Beethoven kontra jobb térd

2009.03.27. 09:20 Kicsi27

Javában dübörög a kihívás, futni kell és nem keveset. Futni imádok, ám egy kis segítséggel pár hétre likvidáltam magam, így nehéz az újrakezdés. Rövid történet a segítségről.

Kedd volt, december és 23-a. Rengeteg ember, karácsony előtti őrület, rohangálás, utolsó vásárlás. Egyértelmű, hogy én is az „utolsó pillanatban még megveszek ezt-azt” kategóriába tartozom. Jöhet a kihívás, megküzdeni a monumentális méreteket öltött embertömeggel, és igen, végre minden megvan, mehetünk haza.

A következő akadály, ami leküzdésre várt, a „fogj a két kezedbe kb. 600 szatyrot és evickélj el 3 kutya és egy macska aktív nyomulós, dörgölőzős, felugrálós közreműködésével az ajtóig”. Hát persze, hogy nem sikerült, mivel a vérebek közül kettő, egészen pontosan egy 10 kilós bolognese, és egy 65-70 kilós bernáthegyi, némi nézeteltérés következtében egymás torkának ugrott.

Bevallom, elég aránytalannak és esélytelennek láttam a meccset a bolognese szemszögéből, ezért gondoltam besegítek, és a szatyrokkal a kezemben, - amiben persze az ajándékokon kívül volt némi joghurt, pudig és egyéb hasonló állagú cucc - elkezdtem ütni a bernáthegyi fejét! Zéró reakció! Harc tovább, puding repül, joghurt folyik, majd egy pillanatra a szobacirkáló kiszabadul, és hálából, hogy segítettem elszalad a lábam mellett.

A mamut persze utána kapott, viszon ott volt útban az én jobb térdem! Nem kell részleteznem, hogy egy ekkora álkapocs mire képes: egyből ügyelet, aztán még egy, röntgen, némi tanácstalan tekintet az orvos arcán, majd a műtőasztal és az injekciós tű, valamint a klasszikusnak mondható „beteg operálható, szikét kérek” mondat után pár perc fáziskiesés.

Ezután észheztérés, barátkozás a térdemből kiálló 1-2 csövecskével és a minden komfortot mellőző kórházi kórteremmel, valamint a szobatársként megnyert néhány elfekvő beteggel. Első éjszaka borzalom, fájdalomcsillapító az ablakban, furcsa hangok és még furcsább szagok. Második éjszaka brutálisabb folytatás, melynek következményeként reggel könyörgés az orvosnak: engedjen haza!

Pár hét lábadozás, közben lassú megkattanás, mert mindentől teljes az eltiltás. Ekkor jött a lehetőség, mutassuk meg a hapsiknak, hogy elbújhatnak a női akaraterő és kitartás mellett. Rövid gondolkodás, vajon mit mondana az orvos, majd a válasz, a fiúkat kell lealázni, sziszegő lábbal, hát persze. Itt pattant vissza a most már szélben szelelő lábamra a cipő, és kezdtem újra felépíteni a kis kártyaváramat. Lassú kezdés után jövök felfelé, szóval skacok Rambo projekt ide vagy oda, Forrest Gump visszatér!

15 komment

Címkék: kutya kórház térd szatyor challenge likvidálás

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr961021883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

repecs 2009.03.27. 09:54:55

Biztos jó ötlet egy embernek 2 kutya küzdelmébe beleavatkozni?
Mit vártál a kutya észbekap és elnézésedet kéri a nem megfelelő viselkedés miatt?

repecs 2009.03.27. 09:56:54

Persze tiszteletre méltó tett volt. És kívánom a miharmarabbi teljes gyógyulást.

tesso 2009.03.27. 10:08:11

jó a sztori,remélem felépül a kártyavál és futunk eggyütt Dabason!!

harcsaparcsa 2009.03.27. 10:09:43

ismerős a jelenet, nálam is ez van mikor hazaerek a vásárlásból, de csak egy darab kutyával, hatványozott kíváncsiskodással.

Amúgy a felelős polgárok felhördülhetnek erre a sztorira, hogy mert tart nagy testű kutyát az, akinek szatyrok vannak a kezében....

Victum 2009.03.27. 10:38:01

Ha már mindenképp muszáj két kutya meccsébe belenyúlni: valamelyikőjük két hátsó lábát kell megragadni, és felemelni. Ha kettő (vagy több) ember van jelen, akkor minden küzdő féllel ugyanezt. Ettől azonnal elengedik egymást.
A szatyros koreográfiára nincs jó megoldás :)

Kicsi27 2009.03.27. 10:48:51

@repecs: Elméletben tudom mit szabad és mit nem, de abban a szituban csak azt láttam, hogy a kutyát aki az édesapámnak a szíve csücske szét fogják tépni! Igazából nem lett volna gáz, ha a kicsi nem mögöttem keres menedéket! Amúgy ha akartam volna sem tudtam volna arrébb menni, mert beszorítottak a kerítés és a fal közé! Ez így sült el, így lett egy ismertetőjelem! :-))

Kicsi27 2009.03.27. 10:51:38

@Doktor Gonzo: Erről én is hallottam, de ez elég nehezen kivitelezhető lett volna! És legyünk őszinték pánikhelyzet, női agy = szatyros megoldás! :-)))

Kicsi27 2009.03.27. 11:14:35

@tesso: Dabason?? Lent voltam tavaly is, de csak rövid távon, mert az unokaöcsémet és az unokahugomat kísértem! De honnan is jött neked ez a Dabas dolog?

b_borisz · http://szivarfa.freeblog.hu 2009.03.27. 11:15:28

hmm. a két hátsó lábát megfogom és felemelem kombót max úgy tudnám ajánlani, ha mindkét kutyának egyszerre tudja elkapni a lábait egy-egy ember, de még akkor is simán megvan az esély arra, hogy szimplán visszakanyarodik a kis fejével és a "támadó", ráfogó kézbe harap. nemigen figyeli egy ilyen helyzetben a kutya, hogy ember/gazdi kapta-e fel a lábait, vagy esetleg egy ikszedik vetélytárs. van esélyed rá, hogy jól sül el a dolog, mert sokszor rendesen meglepődnek aszongyák, húbazz, miacsöcs, mindazonáltal, ha ilyen "könnyen" félbeszakítható egy verekedés, akkor az gyanúsan nem is túl komoly, inkább csak nézeteltérés. de összességében ez a módszer azért nem életbiztosítás az ember testi épségét nézve, na.

egyébként pedig úgy gondolom, ha csak lehet, érdemes hagyni, hadd rendezzék le egymás közt a dolgot, szabadon (és nem pórázon, mert az csak bezavar -é. elakad, elesik -, azonkívül sokszor túlzott biztonságérzetet ad a gazdi pórázos közelsége, ezért van az, hogy nagy a pofája sok jószágnak. elengeded a pórázt, nem érzi a gazdi 'közvetlen" közelségét, rögtön visszavesz a hőbörgésből).

legtöbbször a kutyaverekedéseknek nagyobb a füstje, mint a lángja. megy egy kis acsarkodás, erődemonstráció, de főleg nagy méretkülönbségnél igen hamar kialakul a rangsor, és azután nyugi lesz, mert mindkét kutya tudja hol a helye a rangsorban, le van tisztázva.

ami viszont véleményem szerint mindenképpen beavatkozást igényel, az az a szituáció, amikor valamelyik fél szájzáras lesz. egyszerűen bezár az állkapocs. ilyenkor tilos rúgni, ütni, stb. a szájzáras kutyát,mert annál jobban veszélyben érzi magát és rázár. furcsának tűnhet elsőre, de meg kell nyugtatni őt és szépen felenged a száj. a másik kutya és a saját idegeink megóvása érdekében ez a leggyorsabb módszer.

persze nem voltam ott a helyszínen, szal ki tudja mi történt ott tényleg, kicsi27 biztos így láttad jónak adott helyzetben;hát így alakult. :) jobbulást kívánok!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.03.27. 11:30:15

@repecs: egyből hívni kellett volna a kutyás bejegyzésben megemlített tájfutót aki a szuper katonai késével futásonként 2-3 kutya bélit ontja ki?

Kicsi27 2009.03.27. 12:31:29

@rrroka: Isten ments!! Én nem haragszom a kutyára, szegény két napig totál depressziós volt, és azóta is teljesen másképp viselkedik velem! Pontosan tudja, hogy rosszat csinált!

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.03.27. 16:48:25

@rrroka: olvasás közben ugyanez jutott eszembe! Tájfutó gyerek tudja a tutit! Egy futás alkalmával ötöt is lebökött a túlélőkéssel. Ez a biztos módszer, gyerekek! :)))

tesso 2009.03.27. 21:15:16

@Kicsi27: Én is unokatesó vagyok csak a két kicsi vén apja.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.03.29. 08:02:58

@Kicsi27: persze, tudom én se bántanék egy kutyát, csak ez a késelős futót kitaláló hülye annyira megragadt bennem, hogy nem bírom ki hogy ne hozzam mindig föl, mert annyira elmeroggyant egy primitív állat aki ezt írta akkor.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása