Egy futóverseny 11 elengedhetetlen kelléke

2012.06.13. 15:01 mgergoo

Közszolgálatilag szeretnék segíteni azoknak, akik még nem voltak versenyen. Megpróbálom összefoglalni azokat az elengedhetetlen kellékeket, amik nélkül soha nem érdemes elindulni versenyen egy igazi geek /informatikus kütyümániás hülyegyerek / futónak.

Lássuk az illusztrációt a hétvégi versenyről:

  1. Elszánt tekintet, szemüvegben
  2. "C" Kapitányi karszalag, amit a DK Team tagjaitól kaptam szülinapomra (bi-bi-bíííí)
  3. Nike Sportband – hogy lássam mennyi az idő
  4. Suhanj! karkötő – hogy lássák a futótársak, hogy van olyan ügy, amit érdemes támogatni 
  5. GPS óra – pulzus, távolság és sebesség adatok. Ha nem ketyeg, nem futok.
  6. Rajtszám rajtszámövön, mert nem lyukasztgatunk technikai pólókat feleslegesen, az ugyanis barbár dolog lenne
  7. Kompressziós zokni – hatása szerintem nincs, de úgy nézel ki, mintha komoly futó lennél
  8. Endomondo-képes okostelefon folyamatos GPS és internetkapcsolattal, annak érdekében, hogy a Facebook barátaim élvezhessék az Endomondo élő közvetítését a versenyről
  9. Zenelejátszó, benne Podrunner mix: 165 bpm, azaz 5' - 5'.10" tempóra konfigurált zakatolás
  10. Sapka a rajtszámövön, hogy lehessen mivel vizet merni a fejünkre a frissítőpontokon
  11. Kis zseb a rajtszámövön, benne müzliszelet, hogy ne kelljen megállni a frissítőpontokon

21 komment

Címkék: kütyü kellék dk

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr484579445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2012.06.13. 17:35:19

Hú, de pronálva futsz... Vigyázzál a térdedre...

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2012.06.13. 17:52:51

Huuu, Gergö nem sok ez igy egy kicsit? Nike sportband+GPS ora? Minek, hogy össze tudd vetni barmikor a helyi idöt a türkmenisztani idözonaval? Okostelefon GPS-szel (plussz ebben is ora, talan az nyugati parti idözonahoz...)? Zenelejatszod meg a telefonod összevesztek, igy most külön kell mindketöt hordani?
A baratok meg jöjjenek ki, aztan nezzenek meg, ha kivancsiak...
Olyan vagy, mint egy jol felfegyverzett G.I. Joe harcos. Teged barmikor bevethetnek egy afganisztani mentöakcional, az biztos. :-)
Ha ennek a sok kacatnak csak a felet viselned magadon, szerintem legalabb 10sec-mal gyorsabb lennel. :-)

dvorcsakl 2012.06.13. 21:09:39

Es milyen eredmenyhez segitett hozza ez a sok cucc?

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.06.13. 21:42:02

@dvorcsakl: 1:58'
@Sz.Lacc:
Sportbandnek nincs már komoly funkciója nálam, véget értek a chipes idők, tényleg óraként hordom, viszont hétköznapokon is. Garmin azért kell, mert Garmin Connect-ben vezetem az edzéseket /onnan konvertálom nike+ és smashrun alá/
Endomondo telefon azért kell, hogy a csapat nem jelenlévő élőben tudják követni a versenyeket.
Zenét rátehetném a telefonra, de félek, hogy akkor nem bírná a telefon aksi a végéig, hiszen a telefonon GPS és internet is folyamatosan megy. Internet csak EDGE kapcsolattal, mert az kevesebbet fogyaszt, de Endomondonak bőven elég.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2012.06.14. 10:43:10

@mgergoo: én a 2 órára szóló hidegélelmet hiányolom csak. :-)

doncii · http://doncii.blogspot.com 2012.06.14. 12:09:25

Vasarnap voltam 100 km-es turan, 24 ora. Voltak katonak, akik felig futva tettek meg. Amikor elhuztak mellettem lattam, hogy gatyaban es trikoban voltak csak. Husz km-enkent volt frissitopont. Kezukben volt egy terkep, fejukon fejlampa, jokedvuen beszelgettek futas kozben iPod helyett. Kemeny.

PS: Nem trollkodok, a cuccaid 90%-a rajtam is megtalalhato :) Lehet szerzek egy zoknit is, nagyon szexi!

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2012.06.14. 12:15:50

@szasza75: meg a müzli szelettel se tudok mit kezdeni...:-) egyébként komoly menetfelszerelés!

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.06.14. 12:17:58

A Terep 100-at egy csávó kockás, rövidujjú ingben és utcai rövidnadrágban nyomta le. Nem ezeken múlik.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2012.06.14. 14:17:47

@BGy: Persze nem ezeken, csak ugy ereztem, hogy a Gergö ezzel a poszttal kicsit provokalni (is) szeretne, szoval ezert a savazas reszemröl.
Persze ha rosszul iteltem meg a dolgot akkor szori Geri! :-)
Amugy a poszt szamomra inkabb a rossz szokasokrol, beidegzödesekörl szol, amiböl van nekem is par. Pl. utalom, ha a kulcs zörög a BAL (csak abban lehet!) zsebemben, ezert mindig papirzsepibe bugyolalom. A jobb zsebemben csak egy db pzs lehet! Jahh, es a tavat, ahol sokszor futok, mindig CSAK balrol lehet kerülni, jobbrol nem, mert akkor leserülök! :-) Szoval ilyenek vannak, es titkon bizok benne, hogy nem csak nalam... :-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.06.14. 16:46:03

Huh, de komolyan hangzik ez a felsorolás! Őszintén szólva én sokkal igénytelenebb versenyző vagyok. Nekem a garmin óra az egyetlen szükséges, illetve a csuklópánt, hogy a bazi nagy óra ne nyomja a kezemet. Félmaratonra nem kell ennivaló, ilyenekkel nem húzom az időt és nem is kísérletezgetek a gyomrommal (ivásból is csak minimális a frissitőpontokon). Kompressziós zoknit régebben használtam, mert hittem benne, de mióta nem hiszek, mellőzöm a használatát (max. télen lábmelegítőnek). Rajtszámtartó nem rossz ötlet, de a pólóim már úgyis drogfüggőek a sok szúrástól. :-) Suhanj! karkötő szép dolog, csak nem szeretem, hogy mászkál a csuklómon, és úgyse látszik messziről. Internetkapcsolatot a futás közben ignorálnék, mert a koncentrációm csak arra irányul, amit csinálok. Még zenét se viszek, mert a szurkolók jobban motiválnak, és azt se szeretném, hogy ne halljak meg valami lényeges infót. Sapka szintén csak zavar (melegít, ugrál a fejemen), úgyhogy én rendkívül gyorsan összekészülök a versenyekre. Aztán próbálom a versenyt is minél gyorsabban letudni. :-)

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.06.16. 07:31:07

Azta...a karácsonyfa hozzád képest csupasz :P

És még mondják, hogy a futáshoz csak egy cipő kell :))) Mondjuk, nekem elég is :)

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.06.16. 07:32:11

@doncii: Katonáéknál ez a könnyebb verzió. Kemény akkor volna ha full menetfelszerelésben tennék meg a távot...szvsz

Tomcica 2012.06.16. 12:37:34

ne bazz...ilyen letezik? egyre jobban ugy erzem megerett ez a vilag egy apokalipszisre :D

Ppix 2012.06.16. 22:58:43

K&H-s váltóponton is láttam katonákat normál katonai szerkóban (hosszú nadrág, surranó), rajtszámuk is volt, gondolom abban tolták le...

Donald Trump 2012.06.17. 12:51:10

@mgergoo: tudod mi az elrettentő ebben? Számold össze kb mennyibe került ami rajtad van! Nemrég összeadtam, mennyibe került a futócipő, technikai póló, rövid gatya, zokni, stb. ~65 ezer ft és akkor még nem számoltam bele a telefont, ami még 180 környéke. Ha még veszek egy jobb pulzusmérő órát, túllépem a negyedmilliót (!)
És ezzel sehol nem vagyok a te felszerelésedhez képest!

Lóri Vérkutya · http://lorimennimaraton.com 2012.06.18. 10:17:02

@Donald Trump:
azért lássuk be, a telefon másra is jó, így azt nem érdemes beleszámolni

Egyébként mindenkinek más adja meg a komfortérzést futás közben, én fejkendő meg telefon nélkül érzem kifejezetten rosszul magam. Ha Gergőnek ennyi cucc kell, hogy biztonságban érezze magát, akkor vigyen magával ennyit, ő cipeli a plusz "terhet".

Dr. Fire 2012.06.18. 12:28:58

Karácsonyfa. A kompressziós zoknit a hatás kedvéért hordani, szerinted, babona. Optikai tuningként, szerintem, mellélövés. De annyi baj legyen.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.06.18. 14:23:48

Ezt a zoknit hosszabb 40-50 km-s távokra szoktam hordani, utána tényleg nincs elfáradva a lábam. Viszont 8-9 órás hegyi menetek után már tépem le magamról. Felsóhajt utána a lábszáram.
Egyszer tényleg úgy kellene elmenni, hogy az egyiken van, a másikon nincs. Ja, kullancs ellen is jó lehet. :))))

Siluka 2012.06.18. 15:53:55

@Ppix: Bakancsosok csapatnéven futnak, ha jól tudom Debreceni csapa és ha jól hallottam a Bécs-Pozsony-Budapest kört is csinálták már így csapatban :)

DaMartian 2012.06.22. 15:52:05

@Siluka: Ne is mondd! Bé-Bun egyszerűen agybajt kaptam, hogy 20 kilométeren keresztül alig tudtam magam mögött tartani a Bakancsosok egyik tagját... Nem hittem el, hogy surranóban nem fárad el.. Végül sikerült, de nagyon kikészültem... Később olvastam egy cikket róla, hogy Spartathlont is csinált... Jjjja boccs : ) Mondjuk az a surranó valami spéci könnyített cucc, már nem az a kincstári full bőr és keménygumi talpú, amit a seregben adnak...

DaMartian 2012.06.22. 15:57:58

Amúgy a kütyümániám ellenére azok közé tartozom, akik utálnak sok cuccal futni. Övtáska vagy kulacsöv nálam szóba sem jöhet, zene nélkül viszont nem indulok el, ahogyan Nike+ nélkül sem... Ezért vártam már az okostelefonos alkalmazást, mint a messiást, hogy ne kelljen két külön kütyüt cipelnem (iPod+telefon) de mióta van a GPS Watch azóta egyszerűbbnek tartom az óra+nano kombinációt, hiába két cucc, de együtt is negyedakkorák, mint a szifon... Ráadásul az új nanohoz már zseb sem kell. Tökély! Legjobban azt szeretem ha csak egy futóshort van rajtam, semmi más, akkor közben barnulok is. A baseball sapit nem szeretem, de hasznos. Ha esik azért, ha melegvan napszúrás ellen vagy bevizezni, és még a fülest is át lehet vezetni rajta és akkor nem tépi a fülemet, meg nem csapkod. Mostanában még pulzuspánt az ami be szokott jönni extrába, de így nyáron rám fog égni a csík...
A kompreszziós zokni placebo. Én visszér ellen csak egy kis pántot hordok a vádlimon. Lehet hogy haszna ennek sincs, de már annyira hozzám nőtt, hogy ha megműttetem a lábam, szerintem utána is hordani fogom már... : )

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása