Egy nem mindennapi frissítőpont a Ultrabalatonon: Varga Pincészet

2015.05.25. 14:20 angelday

Két éve a Futóblog segítségével összehoztuk az Ultrabalatont és a Balaton egyik jelentős borászatát, a Varga Pincészetet egymással. Úgy tűnt, hogy egy rövid terméktámogatás lesz a dologból. Ehhez képest előrébb lépett a dolog, idén egyenesen Varga Pincészet frissítőpont is lesz az UB-n mégpedig úgy, hogy a verseny útvonala átmegy a pincészeten!

ub_varga_2015.jpg

A részletekkel Varga Bálint jelentkezik:

2013-ban támogattuk először az Ultrabalatont, akkor minden résztvevő egy palack Balaton pezsgőt kapott. Tavaly ősszel a verseny főszervezője Zelcsényi Miki felhívott, hogy mi lenne akkor, ha átfutna a mezőny a pincészet udvarán, ahol egyébként a váltópont lenne és lehetne fröccsözni és kenyérlángosozni is. Jó ötletnek tartottuk, úgyhogy Mikiék januárban eljöttek egy bejárásra, ahol csavartunk egyet a dolgon és úgy döntöttünk, hogy még izgalmasabbá tesszük az útvonalat: átvezetjük a borospincén. Idén először az UB résztvevői fahordók és acéltartályok között fognak futni.

A pincészet Balatonra és a Badacsony hegyre panorámás udvarán borral, fröccsel és kenyérlángossal várunk mindenkit. Lehetőség lesz „rapid bortúrára is”, ami egy 15-20 perces gyors pincesétát jelent, mely során mesélünk a pincészetről és megmutatjuk a borospincét, ahol a sok hordó és tartály között éppen halad át a mezőny.

A pincén átfutó minden egyes versenyzőről fotó készül, melyeket folyamatosan töltünk fel a www.vargabor.hu/ub2015 található galériába.

Létrehoztunk egy Facebook eseményt, amihez érdemes csatlakozni, mert ott tesszük közzé a fontos információkat (térkép, parkolás, árak...) és a legjobb fotókat. Egyébként mi is indítottunk egy csapatot, ahol barátainkkal és munkatársainkkal együtt teljesítjük majd a távot.

Egyszóval tervezzetek be egy erősebb megállót ennél a pontnál! :) Aki fut, annak nem mindennapi élményben lesz része, aki pedig azon a szakaszon nem fut, az fogyaszthat sok mindent.

5 komment

Címkék: frissítőpont Ultrabalaton Varga Pincészet

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr647489744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2015.05.25. 22:23:13

Háát, ahol vörös édes merlot-t is gyártanak, ott 3:50-es ezreket futnék. Egyébként klassz ötlet.

metszo_ollo · http://hozamkorlat.blog.hu/ 2015.05.27. 10:07:35

Gyártanak, ez jó :D Én is a 4 perc alatti ezrekre szavazok...

saaby. (törölt) 2015.05.28. 11:56:16

Kár, hogy tiltottak a cigireklámok, lehetne Marlboro frissítőpont és Dunhill befutócsomag is.

SimonyiBalázs 2015.06.03. 08:34:34

semmilyen élmény nem volt - mégcsak egy fröccsöt sem kínáltak a futóknak, a pince (aka kombinát) meg egy hodály nagy fémtartályokkal, ahol annyira hűvös volt a 29 fokról befutva, hogy ránkfagyott az izzadság. A tipikus esete a "pénz beszélnek", amikor a szponzorhoz alakítják a pályát.

gbkMnkii 2015.06.04. 13:52:36

@őze bálint: Először is gratulálok, remélem lesz belőle post. :)
De legalább alkoholszag volt, ami különösen felejthetetlenné tette azt a szakaszt. Ahogy hallottam másnak sem nagyon adta ez a rész, lehet hogy fordítva sült el a nagy jófejkedés.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása