: nem mindig megyek autóval, olykor futva, de akkor ha erősnek érzem magam a ide nekem a hegyet címszóval a mátyás-hegyi kék kereszten futok fel. Aki ismeri azt a lépcsősort az nem felejti. :-)

"Bizonyos szempontból a saját egészséged megörzése érdekében másokét pluszban károsítod.
Tudom, nyilván ez nem annyival több, mint amennyi jelentős lehet, de vajon hányan tesznek így? "
Biztos sokan! Gondold csak el, valaki egy fitness klubba kocsival megy. vagy egy boxedzésre, vagy a dagályba úszni Újpestről.

Pepinke 2012.05.29. 16:27:58

@szasza75: na ja. Természetesen én örülök mindenkinek, aki mozog. Én kb fél éve kezdtem futni és azóta jobban értékelem és tisztelem az "amatőr" sportolókat is, akik szabadidőben csinálják.
Reklám következik: mindenki jöjjön a Római partra futni ha teheti!
:)

kúlcsi 2012.05.30. 10:21:27

@Pepinke: A Rómaira csak autóval tudnék menni, úgyhogy inkább kihagyom.:((

e_easy 2012.05.30. 12:39:10

@szasza75: a kek kereszt lepcsoivel pont vasarnap kerultem kozelebbi kapcsolatba - felemelo elmeny volt... a pulzusomnak is :)

chrono 2012.05.30. 14:42:51

@Pepinke: mi szól a Római mellett? Van 2db működő kút az is egymás után, ha meleg van akkor tömeg, Nánásin se jobb futni, a kinti töltésen pedig nuku víz lehetőség.

Pepinke 2012.05.31. 09:10:25

@chrono: ilyenre gondoltam például, hogy "szép környezet" meg "jó levegő".
:)
Én meg azokat nem értem, akik képesek a rakparton futni, párhuzamosan a forgalommal. Egészséges életmód?
:D

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása