A hangoskönyv elsőre nem jött be

2008.08.05. 23:47 Winkler Róbert

Mióta lezárták az északi vasúti hidat, vagyis kb. április óta elég össze-vissza helyeken futok. Addig át tudtam futni a Római partra, és a Mátyás király útig meg vissza nagyjából meglehetett a 10 kilométer. Azóta kísérletezek alternatív megoldásokkal, de egyik sem az igazi. Lehet például a népszigeti gyaloghídtól a vasútiig oda-vissza, de az valahogy nem elég hardcore, az ember két hossz után hajlamos hazaindulni, az meg így csak egy ötös. Ha végigfutok a Zsilip utcán, a híd tövében a Vasmacska nevű szabadtéri kocsma után olyan sötét szakasz jön, hogy eső után igazi szerencsejáték a tócsakerülgetés. Próbáltam befordulni Újpestre, el a Tesco mögött, de ugye technológia híján nem sok fogalmam volt, mekkora a táv, és túl korán hazaérni se jó, meg egy félrenavigált, spontán szupermaratont is elkerülne az ember így éjnek évadján, mert én úgy este 9-10 között startolok.

Na de most egyszerre több dolgot is teszteltem. Vettem AKG fülhallgatót, mert az eredeti Ipod-füles recsegni kezdett – állítólag fél év után mind ezt csinálja. De ez az AKG a halál. Állítólag sokan szeretik, meg kurva drága, tehát csak jó lehet, de könyörgök, ami ebből kijön, azt úgy hívják: másfél kiloHertz. Borzalmas, fülsértő, herélt dobozhang. Nem baj, gondoltam, megszokom, és majd jó is lesz. Az úrban boldogult Csontos, a high end guru is utolsó éveiben ilyesmi hangképű dobozokra volt rágyógyulva, mondván, nem színezik a hangot. De ez az AKG egyszerűen szar. Fos, fos és fos, ez a legvadabb power songból is foggyökérkezelést csinál.

A harmadik dolog, amit teszteltem, hogy nem zenére futok, hanem hangoskönyvre. Gyermekkori kedvencem, P.G. Wodehouse egyik regényét választottam, de sajnos a felolvasó művész annyira hadart, amennyire én angolul nem tudok, neki viszont nyilván kiadták, hogy 10 CD-re van keret, férjen rá. Szóval nem sokra jutottam, nagyjából őlordsága és a vendégek menüjének felsorolásánál adtam fel. Aztán jöt egy kis Hellacopters, majd a barkácsáruháznál kiértem a Váci útra, és Emperorra váltottam. Ez az AKG úgyis csak erre jó, ráadásul az autók háttérzaja követhetetlenné enne bármilyen hangoskönyvet.

A célom a mindenáron 10 kilométer volt. A parti sétányon terveztem az indulást, ami össze is jött, de arra nem számítottam, hogy a hídépítők mostanra úgy körbeépítették a környéken népszerű kecskefarmot, hogy ott nem lehet átjutni a Zsilip utcára, úgyhogy visszafordultam, és a kishídnál újra indultam, most már a sziget közepén. A grafikonon nem látszik lassulás azon a ponton, amikor a sötétben próbáloknem hasra esni a Clark Ádám úszódaru kifeszített drótköteleiben, de a Vasmacska utáni 400 méteres sötétkamrában botorkálás jól látszik.

A Váci úton épp elkaptam az este 10-es műszakváltást a Tungsram gyárban, aztán nagyjából tt fordultam, akol egyszer motorral kimértem, hogy hazulról 4,5 kilométer. Most viszont a Baumaxnál visszaváltottam a Duna-partra, mert az AKG fülhallgató meg a forgalom háttérzaja együtt már sok volt.

11 és fél kilométer 1 óra tíz perc alatt az nekem jó. Igazából ez a legfőbb értelme a sportsband-nek: az ember végig úgy fut, minha néznék, és vánszorogni elég gáz.

32 komment

Címkék: hangoskönyv edzésnapló futóblog

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr84602689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

angelday 2008.08.06. 12:47:46

Elég öcsi vagyok a magam majdnem 3 kilométerével Winklairhez képest. Nagyon össze kell szednem magam, hogy megnyerjem a mileage versenyt.

Vagy addig élek.

DaMartian 2008.08.06. 12:57:54

Robikám!

Ha tizeseket akarsz futni, menj el a lakópark sorompójáig, vegyél egy jobbost a bicikliúton, át a kis hídon a patak felett, majd megint jobb, végig a Népfürdő utcán. Aztán a strand után fel az Árpád-hídra, középen be a Margitszigetre. Azt szépen körbe a futósávon (vagy mellette ahogy kell : ) majd ugyanezen az útvonalon vissza a Marina Partig. Ez pöccre egy tizes, minimális forgalom mellett, úgy hogy táv felét a kellemesen nyugodt Margitszigeten lehet letudni (ha ilyen későn indulsz már nincsenek annyian, hogy szlalomverseny legyen belőle) Mióta lezárták a vasuti hidat, én is ezen a távon megyek, nekem bevált kedves szomszéd!

DaMartian 2008.08.06. 13:05:41

Ja és hangoskönyv helyett ajánlom:
The Killers - All These Things That I've Done vagy The Hives - Tic, Tic, Tic, Boom : )

2008.08.06. 14:18:03

DaMartian, most (szinte) pont azt az útvonalat írtad le, ahol ÉN fogok futni, ha "nagy leszek" (1-2 hét max). Csak én a Göncöl utcától indulok a patak mellett. Végig bicikliút, bár tapasztalatom szerint elég sok arra a bringás, akik nem annyira szeretik a futókat-gyalogosokat (pláne babakocsisokat...), de viszonylag védett és csaknem lámpamentes.

2008.08.06. 14:20:33

Bár ha este 9-10 között van a start, akkor nincs sok bringás, ha jobban belegondolok...

tillmannr 2008.08.06. 14:24:09

Futáshoz ajánlom a Crystal Method Drive című albumát. A Nike-nak csinálták futáshoz, érdemes kipróbálni szerintem.

.Adrián. 2008.08.06. 16:01:34

Probalj meg egy Sennheisert.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.06. 16:07:30

Azt hiszem volt kb 4-5 kísérletem hogy valami szóljon a fülembe, amikor futok. 4 éve az olimpián a magyar nőikézisek játszottak egy igen fontos mérkőzést, akkor merültem bele leginkább a közvetítésbe.

DaMartian 2008.08.06. 16:16:01

Kicsi a világ! Amúgy ahol csak lehet a bicikliút mellett szoktam én is futni és nem rajta, kerékpárosként én is utálom, ha elfoglalják a bicikliutat! De kora reggel és késő este ez már valóban nem probléma..

Nyeznajka · http://oroszorszag.blog.hu 2008.08.06. 16:18:10

vicces ez a blog. Szeretnék egyszer úgy írni, hogy a Nike hozzámvágja a legújabb csodakütyüjét pár posztért cserébe. (na jó, meg futkározni is kell, de azt ugye magának csinálja az ember. ráadásul nincs kétségem affelől, hogy lehet (tudnátok) legalább ilyeneket (jókat) írni úgy is, hogy egyszer sem keltek fel az asztal mellől). Szóval ti vagytok a példaképeim, na. :)
Amúgy szerintem úgy lenne az igazi, ha valami teljesítménypróbát beiktatnátok. Szeptemberi (Nike!) félmaraton a minimum, de az október budapest marathon lenne az igazi. ha ezt lefutjátok, visszaszívom a rosszallásom az egyértelmű marketing-fogás miatt.

2008.08.06. 16:35:21

DaMartian 2008.08.06. 16:16:01
Én nem merek nem-betonon futni, mert a bokám rögtön kiugrik a helyéből az egyenetlen talajon, ha nem látom, hova lépek (fű, stb). A letaposott gátakat viszont szeretem, és ha egyszer kijutok a Szigetre (pl szombaton), tutira nem a gumin fogok futni, hanem mellette, mert azt a gumit NAGYON utálom!

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.06. 16:36:40

Milyen teljesítménypróbára gondolsz?

2008.08.06. 16:38:51

Szasza, szerintem valamilyen versenyre, félmaraton-maraton, ilyesmi :-)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.06. 16:47:29

Ja hogy a 3 "teszter" futna a félmaratonon vagy a maratonon? Hát azért azt nem kéne..még...
Egyszer felkészületlenül mentem egy-egy Római maratonra.. nagy nagy fogadalmak volna utána, hogy soha felkészületlenül.. nem jó élmény

2008.08.06. 16:59:08

Jaja, nekik kellene kitűzniük egy ilyen célt, nekem ez jött le Nyeznajka kommentjéből. Hátt... én nem mernék nekivágni (még sokkal kevesebbnek se merek), de én én vagyok, szégyellős vagyok és nem akarnék utolsónak befutni, mert OK, hogy a részvétel a fontos, de... utolsónak lenni meg ciki :-)

DaMartian 2008.08.06. 17:15:11

Osztom Szasza véleményét! Nagy respekt a fiúknak hogy futnak, és a netre feltöltött kilométerek mutatni fogják, hogy nem az íróasztal mellől írják a beszámolókat, de ilyen rövid időn belül félmaraton vagy annál hosszabb távot bevállalniuk felelőtlenség lenne! A szervezetnek idő kell míg alkalmazkodik, és az őszi futóversenyekig határozottan nincs már annyi idő! De valami kisebb cél vagy versengés (akár virtuális) biztos lesz a srácok között! Úgy izgalmas nem?
Amúgy wbs érdekes, hogy sokan félnek aszfalton futni, mert kemény, de én ugyanazt vettem észre amit Te is mondtál, egy megfelelő cipőben a kemény nem zavar, de erdőben, vagy a szigeti gumicsíkon nekem is megfájdul a bokám a sok billegéstől. Szerintem nagyon elrontották az összetételt, túl puha lett, ami szerintem ugyanolyan káros, mint a beton! Ezért írtam, hogy "mellette ahogy kell" : )

2008.08.06. 17:24:00

Nnna, ebben is egyetérünk, DM: a betontól nem félek, mivel a mai cipők már úgy vannak gyártva, hogy ne ártson a betonfutás. Szerintem. Bízom benne. De egy göröngyös talaj számomra nagy veszélyforrás, pláne, ha ismeretlen a terep... én hajlamos vagyok MINDEN lyukba belelépni, kétszer volt már gipsz rajtam emiatt és köszi szépen, többé nem kell. Inkább a beton! Ami meg a sziget-szivacsot illeti, hát engem baromira zavar, hogy besüpped a lábam! Jó nekem mellette a gát, kellően le van már taposva...

FutoBolond 2008.08.06. 17:24:50

winkler, az ipod default fullhalgatoja vacak, szerintem ez az akg sem az igazi. Nekem ez jott be: Sennheiser omx 70 sport. Nemetorszagban 21 euro, nagyon draga otthon sem lehet. Kivalo a minosege, es nem kell betolni dobhartyaig, megis remekul tart.

Olvasokonyv: engem a zene jobban porget, de ha mar olvasokonyv: rengeteg mp3 toltheto le az Orszagos Szechenyi Konyvtar elektronikus konyvtarabol. Futasra nem, de autozasra, tomegkozlekedesre mostanaban nalam Jokai, Moricz, Zola es tarsai mennek.

Egyebkent a legszebb tizes, amit en Budapesten futottam: Infopark-Lagymanyosi hid - Nemzeti -Vamhazteri Szabadidokozpont - Szabadsaghid - Gellerthegy - Hatul a kacskaringos utcakok fel a nagy Sornyito szoborig - lefele seta es nyujtas a lepcsokon - majd levezeteskepp kocogas vissza a Schonherzhez.

Nem vegig szep, megiscsak Budapest, de a Lagymanyosi hid - Petofi hid kozotti szakas, meg a Gellerthegy fantasztikus.

angelday 2008.08.06. 20:09:53

Nyeznajka: "vicces ez a blog. Szeretnék egyszer úgy írni, hogy a Nike hozzámvágja a legújabb csodakütyüjét pár posztért cserébe."

Elkerülhetetlen, hogy többen nekünk vágják majd a jövőben ezt a kérdést. Én nem csinálok tabut belőle, viszont szeretném ugyanakkor megjegyezni, hogy én az összes Nike cuccomat saját erőből vettem meg, sőt, erről már egy csomót blogoltam is:

plastik.hu/2006/05/25/sport-vajon-mi/
plastik.hu/2007/04/14/futas/
plastik.hu/2007/06/20/nem-a-szegyen-a-hasznos-hanem-a-futas/
plastik.hu/2007/09/10/nike-ipod-sport-kit/
www.flickr.com/search/?q=nike&w=51035610856%40N01

SeSam · http://sesam.hu 2008.08.06. 22:59:23

Nekem gyári iPod fülesem van két éve, és nem recseg. Futáshoz azt használom, egyébként meg Sennheiser PX100.

Nyeznajka · http://oroszorszag.blog.hu 2008.08.07. 00:51:33

teljesítménypróba alatt az ilyen megrendezett hosszabbtávú futkározásokra gondoltam, ami szokott néha lenni, pl félmarathon, marathon (esetleg rövidebb "verseny"). Ügyesen megfejtettétek, mondjuk szerintem a teljesitménypróba utáni mondatom azért nagy segítség volt:)

szasza: "Egyszer felkészületlenül mentem egy-egy Római maratonra.. (...) nem jó élmény"
ezt kifejtenéd? én az utóbbi napokban erősen fontolgatom, hogy hirtelen felindulásból le kéne futni egy marathont,,, két hónap soknak (elégnek) tűnik. ennél sokkal többet úgyse fogok készülni soha egy marathonra (már ha valaha is fogok futni). Ahhoz ilyen játékszerek kellenének, mint ez a nike+, meg iPod, de egyelőre még egyik sincs, a kettő együtt meg elég húzós (árban). (és akkor még ott van a chipkompatibilis futócipő).

beton vs. terep: én anno sokkal jobban szerettem egy kitaposott földúton futni, mint betonon. nincsenek akkora göröngyök, hogy minden pillanatban bokaficamtól kelljen tartani, de nem is túl egyenletes (mintha olvastam is volna olyat, hogy jobb a lábnak, ha nem teljesen sík a terep, nem olvas vmi ortopédus futoblogot???). nem szántóföldön, vagy réten kell futni :) beton meg nekem a legjobb cipőmben is kemény volt.

angel: restecp! szóval akkor, ha az ember angel (vagy winkler vagy UP) akar lenni, akkor előbb dicsérni kell a gyártót, meg jól írni. vagy jól kell írni, meg kicsit dicsérni. vagy,, áá kicsúszott a kezeim közül a biztos siker receptje. megyek horgászni hátha kifogom az aranyhalat... :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.07. 08:33:57

maraton.
Szóval nem is tudom talán két-három éve futottam Rómában maraton. Ez ugye tavasszal van, március elején. És előtte 2-3 hónapig nem nagyon futogattam. Talán havi 100-150 km maximum. Akkor ugyan már 2 maraton a hátam mögöm volt, és úgy éreztem tapasztalt vagyok. Tévedtem. Az első fele egész jól ment olyan 1:47 körül, aztán 25 nél kezdtem fáradni és 35 körül már sétálgattam is szépeket... szenvedős utolsó 7 kmen végül 4 órám kívül értem célba. Nem volt nagy élmény :-( mondjuk nem a 4 óra, hanem az érzés.
Hát ennyi. Ugyan ez már a múlt, A fogadalmamat betartom. Azóta készülök rendesen. A hirtelen felindulásból futott maratonoknak nincs túl jó vége. Sok embert láttam összeesni a párizsi maratonon már

DaMartian 2008.08.07. 09:27:30

Én a Plus Maratonon jártam hasonlóan, mint Szasza! Két maratonnal a hátam mögött azt hittem már tapasztalt vagyok. Az alap kondi és a felkészülés megvolt, de az utolsó hetekben már alig futottam, ráadásul akkor halasztották el 2 héttel a zavargások miatt, ilyenkor meg már nem kezd őrülten újra edzeni az ember. Én erőnlétileg jól bírtam, az ízületeim adták fel 25-nél. El voltak szokva a terheléstől, és túl hirtelen jött. 25 után azt hittem elpusztulok, de túl büszke voltam feladni. 4 és fél óra alatt hol kocogva hol gyalogolva betoltam és örülhetek, hogy nem lett komolyabb sérülésem. Életem legfájdalmasabb 3 órája volt! Aztán Kropkó úr elmagyarázta hogy is van ez. A terhelést az izmok szokják meg először, aztán az ízületek, legutoljára a csontozat! Tehát amikor már úgy érzed, hogy bírnád, akkor sem szabad túleröltetni magad, mert az ízületeknek csontoknak még káros! Aki nulla mozgással kezdi, annak legalább egy év kell ekkora megmérettetéshez, még akkor is ha keményen edz és fizikailag bírná!! FOKOZATOSSÁG!!! Tehát a maratonra adjunk még időt a srácoknak, valami kisebb céllal kéne kezdeni!!!

DaMartian 2008.08.07. 09:33:05

Beton vs. terep! Húú erről rengeteget vitáznak futók, orvosok, hogy melyik jobb! Ez kb. olyan parttalan vita, mint a melyik a jobb futócipő? Mindenkinek más a jó! Én a betonra esküszöm, mert úgy gondolom a mai cipők már elég védelmet adnak, viszont gyors terep, kiszámítható (a kátyúkat kivéve : ) és terepen nekem személy szerint néha a bokám fáj az egyenetlen terep okozta láb billenésektől.. Arról nem is beszélve, hogy utálom, ha koszos lesz a cipőm : ) A Nikeplus-on is volt egy ilyen verseny, ahol mindenki kiállhatott a saját pártja mellett, nem szóban, hanem kilométerekkel! Tényleg, ha van a kommentelők között aki használja a kütyüt, mi lenne ha kreálnánk egy kihívást? Hogy ne csak a szánkat jártassuk, hanem a lábunkat is?

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.07. 09:42:27

Tesztelésről és a kapott cuccokról.
Azt gondolom ez rendben van. Szerintem bárkivel megeshet, hogy felkérik akár laikus akár szakértő az adott témában hogy alkosson véleményt. Velem is előfordult, hogy teszteljek 1-1 cipőt, formáljak véleményt. A vélemény formálása pedig úgy korrekt, ha nem részrehajló, amúgy nehéz dolog megtartani az egyensúlyt. Azóta többször hívtak fel hogy ehhez és ehhez mit szólok, érdemes-e (legutóbb vasárnapi hosszúfutásom alkalmával épp Nagy Hárshegyen voltam már 35 kilivel és 1500 m szinttel a lábamba) :-) Inkább vedd meg csak most fujtatok..
Tesztelni meg bárki tesztelhet (cipőt, autót) leginkább. Vannak versenyek, cipőbemutatók, futocenterek, szalonok...

almee 2008.08.07. 10:38:20

Nyeznajka - már nem kell anyi ráfordítás a Nikeplus-hoz.
Elég egy cipő (szinte minden Nike futócipő ilyen) és egy Sportband (ahhoz már chip is jár). A kettő - ha leárazáskor szerencséd van, akkor 30 körül megvan. És fent a .com oldalon van egy halom edzésterv is.

DaMartian 2008.08.07. 11:00:56

Nyeznajka tisztelem aki ilyen akaraterővel rendelkezik, hogy minimális felkészüléssel nekivág egy ekkora kihívásnak, és akarattal, kitartással próbálja ellensúlyozni a felkészülést! De mégis azt tanácsolom, tűzz ki kisebb célt, vagy ha ragaszkodsz a maratonhoz akkor távolabbi (mondjuk tavaszi) időpontot! 2 hónap soknak tűnhet, de ha azt veszed, hogy 1 hónappal a verseny előtt kellene egy 30 körülit futni hozzá, arra már csak 1 hónapod lenne, és a 2 hónap sem 2 hónap, mert az utolsó 2 hétben már nem szabad terhelni csak átmozgatni, és regenerálódni.. Távol álljon tőlem hogy lebeszéljelek nagyszabású tervedről, sőt bíztatlak, csak nem akarom, hogy megsérülj! Én a saját bőrömön tapasztaltam és hidd el nem kellemes! Tanulj mások hibájából!

FutoBolond 2008.08.07. 11:48:41

A profik azt szoktak mondani, hogy 10km az, amit hirtelen felindulasbol meg erdemes lefutni. A felmaratonra mar legalabb egy evet, a maratonra tobbet kell gyurni.

Persze ha szerencsed van, egy nem tul jo eredmennyel vegig lehet menni. Ha nincs szerencsed, akkor szet megy az izuleted, nem tudsz fel evig futni, szetszakad a bor a talpadon, szetesnek az izmaid, vagy elojon valami eddig orvosok altal nem latott szivproblema, es szerencsesebb esetben letolnak a palyarol, rosszabb esetben anyukad elokeresheti a szekrenybol a fekete ruhait. Volt mar ilyen az ismerettsegi koromben, nem ajanlom senkinek...

Egyebkent ha edzeni akarsz, akkor elvileg semmi masra nem kell kolteni, mint egy jo edzocipo. Van, akinek atlag futocipok is megteszik, azert felmaratonra, maratonra mar erdemes beruhazni egy 100 euro koruli asics-adidas vagy hasonlo cipore. A kepen szereplo nike hatareset, de megfelelhet. Futanet vagy runner's world a baratod, meg az a bolt, ahol hozzaerto, maratont tobbszor lefuto eladok segitenek.

Ne felejtsuk el, hogy Wikler, AD meg UP hobbi futok, jol erzik magukat, zenet hallgatnak, es nem a maraton 3 ora alatt a celjuk. Nike chip meg ipod nano helyett futas szempontjabol tobbet er egy 6000 ft-os pulzusmero ora. Persze ha futja mindenre, akkor a legfrankobb :)

DaMartian, annyi kiegeszites, hogy mielott az izmaid kezdenek futashoz alakulni, elotte a legzesi-keringesi rendszer szokott alkalmazkodni, mar nehany futas utan is. Utanna alakulnak nehany honap alatt az izmok, ev alatt az izuletek, inak, majd a csontok...

Nyeznajka · http://oroszorszag.blog.hu 2008.08.07. 11:59:54

Hmm hát nehéz ügy ez a marathon. Az elmúlt napokban gyanúsan minden fórumon azt hallottam, hogy kevés ez a 2 hónap... Lehet, hogy nektek van igazatok. Úgy döntöttem, hogy elindulok a szeptemberi félmarathonon, azt 100%, hogy le tudom futni egy hónap készülődéssel. aztán az ott szerzett tapasztalatok alapján eldöntöm, hogy netalántán nekivágok a marathonnak, megelégszem egy 30-sal, vagy eldugom a futócipőt egy sötét sarokba, és maradok az eddig gyakorolt és bevált sportoknál.

A tesztelésrűl: érzek némi különbséget a között, hogy kipróbálsz valami cipőt, hogy tetszik-e megéri megvenni, vagy ha egy reklámozott, húzónevekkel jól ellátott blogon írsz az élményeidről (szasza számomra nem derült ki, hogy te most magadnak ismerősöknek, gyártóknak vagy sajtónak teszteltél). persze végülis nincs ezzel baj, nem azt mondom, elvégre nincs olyan szabály, hogy a blog.hu-n csak magánszemélyek írhatnak szigorúan márkafüggetlen dolgokat. lehet, hogy vissza is fogok járni, mert az írások színvonala, meg az egymással való versengés (ami egyelőre elég egyenlőtlennek látszik) elég érdekes, izgalmas lesz ahhoz, hogy visszajárjak.

de független, nem részrehajló tesztelésről akkor lehetne szó, ha mondjuk három hősünk egyike kijelentené, hogy kiválóságai ellenére ő értelmetlen beruházásnak tartja a Nike+ rendszert. Mert nyilván nem jöhet be mindenkinek. Persze nem mondom, hogy akkor most valamelyikük biztos, hogy a véleményével ellentéteset fog írni, mert így van a szerződésükben, de ettől függetlenül így már marketing-blog íze lesz a dolognak.
(ha véletlenül vmelyikük mégis erre jutna, akkor minden tárgytalan :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.07. 14:14:22

Mondjuk úgy, hogy olyan internetes sajtónak, akinek elég sok aktív sportfelhasznólója van...tehát egysportszergyártónak elég jó célközönsége. Így a sportolók, felhasználók, és egyszerű olvasók olvasták gondolataim. Én meg leírtam jó és rossz benyomásaimat. Aztán valaki élt az ajánlással vagy nem ajánlással. Ő dolga. Persze sokuk személyes barátom ismerősöm is, elég sok hobbifutót triatlonost ismerek...

MÁS

tegnap voltam a MAC-ban és a futocenteresek is edzegettek. nem is az edzés volt számomra rendkivüli, igaz nem vettem rajta részt, hanem a közösségformáló hatás ami ebben a dologban nagyon erős lehet. Sok sok "dugókás fülű futó" magányosan kering a szigeten. Amikor hasonló érdeklődésű emberkék (így is) társadalmi életet élhetnének... na csak ennyi.

Lunchtime 2008.08.08. 07:59:41

a hangoskönyv pedig tuti, egyedül Márait nem ajánlom -

Ras · http://futo.blog.hu 2008.08.15. 19:00:07

Nyeznajka: a félmaratonból semmilyen megállapítást nem lehet tenni a maraton vonatkozásában... kb 30 az ami releváns, (ott jön a sokak által megélt fal is), én félmaratont se mnagyon futnék egy hónap felkészülésből (bár jóval reálisabb mint egy maraton), inkább készülj valami 10km-re vagy egy késő őszi félmaratonra

Egy hónap alatt egyszerűen lehetetlen hogy a szervezeted alkalmazkodjon a terheléshez. Én egy év készülés után (úgy hogy 25öket is edzettem már) egy hétig nem bírtam értelmeset edzeni egy másfél órás félmaraton után, két napig lépcsőn se bírtam menni úgy egyáltalán. (jó én egy baromállat voltam akkor :D, szasza tudja) de pár év tapasztalattal azt mondom, akkor vagyok jól felkészült ha ugyanazt az időt úgy tudtam volna megfutni hogy másnap már tudok átmozgatni. Nem az izmaim voltak széjjel (verseny utáni nyújtás nálam alap), hanem a forgóm meg a térdeim azoknak idő kell és sok sok fokozatos szoktatás.

Egyikünk sem azt mondja hogy ne tudnád lefutni, hanem hogy akkora sérülési kockázat van benne (vesenyen vagy még felkészülés alatt) amit nem ér meg a dolog. pár hónap semmit nem számít, lesz még utána egynéhány fél vagy egész maratonod, remélem :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása