Papp Kriszta blogol

2014.03.13. 12:14 angelday

Március óta az NLCafé-n indított blogot "Futó gondolatok" címmel. A harmadik posztjában felsorol 10+1 okot, ami miatt az emberek általában lelkesednek a futásért. Ő már 18 éve a futópályán van, ennyi idő alatt konszolidálódtak a gondolatai. :)

  • pappkriszta_nike.jpgAlakformálás, fogyás.
  • Nem annyira pénzigényes: ezzel vitatkoznék, de tény, hogy nem kell fitness bérletet venni, viszont a felszerelések árai mára nagyon megugrottak.
  • Időt spórolsz: sok esetben így van, hiszen kilépsz az ajtón és szaladhatsz. Ha azonban ultrafutó leszel, ez az állítás érvényét veszti.
  • Bárhol tudsz futni: ha elutazol, mindig legyen futócucc a táskádban. Jöhet tengerpart, erdő, mező, pálya, beton, hegy.
  • Nagyon jó barátságok szövődnek: futóklubokban, egyéni szervezésű futó csoportokban. Alapvetően a futótársadalom összetartó, mindenki ismer mindenkit, e miatt a jó hangulat garantált.
  • Nem feltétlen kell edző: bár ajánlott a kezdő lépéseknél.
  • Hamar jön az eredmény: elképesztő gyorsan tudsz fejlődni, ez kellő önbizalmat, sikerélményt ad, ami a folytatásra ösztönöz.
  • Jobban bírod a mindennapok megpróbáltatásait: nem állítja senki, hogy zen lesz tőle, de egy könnyű hosszú futás után a fejed kitisztul, az állóképességed a rendszeres futás miatt megnő és észreveszed, hogy jobban bírod fizikálisan a napjaid.
  • Szülés után "formába" hoz: sok nőt ismerek, akik gyermekük születése után kaptak rá a futásra. Olyanok is, akik az előtt nem szerették. Majd lassan szerelem lett belőle és végül maraton :)
  • Mert a csajom/pasim is futó: tündéri sztorik vannak erről, amikor két ember inspirálja egymást.

Papp Kriszta Facebookon és Twitteren is aktív. (Meg persze Instagramon.)

Nekem a listából a választásom az 5. és 8. pont egyébként.

3 komment

Címkék: blog ajánló Papp Kriszta

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr945858380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SeSam · http://sesam.hu 2014.03.13. 15:32:18

A 2. és 3. pontok az elején tényleg működnek. Tök boldogan elszaladgáltam egy pár cipővel, ebből állt a felszerelés, és fél órákat kellett csak rááldozni. Most már inkább az a bajom, a hosszabb futásokat hogyan illesztem be a napba.

Az 5. vicces, hogy pont az ellenkezője motivált anno: olyan sportot kerestem, amihez nem kell belépni egy klubba, hanem egyedül is tudom űzni. A 6. mondjuk pont erről szól.

A 7. pedig tényleg iszonyúan igaz, még nem találkoztam volna olyannal, aki a futás elkezdése után ne csalódott volna pozitívan hatalmasat magában.

A 8. pedig a szuper mellékhatás. Még akkor is, ha átcsap drogba az egész egy idő után.

eLzsÉ 2014.03.14. 03:34:51

@SeSam:

Én úgy látom, hogy a futás költsége semmiben sem különbözik egyéb tömegsportok (tenisz, foci, mint legnépszerűbbek) költségétől, legfeljebb annyiban, hogy egy teniszcipő 10 évig használható heti 1-2 játék esetén, a futócipő viszont évente jelent cca. 20-25 ezres kiadást.
Viszont focizni sok kilométert kell autóznom és ha heti 5-6 órát fociznék, amennyit futok, akkor ott is jelentkezne az évenkénti új cipő költsége.
Tenisznél dettó.

A szintén népszerű síelésről ne is beszéljünk, az nagyságrendekkel drágább, mégis 10 síelőre jut 1 futó...

Nem tudom, Kriszta mire gondolt a kiegészítők árának emelkedésén, egy órát kell venni, lehetőleg átgondoltan és az megint csak 10 évig leveszi a gondot a vállról.

A ruhák pedig...
Én vagy 6 éve futok és eddig egyetlen rövidnadrágot kellett kidobnom, mert elkopott, a legelső pólóm is működik még. Döbbenetes, hogy mit bírnak ezek a cuccok!
Persze ha az ember meglát egy jó ruhát, megveszi, de ezzel éppen a repertoár nő, még kevésbé használódik a felszerelés.
Ja, és ezek a ruhák nem büdösek, csak hogy egy korábbi posztra is reflektáljak, igaz, nem is Nike-k:)

Nálam úgy működik, hogy ha reggel futok, jellemzően nyáron, akkor az egész napom flow.
Ha este, akkor már rányomja a bélyegét a nap a maga frusztrációival. Sokkal kedvetlenebb tudok ilyenkor lenni, csak innám a fröccsöt és majd futok holnap.
De a reggel az tabula rasa, akkor a futás és az azt követő elégedettség determinálja a egész napot.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.03.14. 09:41:34

@eLzsÉ: nekem pont a délutáni, esti futás esik jól. Ha napközben felbaszták az agyamat, futás közben, az erdőben le tudom magamról rázni a feszültséget. Reggelente baromi rozsdás vagyok.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása