Vérszagra gyűlünk a Motordoktorral

2012.04.20. 12:52 Winkler Róbert

A Totalcar szerkesztőségében ketten vagyunk futók. Kőbájkert, a Robogó blog szenvedélyes gazdáját nem számítom a futópopulációba, mert ő testépítő körökben érte el a Szent Jádeoszlop státuszt. Többször próbálkozott már a futással, nem is reménytelen, de egyelőre inkább lépcsőzik. Tudom, késő van már az alapozó edzéshez, de nem akarom elkeseríteni.

Én vagyok tehát az egyik, a Motordoktor a másik. A Doktor, polgári nevén Göbölyös Zsolt főállásban mérnök, de úgy tűnik, mentalitásban is. A minap kis híján megfojtott, amikor hosszas unszolására sem voltam hajlandó beregisztrálni egy közösségi futóportálra, ahová az okostelefonos futásokat lehet feltöltögetni, edzésterveket meg le. Próbáltam én már ezt, de ahogy lemértem vele négy leggyakoribb futóútvonalamat, inkább rádió- vagy hangoskönyv hallgatására használom a telefont. Szóval kösz, Göbi, leszarom az edzéstervet, és kérlek, most már engedd el a torkom.

DE ÉRTSD MEG, EZ A HATÉKONY! - hörögte volna Zsolt, ha egy Kishont Ferenc novella szereplői vagyunk, így azonban csak a pokoli kínszenvedést láttam az arcán. Nem bírja elviselni, ha valami nem hatékony. Zsolt, mint említettem, mérnök. Abból is az alapos, rendszerező fajta. Hobbija a VW Bogár tuningolása. Nem tartja magát zseninek, ezért a végtelenségig kidolgoz mindent. Olvas, olvas, olvas, tervez, gyárt, tesztel, mér. Gyakran úgy, hogy éjjel háromkor felébred egy megálmodott karburálási együtthatóra, pizsamában kitámolyog a kertbe, karburál, és beindítja az állványon lógó Bogár-boxert. Egyébként ültem az egyik Bogárban, amit ő épített, komolyan mondom, az Audi gyárnak becsületére válna az az összeszerelési minőség.

Nem vagyok én szadista, egyébként is, Göbi annyira rendes, hogy ha egyszer vennék hetvenezerért egy patkány-Vespát, akár hétvégén is beállíthatnék, hogy beállíthassa. Beregisztráltam tehát az egyik futó-buzizsúr portálra, és elkezdtem volna mérni a futásaimat, mert persze még aznap megjött az email, hogy ő ismerősnek (futópajtinak) jelölt, és mától kezdve látja a futásaimat. Őrület, azt hiszem, csak erre vágytam.

A mérés viszont nem működött. Amíg hidegebb volt, a telefon a dzsekim zsebében is vette a jelet, most már csak két réteg pólót veszek, a telefon övtáskában van, azon nem megy át. (Ez a karra szerelős megoldás nekem sok, köszönöm.) De, hogy azért megmutassam a Doktornak, hogy egyrészt lelkes vagyok, másrészt egy villám, önfeláldozóan elfutottam az egyik 8 km-es távom feléig, és onnan kézben tartott telefonnal hazaszaladtam, 5,2-es kilométerekkel, mert Zsolt is gyorsító edzéseket végez mostanában. Még délelőtt megjött tőle az elismerő email. A verseny, amire egyébként készülünk, most vasárnap lesz, Albertirsán, a Tessedik Félmaraton. Zsolt szerint bár végig aszfalt, szép a pálya, magyar bajnoki futamra is hitelesítve van.

Úgy éreztem, ma, hogy látja rajtam az elhivatottságot, hogy regisztráltam, meg egy fél futást fel is töltöttem, megkérdezhetem: szépen lekocogjuk, és eldumálgatunk közben a Vespa tuningjáról, meg a Cougar futóművének reménytelenségéről, vagy szarunk egymásra, és nyomjuk, ahogy a csövön kifér, életre halálra? Zsolt azt mondta, szerinte eldumálgatunk, ő úgyse tud gyorsan futni.

Nem hazudik, ő, abban biztos vagyok. Most még teljesen komolyan gondolja. Ahogy egyébként én is. De mi lesz, ha megérezzük a vérszagot az albertirsai arénában? Szerintem az is nagy eredmény lesz, ha élve megússzuk.

4 komment

Címkék: totalcar göbölyös karburál

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr804457119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2012.04.21. 20:57:46

Bocs az off-ért, de tanácsra lenne szükségem: a hibajelenség kb 2 hete jelentkezett először, egy nagyon laza 5-ös végére (aszfalton, kb 7 perces kilikkel) megfájdult a jobb térdem belső oldala. Nem nagyon foglalkoztam vele, gyorsan elmúlt és a három nappal későbbi szintén laza 8km rendben lement.
A vasárnapi tóparti futópartin kb féltávnál ismét elkezdett enyhén fájni, a végére pedig eléggé bedurvult. Érdekes, hogy nem az érkezésnél, hanem inkább az elrugaszkodás pillanatában nyilallt bele a fájdalom.
Két-három nap után múlt csak el a fájdalom (járás közben is fájt), miközben naponta kétszer kentem kezdetben Fastummal, később pedig Diclac-kal.
Ma elmentem egy laza próbafutásra egy salakos pályára, sajnos 3 km környékén megint elkezdett fájogatni, ezért inkább megálltam.

Van valami tippetek mi lehet ez, és a pihentetésen és kenegetésen kívül lehet-e valamilyen gyakorlattal/nyújtással gyorsítani a gyógyulást?

Motordoktor 2012.04.22. 21:19:28

Megcsináltuk, szó szerint a futottak még kategóriában. De jól éreztük magunkat, jó volt. Jövőre odacsapunk nekik. Még jobban. ;-)

angelday 2012.04.22. 23:37:00

@Motordoktor: Winklerről a fotók már becsorogtak hozzám az informális csatornákon. Remélem beszámoló is lesz!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása