Nike+ Running 4.6 frissítés

2014.10.30. 16:32 SeSam

29-én érkezett az App Storeba a Nike+ Running iOS alkalmazás 4.6-os verziója elég menő újításokkal.

Végre bekerült a szintkülönbség mérése! Tesztelési céllal a Gellért-hegy felé vettem az irányt, mint legkönnyebben leküzdhető domborzati elem. A Wikipedia szerint a hegy 235m magas, relatív magassága pedig 130 méter. Ehhez képest a legmagasabb ponton 215 métert mért a GPS, összesítve pedig 146 méter szintet, amiben viszont benne vannak például a hidak is (Erzsébet híd, Szabadság híd). A leírás szerint a funkció iPhone 6 és 6 Plus készülékekre lett optimalizálva, ezekbe ugyanis barométer is került. A pontosság a hivatalos leírás szerint "változó lehet" régebbi készülékeken. Nyilván ez az egy szem futás statisztikailag nem mérvadó, de abszolút elfogadhatónak értékelem az eredményét.

IMG_0596.PNG IMG_0597.PNG

A másik fejlesztés az iOS 8 "Health" funkció támogatása. Egyrészt a Nike Fuel adatai kerülnek be az alkalmazásba, ha engedélyezzük, ennél viszont – szerintem – sokkal fontosabb dolog, hogy hozzáfér a szívritmus-információkhoz a Nike+ Running. Így elég, ha az iOS Health alkalmazással összeköthető pulzusmérője van az embernek, ami azért sokkal nagyobb választékot jelent. Nem feltétlen azt az egyet kell megvenni, amit a Nike is támogat.

Átrajzolták az indítóképernyőt és a futás közbeni kijelzőt is. Mindkettő egyszerűbb és szebb lett, viszont mivel az alkalmazás többi része maradt a régiben, fura hatású így az összkép. Remélem hamar befejezik a többi képernyőt is, illetve király lenne, ha az egymás közötti eredménytáblára nem kellene mindig akár perceket várni, mire betölti.

Új még, hogy ha nincs idő szüttyögni, akkor a kezdőképernyőn a "Begin Run" gombot lenyomva tartva azonnal elindítható a futás. Versenyre késve érkezőknek ideális funkció.

1 komment

Címkék: apple iOS GPS Nike+ Nike+ Running

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr676845417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása