Ultrabalaton előkészületek

2012.06.27. 07:54 angelday

fuss_balaton.jpg

Tegnap a TEAM FUTÓBLOG megkezdte az alaposabb felkészülést a szombati versenyre. A csapatunkban két rutinos UB-ző is részt vesz, ők írtak össze néhány jótanácsot, amit szerkesztett módon közreadunk azok számára, akik még nem olyan gyakorlottak:

  • Akik egy kocsival mennek, a rövidebb 4-5 kilis szakaszokon nagyon kell figyeljenek a váltásokra, egyrészt néhány pont nehezebben megközelíthető, másrészt a végzett futót is meg kell várni. Pár pontot ráadásul át is helyeztek, máshol lesz, mint korábban.
  • Nyomtatott időterv, térkép, több példányban is, ahol nagy vonalakban látszanak a terv szerinti becsült szakaszok, hogy tudni lehessen, ki mikor fut nagyjából.
  • Jogsi mindenkinek.
  • Eselteg bringás kísérő: ha az elején kicsit tempósabban haladunk a melegben, nem rossz a kísérés, illetve éjszaka Siófoktól/Aligától mindenképpen szükséges (éjszakai bringázás bárkinek jól jöhet kicsit átmozgatni a futás előtt-után). Ha kocsival nem találunk oda, akkor a bringással is lehet cserélni (ez akkor is jól jöhet ha valakit esetleg idő előtt le kell váltani, de a kísérőbringás alapból is ad egy biztonságot).
  • Ha lehet, telefon legyen mindenkinél, még futásnál is, ha valami gond lenne, lehessen szólni az autónak vagy viszont.
  • Fejlámpát, bringára erős lámpát is célszerű vinni, autóba GPS-t előre programozott váltópontokkal, dróttal, amivel áramot kap a kocsiból.
  • Közösen beszerzett 1-2 zsugorfólia víz, illetve mindenki hozzon magával olyan szilárd kaját, amit futás előtt-után tud/szokott enni (szendvicsek, de nem büdös sajtból!), mivel közben vásárlásra csak a pontok környékén lesz lehetőség.
  • Kajához még: műzli szeletek és sok folyadék.
  • Napközben várhatóan elég meleg lesz, naptej-sapka-napszemüveg, tartalék futóruha elkel mindenkinek, esetleg kulacs a saját frissítőnek.
  • Törölköző, futás után az autóba ezt rakjuk az izzadt testünk alá.
  • Pulcsi, mert a hirtelen időváltozás mellett az energiahiány miatt is sanszos a fázás.
  • Párna-hálózsák egyéni igény szerint.
  • Idén komolyabban veszik a dugást, minden váltóponton dugni kell, nem csak ott, ahol az ember amúgy is dugna. (A dugást itt az ultrabalatoni értelemben írjuk, nem a szexuális aktusra kell gondolni, illetve Aszófő sem "B" kezdőbetűvel írandó, bár mi mindig úgy mondjuk.)

10 komment

Címkék: tippek tanácsok felkészülés ultrabalaton

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr264613914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.06.27. 09:51:30

Esődzsekit, tartalék zoknit ha átázna, magnéziumot, kidörzsölődés ellen krémet, hosszabb távra fiúknak bimbótapaszt is érdemes csomagolni.

Hinnye, de várom már! :)
(jelenleg itthon-betegen, de szombatra ha belepusztulok is meggyógyulok!)

gergoke 2012.06.27. 10:42:55

Ezzel egészíteném ki:

Azt hallottam a rajt előtt (csapatoknál ez 14:00) már egy órával minimum érdemes elhagyni Tihanyt, mert nagy dugó szokott lenni a sok autó miatt a rajt után.

Tartalékelem a fejlámpába és a kerékpár lámpába.

szumo 2012.06.27. 11:08:15

Kerékpáros kísérőnek pótbelső. Könnyebb és gyorsabb cserélni mint éjszaka fejlámpa mellett keresni a lukat és azt ragasztgatni.
Nem értem a dugást? Tavaly is minden ponton kellett dugni. És ott is ahol váltottunk. Legalább is Mi dugtunk.

gergoke 2012.06.27. 11:22:35

@szumo: Akkor pumpa is a pótbelső mellé, kösz a tippet!

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.06.27. 17:04:31

Viszek alkoholmentes sört is, minden szakaszom után megiszok egyet. Kolbászos kenyeret, ebben hiszek, a gélek nem győztek még meg. A böfiket kifújom majd az ablakon. :)) Budipapír is kell, aki hány a géltől, az fogkrémet fogkefével hozzon! Vagy ilyen részletekbe már ne menjünk bele? :)))

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2012.06.27. 17:51:33

@BGy: Alkoholmentes sör! Mekkora ötlet!

Bár lehet csekély alkoholt tartalmazó citromos lesz.

2012.06.27. 18:18:23

@BGy: @Raиdoм_: Váltottunk már pár sort rrrokáék blogján, Szombaton ott leszek, szívesen összefutnék Veletek! Mi négyen nyomjuk váltóban, elképzelésem szerint 6perc/km körüli lesz a tempó(ennek én leszek a lassabb vége :) ). Gyenesdiás-BMáriafürdő1 közt és Szárszó-Siófok közt nyomom, aztán a végén még valamit. Egy jó ólommentessel koccinthatnánk! A végén meg egy rendessel is! ;)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2012.06.27. 18:37:43

@saaby.:Feltétlen! Elküldtem privátban az elérhetőségem. Mi ötösben nyomjuk és inkább rövidebb szakaszokban. Én Badacsonytördemic - Bgyörök, Bmáriafürdő2 - Fonyód, Szárszó - Zamárdi és Siófok-Sóstó - Aliga szakaszokat futom.

2012.06.27. 18:58:26

@Raиdoм_: Narancssárga Bátor Tábor pólóban nyomom, erről megismerkszem...

krampuszbá (törölt) 2012.10.13. 16:18:24

Az én szememben Önök hősök!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása