Múlt heti edzéseim

2012.09.04. 09:00 angelday

Múlt szerdán a Carl Lewis eseményen futottam egyet Fuss Budapest trikóban, na, valaki felismer a képen? Rajta vagyok.

carl_lewis_crowd.jpg

Ez az edzés nem volt különsebben durva, gondoltam, hogy hétvégén megpróbálok egy trail-szerűséget, de ezúttal egyedül. Linda ehhez még gyengécske, úgyhogy egyedül indultam neki. Az IBS-től indultam, gondoltam, felfelé megyek, aztán majd kiadja. Ez a futás is hegymenetben kezdődött, rettenetesen kínlódtam, mire felértem a tetejére. Szasza után már tudom, hogy ebben a szögben 1-2 km emelkedő olyan 100-120 méter szint lehet valahol.

A problémám azzal van, hogy hegymenetben elég gyorsan fáradok. 2 km felfelé után már alig botorkáltam. A hegyen hallottam valami hangosbemondót, gondoltam, arrafelé indulok el (balról a második nyíl a lenti képen), valami hétvégi rendezvényre jutottam el, ott végig a terület mentén, aztán egy kurflival ki a Budakeszi útra, ahonnan már csak be kellett húznom a hetest.

the_ghost.jpg

Nem vagyok elégedett. Majdnem egy órát bohóckodtam el, ráadásul séta is volt benne, gondolhatjátok. Megmondom őszintén, nem hiszek abban a típusú trail futásban, ahol az ember gyalogol, mert már nem bírja. Aztán frissít, pihen, majd onnan indul tovább. Én őszintén szólva azokat a futásokat szeretem, ahol az ember egyben darálja le a távot. Egyelőre maradok síkon és elkezdek majd fartlekezni. (Majd.)

5 komment

Címkék: edzés beszámoló trail

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr364753022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.09.04. 10:13:32

Kevés olyan hegyi terepfutó verseny van, ahol nem sétálnak bele. Pontosabban fogalmazva, nem kell minden emelkedőt megfutni. Azért gyalogolnak, hogy később is bírják. Vagy csak én?

angelday 2012.09.04. 13:43:07

@BGy: abszolút értem, de nekem valamiért a futás az egy olyan folyamatosan végzett tevékenység képeként él a fejemben, ami olyan mozgásból áll, ami közben a két láb egyszerre nem érinti a földet. (Vagy csak én?)

2012.09.04. 16:03:22

pedig egy ilyen sok szintes etap a belesétálás ellenére is lehet, hogy többet fejleszt, mintha a megszokott síkon tolod a megszokott fix X min/km-es köreidet.

angelday 2012.09.05. 08:51:08

@viito: hmmm, egyet kell értenem

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.09.05. 10:46:47

A terep először lassított engem is, de aztán észrevettem, hogy az aszfalton tudok gyorsabban futni, ha akarok. Most hétvégén itthon futok egy félmaratont a teszt kedvéért. Egész héten dombra futok, utána kitántorgok az aszfaltra és a km kövek mellett fogok futni, hogy nagyjából hiteles legyen.
Az idei UTMB egyik kisfilmjében mondta egy szaki, hogy a terepfutás azért más, mert minden lépést meg kell fontolni. Minden lépés más és más. Át kell gondolni egy pillanat alatt, hova lépek, melyik kőre, melyik buckára. Szóval izgalmas dolog.
Az aszfalton nem is muszáj a lábunk elé nézni. Egy kis túlzással.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása