Szekszárdi Borvidék és K&H Félmaraton közös beszámolója

2011.06.08. 23:06 angelday

azilinha ezúttal is meglepetéssel készül, és nem is egy, hanem mindjárt kettő félmaratonról számol be, enjoy! — angelday

A legutóbbi két félmaratonom között mindössze egy hét telt el, így úgy gondoltam, egy beszámolóba foglalom össze a kettőt. Május 7-én került sor a szekszárdi Borvidék Félmaratonra, 15-én pedig a K&H maraton váltóra, ahol egyéni félmaratonon is lehetett indulni. A két versenyen mindössze a táv volt közös, az összes egyéb paraméter rendkívül különböző. Nézzünk akkor néhány tulajdonságot, ahol össze tudjuk őket hasonlítani. A továbbiakban SzBV=Szekszárd Borvidék, K&H=K&H. ;-)

Futás előtti érzések
SzBV: Motiváció hiány. Férjem lázas, gondolataim ezen járnak. Futás csak másodlagos.
K&H: Idegesség. Úgy érzem, PB-t kell futnom, és túl nagy csalódás lesz, ha nem sikerül.

Időjárás
SzBV: Szikrázó napsütés, barátságos kora nyári.
K&H: Borús, szeles, eső lába lógós. Futás előtt és után fázós.

Pálya típusa
SzBV: Sík terület alig-alig, hegyek annál inkább. Kilátóhoz kétszer felfutós, mazochistáknak való. Boros pincén is keresztülhaladós, bámészkodással időt nem húzós.
K&H: ismert sík vidék, pesti rakpart és környéke. Itt már futottam jó néhányszor.

Sebesség mérés
SzBV: Remek Garmin órám. Minden pillanatban tudom, hány perces ezrekkel nyomulok. De nincs sok jelentősége, mert gőzöm nincs, mi bizonyul jónak ilyen szintes terepen.
K&H: Garminban az elem lemerül! Első 7 km után központi órára pillantás: 1:32. Igen, jó vagyok! Menni fog, PB lesz. Ettől a pillanattól kezdve nincs kétségem.

Futás közbeni érzések
SzBV: Basszus, de rohadt meredek! És milyen sok van még hátra. Normális vagyok?? Mégiscsak örülök, hogy a férjem nem tudott jönni. Ő is szeret futni, de nem extrém körülmények között. Ez a terep nem neki való. De én vajon túlélem?
K&H: Első 7 km-en elkeseredett küzdelem. PB-t akarok, de a lemerült elemű órámmal nem látom a sebességemet. Honnan tudjam, mire lesz ez elég? 7 km után: már tudom, hogy sikerül! Ez a tudat sok erőt ad, és nyomom még kegyetlenebbül.

Végéhez közeledve
SzBV: Végre kis sima terep! Na, itt még megnyomom. Kivagyok mind állat, de az utolsó csepp véremet is...
K&H: Szinte már folyamatos mosollyal az arcomon adok mindent bele! Tudom, hogy menni fog. Nagyon jó vagyok. Ez megnyugtat és energiát ad. Persze, azért tolom neki, ahogyan csak kifér.

Célba érés
SzBV: Basszus, sikerült! Majdnem sírok örömömben és a férjem nyakába ugrok. Idő: 1:54. Akkor még gőzöm nincs, hogy az jó-e vagy sem, de a végén kiderül: a női mezőnyben 9-ik vagyok a 166-ból. Örülök, mind a helyezésnek, mind a teljesítésnek, mind a különös hegyi élménynek. Első hegyi futóversenyem kipipálva.
K&H: 1:35!!! Háromszor is megnézem, hogy tényleg ezt mutatja-e az óra. Hihetetlen! Majd a célban azt mondják: 3-ik lettem a nők közül. Háromszor is visszakérdezek, hogy igaz-e. Hihetetlen!

Verseny után
SzBV: Eufórikus érzés, hogy megbirkóztam a hegyekkel. Kedvesem ott van velem. Igaz, hogy nem futott, de legalább a láza elmúlt. Mindketten örülünk.
K&H: Gábor már beért (durván lenyomta 1:30 alatt), elmegyek a befutó csomagért és iszom, majd a kedvesem is beérkezik. 2 órán belül van! Gratulálok neki és vele örülök. Állunk még a hideg szélben úgy fél órát, majd eredményhirdetés következik. Felállhatok a dobogó 3-ik helyére. Fantasztikus érzés. (Mint utólag kiderült, 87 női egyéni félmaratonista közül nyertem el ezt a címet.)

Ünneplés
SzBV: Borkóstolós vacsora a Bodri pincében, amelyen áthaladtunk futás közben is. A programot a cég biztosítja. Iszunk viszonylag sokat, és beszélgetünk egy szimpatikus kis csapattal. Bor finom, hangulat jó.
K&H: Sörkóstoló. Vagy mondjuk inkább durva sörözésnek? Azért még tudtunk magunkról, bár én még egy pinacoládát is lenyomtam.

Összefoglaló
Fantasztikus élmény volt mindkettő. Úgy érzem, gazdagabb lett tőle az életem, és mindig nagyon szívesen fogok rájuk visszaemlékezni. A futás csodát művel az emberrel. Hatalmas fegyelemre és kitartásra tanít. A versenyekre edzeni kell keményen, de az edzések már önmagukban (is) hordják a jutalmat. Lehet szép helyeken futni, új pályákat felfedezni, gyönyörködni a természetben vagy a város panorámájában. Ismerőssel összefutni és bíztató szavakat hallani külön élmény. Van, aki szerint a futás monoton, de az intervallumos edzésekkel ennek is elejét lehet venni. És minden futás külön történet. Istennek hálát adok, hogy lehetőséget adott nekem ennek a sportnak a gyakorlására, és ez által annyi mindent megismertem, amiről másképpen fogalmam se lenne. A futás Isten szeretetének megélésére is remek lehetőség.

24 komment

Címkék: beszámoló motiváció eredmények küzdelem azilinha

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002969330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b.fruzsi · http://kmkovek.blog.hu/ 2011.06.09. 07:51:01

Nagyon jó beszámolók voltak, gratulálok még egyszer!! :-D

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.06.09. 09:02:15

Gratulálok az eredményekhez itt is,a beszámolók is tetszenek.
Tök jó, hogy együtt szoktatok ti is sportolni és ha esetleg csak egyedül indulsz is egy versenyen valaki mindig ott van, hogy szurkoljon és együtt lehet örülni a végén. Nálunk is így van ez és szerintem tök jó, nekem nagyon sok erőt ad, gondolom neked is.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.06.09. 09:32:10

@b.fruzsi: @pantomimes: Köszi. :-) Igen, nagyon jó együtt futni, illetve, hogy még akkor is ott van a versenyeken, ha csak én indulok. Sajnos most nem futhat, mert a térdében porclágyulás van, és meg kell várni, amíg elmúlik. Szerencsére ő nincs annyira kiakadva rajta, mint én lennék hasonló helyzetben. Azért szurkolni addig is fog nekem. :-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.06.09. 09:34:12

Észrevettem egy hibát a "Sebesség mérés" bekezdésben. A K&H első 7 km-e természetesen nem 1:32 lett, hanem 0:32. @angelday: lehetne javítani?

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.06.09. 10:11:26

Jujj, de jóó vagy, nagyon örülök! Hatalmas gratula. Örülök, hogy Szekszárdon találkoztunk is!
Hamarosan újra belevetem magam a futásba rendesen, te leszel a példaképem az egyszer tuti!!

himmelhergott 2011.06.09. 10:31:59

gratulálok!
A k&h-n láttalak a dobogón!
Jövőre kipróbálom a szekszárdi versenyt. Egy Bodri rozéfröccs frissítőnek mindig jó!

b.fruzsi · http://kmkovek.blog.hu/ 2011.06.09. 10:42:25

Nekem meg a 4run-hoz hoztad meg a kedvet, jövőre én is részt veszek ezeken! :-D

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.06.09. 11:22:33

Borvidéken futottam eddigi futókarierem leghosszabb távját és kegyetlen volt.

K&H-n láttalak a dobogón és le is akartalak fotózni csak mobillal messze voltál. :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.06.09. 11:38:20

Köszönök minden gratulációt. :-)

@Eperszemke: Én is örülök, hogy találkoztunk Szekszárdon, és annak is, hogy példa értékűnek tekinted a futásomat. Már nem hiába éltem. :-)
@b.fruzsi: Nagyon helyes. Tök jó hangulatú versenyek, nem fogod megbánni. Én a Bükköt sajnálom, hogy kihagyom.
@BRandom: Pont a Borvidék pályáját választottad a leghosszabb távodhoz? Ez kicsit mazochizmusnak hangzik. :-) De akkor nagyon ügyes vagy.
@himmelhergott: Vannak, akik szerint jó a fröccsös frissítő, én inkább a verseny utánra hagytam az alkoholos élményeket. :-)

Ani77 2011.06.09. 12:46:48

Nagyon Gratulálok én is ilyen célokat dédelgetek most, nagyon jó hallani egy olyan futót és embert aki ennyire mély érzésű, és ez is az amitől még felemelőbb lesz a futás. Isten mindig velünk van minden körülmények között...ilyen értékeket kell képviselnünk...és bármit elérhetünk amit kitűzünk célul. Még egyszer gratulálok és további eredményes futó sikereket :) !!!

Ani77 2011.06.09. 13:01:33

Üdv : Dunai Anita Ágnes

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.06.09. 13:18:53

@Ani77: Köszi. Ezt nagyon jó volt hallani. :-)

VéBé 2011.06.09. 13:24:58

Nagyon keményen tolod! Gratulálok! A beszámolód nagyon inspiráló, hosszú idő után én is kedvet kaptam, hogy ne csak a versenyek teljesítése legyen a célom.
A családi futás meg mindennél jobb!!! Én egyedül kezdtem, de megfertőztem az öcsémet, majd a férjemet, most meg már az utánpótlást is toljuk a szigeten.

Prabelli 2011.06.09. 13:56:18

Szívből jövő beszámolók, öröm olvasni őket! Furcsa, én a hosszabb futásokat, versenyeket nem "élem" meg ennyire mélyen, egyszerűen magával ragad a hangulat, az időt se nagyon figyelem, és mindig jóleső érzés tölt el a befutó után, már csak a "megcsináltam" miatt is. Lehet, hogy később megjön a motiváció és én is megteszek mindent egy-egy jobb időeredményért? Ki tudja, a beszámolóid mindenesetre sokat segítenek ebben. Köszi, és csak így tovább!

mata68 2011.06.09. 19:39:42

Na látom csak megszületett a beszámoló, nagyon jól mentén mindkettőn, gratulálok. Meglesz az az 1:30 ősszel.
Én is erősen preferálom a verseny utáni folyadékbevitelt, ahhoz is gratula :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.06.09. 22:09:09

Gratulálok az eredményekhez, meg az élményhez is! :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.06.10. 09:18:52

@mata68: Nem tudom, mennyire reális terv az az őszi 1:30. Még az 1:35-öt is csodának tartom. Szerencsére Vajda Zsuzsi csinálja nekem folyamatosan az edzéstervet, ahol rendesen rávilágít a gyenge pontjaimra, tehát ha csinálom rendesen az interval futásokat és próbálok rövid távon gyorsulni, az biztos segít. Meg, ahogy írtam a másik postban, biztos, hogy kell a pihenés is.

Még az is a bajom, hogy pont a nike előtti nap vidéki esküvőre vagyok hivatalos, úgyhogy kipihenten érkezni a versenyre biztos nem fogok tudni. Na de mindegy, akárhogy is lesz, a világ nem fog összedőlni. :-)

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2011.06.11. 12:33:47

@VéBé: a ferjedet hogy fertozted meg?! Bejovos tippert barmit fizetnek! :) Az enyem csak nem akarja kicsit se elkapni...

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2011.06.11. 12:35:43

azilinha: gratulalok az eredmenyekhez, az 1:35 sikon igen eros! En mar fel eve celzom de csak nem kerulok kozelebb...

VéBé 2011.06.11. 14:25:55

@helga84: Először is a gyenge pontján támadtan: hiúság! A futástól én szépen formálódtam, izmosodtam, ő meg csak növesztette a hasát, szerintem emiatt kicsit irigykedett. A másik, hogy elunta kissé, hogy hétvégén rendszeresen elhúzok otthonról órákra, feldobottan térek vissza, terveket szövögetek nélküle. És nem mellékesen a versenyek hangulata is megfogta, emlékszem mennyire tetszett neki a Nike-félmaraton, talán akkor jött rá, hogy rajtam kívül is vannak "betegek" jócskán! :-))
Megnéztem a blogodat, és konstatáltam, hogy a futáson kívüli "őrületeimmel" sem vagyok egyedül! És ez jó!

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2011.06.12. 13:32:49

@VéBé: koszi! Sajnos mind3 erv megvan nalunk is, es megsem mukodnek... keresem tovabb a bolcsek kovet. Lehet meg tobb idot kellene futassal toltenem hetvegen?! :))

Ami meg az orultseget illet, tenyleg jo mas betegekkel talalkozni, enelkul a kollegak meg egyeb bamulok lassan elhitetik az emberrel, hogy abnormalis pl reggel 5-re munkaba futva erkezni :))

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása