Find your greatness (2)

2012.08.06. 10:07 angelday

Ez a kép a Nike "Find your greatness" kampányából való:

nike_find_your_greatness.jpg

Szerintetek a DK TEAM is elférne a fotón? Szerintem igen. Van összefüggés DK és a Nike között ebben az értelemben? Csak inspiráció.

Apropó, inspiráció. Hegyi Attila 700+ lájkos, 130 kilóról a maratonig egy év alatt posztját nem kell bemutatnunk a Futóblog közönségének. Annyira, hogy a poszt elkészülte után megkereste az RTL Klub is Attilát, sőt, egy kisfilmet is forgattak vele a Fókuszba:

24 komment

Címkék: motiváció inspiráció greatness

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr534697935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2012.08.06. 13:09:49

Blogmotor monnyon le! :-(
A kep jo, viszont Attila törtenetet egyaltalan nem tudom "like"-olni. Nem hiszem, hogy egy eltunyult, 130kg-os szervezetnek jot tesz ez a hirtelen jött terheles. Persze az izületi problemak majd csak 10-20ev mulva jönnek elö, de azt mar nem fogja a Fokusz adni. A FOKOZATOSSAG teljesen elfelejtödött, helyette van MOST, a jövö meg majd valahogy lesz. Es ezt meg peldakent felhozni...

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.08.06. 19:06:25

Munkát nem, de tanácsot adnék Gergőnek. Lehet, hogy most egyénileg kellene ezt a DK mozgalmat felfuttatni. A Nike-nak külön "leány márkája" lenne, mint a LiveStrong. Városokban DK klubok, stb. Mindenki jól járna a Nike és DK is. Most kell erre ráfeküdni, amíg nagy az érdeklődés.

angelday 2012.08.06. 19:38:51

(Szolgálati közlemény)

Az ehhez a poszthoz elhelyezett, DK blogján a mai napon megjelent álláskereső posztra vonatkozó, a Futóblog jelen posztjához teljességgel irreleváns hozzászólásokat szerkesztőségünk eltávolította.

Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy ezeket inkább privátban, ha lehet. (Ha nem lehet, az se baj.)

Gehehejza 2012.08.06. 21:12:46

@angelday: Jojjon akkor egy relevans komment, kivancsian varom, el lesz-e tavolitva-e.
(szerintem) Hagyjatok abba legyszi a maverick tipusu 'nem edzettem semmit oszt felkezzel lenyomtam a spartatlon' tipusu sztorik nyomatasat. Ez bulvar. Ez fokusz szint. Ha ez a cel, ok akkor mondjatok, keresunk egy igazi futoblogot. De egy (tobbek kozott potencialis & jovobeli) futoknak szolo blogon talan jobb lenne olyasmiket terjeszteni, hogy az eredmeny / fejlodes az altalaban kemeny munka eredmenye, meg hogy vannak egeszseges es kevesbe egeszseges edzesmodszerek / szokasok stb. Ez pl DK kapcsan is elojott parszor (bocs DK) meg most itt az Attila kapcsan. Som kezdo futo kaphatna itt olyasmi tipusu kesztetest mint amit pl Monspart Sarolta vagy Lubics Szilvi stb stb tud/ott nyujtani, csak ok talan nem tudnak annyi emberhez eljutni, mint amekkora lehetosege egy ilyen blognak van. Na de persze fogalmam sincs h mi tolja ennek a blognak a szekeret, ha nem ilyesmik akkor bocs h beleszoltam.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.08.06. 23:14:58

@BGy: sokat dolgozunk azért, hogy előre tudjunk még lépni. Rengeteg kreatív ötlet és nagyon jó kezdeményezés lesz még a csapatban. Köszönöm neked is tanácsokat.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.08.07. 07:33:53

@Gehehejza: ebben egyetértünk! Nem véletlenül a Fókusz kereste meg Hegyi Attilát és nem mondjuk a Telesport.
Én sem szeretném, ha ebbe az irányba menne el ez a blog. A kezdetekben itt kommentelő hardcore futók teljesen kikoptak innen, már más fórumon vannak. Beszéltem velük erről, éppen emiatt nem is kattintanak már ide. De hátha megrázza itt magát a csapat és a máz helyett ismét a dolgok mélyére nézünk!

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2012.08.07. 08:13:10

@Gehehejza: Érdemes lenne visszaolvasgatnod a posztokat, az eddigi 4 évben sokféle poszt jelent meg, sok témában az alapoktól, ami sok segítséget nyújtott kezdő futóknak és sok olyan téma is volt, ami érdekes lehetett haladóbb/tapasztaltabb futóknak is. A FUTÁS tárgykörében pontosan ugyanannyira fér bele a hol vegyünk cipőt, mit ragasszak le Leukoplassal és hogyan fogjam meg a poharat futás közben, mint ahogy hogyan készült fel Lubics Szilvi a Spartathlonra vagy éppen Attilának milyen lelki motivációja volt és mit tett azért, hogy elinduljon a maratonon. Szerintem ezek a témák jól kiegészítik egymást. Egyrészt lelki oldalról mozgatórúgóvá vállnak az Attila féle sztorik, másrészt "Akkor hogy kezdjek bele?", kérdésre meg rengeteg támpontot kap a kezdő a gyakorlati oldalról. Az eddigi 4 évben több mint 1000 poszt jelent meg.
Kevés az a gyakorlati kérdés, amire itt nem találsz választ, csak a keresőt kell használni. Engem személy szerint az emberi történetek sokkal jobban megérintenek, mint a szivacsot melyik kézzel fogjam, félmaratonon, még ha sok esetben nem is értek , azaz pontosabban nem találom átgondoltnak egy-egy személy cselekedetét.

angelday 2012.08.07. 08:53:51

Ha megengeditek, bár lazán kapcsolódik a poszthoz, de a Futóblog főszerkesztőjeként (ezt szó szerint kell érteni, minden anyagot megszerkesztek, mielőtt kimegy) úgy érzem nekem is meg kell szólalnom.

A Futóblog missziója a futás, mint tömegsport megismertetése és megszerettetése az emberekkel.

Ebből következően a tapasztalt futó számára "komolytalanabb" témákkal is foglalkozik, amiről azt hiszem, ebben a formában rendjén is van.

És akkor egy kis DK-zás: DK-t én magam fedeztem fel a Futóblogon, nem véletlenül. (Szaszát Winkler fedezte fel, de én karoltam belé!) Szerintem DK nagyon jó dolgokat csinál a tömegsport szintjén. Tudom, hogy a "szakma" szemét csípi ez a dolog, de ez engem nem érdekel, mert ez mindig így volt és így is lesz, akármilyen területén vagyunk az életnek. Én örülök annak, hogy rengeteg olyan ember megy le futni, mint ez a 12 éves amerikai srác a fenti képen. És ebből vannak a legtöbben, sajnos nem BGy-ből, meg Szaszából.

Ettől függetlenül DK valóban erős és sokszor megosztó személyiség, tegnap el is mondtam neki a telefonban, hogy nekem ez az "azért fogsz felvenni, mert ..." túlságosan erősre sikerült. Ugyanakkor ezt nem a Futóblogra, hanem a saját blogjára írta, így csak a véleményem mondtam el (mert megkérdezte), egyáltalán nem akarok beleszólni.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.08.07. 09:25:09

Az emberi történetek engem is érdekelnek, a versenybeszámolókat imádom. Tanulni lehet belőlük. Ezekből soha nem elég. Csak a felelőtlen, bulvár maratonok keserítenek el egy kicsit.
A DK mozgalmat támogatom, szükség van rá. Még az elején én is írtam Gergőnek, hogy messzire rúgja néha a pöttyöst, de továbbra is hitelesnek tartom, neki elhiszik a kezdők, a fogyózók, hogy sikerülni fog, meg lehet csinálni.

Gehehejza 2012.08.07. 11:02:04

@angelday: @szasza75: @BGy: abszolút egy húron pendülünk, ennek örülök nagyon! Akkor csak ennyit tennék hozzá:
1. ha a cél a minél szélesebb rétegek megszólítása, akkor a csapat felállás TÖKÉLETES - vannak szakértők, boldog amatőrök és lelkes fejlődnivágyók, minden olvasó azonosul valakivel
2. emberi történetek kellenek - nélkülük nem lehetne a dologgal azonosulni, unalmas szakmázás lenne.
3. az egyetlen kritikám arra vonatkozik, hogy - mint tudjuk - az emberi természet olyan, hogy a különleges, a varázslatos, az egyedülálló iránt vonzódik; a verejtékes kemény és okos munka, hát, keveseknek izgalmas (ezért lesz pl naponta újabb és újabb csodadiéta sikeres, miközben csak meg kellene tanulni a kalóriák minőségére és mennyiségére figyelni - igazából ezt iskolában kellene tanítani), naszóval kellene egy minőségi filter a blogon, ami pl jelez, ha olyasmiről van szó, ami azért futószakmai szempontból egy kicsit gáz. Nekem olyan ez, mintha pl valaki arra lenne büszke, hogy összerakott egy működő weblapot, miközben lövése sincs az alapokról meg semmiről; vagy hogy tűrhető minőségű fotókat készít úgy, hogy fogalma sincs a fényről meg a keretezésről stb. Persze, lehet így is, de lehet másképp is, és ez a másképp talán több embernek jelentene segítséget.

ps. olvasom a blogot évek óta, és rendkívül magas színvonalúnak tartom. talán pont ezért voltam/vagyok dühös, nem ellene hanem érte.

Hegyi Attila 2012.08.08. 09:09:53

@Sz.Lacc: Szia, Igazad van abban, hogy nem voltam készen erre, de nem vagyunk egyformák, és Nekem egyszerűen nem ment másképpen a fogyás, kitalaáltam magamnak, és végre megcsináltam, és ha lesz is baja az izületeimnek, (amit ma már nem hiszek), sokkal kisebb baj, mint cukor betegen, 130-150 kilósan élni egy rövidke életet,
Évekig próbáltam rávenni magam a sportra, és csak a jó ég tudja, hány féle "fogyókúrát" próbáltam megcsinálni, sikertelenül,
Én azt gondolom, hogy csak egyetlen egy ember emiatt a cikk vagy riport miatt kezd el futni, vagy életmódot váltani akkor volt értelme ezeknek a megjelenéseknek,
Sok levelet kaptam a cikk után, hogy erőt tudtak meríteni belőle, mint ahogy Nekem is szükségem volt a DK és a Zsola barátom példájára,

Hegyi Attila 2012.08.08. 09:14:48

@BGy: Sztem meg sok félék vagyunk, vannak akik régóta futnak, vannak akik most kezdték, vannak akiknek segítség és erő kell az életmódváltáshoz, és vannak néhányan, (vagy vagyok egyedűl Én, az a hülye) akiknek vagy akinek, egy akkora sokk és cél kell hozzá ami súrolja a határokat, de a cél ez esetben szentesíti az eszközt, 10 év után lefogytam, és szeretek sportolni,
Az ehhez hasonló cikkek vagy sztorik pedig sok erőt adtak útközben,
amikor gyenge voltam

cindbl 2012.08.08. 10:01:05

nem hiszem, hogy attila tortenete nem valo ide. mineki, aki felemeli a feneket (es kepes lefutni egy maratont 9 honappal kesobb), megerdemli, hogy - plane futokorokon belul - valamilyen tisztelettel alljunk hozza.

szerintem mindenki tudja - talan meg attila is -, hogy felelotlenseg volt igy futni, de megcsinalta, es neki ez igy volt jo. amit en hianyoltam, az az, hogy a cikkben nem volt benne minden harmadik mondat utan, hogy ezt nem igy kellene csinalni :) csinaljatok az elejere es a vegere is egy disclaimert, hogy idealis esetben ez nem igy mukodne, de attilanak igy volt jo, viszont senkinek nem ajanlatos kovetni a peldajat ily modon.

oszt jonapot.

(ps. blogos polo nem lesz az iden? :))

DaMartian 2012.08.08. 11:34:49

Szerintem is inspiráló volt Attila postja, pedig az elsők között voltam aki a sok hősözés mellett kiemelte, hogy ilyen formában ez azért felelőtlen hülyeség. Azt gondolom a sztori emberi oldala sokaknak erőt és motivációt adhat, a gyakorlati részben meg már ott van a többi praktikus post, a Futóklub, DK a közösség ésatöbbi. Aki igényli, annak fogjuk a kezét!

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2012.08.08. 15:04:26

@Hegyi Attila: szia, termesztesen maga a teljesitmenyed elismerest erdemel, de mint elöttem es utanam szolok is megirtak, maga az celig vezetö utad volt nagyon veszelyes. Mert: azt sugallja, hogy indulj el 130kg-osan futni, es meg az evben maratont fogsz futni. Csakhogy ezt igy valoszinüleg 10-böl 8 ember nem tudja megcsinalni, mert leserül, vagy nem birja a terhelest, ettöl meg frusztraltabb lesz. Erre ertettem, hogy fokozatossag kell.
Abban is igazad van, hogy a koros elhizas, es a vele jaro betegsegek (cukor, magas vernyomas...) a gyors elhalalozas biztos jele, azonban az öregkori izületi, es tulterhelt szervi betegsegek (boka, terd, sziv, tüdö...) sem sokkal jobbak. Talan ahhoz tudom hasonlitani, mint amikor a drogos leteszi a tüt, de helyette erös dohanyos lesz. (kicsit hülye pelda, de talan vilagos mit akarok ezzel mondani).
En azt elfogadom, hogy neked igy kellett valtoztatnod az eletmododon, es ez tenyleg megsüvegelendö (ez pozitiv kifejezes, ugye? :-)), csak azt is fontos tudni, hogy ez nem az egyetlen kiut a tespedtsegböl. Azt hiszem, ezeket a különbözö utakat (is) kell, hogy ez a blog bemutassa.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2012.08.08. 15:09:01

Jahh, igen, vegre ujra eljött az idö, lehet a bloggazdat vegzalni: polo lesz iden? :-)

Hegyi Attila 2012.08.08. 17:02:35

igen, tényleg nem ez a konvenciónális út, de Nekem nem ment másképpen, viszont a hasonlatod nem áll meg véleményem szerint,
130 ról először lefogytam 100 ra, addig csak szoba-bicikliztem (heti 3 szor, kezdetben 1-1-1 aztán 2-3 sőt 4 órát), aztán kezdtem futni, és a maraton előtt elmentem egy nagyon alapos kivizsgálásra, többek közt, szív ct, 24 órás keringés vizsgálat, és a doktor tökéletesen alkalmasnak tartotta szervezetemet a futásra, azok után, hogy amikor a vizsgálat előtt meghallotta, hogy miért van szükség rá, leakart beszélni az egészről :)
illetve, még egy dolog tartozik hozzá, hogy kis gyermek korom óta versenyszerűen úsztam és viszonylag komolyan kenuztam, ott is a hosszabb távok mentek jobban, és a nyilván a keringésem emlékezett még az extrém terhelésekre régről
azt semmiképpen nem mondom, hogy helyes vagy veszélytelen volt amit csináltam, de egyszerűen nem tudtam másba komolyan belekapaszkodni, mint ebbe a célba

cindbl 2012.08.08. 20:46:51

@Hegyi Attila: ez szerintem rendben van, igy siman csak huje vagy, hogy 2 honap felkeszulessel nekiindultal :)

Hegyi Attila 2012.08.09. 05:05:34

@cindbl: ez lehet, de muszáj volt megcsinálnom, és fejben dől el minden sztem, Én meg voltam olyan hülye, hogy elhittem, hogy megtudom csinálni :))

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2012.08.09. 08:03:46

Szerintem Attila története alá mehetne az apró betűs szöveg, hogy "Csak szakértő orvos véleményét kikérve próbáld ki otthon", hiszen ő is ezt tette. Maga a sztori inspiráló és szerintem a legtöbb ember nem azt szűri le, hogy egy villám felkészüléssel próbáljunk maratont futni, a történet tanulsága inkább az, hogy tényleg fejben dől el minden. Ez az egyik oldala.
A másik oldala tényleg ellentmondásos, hiszen jómagam is a bőrömön érzem, hogy kemény munka kell egy maratonhoz, meg kell érni rá, nekem ez nem egy és nem két év. Régóta futok, bár az elején nem volt különösebb célom így jó pár év elment 5-6 kilikkel, 2 éve tartok céltudatosan a maraton felé és most fogom megpróbálni és még mindig bizonytalan vagyok, hogy készen állok-e.
Az viszont biztos, hogy én nem 5 órán túl és nem szétesve akarok a célba érni, tehát a befektetett munkának meglesz az eredménye (remélem) és most úgy érzem ugyanígy csinálnám ha az időben visszamehetnék.
Ezek mellett persze le a kalappal Attila előtt, hogy meg tudta csinálni.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.08.09. 09:32:08

@pantomimes: nekem is évek kellettek a maratonhoz és még így is azt mondom, hogy nem bírnék akármikor lefutni egyet. Nem vagyok tehetséges futó, bele kell tennem sok melót. Félmaraton bármikor menne, de a maraton teljesen más tészta.

MAXYM 2012.08.30. 22:55:00

@Hegyi Attila:
Én a TE példádból,kitartásodból,sikeredből meritek erőt!!!
Sajnos saját magam,hosszú ideig nem tudtam rávenni,hogy elmenjek futni,vagy megpróbáljak fogyni.
Nekem a te példád,motivációd,eredményed volt az ami felrázott és elinditott egy úton.
Természetesen minden jó vagy rossz dologhoz hozzátartozik a másik oldal is.
Az én szüleim nem sportoltak,mozogtak gyakran,mégis az izületük tönkrement.
Egyénfüggő szerintem sokminden.
Ez kb olyan hogy:ne lépj ki mert elüt az autó.
Bizom benne Attila volt olyan eszes,hogy körbejárta ezt a dolgot és a lehetőségekhez képest a legjobban járt el.
Bárcsak az emberek más dolgokban is képesek lennének ekkorát lépni,tenni

Peace

Hegyi Attila 2012.10.14. 06:06:15

@MAXYM: Brother, remélem, jövőre majd együtt futunk egy nagy maratont, és közösen ünneplünk könnyes szemmel a célban! hbty

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása