Orbán Viktor Lubics Szilviával futhat a Spartathlon Minin

2015.04.05. 07:34 Szuflavéder

Február végén értesülhettünk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnökünk évértékelő beszédében példaképként hozta fel a három gyermeket nevelő Lubics Szilvia ultrafutó fogorvosnőt, aki tavaly megdöntötte a Spartathlon női pályacsúcsát. A cikkre természetesen jöttek mókás kommentek is. Íme három:

Tízből 7 miniszterelnök a Doktornőt ajánlja. Le lehet higgadni.

Orbán évértékelőjének egyetlen pozitív hozadéka. Bevallom, fogalmam se volt ki az a Lubics Szilvia. Most már tudom, és fejet hajtok teljesítménye előtt! Gratulálok!

Ha engem ilyen agyilag csököttek elè állítanának példaképül, mint akik alább méltatják enervált, vagy inkább leèpülő vezérüket, az a minimum, hogy tiltakoznék, de leginkább beperelném Orbánt hitelrontásért. Másrészt követelném, hogy a bìróság kötelezze az Athèn-Spárta közötti táv lefutására. Mindaddig ott kell maradnia, amíg a teljes távot megállás nélkül végig nem futotta.

Ez utóbbi kommentelő nem is sejtette, hogy Orbán Viktor tényleg futni fog, ha nem is a teljes távon. Fülünkbe jutott ugyanis, hogy versenyszervezők itt, Magyarországon készülnek visszadni nekünk a Spartathlon érzést.

- - -
posztunk áprilisi tréfa volt
- - -

A versenytáv az eredetinek pont a tizede lenne, tehát szinte bárki kipróbálhatja (Spartathlon Picoról is szólnak pletykák: 12,5 km) kicsiben, hogy hasonló körülmények mellett milyen lehet Spartathlont futni. Az eredeti pálya szinttérképe:

kepernyofoto_2015-03-03_13_53_37.png

A rendezés szempontjából fontos, hogy legyen meleg, fussanak a futók víz mellett, sötétben és világosban is, legyen a pályában aszfalt, terep, sík pálya és emelkedő. Ez az álom megvalósulni látszik.

Nem hivatalos információk alapján úgy tűnik, hogy pontosan két héttel a nagy Spartathlon előtt megrendezésre kerül a Spartathlon Mini Magyarországon. A futók a Margit-szigetről (vagy a Hajógyári) indulnak és a Margit-hídról a pesti rakparton futnak át az Árpád hídra, majd le a budai alsórakpartra, a Margit hídnál a felső rakparton visszafordulnak, onnan pedig a HHH felé veszik az irányt.

Innentől kezdve egy közel 6 km-es emelkedő következik a HHH tetejére, onnan egy sziklás ösvényen visz lefelé az út a Vörös-kővár irányába, majd tovább Pesthidegkútra és végül Solymáron lesz a befutó. Valahogy így nézhet ki az útvonal:

kepernyofoto_2015-03-03_16_57_53.png

Szerkesztői találgatásokra hagyatkozva hárman lehetnek esélyesek a rendezésre. Az egyik a BSI, mivel nekik van a legnagyobb tapasztalatuk egy ilyen nagy létszámra érdeklődést tartó verseny megrendezésére. Előzetes becslések szerint legalább 8000-en is elindulhatnak. A másik potenciális szervező Csanya lehet, aki ezzel terepesíthetné az aszfaltfutókat, hiszen a pálya aszfalton indul és szintes terepen végződik.

Tehát lesz itt sík aszfalt, emelkedő, sík terep, lejtő, emelkedős terep, nehéz technikás terep. Mivel ilyen változatos helyeken történik majd a futás ezért a DK team neve is szóba került. Ők a “Mindenfutás Egyetlenem!” névre keresztelnék inkább a versenyt és komoly harcot vívnak a rendezői jogokért.

Az ügy meglehetősen képlékeny még, izgatottan várjuk a hivatalos sajtóhíreket, melyek napokon belül napvilágra kerülhetnek. Egyébként a jó hír az az, hogy a magyar Spartathlon csapat teljes létszámmal eljön és örömfutásként teljesíti majd a távot. Természetesen lehet velük futni és autogramot kérni.

Budapest várossal a lezárásokkal kapcsolatban nem lesz probléma. Szintén nem hivatalos információk szerint maga a miniszterelnök jár közben az ügy érdekében, hiszen már ő is megkezdte a felkészülést a Spartathlon Minire, hogy a példaképpel együtt futhasson. Lubics Szilvia még nem erősítette meg ki lesz a futópartnere a Spartathlon Minin.

9 komment

Címkék: mini példakép futóverseny Orbán Viktor Spartathlon Lubics Szilvia

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr407332362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2015.04.05. 08:43:44

Érdekel, ott leszek!!! :)

gbkMnkii 2015.04.05. 11:02:23

Úgy látom kicsit megkésett az április elseje.

Ferenczy Kriszta 2015.04.05. 13:52:30

poénnak kicsit erős. ötletnek jó, bár nem minden résztvevővel. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.04.05. 16:42:30

ha egy esemény politikussal kezdődik, akkor már régen rossz, de én is remélem, hogy egy rosszul autopostolt április 1-ről van szó.

iramszarvas 2015.04.05. 20:20:58

Nyilván nem igaz.

1. A Spartathlon név nyilván védett.
2. Megvan egy verseny nagyjábóli útvonala, de még nincs meg a rendező?
3. Orbán nem bírna lefutni egy ilyen távot sem. De még ha végigh is csinálná, fennáll a veszélye, hogy Gyurcsány is indul, és róla köztudott, hogy azért gyakorlottabb futó. Orbán egója pedig nem engedné meg, hogy Gyurcsány előtte érjen be.
4. A Margit- és az Árpád-híd egyszerre történő lezárása? Ezt még orbán sem tudná elintézni.
5. A Spartathlon szept. 25–26-án lesz. Ez péntek–szombat. Előtte két héttel 11–12. lesz. Pénteken aligha rendezik, vasárnap, 13-án WizzAir.

Szóval nyilbván megkésett április elseje. Viszont kösz az útvonaltippet.

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2015.04.05. 20:50:10

@iramszarvas: egész jó, de:
1. A névhasználattal kapcsolatban biztos kell egyeztetés. De a szponzorokat nem ismerjük, így könnyedén megkerülhető a dolog ha mondjuk a verseny neve: SPAARtathlon Mini lenne, nem? ;-)
2. az útvonal is bizonytalan még, de én ebben hiszek.
3. :-) Addigra fel lehet készülni egy ilyenre.
4. Szerintem ez bárkinek menne. Én egy hajnal 4 óra körüli (sötétbeni) rajtot gondolok, tehát akkortájt nincs igazán forgalom és a lezárás csak rövid ideig tartana. De pont ezért lehet még az, hogy a hajógyáriról lesz a rajt, ki tudja?!
5. Ha a WizzAir napján lenne az két légy egy csapásra a BSI-nek. Micsoda bevétel ha pár ezren mindkettőt bevállalják. Vagy éppen ezért esik ki a BSI?

Nagyon izgalmas mindenesetre ;-)

Zöld_Dani 2015.04.05. 21:57:06

Beírják az alkotmányba, hogy a versenyt OV nyeri, a kérdéses pénteket munkaszüneti nappá nyilvánítják, nem lesz itt semmi probléma. Ami most viccnek tűnik, az a holnap valósága.

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2015.04.09. 21:28:08

@rrroka: igen, megcsúsztam pár napot, de azért lefutjuk nem? ;-)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.04.10. 07:02:58

@Szuflavéder: nem lehetne még pár politikust meghívni? meg esetleg Hajdú Frizbit, Update Norbit, meg pár villalakót? :)
De amúgy az útvonal tetszik, főleg a szintes része!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása