BOCSÁNAT, NEM TUDJÁK MILYEN RENDEZVÉNY VAN MA ITT A NORMAFÁN? DE, ITT A TAVASZ!!

2010.03.25. 10:21 BÉvi

Nyújtás és jövő heti edzésterv egyeztetés közben minket megszólító hölgy döbbenettel figyelte, hogy a hegyen vasárnap délben mindenki fut, vagy bicajozik. Esetleg babakocsit vagy gyerek triciklit tologat. Mondtuk neki, hogy ne essen kétségbe sima utcai ruhában sétálgatni is szabad. Végre itt a TAVASZ! (3 napja még 5 fok volt és kerülgettük a hófoltokat az erdőben.)

Húsz fok, gyönyörű napsütés, ideális futóidő, csak a kirándulók között kell figyelmesen szlalomozni. Persze fontos az is hogy hörgésünkkel ne ijesszük őket halálra, amikor mögéjük érünk, és a velünk edző öt hónapos kutyánk se rémissze meg őket.

Zsuzsi ma ismét az örömfutásra bíztatott, alapos bemelegítés, nyújtás után a 2 x 10 perces távot tűztünk ki tíz perces pihenővel. Az lett volna a cél, hogy a pulzusom ne emelkedjen az egekbe, mint az első edzésen. Ezt nem sikerült teljesíteni. Sokkal könnyebbnek éreztem a futást, és azt hittem lassabbak is voltunk, mint múlt vasárnap.

A pulzusom pontosan ugyanúgy alakult, odafelé picit jobb időt futottunk, 9:53, vissza 9:26 volt a szám.

Zsuzsi újabb nyújtógyakorlatokat mutatott, jártunk sarkon, lábujjhegyen, dzsoggoltunk, hogy a futótechnikám fejlődjön. (Másnap húsz percet kellett megállás nélkül kocognom, némi has és hátizom erősítő gyakorlattal.) A következő héten még három edzést tervezünk, persze az üres napokon a kutyákkal gyalogolok egy órát.

A héten kellett volna egy 15 perces futást házi feladatként beiktatnom, e helyett azonban egy kb. 7 km-es távot teljesítettünk Hugóval erőltetett gyalogló tempóban. Picur nem nagyon akarta tartani velünk a lépést, le is maradt egy idő után.

Testem minden porcikáját éreztem, és ennek nagyon örülök! Fejben egyébként hibátlanul futok. Már nem lefelé, hanem előre nézek, mert ma azt a mély filozófiai gondolatot is sikerült tudatosítanom magamban, hogy AHOVA NÉZEL, ODA ÉRKEZEL.

16 komment

Címkék: tavasz beszámoló kutya edzésnapló amatőrök akik futnak barabás évi

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr471861605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nannycsuri 2010.03.25. 10:33:19

Én nem akka szurkapiszka, de olyan semmitmondóak Évi posztjai...szkúzi. A kutyus viszont aranyos :o)

John C. Arvay 2010.03.25. 11:03:40

@Nannycsuri:
----------------
Kedves Naplóm!

Ma reggel hét óra harminckor csörgött a vekker, amit a testem hossztengelye körüli 180 fokos mozdulat után a bal karom jól irányzott lendítésének végkifejleteként sikerült egyetlen határozott kézmozdulattal elhallgattatnom. Közel 327 másodpercet még ebben, az időben befagyott pozícióban töltöttem, majd a bal szemem kinyitásával rácsodálkoztam a világra. Rögtön ezután jobb szemem fedője is felpattant, és pupillám tágra nyíló fekete lukjában végtelenül nyelte el a bekandikáló napsugár első fotonjait...
--------------------
Évi naplót ír a felkészüléséről. Ne várjunk világmegváltó gondolatokat (talán nem is itt a helyük, a futóblogon), amúgy meg lehet egy kezdő pont ezekből tanul. Ha meg uncsi, hát akár el is lehet lapozni, vannak itt más posztok is bőven :) Én mindenesetre várom, mi sül ki belőle :)

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.03.25. 11:09:55

Évi már olyan jól halad a felkészüléssel, hogy 9:26 alatt futja a 10 percet!!!!

bellone 2010.03.25. 11:49:54

@Sekiwake: :)
Szerintem, előbb-utóbb picur is belejön.

Nannycsuri 2010.03.25. 12:14:53

@sire-lancelot: rosszul fogalmaztam...információ értéke van Évi posztjainak, tehát nem semmitmondóak, csak éppen nem élvezetes olvasmányok, mint a többi írás itt a blogon. Mert szerintem ebben a nagy blogolós világban pont az lenne a lényeg, hogy sokszor hétköznapi (még többször pedig kicsit sem hétköznapi) történésekről az átlagostól valamiben eltérően írjanak. Mert különben 12 1tucat. Persze ettől függetlenül hajrá Évi, röhögve fogod elérni a kitűzött célt.

kg_kilo 2010.03.25. 12:20:58

"Évinél technikai gondokkal küzdünk, hamarosan már saját neve alatt publikál"

Ércsük mi, hogy skizó az angelday és Évi az egyik személyisége :D:P

Mylady 2010.03.25. 12:23:29

@kg_kilo: és ez megnyugtat minket, mert látjuk, hogy angelday sem hagyott fel végleg a rocky projekttel... :P

angelday 2010.03.25. 12:35:36

@Nannycsuri: nem az a célja ezeknek, hogy megfejtsék azt, miért ülünk ma az irodában és annak mennyi értelme van. Az a céljuk, hogy egy kezdő inspirációját közvetítsék, és ez szerintem jól át is jön. Az is látható, hogy Évi mennyire lelkes még. Csak tudnám, miért nem kezdte el korábban!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.03.25. 13:21:34

@Nannycsuri: én értem mire gondolsz, AD, meg winkler teljesen elkényeztetett minket a filozófikus posztokkal. :)

HelloJozsi 2010.03.25. 13:34:14

@rrroka: A fő különbséget ott látom, hogy az Évi fut a Józsi meg dumál róla :D

@évi: azért terepen távolba révedő tekintettel futni nem feltétlenül életbiztosítás.

Bloom77 2010.03.25. 14:11:15

Csatlakozom én is ahhoz a véleményhez, hogy a kezdés hangulata teljesen átjön (és ez a legfontosabb!!).....ennek a résznek szerintem sem kell "filozófikus" posztnak lenni...majd ha már másra is figyel nem csak a futásra.........

De az, hogy 9:53 és 9:26 alatt futja a 10 perceket az tényleg nagyon jó...:))))))
Én soha nem tudtam 10 per alatt megcsinálni..:))))))

Hajrá Évi olyan lelkes publikálást várunk, mint futást..:))))

Nannycsuri 2010.03.25. 14:56:52

@rrroka: köszi, hogy te észrevetted, hogy igazándiból burkoltan a többi posztolót dicsértem :o)

Leggy 2010.03.25. 21:03:29

jelentem, hogy 2 nap kínlódás után sikerült a garmin USB drive-omat úgy installálni, hogy felismerje az eszközt. utánanéztem külföldi IT fórumokon, másnál is gond van ezzel (WINDOWS XP rendszer). Ha valaki így jár, szóljon, segítek

Leggy 2010.03.26. 08:03:36

@angelday: de tényleg, az egyik gérpe simán ment (hülyebiztos software) de a másikra sehogy sem akart..nem vagyok az a feladós típus, elhanyagoltam a családom pár órára, és valahol a neten ráleltem egy IT fórumra, miszerint safe/csökkentett üzemmódban újraindítva a gépet, rendszergazdaként bejelentkezve menni fog...és ment..erre kössetek csomót

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása