Run Malmö

2015.03.05. 22:44 SeSam

Ha elkap a fernweh, annak mindig az az eredménye, hogy valamelyik fapados légitársaságnál veszek egy hosszú hétvégére jegyet, Airbnb-n meg keresek szállást. Ilyen utakra csak egy ingyenesen szállítható kisméretű kézipoggyásszal megyek, aminek fele ruha, fele pedig futócucc. A legutóbbi ilyen kaland Malmöbe vitt.

Pénteken érkeztem, a szombati program pedig Koppenhága volt. Ha megvan a Bron/Broen sorozat, ismerős lehet az Öresund híd, ami összeköti a két várost. A gyorsvonat kb. 20 perc alatt robog át a közöttük. Koppenhága olyan, mint Amszterdam, abból a szempontból, hogy rengetegen bicikliznek. Az infrastruktúra is úgy van kialakítva, hogy mindenütt van irányhelyes kerékpársáv, és láthatóan ez a favorizált közlekedési eszköz az autókkal szemben. Van ezen kívül rengeteg zöldterület, ahol kocogókkal is találkoztam, de az igazi élmény a Kastellet nevű erődítmény körül ért. Az egyszámjegyű fok hőmérséklet ellenére az erőd csillag alakú földsánca margitszigeti szinten volt tele futókkal.

Running the ramparts 1
Running the ramparts 2

Az Air Max cipőt Stuttgarthoz hasonlóan a lábamon vittem ki, és ezen a ponton már nagyon viszketett a talpam, hogy csatlakozzak a futókhoz...

Ehhez képest másnap Malmöben reggel kinéztem az ablakon, és vízszintesen dőlt a havaseső. Kicsit győzködnöm kellett magam, de ha már elvittem azt a nyavalyás cuccot, csak nem vihetem szégyenszemre használatlanul haza. Nagyjából belőttem a tengerpart irányát, aztán uccu neki. (Jó, egy Pressbyrånban megálltam egy kávé—kanelbulle kombóra.)

Szívesen mondanám, hogy vikingebb voltam, mint a svédek, de nagy hazugság lenne. A tengerpart ugyanis a kifejezetten ocsmány idő ellenére tele volt futókkal, és a legtöbben jóval kevésbé voltak beöltözve, mint én. Viszont nagyon megérte így várost nézni, mert amúgy biztosan nem láttam volna a kikötő eldugottabb zugait, vagy hogy milyen szépre csinálták a Västra Hamnen bioházas lakónegyedét.

screen_shot_2015-03-05_at_16_37_21.png

Különösebben gyors nem voltam, rengetegszer megálltam lámpánál, tájékozódni, vagy épp beugrottam egy percre a főpályaudvarra száradni... de mindenkinek ajánlom az ilyenfajta turistáskodást, iszonyú jó. A kép nem túl jól adja vissza a viharos szelet és az arcomba csapó jeges esőt. :D

Run Malmö

2 komment

Címkék: utazás beszámoló félmaraton Malmö

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr857243561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lallaj 2015.03.06. 05:17:03

Legközelebb, ha Koppenhágában jársz, szólj és elmegyünk egy futós városnézésre. :D

bitliszbá 2015.03.06. 14:57:29

Így kell ezt csinálni :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása