Egy különös csapat az Ultabalatonon

2012.06.28. 12:18 mgergoo

Az Ultrabalaton szervezőinek külön engedélyével egy furcsa csapat is útnak indul az idei versenyen. A "DK Nehézbombázók" csapat az egyéni futókkal szombat reggel 6.00 órakor indulva futja/gyalogolja le a 212km-es távot. Igen, a csapattagok nagy része még a gyaloglós, néha futós fázisban van, de gyalogolni nem ciki, sőt csapatba összeállva körbekocogni a Balatont úgy, hogy néha belesétálunk: nagyon nem ciki. Fogadjátok szeretettel a DK Nehézbombázók csapat bemutatkozását!

Nem tudsz részt venni az idei Ultrabalatonon, de szívesen drukkolnál a Nehézbombázóknak? A DK csapatok az Ultrabalaton ideje alatt nyomon követhetőek a DK Team blogján, illetve itt a Futóblogon is a közös térképen.

HGyula.jpg Hortobágyi Gyula: A válasz 45. Nem nyomdahiba, egy évvel ezelőtt ennyi voltam korban és BMI-ben. Éppen magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam, gyógyszerszedésre ítéltettem.Nem sokkal ezután kapóra jött Gergő Futóblogos invitálása a BMI28+ csoportba. A csapat támogatásával elkezdtem gyalogolni, majd futni és közben fogyni. Hihetetlen eredményként fél év után sikerült egyben a szigetkör, ennek örömére ígérte meg Gergő, hogy hatalmas élmény lesz az UB - hétvégén szaván fogjuk.

 

KAttila.jpg Kornhoffer Attila: Hosszú, fáradtságos, kitartó munkával sikerült elérnem, hogy stabilan túlsúlyos példánya legyek fogyasztói társadalmunknak. 17 év dohányzás után, 106 kilósan egy jó barátomnak köszönhetően rábukkantam DK munkásságára. Ebből nem kis ihletet merítve sétálni, majd kocogni kezdtem. Most két számjegyű értékekkel kacérkodom mérlegen állva, az UltraBalatonon 2x10 km legyűrését tűztem ki célul. Maradjunk annyiban, hogy ha ezt valaki 9 hónappal ezelőtt megjósolja nekem, bizony kinevetem. De ma már tudom, hogy csöppet sem lehetetlen változtatni. Nem, Neked sem ... de csapatban könnyebb! :)

LZoli.jpg Lukács Zoltán: Gyakorló túlsúlyos vagyok. Az első 20 kilótól kerékpárral sikerült megszabadulni, a maradék 30-hoz pedig a futást hívtam segítségül. Február végén tettem meg az első lépéseket, természetesen gyalogolva. Akkor még 1 perc futás sem ment. A sétából sikerült eljutnom odáig, hogy az Ultrabalatonon két szakaszon összesen 16,5 km-t futok. Ajánlom nektek is, kedves sorstársaim, hogy dobjátok el a pizzát, kapcsoljátok ki a gépet és gyertek futni, mert ez százszor jobb móka!

 

MCsaba.jpg Mátyás Peti Csaba: Icarus (polgári nevén Mátyás-Peti Csaba) vagyok és én is Gergő futóblogos bejegyzése kapcsán találtam rá a DK-ra. A csapat biztatásának köszönhetően bár már -15 kilónál tartok, még így is nehézbombázónak tartom magam, ezért gondoltam egy nagyot és csatlakoztam a Balaton körbefutáshoz. :) Bár két keréken már többször is megtettem ezt a távot, most merőben más kihívásra számítok mellyel újabb határaimat tudom majd átlépni".

 

MGergo.jpg Moós Gergely: Moós Gergely vagyok, DK. Egy évvel az után, hogy ippeghogy sikerült rábeszélnem magam, hogy emberek közé menjek és megmutassam magam, immáron egy futócsapat vezetőjeként karcolok az UB-n. A Nehézbombázók a DK Team zászlóshajója, jól jelképezi, hogy bőven 100kg feletti átlagsúllyal és összefogással, közös akarattal egy ilyen nagy kihívás is teljesíthető. Remélem, hogy sok olyan embert sikerül elérnünk a Nehézbombázók csapaton keresztül és talán lesz aki esetleg ennek a hatására dönt úgy, hogy változtat az életmódján és a jövő évi Ultrabalatonon már velünk fut.

MPéter.jpg Mudry Péter: 36 évesen lassan 15 éve futok hosszabb, rövidebb megszakításokkal, eddig 2 maratont és 5 félmaratont futottam. Idén motivációhiánnyal küszködtem, ebben az időszakban figyeltem fel a DK-ra. A csatlakozással új impulzusokat kaptam, így már minden lefutott méternek értelme van. A Nehézbombázókhoz azért jelentkeztem, hogy olyan hihetetlen verseny részese legyek, mint az UB!

 

SZoli.jpg Schmidt Zoltán: 32 évesen 145 kilósan jelentkeztem Gergő felhívására. Az orvos akkor azzal fenyegetett meg, hogy a magas vérnyomás csak az első dolog, ami a túlsúlyom miatt rövidíti az életem. A futás mellett úszom, konditerembe járok. Vidéken lakom, eddig csak egy közös edzésen vettem részt, de már a FB csoport nagy erőt ad, hogy napról napra edzeni vagy futni induljak. Az elmúlt háromnegyed évben 20 kg-t fogytam. Nyilván ez még nem a vége, de látom a haladást, és a DK Team erőt ad végig csinálni. Az UB lesz az első verseny, amin indulok, de tudatosan készülve valamilyen őszi versenyen szeretnék egyénileg is elindulni.

TGergo.jpg Tóth Gergely: Tavaly novemberben olvastam először Gergő blogbejegyzését, amit heteken át újra és újra átrágtam. Ha neki sikerült, nekem is sikerülhet, felállhatok a kanapéról... Az elhatározást tett követte: december elején vettem egy futócipőt. Ismét hetek teltek el, hogy csak néztem az új szerzeményt, és végül december 13.-án, egy kifejezetten zord, téli napon, úgy éreztem, itt az ideje: este 10 körül melegítőt húztam, bekötöttem a futócipőt is, elindultam futni. Meg sem álltam UB-ig, hétvégén körbefutjuk a Balatont...

VPeti.jpg Vizl Péter: Volt idő, amikor egy plusz nevet is kaptam, de lássuk be, nem működött, hogy egy időre "Nagy Fogyás" Péternek hívtak. Tudom, hogy milyen soványnak lenni, és milyen extrémnek. Tudom, milyen hirtelen fogyni sokat. Vagy épp lassan, de biztosan. És milyen az út felénél lenni, amikor már nehéz kitartani, de azért már látod magad előtt a célt. Szóval sok mindent kipróbáltam. Már műtétem előtt megismertem a DK csapatot, de aktívabban pár hónapja tudok velük lenni. Az UB lesz az első olyan verseny új életemben, amin már ki tudom próbálni magam futva, gyalogolva.

WUlrik2.JPG Walter Ulrik: Sajnos 10 évig nem mozogtam, így közel 30 kilót szedtem fel. Futok, mert egészségesebbnek érzem magam, jobb közérzetet ad és a fölös súlytól is szeretnék megszabadulni. Igyekszem aktív tagja lenni a futóközösségnek, meghálálva azt az inspirációt, amit a többiektől kapok. A DK Team mellett a SUHANJ! Alapítványnál vagyok önkéntes. Az Ultrabalatonon a - NehézNombázók támogatása mellett - szeretnék belekóstolni az ultra távba. Ez is egy fontos állomás a Berlin Maraton felé vezető úton.

ZsSzabolcs2.JPG Zsigri Szabolcs: Zsigri Szabolcs vagyok, alias Kövér Ogre. A DK Team egyik lelkes, de levelező tagja. Fogyasztási kövér vagyok, a sok munka miatt kevesebbet sportolok évek óta, így jól meghíztam. Egy csekély 27 kg-ot dobtam fel magamra pár év alatt. Nem csak ennek eltűntetése, hanem a rendszeres sport miatt futok, amikor lehet. Hajnalban van időm, alkalmanként, futni, így a közös sportból gyakran kimaradok, de hála a csapat pezsgésének, a lelkesedésből kapok bőven.

29 komment

Címkék: közösség ultrabalaton dk team

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr204616374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2012.06.28. 13:08:47

Hajrá srácok! :)
Szurkolok. Nem időért, a teljesítés sikerélményéért!

Sefo 2012.06.28. 13:15:42

Sok sikert és jó futást mindegyikőtöknek! :)

2012.06.28. 13:46:06

Hajrá srácok!

Gergő, elismerésem!
(nem voltam mindig odáig az ötleteidtől-maraton a 400m pályán- néha még nagyarcnak is tűntél, de büszke lehetsz magadra!)

OORRSSII 2012.06.28. 13:52:40

Pont jol jott ez a cikk mert kezdtem elkutyulni.. Nagyon superek vagytok, koszi mindent latatlanban is xx

dvorcsakl 2012.06.28. 14:15:19

Nehézbombázók (B)
Gordon Ákos
Hortobágyi Gyula
Kornhoffer Attila
Lukács Zoltán
Máji István
Mátyás-Peti Csaba
Vizl Péter
Schmidt Zoltán
Zsigri Szabolcs
Pusztai László

???

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.06.28. 14:39:19

@dvorcsakl: Aki több csapatban is fut az a saját csapatában van felsorolva, valamint vannak sérültjeink is, akik végül nem tudták vállalni.

HÜPI 2012.06.28. 15:03:40

@dvorcsakl: a lényeget megfogtad, minden elismerésem!

dvorcsakl 2012.06.28. 15:11:01

@mgergoo: jó, csak kiment két poszt két blogra, félóra különbséggel, és más tartalommal.

Ulrik eddig nem említette, hogy DK Nehézbombázók csapatában fut.

Te most akkor melyik csapatban futsz?

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.06.28. 15:11:44

@HÜPI: vannak eltérések a dkblogon meg itt a bemutatkozások között, sajnos betegségek jöttek közbe, Mudry Péter közben kórházba került /nem a futással kapcsolatos dolog/. Ez van, megoldjuk. Azért hagytam itt benne a bemutatkozását, mert azt gondolom, hogy talán az olvasóknak inspiráló lehet, annak ellenére, hogy az élet sajnos úgy hozta,hogy nem tud velünk tartani.

Szirénke 2012.06.28. 15:11:53

@dvorcsakl: Laci nyugtasd meg Livit, mert tegnap mondta, hogy fél hogy eltéved. Fejlámpája van?

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.06.28. 15:15:38

@dvorcsakl: bemutatkozókat már a hét elején megírtuk, ma reggelre történtek a változások, de hála a Futókarmának sokan vagyunk, így megoldjuk. Ulrik futja a Aszófő-Pécsely szakaszt, szívesen várjuk a drukkereket! :-)

Én futok a Nehézbombázókban és a NonPlusUltraBalaton csapatban is, illetve bármelyik DK csapatban, ha valamiért be kell ugrani valakinek segíteni, akkor szívesen segítek.

dvorcsakl 2012.06.28. 15:17:19

@mgergoo: Mudry Péternek gyógyulást!

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2012.06.28. 17:10:33

@dvorcsakl: Jaja, megyek egy rövid szakaszt szombat reggel. Vasárnap reggel pedig a SUHANó 4*M+ csapatban a hosszabbat.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.06.28. 22:32:35

@pwiking: szerintem nem. Ha tényleg komolyan szeretnél futni és komolyan szeretnéd megtartani a térdedet is, akkor menj be egy futóboltba és kérd az ott dolgozók tanácsát. Én a magam részéről Nike Pegasus és Vomero cipőket használtam már a kezdetekben is és nem bántam meg.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2012.06.28. 23:22:17

@pwiking: Futáshoz csak kifejezetten futásra tervezett, profi cipőt szabad venni, sima "sportcipő" nem jó.

Itt sokan Nike-ban futnak, én pl. a Sauconyt szeretem, de a Mizuno, Asics stb. is mind rendben vannak.

Főleg az első pár futócipőt szakboltban érdemes venni, ahol az eladó elég felkészült ahhoz, hogy megnézze a lábtartásodat, a súlyodat, és ahhoz mérten ajánljon modellt. A nagy sportáruházak jellemzően nem ilyenek, a netről pedig -- próba nélkül -- nagy lutri vásárolni.

Kb. egy 20-as alatt csak szerencsés esetben úszod meg...

pumchi 2012.06.29. 10:14:21

Hajrá srácok, hajrá Szabi!
Láttam én már Nálatok nagyobb embert is, aki egy év felkészüléssel behúzta a maratont.
DE nem is ez a lényeg, hanem a futás öröme és az egészség.

pumchi 2012.06.29. 10:17:27

@pwiking: Atyaég! Nem és NEM! 5 km városi sétára vagy max. 1 óra teniszre (a bal felső)talán... ha nem vagy túlsúlyos...
és milyen rondák

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.06.29. 12:12:42

@pwiking: ne vedd meg! Ez nem futócipő.

FutoBolond 2012.06.29. 23:13:20

Hajra sracok, Tihanyban (meg a Balaton korul mindenhol) talalkozunk!

DaMartian 2012.07.01. 09:59:44

@pwiking: Felejtő! Ezek nem hogy nem futó de még csak nem is sportcipők! Ha kedvesek a lábaid hasonlókban meg se próbálj futni!

yda 2012.07.01. 13:35:39

Hála a fent valónak ez a DK nem az a DK!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása