Naszály trail – számomra futhatatlan

2013.11.27. 15:12 mgergoo

Ahogyan angelday már hírt adott róla, szombaton a szerkesztőség többsége tiszteletét tette a Naszály Trail terepfutó (?) versenyen. Szuflavéder Nagyúr és Szasza sem mai motorosok, más pályán játszanak – síkon is és terepen is. Egy ilyen nehézségű pálya talán nekik meg sem kottyan, de azt hiszem, ez a verseny arra késztet, hogy a továbbiakban legalább egy futó pillantást vessek az adott esemény szintrajzára, vagy a várható terepviszonyokra.

Szasza és Szuflavéder is óvó szeretettel keresett meg a verseny után, köszönöm srácok, hogy gondoltatok rám! Szaszának hirtelen csak annyit mondtam elsőre, hogy nem éreztem jól magam. De persze megint igazságtalan voltam. A versenyen sajnos elértem abba a mentális állapotba, hogy az önmagammal szembeni elégedetlenségem dühbe csapott át. Utáltam a versenyt, utáltam, hogy nem tudom ott azonnal feladni és kénytelen vagyok végigfutni, végigcsúszkálni, végigdagonyázni az útvonalat.

Mérges voltam a világra, az időjárásra, a szervezőkre, de persze most már belátom, hogy természetesen én voltam alkalmatlan erre a terepre. Az a néhány terepverseny, és a jelenlegi terepes tapasztalataim nem tesznek alkalmassá, hogy ilyen nehézségű eseményen önmagam számára élvezhető módon fussak. Sokat kell még tanulnom, hogy ide úgy térhessek vissza, hogy ne tegyem tönkre a saját napomat. Meg kell tanulnom ilyen körülmények között is futni, ellesni a nagyoktól, hogy hogyan csinálják, milyen technikával veszik a számomra most teljesen lehetetlennek tűnő akadályokat.

Verseny közben azt gondoltam, hogy talán hanyagolnom kellene ezeket a téli dagonyákat. A mezőny középső, hátsó felének ez nem egy futóverseny volt, hanem az Erdei Kirándulás és a Brutálfutás kegyetlensége. Ma már azt érzem, hogy erősödtem és tanultam belőle. Három órán keresztül dolgoztak olyan izmok, amik síkon lustálkodnak, a combom is olyan terhelést kapott, amiből később csak profitálhatok. Futásnak nem volt futás, de edzésnek talán mondható azért.

A futást is az elején kezdtem, most ráébredtem, hogy ez a terepfutás egy teljesen más kávéház. Ahogyan a futásnak is egykor, most a terepfutásnak találtam magam az elején. Kezdő kis mókus vagyok újra, ott is lassan jött a fejlődés, itt sem várhatom, hogy azonnal tartsam a lépést akár csak a középmezőnnyel is. Nem adom fel. Hétvégén Buda Trail, talán ott elkerül az alábbi videóban megtekinthető hasra esés.

13 komment

Címkék: beszámoló terep trail

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr345654391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2013.11.28. 08:39:14

Lehet hogy segítene, ha egy viszonylag nehéz szakaszon nem önmagad filmezésével foglalkoznál. ;)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.11.28. 10:51:49

@RabiMiki: :DDD

@mgergoo: az emelkedőkön nagyon nagy hátrányt jelent a magasabb testsúly, szomorúan szoktam nézni Lemúr Miki hátát amikor fellibben olyan dombokon, ahol én küszködök, vagy lépésre váltok. ilyenkor arra gondolok, hogy egy zsák cementet kéne a nyakába vennie, azzal libbenjen. :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2013.11.28. 12:07:04

@RabiMiki: +1 :-)
@rrroka: arra nem gondoltal meg, hogy te pattanj fel a hatara, es vigyen teged is? Egyuttal edzes lenne neki az asszonycipelo versenyre is. (asszem van ilyen...)
:-)

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.11.28. 12:23:46

A dagonya és a csúszkálás fárasztja a lábat. Amit előttem már szétcsúszkáltak, oda soha nem lépek, hanem kimegyek az avarba. Akkor is, ha ott nincs út, sokat lehet nyerni időben és energiában.
Tegnap megérkezett az új terepcipőm, nézzétek meg a kicsomagolós videót, hiszen az most nagy divat. Külön felhívom a figyelmeteket a talp rücskösségére. Senki nem fog utólérni, ha ez rajtam lesz. :))))
youtu.be/Rl-FG8LTx1Q

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.11.28. 19:49:50

@BGy: mezei versenyekre 2 centis szögek vannak a cipőkbe, az a tuti! :D valahol lehet megvan még az uv sárga jugó adidasom...

dvorcsakl 2013.11.28. 20:26:55

@rrroka: adjak hozzá kék gyári adidas szögeskulcsot?

2013.11.29. 02:24:52

@BGy: @rrroka: @dvorcsakl: @Sz.Lacc: @angelday: Még a kisajkát is felhajtja... hihetetlen! :DDD

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.11.29. 07:52:47

@saaby.: legközelebb bele is nyalok, nem csak felhajtom. :))))

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2013.11.29. 10:03:41

@saaby.: örülök, hogy nem csak nekem tünt fel a film erösen szekszualis töltete. :-) Mint valami kasztingolas, olyan volt. :-)

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.11.29. 11:28:37

@Sz.Lacc: ráadásul ezt bal kézzel csináltam, holott jobbkezes vagyok! :))))

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.12.01. 19:22:01

@BGy: meg se merem kérdezni mi volt a jobb kezedben ;-)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása