A maratoni csúcsok alakulása külföldön és Magyarországon

2015.02.08. 13:22 angelday

A múlt heti magyar maratoni időeredményeken felbuzdulva Mikola Bence elkészített egy grafikont, ahol időrendben feltüntette a maratoni világcsúcsok alakulását, illetve felrajzolta a magyar férfi és női csúcsokat is. Még az is kiderül a táblázatból, hogy mikor nyert afrikai futó maratonit. Nagyon érdekes, ha megkattintjátok a képet, feljön nagy méretben, úgy le is lehet esetleg menteni.

maratoni_rekordok_b.jpg

4 komment

Címkék: grafikon világcsúcs maratoni

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr227151831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2015.02.09. 05:37:16

Mondja már meg vki, hogy Sz.Cs. idejét hogy nem lehetett eddig megdönteni? Ennyire fussa?

BGy · http://babosi.blog.hu 2015.02.09. 11:29:34

Milyen klassz, hogy mindkét nemnél közel azonos meredekséggel indul a görbe. Az afrikaiakat szerintem úgy használják a fejlettebb világ menedzserei, mint a lovakat. Hozzák-viszik őket ide-oda a pénzdíjak miatt. Néha látszik rajtuk, azt sem tudják, hol vannak. 2-3 év alatt le is cserélik őket, annyi különbséggel, hogy a lovakat legalább fedeztetésre megtartják.

bitliszbá 2015.02.09. 12:08:50

@Burgermeister: sztem mindennek az alapvető kulcsa az utánpótlás nevelés. Csaba a 70-es években nőtt föl. Akkoriban minden valamire való városnak, komoly atlétikai szakosztálya volt. Képzett edzővel, sok lelkes gyerekkel. Sok versennyel, ahol ki lehetett választani az igazán tehetséges kölköket. Aztán működött az állami szponzoráció. Vagyis semmi mással nem kellett foglalkozni, mint azzal, amihez tehetsége volt. Ha valaki mellé ma oda is állna egy nagy szponzor, akkor sem biztos, hogy a legtehetségesebbet segítené, mert nincs meg a kezdeti kiválasztási folyamat.

angelday 2015.03.08. 21:43:47

Frissítettük a posztot. Bence írja: "Levettem a halvány pontot és feltüntettem Judit nevét, így mostantól az a koncepció, hogy minden két rekordot bíró magyar futó neve szerepel+ a regnáló csúcstartó is meg fel van tüntetve."

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása