Országjárás falkában

2012.06.06. 15:49 mgergoo

Amikor a tavalyi futószezonom csúcsára értem, azaz lefutottam a Nike félmaratont, akkor eldöntöttem, hogy a 2012-es év a félmaratonok éve lesz. Azt terveztem, hogy benevezek minden valamire való versenyre, amit csak megrendeznek szerte az országban. Eleget ültem otthon az elmúlt évtizedben, most aztán megmutatom, hogy "mindenhol ott vagyunk, a Fradinak szurkolunk, bajnok lesz a csapaaaaaaatunk."

Egy Google naptárban kattingatva könnyen ikszelgeti az ember a hétvégéket, bapattan a klikk alá a 4run sorozat a BSI félmaraton mániája, de az Atom100 is. Ezt az utolsó sorozatot már tavasszal elengedtem, de a 4run is a BSI félmaratonok maradtak a naptáramban. Most, hogy egy aránylag mozgékony hónapon vagyunk túl, elmondom, de csak nektek: már kezdem belátni, hogy vajmi keveskét azért igaza volt a páromnak, amikor azt mondta, hogy nem teljesen vagyok normális.

Egy hónapja kezdődött Szekszárdon, utána Siófok, rá egy hétre Keszthely, most két napja a Kékes csúcsfutás, de nincs megállás: vasárnap már vár rám a K&H félmaraton, utána a Brutálfutás, ott talán lesz egy szabad hétvége, de kell is, mert utána jön az Ultrabalaton semmihez sem hasonlítható atomvillanása. Két hónap, egyetlen szabad hétvége. Megéri? Anyagilag egy rettenet, utána sem merek számolni, hogy benzinnel, szállással az ottani étkezesekkel és nevezési díjakkal hol tarthat a számla, mégis azt mondom; hogy megérte.

Mint egy falka úgy járjuk az országot a futókkal, sokszáz kilométerre utazunk hétről-hétre, de javarészt ugyanazok az arcok, Suhanj!-osok, DK-sok, Nike Futóklubos arcok mindenhol. Találkozunk, tésztapartizunk, beszélgetünk, futunk és talán észre sem vesszük, de közben bejárjuk az országot. Megismertem a szekszárdi kilátóhoz vezető utat, Keszthelyen utoljára talán osztálykiránduláson voltam, Siófok új belvárosát sem láttam még, Kékesre is csak az osztálykirándulások alkalmával, és a másik irányból túráztunk fel. Nem rossz nyári program ez és hol van még a vége? Tényleg mindjárt itt az Ultrabalaton, utána Brutálfutás, szeretnék a tatai tó körül is futni idén, mint tavaly, talán Almádiban is a 12 órás váltón.

Jövőre persze már külföldi versenyekkel kapcsolatos álmokat szövögetek: Bécs, Prága, talán valami olaszországi maraton. Úgy egyébként a futás és a futóversenyek egy csodálatos indok, hogy ez ember bejárja az országot és a világ legszebb városait.

Ti hol kirándultok idén és hova tervezitek a nyaralást jövőre?

2 komment

Címkék: futóverseny dk futóturizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr764569466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2012.06.06. 23:07:52

Ugye én egy picit korábban kezdtem, az első félmaratonom (2011 Vivicitta) után hülledezett a család, hogy na jó, egyszer lefutottam egy ilyet, de ilyet nem kell többször csinálni, aztán szép lassan beépült az életembe, és most már úgy van, hogy "mennyit futottál ma edzésre?" "á, csak egy félmaratont..." :) És tényleg így van, a félmaraton a szerethető táv. Meg a Velencei tó a 28 kilométerével is még szerethető, ez szerintem általános konszenzus. Aztán ahogy magamat nézem most, ha így folytatom, a maraton is a szerethető táv lesz, és a 80 és 100 km-ek tűnnek majd kihívásnak :)

Futómadár · http://madareteto.blog.hu 2012.06.07. 21:31:46

Az idei év nálam is a félmaratonok (első) éve. Hatra neveztem összesen köztük Szekszárddal (hazai pálya) és a Hortobággyal (tavaly hét kilométer), hogy kiderüljön ki a tökös gyerek igazán. Emellett még a brutál futás és Paksra is átmegyek majd szerintem. Szóval nekem is meg van szórva rendesen a naptár. Ennyit bír a pénztárca és a nagyszülők a gyermekfelügyelettel.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása