Watch out!

2015.03.12. 22:41 SeSam

Az aktuális Nike+ Running frissítés (4.7 a verziószám, ha valaki még követi) ismét egy fontos új funkciót vezetett be: ezentúl lehetőség van más partner alkalmazásokból a Nike+-ba importálni. A saját appokon kívül ez a Garmin, a TomTom és a Wahoo alkalmazásait jelenti. Ha teszem azt valaki Garmin GPS órával fut, akkor minden különösebb varázslat nélkül beküldheti a futásait a Nike+ rendszerbe is.

img_1044.PNG img_1048.PNG

Ezen rögtön belelkesültem, hiszen már amúgy is fontolgatom egy ideje, hogy a magamra kötözött iPhone helyett órával kellene futni. Amellett, hogy sokkal kényelmesebb lenne, nem kellene mindig helyet találni a telefonnak karpánton vagy zsebben. Ráadásul a telefont minden egyébre is használom, úgyhogy gyakran épp a végét járja, amikor elindulnék, a hosszabb futásokat pedig nem feltétlenül bírja szuflavéderrel.

Egy óra esetén alapvetően három szempontot tartok fontosnak: az első, hogy működjön együtt a Nikeval. Ha már idén a tízezer kilométer felé tartok, szeretném folytatni a gyűjtést. A második, hogy legyen az órában Bluetooth. A franc akar bohóckodni 2015-ben a laptopra szinkronizálással. Pláne hogy a Nike rendszerébe a telefonról kerülne át, ami még egy plusz szinkronizációs lépést is beiktat. A harmadik pedig, hogy támogasson valamilyen szívritmusmérő pántot (ezt jóformán mindegyik készülék tudja szerencsére).

Van a saját megoldás, a Nike+ SportWatch GPS. Ehhez még a legutóbbi frissítés sem kell, hiszen egyből a Nike rendszerbe tölti a futásokat, viszont sajnos csak USB-s csatlakozás után. A TomTom technológiára épül, és még azt kell tudni róla, hogy kifutó modell, nem lesz folytatása, az egész órarészleget szélnek eresztették például.

A most kihirdetett partnerek közül először a Garmint néztem meg. A Forerunner 15 pont azt tudja, amire nekem szükségem lenne, viszont ezt is csak számítógéppel lehet szinkronizálni. Bluetooth a jóval drágább 920XT-ben van, ami viszont egy triatlonos óra. Tekintve, hogy úszásra még nem vettem rá magam, a biciklizés méréséhez pedig extra kiegészítőkre van szükség, erősnek érezném a kétszeres árat úgy, hogy a funkciók kétharmadát nem használom.

A TomTom Runner nem véletlenül hasonlít a SportWatchra, ugyanaz a csapat dolgozott rajta. Először azt hittem, ez az óra is elhasal a telefonos kapcsolat teszten, hiába van bennen Bluetooth. De itt jön a csavar: a számítógépes alkalmazáson keresztül letölthető az órára egy szoftverfrissítés, amivel azután már képes egyből a telefonos appra küldeni a futásokat. Így már befutóesélyes, azt kell hogy mondjam.

Főleg, hogy a technika, ami amúgy a legjobban tetszik, sajnos nem támogatott. Az eddig felsoroltakból a Polar M400 a legújabb, és ez látszik is rajta. Zsigerből tud mobilos kapcsolatot, és szubjektíven ez a legszebb is. Ellenben a Polar Flow app nincs a partnerek között, és a Twitteren is azt a választ kaptam a terméktámogatástól, hogy nem tudják, lesz-e valaha. Fura amúgy, mert pont a Polar szívritmusmérője volt sokáig az egyetlen, amit a Nike+ támogatott.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a GPS órákkal?

11 komment

Címkék: óra GPS Nike+ Running

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr377262893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doncii · http://doncii.blogspot.com 2015.03.13. 00:55:31

Vegreee! Pont most halt meg a 4 eves Nike Sportwatch-om es mar tortem a fejem, hogy az uj Garmin orammal majd hogyan tolom at a Nike gyujtesbe a futasokat. Koszi!

DirtyHarry 2015.03.13. 03:30:00

Garmin Fenix 3 vagy Vivoactive ha az előbbi túl komoly :)

K.Zalán 2015.03.13. 08:33:36

@DirtyHarry: A Vivoactive mennyibe fog kerülni?

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2015.03.13. 09:10:49

"a biciklizés méréséhez pedig extra kiegészítőkre van szükség"
Így van. Egy 990Ft-os decathlonos kormányra pattintható gumi bigyóra. Ja, és egy bringára. Utóbbi tényleg drága. :)
Ha érdekel az ilyesmi, akkor amúgy ezek a legegyszerűbben használható bringás szenzorok:
ittfutok.blog.hu/2014/08/20/az_uj_garmin_speed_cadance_szenzorok
De persze ezek nélkül is működik minden, csak így pontosabb, illetve van pedál fordulat jeled is.

aribazsy 2015.03.13. 16:51:58

annyira beujitottak hogy nekem elmeselhetne vki hol kell/lehet beletenni hogy sync-eljen?! mert nem nagyon talalom. vagy ez meg csak kivaltsagosoknak megy?

amugy eddig is ment, csak elemenkent kellett kulon syncelgetni: www.awsmithson.com/tcx2nikeplus/

K.Zalán 2015.03.13. 17:40:42

@aribazsy: Letöltöd a NikeApp-ot, belépsz majd Settings/Partners. Ott kiválasztod a megfelelőt és végigmész a folyamaton. Nem bonyolult. És működik. Igaz, csak az összekapcsolás utáni időszakban történt változásokat viszi át.

aribazsy 2015.03.13. 17:44:00

@K.Zalán: Koszi! ahha , igy ertelmeztem en is... nekem ott semmi nincs. Egy nyavajas Nike fitnes van, semmi mas. Mindegy, nem izgulok, csak kivacsisag dolgozott...

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2015.03.15. 07:28:34

Nekem bejött a nike sportwatch, bár látom azt, hogy könnyen kevés lehet komolyabb futóknak. Alacsonyabb igényűeknek pont jó, jó az ára, szerintem jól is néz ki, pont annyit tud amire szükség van.

d.. 2015.04.29. 14:23:00

Esetleg megoldás lehet ez az app, ha a Polar mellett döntenél:
syncmytracks.com

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása