Csak elhatározás kérdése

2010.04.21. 12:32 angelday

A Futóblog történelmében nem szokatlan, hogy valaki a futással egészíti ki az életmód változtatást és lesz képes csodákat művelni. Az alábbiakban bemutatnánk Papp Ádámot, vagyis a kommentelők közt paklist, aki tavaly júliusban még 157 kiló volt, most meg 98 és újabban a futás a hobbija.

Hogy mi a sikerének titka?

A történetem kísértetiesen hasonlít Zsoláéhoz. Először az étel minőségén változtattam (minimális szénhidrát, maximális fehérje => húst hússal), aztán később a mennyiségen is, sokkal kevesebbet eszem már. Azután jött a gyaloglás futógépen, majd 1-2 perc futás és mostanra már olyan 1 órákat szoktam futni, ami azért érdekes mert életemben 5 métert nem futottam előtte. Mikor elkezdtem a futást az volt a kitűzött cél, hogy egy félmaratont le tudjak futni. Remélem össze fog jönni...Akár idén is

Gratulálunk, tényleg és reméljük, hogy sokaknak fog inspirálóan hatni. Nem egy nagy ördöngösség, csak oda kell figyelni és csinálni. Újra hangsúlyozom: NEM A LÉBÖJTKÚRA a lényeg, hanem az életmódváltás és folyamatos sport — ennyi.

146 komment

Címkék: történet fogyás futás hobbi étrend

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr501939643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2010.04.21. 20:08:59

@jackjunior:
csak megerősíteni tudom DaMartian szavait.
Jómagam 90 kg vagyok, és igazából sosem futottam, nem űztem futkosós sportot. Túrázni jártam, meg egy éve gyúrni. Idén télen elég intenzívre sikerült a túraszezon, január végétől március közepéig majdnem minden hétvégén (értsd ezalatt 8-ból 6 alkalommal) nyomtunk egy-egy 20 km-es, 6-800 méter szintű Bükk-túrákat, a nagyobbik felét 30-40 centis hóban, miközben a konditeremben ment a gyúrás, nem kevés lábizomra dolgozással.
Feljavult a kondícióm, erős volt az izom is, nekiláttam futni, 3 alkalommal (egy hét alatt) futottam 2800 méter/15 perc (ami nem valami sok, de nekem nagy eredmény volt).
Jelenleg kenegetem a térdem diclofenac tartalmú krémmel, és pihentetem. Mert fáj. Ha a lábam a szék alá húzom, már attól is. Néhány nap alatt javult valamennyit (nem durva fájdalom, de azért rossz), és focizó barátom mondta, hogy pár hétig még pihentessem.

Fehérvár Kapitány 2010.04.21. 20:10:56

@jackjunior: Nem vagyok szakértő, a saját tapasztalatomról írok. Szerintem előbb az étkezést alakítsd át. Én a munkám miatt mozgásszegény életet élek, és amúgy is hajlamos vagyok a hízásra. Nem figyeltem a kajára és +35 kg - ot szedtem fel! Másfél hónapja átalakítottam az étkezési szokásaimat. Háromszor eszem egy nap, nem többször, nem kevesebbszer. Nincs nasi, egy falat sem. Vacsorára csak párolt zöldség, minimális majonézzel, hogy ne őrüljek meg. Eddig másfél hónap alatt15 kg, és még megy. Reggeli, és ebéd éppen annyi, hogy kibírjam közöttük. Számold a kalóriákat... egy tojás durván 50-70 kcal... Hamar megvan a bűvös 1000, ha nem mozog eleget az ember az is sok. Szóval a kaja-reform az első szerintem.

bitliszbá 2010.04.21. 20:16:00

@Sixx! Anyád is nyugger?: Persze, tőlem nyugodtan! De a kerékpározás a testednek sokkal kevesebb részét mozgatja meg mint a futás (vagy a séta)

Fehérvár Kapitány 2010.04.21. 20:17:44

@jackjunior: Ja és ebbe a másfél hónapban volt egy anyuci-látogatás is, ott pedig nem lehet válogatni. Csak visszafogtam magam.

is 2010.04.21. 20:24:14

@Fehérvár Kapitány: @poszt: azért én heti 1kg-ot hallottam, mint egészséges fogyás. nehogy aztán emésztési/anyagcsere gondok legyenek belőle.

Fehérvár Kapitány 2010.04.21. 20:28:18

@is: Igazad van, az a normális. De az elején könnyebben halad az ember, ha már fóka lett a sok kommentelés miatt :-D Már nálam is lassul a fogyási folyamat.

MikroHenry 2010.04.21. 20:48:45

Én Január elején kezdtem el futni, azóta 23 kilót adtam le. 40 percet futok, utána 30 perc kondi, majd 10 perc levezető futás. Mellette feleannyit eszem, de azt, amit éppen szeretnék.

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.21. 21:07:20

@bitliszbá: azért erre ne vegyél mérget... :)

Kolbaszov 2010.04.21. 21:41:38

Üdv kedves futósok!
Létezik valamilyen fórum ahol sporttársakat lehet keresni közös futásra? (Egyedül kisebbb a motiváció mióta kikoptak mellőlem a haverek.)
Azér itt is megkérdezem hogy van-e valakinek kedve esténként néha fölszaladni a Normafára (BAH, MOM felől) majd lebuszozni?

KenSentMe 2010.04.21. 21:41:54

Egyébként tényleg a "húst hússal, tojással, túróval" kúrával lehet szálkásítani, de tapasztalataim szerint is elég brutális egy szénhidrátmentes kúra.. már egy-két hét után érzi az ember, hogy valami nincs rendben, az agy nem úgy reagál és működik, ahogy kéne, és nem úgy jelentkezik ez, hogy pl. nem jut eszembe, mi a fővárosa Indiának, hanem hogy érzem magamon, hogy lomhább vagyok, hogy meglepődök rajta, hogy csak ülök, és nézek magam elé, meg nem tudom, miért nincs a véremben elég endorfin .. ahhoz képest még egy négy napos ciklusú szétválasztó diéta is piskót, igaz, hogy azzal sok izmot is veszít az ember, ami nem túl örömteli.. lehet mondjuk ezt úgy is csinálni, hogy az ember néha beiktat egy-két tésztanapot, kicsit pihenteti a szervezetét, aztán megint mondjuk 2 hét szálkásítás.. mondjuk ha valaki nekiáll diétázni, akkor szerintem kell, hogy hirtelen sokat fogyjon, mert ez egy hatalmas lökést ad a továbbiakhoz.. át kell élni, hogy igen is, meg tudod csinálni, ebből sok erőt lehet meríteni majd később, ha pl. lelassul a fogyás, hogy akkor se keseredj el.. szóval szerintem az elején érdemes maximális sanyargatással indítani (nem olyan értelemben, hogy halálbogyókat szedni meg lébőjtölni, mert ezek szerintem hülyeségek, hanem hogy több értelmes módszert kombinálni, a még elviselhető keménységig), már csak azért is, mert akkor még vannak tartalékai a szervezetnek, főleg, ha fiatal.

Mozogni meg tényleg muszáj, ha az ember jót akar.. van nekem egy ex-szovjet propagandakönyvem, egy Beregovoj nevű elvtárs írta, aki arról volt híres, hogy a maga idejében ő volt a SZU legöregebb űrhajósa, emlékeim szerint jóval elmúlt 40, amikor kiképezték.. ő is azon a véleményen volt, hogy némi táplálkozástudomány és testnevelési ismeret birtokában bármit el lehet érni az ember szervezetével, ha az >teljesen egészséges<.. és csak ennyi a trükk.. jó izületekkel, szívvel, tüdővel, belekkel bárkiből lehet terminátor. Kövérnek lenni tényleg azért is nagyon szar, mert az ember akkor is betegnek/lerobbantnak/fáradtnak érzi magát, ha a szervezetének nincs is semmi baja, csak egyszerűen lépésenként 50 kg túlsúlyt cipel, plusz a szíve ennyi szövetet kénytelen életben tartani.

A "minden fejben dől el" szerintem annyit jelent, hogy tudod-e okosan csinálni a dolgokat, vagy pedig hülye-e vagy.. jojózó diétázó leszel, aki nincs tisztában a saját pszichológiai motivációival, izomszakadásos, önmagát túlhajszoló balek, vagy esetleg az intenzíven kötsz ki a léböjtkúrád közepén.. nem azt jelenti, hogy ha elképzeled, hogy te leszel Fittipaldi, akkor öt év múlva megnyered a Forma-1-es világbajnokságot, mert ez szerintem hülyeség.. hanem azt, hogy ha okosan csinálod, akkor komoly sikereket fogsz elérni, és kihozod önmagadból, ami benned van, anélkül, hogy belerokkannál.

Burgermeister 2010.04.21. 21:49:57

Maximális elismerés, csak igy tovább!!!!
:)
Menni fog a félmaraton, biztos vagyok benne.

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.04.21. 22:03:31

@Fehérvár Kapitány: 2006-ban 90 napos diétával fogytam 18 kilót, akkor szobabicikli volt a kiegészítő sport.
Húsvétra a szüleimhez utaztunk, vasárnapra a gyümölcsnap esett. Betartottam. Tényleg minden agyban dől el :-)

bitliszbá 2010.04.21. 22:49:42

@Sixx! Anyád is nyugger?:
Nem állt szándékomban :)
Csak tapasztalat, nem tudomány mondatta velem....

[c] 2010.04.21. 22:59:43

Gratula.

Az azért érdekelne, hogy a "húst hússal" hosszú távon mennyire egészséges. (Az biztos, hogy jól lehet vele fogyni.)

Forest (törölt) 2010.04.21. 23:09:13

Gratula Ádámnak, és akkor néhány válasz pár kérdésre a magam példájából (112 kg-ről 89-re)
1. Miért hízunk meg? Mert jól esik a családdal jókat vacsorázni, jóízűen. Megbeszélni vacsi közben a napi történéseket. Mert sokan ülőmunkát végzünk (éljen a számításechnika) meló után rohanunk haza a családhoz, ahol millió program vár így időnk (de pénzünk sincs) edzőterembe járni. Mert munka közben néha lecsúszik egy balatonszerelet, túrórudi, akciiós jégkrém.
2. Miért fogyunk le? Mert rádöbbenünk, hogy nem fogjuk megérni a gyerek érettségijét ha így haladunk. Mert már hasbehúzva is ciki a strandolás, mert "zsírállat kapaszkodik a pocakon" és utálni kezdük, mert a négyéves mellett már nem tudunk egy fél kört lefutni a focipályán. Már nem jó poén egymást hátbavágva röhögni, hogy 100 kg alatt nem is férfi a férfi.
3. Hogyan fogyunk le? Nos ez mindenkinél más. Az én példámnál is van jobb. Nekem tejben puhított zabpehely (apró) volt a reggelim, délben normál ebéd, és onnantól másnap reggelig semmi kaja.
Ahol elrontottam az a vitaminhiányos étkezés volt, ma már kötelezően beiktatnék délutánra némi gyümölcsöt, így talán elkerülhető lenne (lett volna) az immunrendszer legyengüléséből adódó betegség (azóta rendben vagyok már)
Nálam 4 hónap alatt kb 20 kg volt az eredmény, azóta simán futok, bringázom, jól érzem magam (szerintem simán fel is szedtem megint 3-4 kg-ot)
Jó lenne elérni a 75-80 kg közötti tartományt, de tényleg minden agyban dől el, azt már nem tartom annyira fontosnak, hogy tovább szenvedjek érte.

Jozsef · http://road2boston.blog.hu 2010.04.21. 23:24:40

@Nűnű: A 2,8km/15 perc alatt túlságosan gyors tempó számodra. Ha majd rendbe jön a térded, jóval, de jóval lassabban kezd el futni. Mondjuk, 20 percnél nem menj gyorsabban ezen a távon.

hopp-hopp 2010.04.21. 23:49:37

ha ennyire hiteles a fickó és ennyire nem fotóssóp (magyar ember photoshopja a pálinka - ez meg nem alkoholos blog :O).) munka a teste - akkor nagyon kíváncsi lennék a hasikájára sok kilósan és kevés kilósan.

ennyi.
amúgy én nem futok - mert nem bírja meg a térdem. de jógázom. nekem ez jött be - a fogyáshoz, plussz sok víz, tea, vega étrend, néha hús, minőségi.

vivace 2010.04.22. 00:38:19

Húha, eszméletlen jól nézel ki! :-)
Ha hétvégén jó idő lesz, kezdem is a gyorsgyaloglást, ettől az előtte-utána képtől kedvet kaptam végre én is a váltáshoz. :-)

vivace 2010.04.22. 00:44:40

@hopp-hopp: nem értem, miért firtatod a hasát. Persze, hogy nem olyan, mintha nem lett volna túlsúlyos. És? Egészséges, látszik, hogy tele van energiával, élettel, na meg jópasi. Többlet hasbőrrel vagy anélkül. :-P

paklis 2010.04.22. 01:21:23

Sziasztok!
Kicsit meglepődtem!!! :) Mikor magamat a futó blogon találtam:) És ennyi hozzászólást...Először is nagyon szépen köszönöm a biztatást és a gratulációkat. Jókat mosolyogtam a photosoppos hozzászólásokon, higgyétek el az esik a legjobban :))) Van kb 20 giga képem amin ekkora vagyok úgyhogy bárki akit érdekel tudok még küldeni:) Új már kevesebb de abból is akad jó néhány.. Aki meg nem hiszi hétvégén találkozunk a margitszigeten: először célzom meg a 3 kört:) Szóval akkor röviden kitérnék egy két dologra, remélem mindenki megkapja a választ:
Mint már egy korábbi postomban is talán írtam a fogyókúrám kezdete egy gyomorgyűrű volt. Szégyen vagy nem elítélendő vagy nem 157 kilósan úgy gondoltam kell egy kis külső segítség. Szóval ekkor 1 hónap léböjt a gyűrű miatt. Utána jött az életmód váltás: semmi köret, sem tészta sem krumpli,sem rizs, se cukros üdítő se semmi hizlaló. Igazából ezt tartom a mai napig. Húst eszem hússal van hogy 3 félét egy étkezésre:) És sok levest jó az végül is szénhidrát. Szóval mikor azt mondom szénhidrátmentes nyilván nem teljesen igaz. Igazándiból nekem a gyűrűn minden átfér szóval nincs olyan problémám hogy nem bírok valamit megenni, az egyetlen dolog amiben talán segít, hogy egyszerre nem bírok nagyobb mennyiséget megenni. Szóval az étkezést mint olyan kicsit megreformáltam, sok salátát és gyümölcsöt eszem.
Ez volt az egyik dolog amin változtattam, 3 hónap diéta után kezdtem csak mozogni, kondizni. Sokan mondták hogy az édeskevés, kellene valami kardió is. Ekkor felpattantam a futógépre és elkezdtem sétálni. 20 percről 40 percre felmentem. Majd olyan 120 kilósan 1-1 perc futás beiktattam. Na az kemény volt, azt hittem meghalok, tüdőm sem bírta lábaim sem. Na de legalább nem volt unalmas a gyaloglás:) Meglepődtem de szinte hétről hétre jobban bírtam és már azon vettem észre magam nehezen is de 2 percek mennek. Innentől elkapott a gépszíj. Talán 10 perces futás volt az áttörés amikor igazán vérszemet kaptam és azon kaptam magam, hogy szépen lassan feltornásztam magam 40 percre. Volt hogy 60 ra is:) Vasárnap futottam a midicitán 42 percet 6,4 km szóval a tempón még kell javítani. Most hétvégére meg a 3 margitsziget kört terveztem be. Remélem összejön. Valaki postolta hogy szénhidrát nélkül nehéz a futás.. Hát ezt aláírom, egyenlőre úgy néz ki 1 óránál van nálam a limit. Ugyanis a csökkentett energiabevitel miatt gyorsan kiürülnek a tartalékaim és 1 óra után nem izomzatilag nem bírom, hanem egyszerűen elfogy minden energiám. Talán most majd hétvégén egy pár szem szőlőcukrot bekapok menet közben hogy bírjam, vagy banánt. Amúgy nem vagyok nagy futó, sosem leszek, de kb úgy érzem magma mint a mozgássérült aki kikel a kerekesszékből és élvezi a futást. Életemben soha nem futottam és a tudat hogy 1 órát simán le tudok futni az elég mámorító és inspiráló. Ez hajt előre. Egyébként a futás a fő motívum, de mellette kondizom, focizom, fallabdázom és teniszezem is :)
Has: mint azért a képről látszik még van előttem feladat: a jelenlegi kb 97 kilót le akarom vinni minimum 85 re és ott még a maradék zsírt átdolgozni izommá:) Hasam elég jól bírta eddig de már kezdenek gondok lenni, szerintem később elengedhetetlen lesz egy hasplasztika, de azt majd csak akkor ha a kívánt testsúlyt elértem. Röviden ennyi jutott eszembe. Ha bárkinek bármi kérdése van szívesen válaszolok akár itt akár emailben.

malar 2010.04.22. 01:29:34

Inkább menjen úszni aki túlsúlyos. Jobban megmozgat és az izületeidet sem vágod tönkre vele.

Amúgy a kép minimum fotoshop gyanús.

JulesB 2010.04.22. 06:29:34

@malar:
Én 70 kilót fogytam egy év alatt hasonló módszerrel. 2007 nov- 2008 nov.
Két nem photoshop-os kép.
www.usasumo.com/ussumoopen2002.html
Ha megnézed ezt a képet az álló első sorban vagyok a harmadik legnagyobb.
www.futanet.hu/galeria/824
Itt pedig a 2:13:31-nél rögzített képen piros pólóban a célban.
Tavaly 6x futottam le a félmaratont és megcsináltam a 30 km-t a Budapest Maratonon.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.04.22. 06:53:45

@paklis: hajrá paklis! :) ahogy elnézem mostmár a csajok adnak motivációt a kondi megtartáshoz... :D

@JulesB: neked is hajrá! :)

@malar: a futás sem vágja tönkre az izületeket, úgyhogy ne inkábbozz.

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2010.04.22. 07:28:44

@jackjunior: Sztem mielőtt rávennéd magad a sima futásra, próbáld ki a nordic-walkingot. Az ízületeket nem terheli, ellenben nagyon megdolgoztatja a teljes izomzat 97%-át. Rólam két éve hat hónap alatt lement 17 kiló úgy, hogy nem kellett belehaljak... és nagy testsúllyal is lehet csinálni. Most is ezen ügyködöm a fent említett okok miatt :o)))

Greg's Transformation · http://www.gregstransformation.com 2010.04.22. 07:33:55

És itt van egy totál Photoshop 6 hónap 108 kilóról 78 kilóra: www.gregstransformation.com/transformation/20100420_6month.gif

A futás az meg megyeget, most heti 50-60 km-t futok de nyár végére már 80-100 lesz mert Október 10.-én illene egy Boston Qualifier-t futni ami azért 3:10 akárhogy is nézzük....

angelday 2010.04.22. 07:46:59

Nem hiszem el, hogy többek fejében megfordult a Photoshop gondolata. Elképesztő.

BitPork 2010.04.22. 08:07:43

Akkor mondom a tutit: nekem 14 nap alatt 13 kilót sikerült leadnom. Csak sajnos annyira belemerültem hogy a végén az ügyeleten kötöttem ki :D

Módszer: Napi bevitel fél liter(+-akármennyi) joghurt. Ébredés után 1 üveg sör, este lefekvés előtt még egy üveg és napközben sok-sok víz. Emellett napi min 1 óra testmozgás. Én eltoltam mert az utolsó napon több mint 4 óra lett az aktív testmozgás, amit nem bírt a szervezetem.
Viszont: miután ezen túl voltam, akármit és akármennyit ehettem bő 6 hónapon át, nem híztam mert az emésztőrendszerem szimplán nem vett fel többet mint ami kellett.

kutya vacsorája 2010.04.22. 08:12:42

le a kalappal, kitartást továbbra is! érdekes lenne tudni, mi adta a kezdőlökést...
kérdésem volna hozzátok a témában. mehet? adott: harminc vége/negyven eleje, nem kórosan, de túlsúlyos (+5-8 kg) nőnemű - dohányos is -, aki gyerekkora óta folyamatosan sportol, jelenleg is heti 4-5 alkalommal fut (nem annyit, mint ti: 4-5 kilométert, igaz, hegyes környéken), +lovagol (heti 3x), úszik (ha van még idő). a futást rossz idő (extrém hideg pl.) esetén 1 ó torna kiváltja.
ezzel a mennyiséggel fogyi nem tud, sőt még a súly szinten tartásához is be kell iktatni évente 2-3 hét diétát. szerencse, hogy szereti a mozgást: testnek és léleknek a legnagyobb okosság, le nem mondana róla semmi pénzért, de jó lenne olyasmit és annyit edzeni, hogy ne hízzon el. (sokkal több szabad ideje nincsen). ja igen: "sokat" eszik, a mozgás különösen meghozza az étvágyát:) ötlet?
köszönöm, ha segítetek!

kegyetlen 2010.04.22. 08:17:00

Ez nagy teljesítmény, de méltatlanul lemaradt, hogy szép a konyhabútor!

kutya vacsorája 2010.04.22. 08:17:43

@BitPork: nyilván azt teszel a testeddel, amit csak gondolsz - föltéve,h.nagykorú vagy -, egészen biztos, hogy sokan elmondták neked is, h.amit csinálsz, az praktikusan önmerénylet, de reklámoznod nem kellene. van elég blog, ahol táplálkozási zavaros tinik öngyilkos tanácsokkal okosítják egymást...

tocibacsi 2010.04.22. 08:39:29

az egyetlan baj az, hogy a futás nem a legjobb az izületeknek... én 87.5 voltam 2007 dec elején... megelégeltem, elkezdtem futni (igaz, futottam az előtt is) ... vis visszasozktatás után, kb 1 hét elteltével ment a 10 km (tél volt, futópad) aztán dec végére a félmaraton is... aztán csonthártyagyulladás és térdizület... mostmár csak a térdem fáj, kb 5 km után... Régebben - mondjuk 10 éve - nem volt bajom 2 óra futás után sem... Összesen kábé 3 kilót fogytam január elejéig.
Ezt követően jött a szigorú diéta, hal hal hal zöldséggel, színte semmi szénhidrát... májusra 66 voltam nyár elejére pedig 68 kg környékén stabilizálódott a súlyom... persze a diéta mellé mozogtam, bár nem futottam és L-karnitint szedtem...

tocibacsi 2010.04.22. 08:44:28

kutya vacsorája 2010.04.22. 08:12:42 - kéne számolni a kalóriákat - pl. www.kcal.hu - pár hétig... aztán keresni egy kalkulátort - pl. body.builder.hu - és levnni a következtetéseket... lehet ugyan egészségügyi oka is, de azért a mondás igaz: semmiből nem lesz semmi... én kábé az ötszörösét simán meg tudom enni annak, amire valóban szükségem van... ha okosan választ étrendet, akkor a kevesebb bevitt kalória segít. Aztán ha sikeürl a menniséget fogozatosan csökkenteni, a kitágult gyomor is összehúzódik a normális szintre... harmadik dolgo pedig: lassan kéne enni, akkor a szerveze telítődik... eleve: a "már nem vagyok éhes" érzés kialakulásához is idő kell... nekem is rossz sokásom volt a sokat evés... le lehet győzni simán...

angelblack 2010.04.22. 08:46:20

Gratulálok, nagyon szép teljesítmény:-)))
azt hiszem a lányok körében is nagyobb lesz a sikered:-)))

xhege 2010.04.22. 09:00:52

Akik a képek manipulálásával gyanúsítják paklist szimplán ...........-ok, ide mindenki gondoljon valami nagyon csúnya jelzőt. Igenis meg lehet csinálni, és ő meg csinálta, ezt elismerni kell nem pedig fikázni.
Saját tapasztalat: a max súlyom 107 kg volt, de mikor úgy döntöttem, hogy ebből elég, akkor csak 102. Elkezdtem megreformálni a dolgaimat elsősorban az étkezést aztán jött a rendszeres futás, fekvőtámasz stb. 3,5 hónap alatt -20 kg vagyis 82 kilósan zártam.
A hasamról annyit, hogy egy darab csík nincs rajta és nem lett rám nagy a bőröm (ez nyilván egyéni adottság kérdése is).
Ha meg csíkos lenne az sem látszana a szőrtől :)))))
Szóval minden elismerésem azoké, akik megvalósítják ezeket az életmód váltásokat, és ilyen 50+ kilókat leadnak.

@kutya vacsorája: ha én adhatok tanácsot vagy inkább megfogalmazhatok egy észrevételt az általad leírtakkal kapcsolatosan: a kaján kellene változtatnod az lenne a siker kulcsa. A mozgás segíti fogyást, de ha nem jó a kajálás mellette (és te írtad, hogy sok), akkor sajna tapasztalataim szerint nem elég.

zoldborso 2010.04.22. 09:18:46

Nevetséges, hogy itt páran rögtön fotoshopolást kiáltanak. Ez tipikus szánalmas önvédelmi mechanizmus. "Úgysem igaz, nehogymá elkezdjem magam kínozni, mikor úgysem fog történni semmi!"
Én is találkoztam olyan emberrel, aki kb. 50 kg-ot adott le, amikor kiderült egy orvosi vizsgálaton, hogy eltilthatják a szakmája további gyakorlásától, ha az elhízással összefüggésben lévő civilizációs betegségének tünetei még jobban elhatalmasodnak. Ez hatott. Ő is futni kezdett. Végül eljutott a maratonig, és ez lett a hobbija. Ez azért is nagyon szép történet volt, mert a főszereplője egy 50 körüli pasi volt. Mert igenis egészen más 35 év felett belefogni egy ilyen projektbe, mint alatta. Ugyanis az ízületek egyre kopnak. Egy negyvenéves már nem fog úgy futni, mint egy húszéves.
A férjemnek is ez pl. a problémája. Pár éve még simán ledolgozta a plusz kilókat, ha rendszeresen eljárt futni, de már nem bírja a térde, és a gerince sem (sérves). Úgyhogy mostmár nagyon komolyan kell figyelnie a kajálásra, hogy ne szaladjon fel rá +20 kg pillanatok alatt, pedig továbbra is rendszeresen mozog.
Én sokkal többet eszem, mint Ő, és ennek ellenére semmi túlsúly problémám nem volt soha. Ez alkati kérdés. Úgyhogy azon sem érdemes csodálkozni, hogyan lehetett annyira meghízni...

Minden tiszteletem a példaértékű teljesítményért!

Bloom77 2010.04.22. 09:29:05

A legjobb photoshop a futás.....aki kételkedik annak leírom ennek a verziónak a "modify" parancs használatát:
egy éven át fusson minden második nap legalább 30 percet.......és havonta álljon a mérlegre és fényképezze magát......egy év múlva magadra sem ismersz....:)...és még egészségesebb is leszel..

AzHofi 2010.04.22. 09:29:06

Max respect a kollégának, én 5 kilótól akarok megszabadulni, de egyszerűen képtelen vagyok rá. Már mindent csinálok, felszaladok a Frank-hegyre a Kálvária térről kétszer oda vissza (van valami technika, hogy lejtőn lefelé ne fájduljon meg a térd?), de nem jön le egy deka sem. Persze futás után kevesebb vagyok, mert kiizzadom, de másnap reggel evés előtt wc után egy dekával sem vagyok kevesebb.

zoldborso 2010.04.22. 09:41:35

Még egy megjegyzés: a léböjtkúra nem hülyeség, csak nem úgy kell nekilátni, mint egy eszement. Nálunk a családban többen is csinálják, hogy hetente, vagy havonta 1x 1 napig (!) léböjtölnek, amikor is böjtös zöldséglékeveréket (lásd nagyobb élelmiszerüzletek vagy bioboltok) és/vagy 100%-os gyümölcslevet iszunk, és nagyon-nagyon sok folyadékot (főleg tiszta vizet, némi herbateát). A férjemnek pl. nagyon jól kiegészíti a lecsökkentett kajamennyiséget és heti 2x egy óra mozgást magában foglaló fogyási programját, azaz sokkal hatékonyabban, gyorsabban ment a fogyás, mióta ezt elkezdte, mint azelőtt, és a súlyát is könnyebben tartja így. Tény, hogy neki csak kb. 20 kg-t kellett fogynia, de kb. fél év alatt le is ment minden, minden különösebb önkinzás nélkül. Néha még nassol is egy kicsit. (Tudom, ezt nem mindenki engedhetné meg magának, bocsánat.)
Más is mondta, de én is hangsúlyozom: nagyon fontos ám, hogy a vitamin és ásványianyag bevitel is meglegyen! Nem lehet húson élni! És a jó emésztéshez a rostanyagok is elengehetetlenek, különben nehezen is kezdenek lemenni a kilók, nem tud a szervezet normálisan tisztulni! És a jó emésztéshez elengedhetetlen, hogy elég folyadékot igyon az ember. (Vizet!) Van egy orvos, aki azt állítja, hogy ha minden étkezés előtt fél órával megiszik az ember egy fél liter tiszta vizet, nem lesznek túlsúly problémái, és nem csak azért, mert ezzel valamelyest megtölti a gyomrát is. Ez ebben a formában nyilván túlzás, de azért van benne igazság.

Mindenkinek sok sikert kivánok.

rodriguez 2010.04.22. 09:42:43

Paklis! Gratula... Tisztelet és csodálat jár az ilyen teljesítménynek!
Igaza van AD-nek, akinek megfordult a fejében a photoshop, az inkább ne szóljon hozzá...

_ev_ 2010.04.22. 09:58:50

Az a megdöbbentő, hogy a legtöbb dagadt csávóban egy ilyen jó hapsi rejtőzik.
Mindenki szedje elő magából! :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.04.22. 10:02:39

@tocibacsi: nem a futástól lett csonthártyagyuszid, hanem attól, h durván és ész nélkül csináltad, fokozatosságot teljesen nélkülözve. ha három hónap alatt érsz el a félmaratonig, és addig havonta 3-5 kiriket emelsz akkor semmi komoly bajod nem lett volna. ez az egy hónap alatt félmaraton majdnem annak a futás megfelelője amit fent ír az az őrült a fél liter vízzel meg sörökkel.

angelday 2010.04.22. 10:26:24

xhege: "Akik a képek manipulálásával gyanúsítják paklist szimplán ...........-ok"

Kitaláltam! Azt akartad írni, hogy faszok!

paklis 2010.04.22. 10:36:24

Így tudnék photoshoppolni már hálivúdban lennék.

DaMartian 2010.04.22. 10:40:41

@Fehérvár Kapitány: Nyilván az étkezés is nagyon fontos. Csak az okosokat tudom idézni: fogyni akkor fogsz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Ennek hatékonyságára két lehetőség van: 1. kevesebb kalória bevitele 2. több kalória elégetése. Ez nem atomfizika. Ha a kettőt párhuzamosabban használod, hatékonyabb lesz a dolog és kevésbé kell drasztikusan életmódot váltanod. Ugyanis ahogy zsola mondta volt (és ő aztán tudja) ha az életmódváltás olyan mértékű amit nem tudsz életed végéig meg is tartani, az nem fog működni, mert az eredmény is csak átmeneti lesz!

DaMartian 2010.04.22. 11:17:53

@malar: Nem hiszem, hogy a kettő kizárná egymást. Az úszás is remek sport, rengeteg haszna van és még a futóteljesítmény javításában is segíthet... De azt gondolom okos edzéssel (fokozatosság, tudatosság, megfelelő felszerelés) a futás sem gyilkolja az ízületeket, és azért tudnék mesélni, hogy Balatonátúszás után mennyire volt kész a térdem...szóval bután csinálva az úszás is gyilkolhatja az ízületeket! : )

DaMartian 2010.04.22. 11:21:08

@paklis @JulesB @Greg: Ez igen srácok! Ennyi sikertörténetet! Már megérte ez a Blog! Gratulálok! Remélem minél többen merítenek erőt a példáitokból. Ahogy körülnézek a környezetemben, vannak jónéhányan, akikre ráférne hasonló életmódváltás (pedig én sportcégnél és sportolók között élek döntően, tehát az átlagnál sportosabb emberek vesznek körül)

Bloom77 2010.04.22. 11:50:41

Lusta vagyok megtanulni a photoshopot...inkább futok...:)))...lehet csinálok ilyen feliratos pólót...

kg_kilo 2010.04.22. 13:39:57

A bal oldali képen nincs rajta óra, a másikon viszont van!
Jaaaa ez nem a találd meg a különbséget játék? :D:D

Amúgy mega grats paklis, ennyit rohadt nehéz lehetett lenyomni.

laciii79 2010.04.22. 13:59:36

Komolyan nem értem ezt a photoshop dolgot. Tudom, hogy ebben a mai világban sokan hajlamosak a legtöbb dolgot (főleg saját kudarcukat és mások sikerét) külső okokkal magyarázni, és egyáltalán kifelé hárítani és a körülményeket hibáztatni. De próbáljuk már meg elhinni, hogy vannak még valódi emberek, valódi célokkal, valódi elhatározásokkal, és hatalmas belső erővel, akik valódi eredményeket tudnak elérni úgy, hogy energiát fektetnek valamibe. Ők a hétköznapi hősök, akik nem csak magukon segítenek, hanem globálisan, egész világunkat teszik jobbá.
Gratulálunk Nektek, és köszönjük!

paklis 2010.04.22. 14:02:10

@kg_kilo: Igen az óra akkor nem jött fel a kezemre:) Ja és sosem hittem, hogy egy cipőt is ki lehet fogyni.

bitliszbá 2010.04.22. 14:31:02

@Bloom77: A feliratot akár a blogos pólóra is fel lehetne vezetni. (mondjuk M-es és S-es múlt időben), de az ötlet CSÚCS!

bitliszbá 2010.04.22. 14:32:14

@_ev_: .. és minden jó pasiban megbújik a dagadt csávó (csak nem szabad kiengedni!)

kutya vacsorája 2010.04.22. 15:46:25

@xhege: @tocibacsi: köszönöm:) ádámnak pedig ismételt reszpekt, kár volt eddig ezt a jó pasit eldugni a világ elől:)) aki fotosoppot kukérokol pukkadjon+

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.04.22. 16:34:59

Hű,egy napig nem olvasok futóblogot és fel sem bírom már fogni ezt a sok kommentet! Sokan írtak baromságot és sokan okos dolgokat. Nem bírom minden ideírni.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.04.22. 22:13:08

Hajrá paklis, jól haladsz!

Egy kis olvasnivaló: itt egy emberke, aki 140 kilósan maratont fut. Gondolom, nincs türelme megvárni, míg lefogy. Nem ismerem személyesen, de én jót vigyorogtam az élménybeszámolóján:

www.edzesonline.hu/blog/3174/anfield

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2010.04.22. 22:54:27

@Sekiwake: Anfield az egészsége miatt kezdett mozogni, aztán a maraton lefutása lett a cél, de valahogy elfelejtett ott megállni :) Nagyszerű srác, nagyon bírom!
(mellesleg nagyon magas is és úgy általában "nagydarab", nem kifejezetten a kövér kategória)

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.04.22. 23:36:11

@Bozót: Igen láttam róla képet a blogján, megtermett fickó. De az a másfél mázsa x 3 azért csak becsapódik a térdére minden lépéskor.......

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.04.23. 05:24:30

@Sekiwake: nagyon jó arc, egyből bekedvenceltem! :)

aszterik 2010.04.23. 09:33:58

@kutya vacsorája: egetrengető tanácsot én sem tudok adni, de én is hasonló cipőben járok, mondjuk én "csak" hetente kb. 4x sportolok, de az igen intenzív (1 óra 40 p. durva-de-baromijó aerobic, vagy 1 óra 15 p. futás 5 perces km-ekkel vagy az alatt), és kb. 2-3 kg-ot kéne ledobni (bár felőlem akár lehetne 4-5 is :)). Viszont tök szeretek enni, és edzések után lehet a legjobbakat lakmározni, a sütizésről nem is beszélve... na így nem is fogyok, hiába a derekas edzések (de kb. tartom a súlyom). Úh sztem is a kajálás megreformálásában rejlene a megoldás. Illetve: nemtom, mennyi idő alatt futsz 4-5 km-t, de még azt is mondják, hogy kb. 40 percnyi aerob edzés után kezdi csak el égetni a zsírt a szervezet.

angelblack 2010.04.23. 09:49:19

Bloom 77
ez a póló dolog, nagyon tetszik:-)

xhege 2010.04.23. 10:50:46

@angelday: én ennyire magamban azért nem finomkodtam, de köszönöm a segítséget :)

bombike 2010.04.25. 19:09:03

@aszterik: "még azt is mondják, hogy kb. 40 percnyi aerob edzés után kezdi csak el égetni a zsírt a szervezet"

Tudomásom szerint az attól függ, hogy mit eszel előtte. Egy jó kis oroszkrém torta után valószínűleg ez 50-60 perc is lehet, míg salátaágyon talált sült lazaccal már 20 perc után :-)

zsolababe 2010.04.26. 09:23:54

sajnos azt kell mondjam futoblog ide vagy oda nem szamit, hogy futsz e vagy sem ha fogyni akarsz ..majd ha lefogytal akkor sportolj mindenkepp hogy ehess normalisan es ne hizz meg..de sportolhatsz te barmennyit ha a kajat nem fogod vissza drsztikusan SOHA nem fogsz lefogyni ...es akkor marad a Photoshop :))

csétomi 2010.04.26. 11:48:28

@aszterik: a futásnál meg kéne próbálnod a sokkal lassabb tempót, ha azt is a fogyás miatt csinálod. Bár nem ismerem a képességeidet, de gyanítom, hogy az ötperces tempót már nem a zsírégető tartományban futod. Sokan úgy gondolják, minél keményebben edzenek, annál jobban fogynak, de ez nagy tévedés. Ha lassabban futsz hidd el megindulnak azok a kilók lefelé.

fran7 2010.04.26. 22:13:20

@csétomi: Erről írnál egy picit bővebben. Mit jelent a zsírégető tartomány? S min múlik, hogy kinek hol található? Köszi a választ előre is.

paklis 2010.04.26. 23:14:32

Állítólag ha tudsz beszélni még akkor jó:)

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2010.04.27. 14:52:51

@aszterik: ha "durva" az edzésed, az biztosan aerob?... Pulzusmérővel nézted már?

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2010.04.27. 14:57:07

@fran7:

zsírégető tartomány: még a szakértők is vitatkoznak a pontos értékekről, illetve befolyásolják egyéni tényezők is (genetika, edzettség, stb.), de általában a max. pulzusérték 50-70%-a közötti pulzustartományban keresendő. (Ezt a két értéket tényleg csak durva iránymutatásnak tekintsd).

Egyébként üsd be a google-ba a "pulzuskontrollált edzés" kifejezést, szerintem sok találatot fogsz kapni.

A lényeg az, hogy egy (számodra) túl magas intenzitásnál egyszerűen más biokémiai folyamatok zajlanak le a szervezetedben, és a zsírsavak bontása helyett végig a szénhidrátraktáraidból próbál(na) energiát nyerni a szervezeted. Ezért van a kőkemény intenzitású edzések után a farkaséhség is...

monerd2 2010.04.27. 22:55:05

@aszterik: én az edzéseim után egyáltalán nem vagyok éhes. órákig nem. a trükk? ahogy aerobikzona mondja, megfelelően alacsony pulzuson kell futni. ennyi:)

amúgy az alacsony az nálam olyan maxpulzus 74%-a alatt van. olyan 71-72% leginkább (tehát maxpulzus * 0,74 alatt).

amikor a max 78%-a, 80%-a körül futottam, akkor én is éhes voltam utána.

monerd2 2010.04.27. 22:58:49

@paklis: nem, a beszédteszt elég szar a zsírégető tartomány meghatározására. max 80%-ánál még nagyon könnyen megy a beszéd. sőt a lélegzést sem érdemes nézni, mert én pl. a maxpulzusom 93-94%-ig nem lélegzek nehezebben, ki se nyitom a számat.

aszterik 2010.04.28. 17:07:07

@csétomi: @aerobikzona: @monerd2: áhá, szóval alacsonyabb pulzusszámon kéne. Igazából magáért a futásért futok és az aerobicért aerobicozom, szóval soha nem a fogyás volt az elsődleges célom velük, akkor is sportolnék, ha az áhított pár kilóval könnyebb lennék. Valószínűleg ezért is edzem nagy intenzitással (a pulzusomat nem nagyon szoktam mérni, de biztosan fölötte van a zsírégetéshez kívánatosnak): élvezem, hogy ennyit és ilyen intenzitással bírok, fura lenne hirtelen sokkal lassabban futni, mint ahogy szoktam. Viszont ezek szerint érdemes lenne, legalább addig, amíg le nem megy pár kiló. Köszi a tanácsot!

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2010.04.29. 13:43:48

@aszterik: biztos is, hogy furcsa -még talán "kényelmetlen" is- lesz először, főleg, ha megszokott a szervezeted egy magasabb intenzitást.

Viszont megéri, mert nem csak a zsírod fog így hatékonyabban égni, hanem az állóképesség is ezzel javul (még ha ellentmondásosan hangzik is).

aszterik 2010.04.29. 16:20:00

@aerobikzona: de komolyan ettől nő az állóképességem? Ősszel félmaratonra megyek, és legalább olyan időt szeretnék futni, mint 3 héttel ezelőtt egy másik félmaratonon. Szóval ha ezentúl lassabban edzek, szerinted nem fog visszaesni a teljesítményem?

DaMartian 2010.04.29. 17:40:45

@aszterik: nyilván kombinálni kell a dolgokat, gyors napokat, gyors edzéseket is be kell iktatni. De akármilyen hihetetlen aerobikzonának igaza van! Tény, hogy vacak visszafogni magad ha úgy érzed menne jobban is, nekem se nagyon szokott menni, de hosszú távon jobban jársz ha így edzel. Valami okos mondta, hogy aki lassan nem tud futni, az gyorsan sem! : )

bombike 2010.04.29. 18:21:48

Most nagyon megleptetek, hogy lassú futással tudom fokozni az állóképességem :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.04.30. 05:14:33

@bombike: pedig logikus, hiszen a gyors futásban hamar elfáradsz, akkor mitől edződne a szervezeted? olyan mintha konditeremben felemelnél egyszer száz kilót minden nap. elérnél vmit? nem. de ha szériázol kisebb súllyal, akkor egyre erősödsz.

paklis 2010.04.30. 22:09:20

Ma sikeresen abszolváltam a 2 Margitszigeti kört 10,7 kilométer ha jól számolok. Nagyon kemény volt, főleg így betegség után (épp hogy meggyógyultam, egy egyhetes náthából). A végére olyan szinten elfáradtam, hogy azt hittem taxit kell hívni a szigetre, mert nem tudok hazasétálni:)

laciii79 2010.05.01. 14:16:17

@paklis: Gratula! Szép volt! Így tovább!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.05.02. 18:48:09

@paklis: elvileg egy hét betegség után kellett volna még egy hetet pihenni. de ki a fene bírja azt, nem?! :D

paklis 2010.05.03. 22:33:50

olyan szinten ki voltam, hogy este már csütörtökön fejben futottam:)) egyszerűen muszáj volt...

minusztiz 2010.05.21. 08:06:11

minden elismerésem, énis hasonló dolgoba vágtam a fejszém. a blogomban olvashatók a tapsztalatok (amit tegnap indítottam). akit érdekel látogassa

Hermina40 2011.01.20. 01:05:12

csak elhatározás kérdése... meg gyomorgyűrűé... ehh

Hermina40 2011.01.20. 01:07:26

Miért kell átverni másokat ehh

Hermina40 2011.01.20. 01:44:24

és nem, nem szégyen, mint ahogy írtad is, de szerintem anélkül sosem ment volna, én már kb 4 éve próbálok fogyni

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.01.20. 06:26:42

@Hermina40: Biztos befolyásoló a genetikai tényező is.

Viszont nekem mindkét szülőm elhízott és nem kicsit, édesapámnak komoly egészségügyi problémái is adódtak ebből.

Én is próbáltam 105 kilósan diétázni és le is ment 10 kiló 3 hónap alatt. Aztán visszajött 20 kiló 4 év alatt. Kényelmes életmód és nulla odafigyelés a kajálásnál. Étsd: este tízkor sült krumpli zabálás vacsora után!
Azután változtattam az életvitelemen és elkezdtem futni először heti egyszer és ahogy bírtam növeltem heti háromra. Egy év alatt lement kb. 20 kiló és feljött néhány kiló izom. Vacsorai zabáláson kívül ugyanúgy étkezem mint régen. Azaz reggel jó kis szendvicsek, péksütemény. Ebédre kiadós bármi, édességgel és simán fogyok.

Közhely, de fejben dőlnek el a dolgok és kitartás kell. A futás a legolcsóbb módja a sportnak mert bárhol végezheted és csak egy cipő kell hozzá. persze később már beruházol másba is, de először elég egy rendes cipő.

Mióta nekem is sikerült és egyre több embertől hallok hasonló sikerélményeket azt mondom: nincs, de!

DaMartian 2011.01.20. 13:31:33

@Hermina40: Miért vert volna át bárkit is?!? A gyomorgyűrű is elhatározás kérdése, hogy ha valaki már túl van azon a ponton, hogy hasonló segítség nélkül lefogyjon. Egy elhatározás, hogy komolyan gondolja, és meg is tesz ezért a célért minden tőle telhetőt! De ez csak egy része a történetnek!Mert mind Zsola, mind Paklis emellett hihetetlen energiákat fordított arra, hogy megváltoztassák az életüket. Mindkettőjüket ismerem, és végigkísértem mit dolgoztak azért, hogy eljussanak a céljaikig. És azt kell mondanom, anélkül hogy bárkit meg akarnék bántani, hogy még a nem túlsúlyos emberek nagy része sem lenne képes arra, amit ők véghezvittek. Csodálom őket, mert sportolóként és kis piszkafaként sem teszek annyit a testemért, mint ők. Nekem könnyű, én vigyáztam, hogy sose kerüljek arra a szintre, ahonnan már ennyire nehéz és áldozatos a visszaút. De ők SOPÁNKODÁS HELYETT valóban mindent megtettek azért, hogy helyrehozzák ezt a hibát, míg legtöbben csak a kifogásokat keresik hogy miért nem... Gyomorgyűrű ide vagy oda, önmagában az sem csodaszer. Ha nem gondolod komolyan és nem teszel érte, nem változtatsz az egész életmódodon óriás akaraterővel, akkor mindegy hogy milyen szert szedsz, milyen orvosi segítséget vagy beavatkozást veszel igénybe. Nem gondolom, hogy ez a sztori átverés lenne bárki részéről, inkább inspiráló lehet mindazoknak, akik nem érzik magukat elég erősnek hozzá, vagy akik azt hiszik, hogy lehetetlen ilyen eredményt elérni. Ezek a példák (különösen hogy itt történnek a közelünkben, nem a világ másik felén) utat mutathatnak azoknak, akik ugyanezt szeretnék elérni, de az elhatározásukhoz szükségük van még egy löketre, ami erőt adhat. Ennél jobb szerintem nem is kell!

Ötike 2011.01.20. 13:44:44

@Hermina40: Dehogynem megy, az életmódváltás a titok és nem a diéta így meg úgy, Évekig toltam ilyen olyan diétákat, 90 napos és társai, lefogytam, vége lett, visszajött még több is. A lényeg hogy a megszokásokon változtass, régen nem sportoltam semmit, mióta futok (1 év) ledobtam 36 kiló pluszt. Ami a futásban jó hogy annyira rákapsz hogy hiányozni fog ha nem mész. Így az életmód váltáshoz nagyon nagy segítség mert addictiv. Nem azért megyek futni mert fogyni akarok, hanem mert futni akarok. Az hogy jó kondid lesz és a testsúlyod is felvesz egy normális értéket csak mellékes extra.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.01.20. 19:58:08

@Ötike: Pontosan! Életmódváltás kell ami olykor bizony áldozatokat kíván, többet mint egy műtét, de eredménye garantált.

Én nem is akartam igazán fogyni. Elvoltam a saját szintemen csak baromi sok időm lett miután szakítottam akkori barátnőmmel és gondoltam elkezdek futni mert a harmadikra felsétálás is küzdés volt. A fogyás jött magától semmi csodaedzésterv meg egyéb diéták. Fél évig nem is nagyon néztem a futás után szakmailag.

Voltak olyan pillanatok melyek megfizethetetlenek voltak és úgy érzem megérte belevágni. Pl. ilyen volt amikor nem ismertem magamra egyszer a Burger King tükröződő kirakatában. Néztem, hogy ki az a srác aki ott zabál HAMBURGERT! (étrenden nem változtattam) és rájöttem pár pillanat múlva, hogy én vagyok az. :D

Vagy amikor a saját ujjaimat fogdostam mert úgy elvékonyodtak, hogy fura érzés volt, mintha nem is a saját kezem lenne. :D

Egy csomó ideig nem is volt senki aki társam legyen a futásban ilyenkor ha egyedül csinálja az ember nagy akarat kell. Mert bizony le kell menni ha szemerkél az eső is! Én bizony lementem. Ja immunrendszerem megerősödött, kevesebb alvással beérem. Ez is csak a jó tulajdonságokból pár ami hozadéka volt a sportnak.

Ötike 2011.01.23. 10:05:52

Ha valaki még nem ismerné , Ben sztorija. 1 év alatt maraton majd Ironman.
www.youtube.com/watch?v=8SbXgQqbOoU
Van kitartás a srácban.

almare 2011.01.23. 20:53:20

@Ötike: Nagyon jó videó, köszi, hogy belinkelted. Azért bátor volt a srác, hogy rögtön futással kezdte ekkora túlsúllyal és egy év alatt eljutott a maratonig és az Ironmanig. Én normál testsúllyal egy év alatt a félmaratont se merem bevállalni.

DaMartian 2011.01.24. 12:17:53

@almare: És Te csinálod jól! A fokozatosság fontos ahhoz hogy ha nem csupán rövidtávú céljaid vannak hanem sokáig szeretnél sérülésmentesen futni!

almare 2011.01.24. 12:44:43

@DaMartian: Látod, ezért is jó, hogy van ez a blog :) Nagyon sok hasznos infót fel lehet tőletek csipegetni (és a hangulat is jó :) ). Eredetileg a félmaraton lett volna egy év alatt a terv, aztán beláttam, hogy ha tíz év múlva is szeretnék futni, akkor jobb, ha nem. Így is volt már kisebb sérülésem, ami miatt ki kellett hagynom egy kis időt. Viszont a fokozatosság garantálja azt is, hogy akkor is le tudom futni az edzéstervben előírtakat, ha épp nincs annyira kedvem a futáshoz vagy nem megy olyan jól.

Ötike 2011.01.24. 20:34:14

@almare: Azért a vasember később jött. DaMartiannak van igaza abban hogy a fokozatosság nagyon fontos. Nincs két ugyanolyan ember, mindenki csinálja a saját tempójában.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása