Egy hét múlva Szekszárd

2013.05.03. 14:51 mgergoo

Tavaly sok versenyre jártam, az egyik legemlékezetesebb a szekszárdi Borvidék félmaraton volt. Nehéz helyzetben lennék, ha arra kéne válaszolnom, hogy miért. Tavaly ezt írtam róla:

Futsz, nézed a tájat és rettegve várod a következő emelkedőt, aztán egyszer csak ott terem egy falka a szekszárdi rokonaid közül. Kínálnak mindennel, ami csak az asztalon van, ellenkezés nincsen, "addig innen sehova amíg ezt a fröccsöt meg nem iszod, édes fiam harapjál egy kis müzliszeletet, meg banánt is."

Jól laksz és már tervezitek, hogy együtt mentek a kis Ottóka ballagására, meg a szomszédék Arankájának az esküvőjére, amikor rájössz, hogy nincsenek is rokonaid Szekszárdon csak valahogy a szervezők összekapkodták a város "Bazi nagy görög lagzi" hasonmás versenyének első 10 helyezett családját és kipakolták őket a frissítőpontokra.

A pesti versenyeken diákmunkások osztogatják droidként a cuccot, itt a szüleik, nagymamáik korosztálya hasít csillogó szemmel és ezerköbméterben mérhető nyitottsággal, szeretettel. Az egésznek a hangulata olyan, mint amikor locsolkodni mész a vidéki rokonokhoz. Ezeket az embereket valahogy nem tudom elképzelni, ahogyan leszegett fejjel állnak a buszon, vagy anyáznak a pesti forgalomban. Pálinka, fröccs, házisüti és ipari mennyiségű jókedv. 

Szóval ezt a hangulatot kell elképzelni, frissítőpontokon borokkal, pálinkával és hát finoman fogalmazva is gyilkos, még egyszer mondom, gyilkos emelkedőkkel. Persze gondolhatjátok teljesen jogosan, hogy én papírkutya városi puhány, aszfaltfutó nyavalyás vagyok, és hogy nekem már a Nyugati-téri felüljáró is a Himalája. Ehhez képest azt kell, hogy mondjam, hogy a tavalyi Kékes-csúcsfutás a kanyarban sincs a szekszárdi pályához képest. Aki volt már itt, annak most távorvoslásos módszerrel megemelem a pulzusát. Nézzetek óvatosan a képernyőre, most:

szekszard_domb.jpg

Tényleg nem egyszerű a szintrajz, ráadásul idén a félmaraton kicsit hosszabbra sikeredett (23,35km), csakhogy érezzük a törődést. 

Egy hét múlva találkozunk?

7 komment

Címkék: ajánló beharangozó Szekszárd Borvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr935263763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menyuss 2013.05.05. 23:49:44

pont itt boroztunk ma a pincészetben. Valóban gyilkos az emelkedő, de a táj látványa enyhíti a fájdalmat :)

ubp 2013.05.10. 22:13:28

a képet nézve ez inkább egy jó kis lejtő :)
Azért hajrá mindenkinek!

Gyűrött Papír 2013.05.11. 20:42:35

Voltál Gergő? Mert a garminod itt futkosott a római parton.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.05.11. 23:01:13

@Gyűrött Papír: a héten elég fáradtan mozogtam, hisztis is voltam, nem volt kedvem elindulni. Futottam inkább egy Vasas pálya - Megyeri híd - Római Part - Újpesti összekötő híd - Vasas pálya félmaratont.

Gyűrött Papír 2013.05.12. 14:06:07

@mgergoo: Pedig biztosan nagyon vártak, ha ilyen kedvesen szóltál róluk. :))

blas83 2013.05.12. 15:46:52

@mgergoo: Gergő, nagyon depis lehettél ha ezt a versenyt a fenti leírás után képes voltál egy Megyeri hídi félmaratonra lecserélni. :)

Amúgy én voltam és tényleg pont olyan volt az egész mint a fenti leírásod :) Messze a legjobb hangulatú verseny itthon. A gyönyörű tájról és az esti bodriban tartott buliról nem is beszélve. Az is nagyon tetszett, hogy a hepaj, kajálás, ivászat a verseny végén a cél körül volt, mindenki ott nyüzsgött, ezért az 1-2 órával később beérkezőket is hatalmas ujjongás fogadta!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása