Sportband

2008.08.05. 14:32 Winkler Róbert

Megkezdtem a motyó tesztelését. Először ugye még az Indexben kísérleteztem a kalibrálással, és az nem volt valami biztató. Britney, a céges gyógytréner számomra legalább érthetően magyarázta el, mit kell csinálni, és bár UP a leírást követelte méltatlankodva, én pont a leírásoknál vesztem el a fonalat, bármilyen nyelven.

Tehát odáig megvolt, hogy WALK, és jártam is egy kicsit, de aztán mintha mind a karkötő, mind a felhasználó tanácstalanná vált volna. Viszont egyfelől nem értem a leírásokat, másfelől kő türelmetlen felhasználó vagyok, aki a pénztártól való távozás után azonnal felhasználni akar, úgyhogy a telekre menet már alig vártam, hogy kihajigáljam az autóból a szajrét, és szaladjak. Napnyugtáig bő fél órám volt.

Gyors átöltözés, aztán WALK, aztán nem tudom, most mit kéne csinálni, úgyhogy megnyomtam a gomb alakú gombot és útnak indultam. Meglepő, de működik. Józsi állítólag hamarosan elmagyarázza, hogyan, ami jó is, mert ő velem ellentétben geek, tehát ő a pénztártól való távozás után azonnal mindent tudni akar a cuccról. Én csak fogalmatlanul futottam, és nyomkodtam a nem gomb alakú gombot: a számlálón  különféle dolgok történtek. A PACE állapotot nem értem, hogy mi, mert ritmusnak túl háromjegyú volt, tempónak meg értelmezhetetlen. Az elégetett kalóriák nyilván stimmelnek valamelyest, hiszen egyrészt előzőleg beütöttem a testsúlyomat, másrészt ilyenkor a várt, csüggesztően kevés kalóriát égetjük.

Amit alig hiszek, hogy a távot elég patentül méri. Legutóbb motorral leméricskéltem a nagyját, amerre a telken futni szoktam, a szennyvízülepítői szervizutat, meg a Káptalantóti úton a szürkemarhákig, és le mertem volna fogadni, hogy nem így lesz, de stimmelt.

Zenét ezúttal nem vittem magammal, épp elég motiváció az önparáztatás, hogy milyen lassan gyűlnek a százméterek.

Egyszer futottam 8,12 kilométert 48 perc alatt, ez volt a péntek, szombaton pedig 8,7-et 55 perc alatt. Közben tán egy ványadt vargabélesnyi kalóriát égettem el. És volt mindenféle PACE-em.

Feltöltöttem, illetve rosseb tudja, feltöltöttem-e, mert a honlap először azt mondta, rossz jelszót adtam meg, aztán megváltoztattam a jelszavamat, erre kérdi a honlap, hogy Robert, nem-e vagy te már béloggolva? Hát tudod mit? Fogalmam sincs. Úgyhogy a save my run rovatot passzoltam. Majd ha a geek szekció megmondja, hol a hiba, csatlakozok valamelyik cselendzshez, és adok a világbékének.

És most már lassan tényleg nézni kéne egy tíz kilométert. Továbbá figyelemre méltó, hogy a projektbe a Nike adta a szaladást, az Apple meg a számítástechnikát, de a csuklópánt agya, a kis pen drive ívesen görbül, ennélfogva ha mondjuk egy MacBook Pro USB nyílásába dugjuk, túlságosan legörbül, tehát a laptopot ki kell húznunk az asztal szélére. Vagy hát persze rendeltetésszerűen ölbe venni, és akkor egyszersmind egy jót szőrtelenítettünk is, amilyen hőfokon egy Mac üzemel.

Legközelebb egy kisebb értekezéssel készülök korunk autóipara és a sportcipők közötti párhuzamok tárgyában. A lényeg természetesen, hogy már Emil Zátopek is megmondta: a régi cipőkben még volt anyag.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr71601866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaMartian 2008.08.05. 16:11:38

Kedves Róbert!

A PACE azt mutatja, hogy mennyi idő alatt futsz le egy kilométert. Ezért 3 jegyű. A 6,25 például azt mutatja, hogy 6 perc 25 másodperc alatt hagysz magad mögött egy kilométert. Ha jól megnézed a SportBand kijelzőjét, a számjegyek fölött látod a perceket meg a másodperceket jelző egy meg két kis macskakarmot. Futóéknál nem km/h-ban adják meg a tempót, mint totálkároséknál, hanem hogy hány perces ezreket futsz.. Sok sikert (és türelmet) a folytatáshoz! Üdv: egy másik geek

2008.08.05. 16:15:21

Én holnap kapom meg a POLAR-omat és asszem hasonló élményben lesz részem, mint neked volt fenti kütyüvel. Én is azonnal felhasználni akarok és hasonló anti-talentum vagyok az ilyen cuccokban. ÉS csak bízom benne, hogy az internetes térképeknél jobban méri be a távot, mert a net szerint a 10 km-t jelenleg 50 perc alatt futom le, a mobilom stopperje szerint viszont kb 7 perces a kilométerem... remélem az új órám majd eldönti a kérdést (és nem egy újabbat fog fölvetni...)!

Gaboro · http://goo.gl/MULS 2008.08.05. 23:12:22

A MacBook Pro szőrtelenítésre is alkalmas hőtermelése, melynek hatását már jómagamnak is volt alkalmam megtapasztalni a nevezett számítástechnikai eszköz felhevült alsó fedőlapjával tartósan érintkezésben lévő combfelületemen megjelenő enyhe bőrpír formájában, talán haszonnal alkalmazható, ha az említett műveletet a futás előtt is elvégezzük, emígyen tudva le az elülső combizmok bemelegítését.

internetszörfölő 2008.09.05. 02:29:56

halihó, kérdés: a sportband dobozában bent figyel az almás adóegység is, vagy az külön vásárolandó?
előre is köfi
g

almee 2008.09.05. 13:06:01

geekblog: ott figyel a "jablaka", úgyhogy csak a cipő kell és mellé a Sportband-es cucc.

ThufirHawat 2008.09.09. 12:50:04

Na, nekem is megvan a kütyü, regisztárltam a webes felületen, szuper. Óra szinkronizálva, szuper. Viszont sehogy sem tudok login-olni a Nike+ Utility-ből... Ilyenkor mi van?

ThufirHawat 2008.09.09. 12:59:40

Az a gond, hogy nem látja a net kapcsolatot. Lehet, hogy tűzfal? (Céges laptról, céges hálózatról próbálkozom épp...)

DaMartian 2008.09.09. 16:59:39

Igen Thufir, ez a baj! A céges hálózat proxybeállításai nem engedik át a Utility-t, blokkolják a kapcsolatot! Használd privát hálózatról, proxy nélkül!

dpspeti 2008.09.15. 23:12:49

Kérdés: A kijelzo csak nekem halvány, vagy ez gyárilag ilyen? Nem mondanám túl élesnek és láthatónak, ami a kijelzőjén van, ami futás közben azért zavaró lesz, már előre látom. De ha csak nekem halvány, akkor visszaviszem cserére. Köszi! Jah, és hogy mit nevezek én halványnak, hát nem fehér alapon fekete a kijelző, mint pl itt : nikeplus.nike.com/nikeplus/utility/v1/en_US/help.html#user
hanem fekete alapon aranyozott pixelek...

dpspeti 2008.09.16. 07:13:30

Visszavonva, ez már volt kérdés... akkor nekem inkább az ipod nanos kell..., engem zavar, h alig látom rajta az értékeket..sajnos

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása