A Nike első Wieden+Kennedy futóreklámja

2014.03.26. 11:05 angelday

A Nike ugyan nem a W+K reklámcéggel kezdte meg a sportszereinek reklámozását, viszont ők voltak azok, akik a '80-as években megalapozták a cég imidzsét és megteremtették a cégnek azokat a márkaértékeit, amivel a vásárlók ma is azonosítják a brandet.

Sokáig volt úgy, hogy a legeslegelső W+K reklámjuk elveszett örökre a nem megfelelő irattárolási módszerek következtében. 32 évvel később azonban sikerült megtalálni az eredeti reklámfilmeket 1982-ből, élükön mindjárt az 1982-es NYC maratonra készült futó spottal. Ez volt az első, Amerikában az összes államban látható reklámfilmjük. És ezt most mindenkinek látnia kell. :)

Kiírtam a szövegét angolul is: 

From day one runners have taken their sport rather seriously. Once things got a little better organized, people started taking notes. Analyzing how they ran, and how they could run even faster. Today at Nike we know even more. We developed one of the most sophisticated sport research labs in the world. To let us see, in detail, the pecularities of style, the dynamics of footstrike. And at Nike we're putting that knowledge to work. Making shoes that actually help athletes to run faster. And safer. Why do we go to so much trouble? Well, it may be the twentieth century and all that. But there is still people out there who run as if their life depended on it.

Magyar fordítása pedig:

A futók az első naptól kezdve nagyon komolyan vették a sportot. Miután a dolgok kicsit a helyükre kerültek, az emberek elkezdtek feljegyzéseket készíteni. Kielemezték, hogyan futnak és hogyan tudnak gyorsabban futni. Ma a Nike-nál erről még többet tudunk. Kifejlesztettük az egyik legszofisztikáltabb futólaboratóriumot a világban. Hogy lássuk, részleteiben, a futás stílusát, a lábunk földbe csapódásának dinamikáját. És a Nike-nál ezt a tudást hasznosítjuk is. Olyan cipőket készítünk, amikkel a sportolók még gyorsabban tudnak futni. És biztonságosabban. Hogy miért vesződünk ennyit ezzel? Talán azért, mert ez a huszadik század. De ma még mindig vannak olyan emberek, akik úgy futnak, mintha az életük függne tőle.

Dacára annak, hogy mennyire mulatságos a pálcikaemberek 32 évvel ezelőtti ábrázolása, a reklám megírt szövege baromi jó, főleg az, hogy mennyire egyben van az eleje és a vége.

4 komment

Címkék: reklám videó Nike

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr465879504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.03.26. 14:43:46

1:30 és 1:50 között nagyon jó a szöveg!

Betelgeuse-2 2014.03.27. 17:10:22

A mai viszonyok között egyszerűen elképesztő, hogy (ha emlékezetem nem csal) Abebe Bikila 1960-ban Rómában és 1964-ben Tókióban az olimpián mezítláb nyerte meg a maratont... Már a duplázás is nem egyszerű mutatvány, hát még mezítláb...

2014.03.28. 06:37:39

@Betelgeuse-2: ez az akkori viszonyok között is elképesztő volt, már akkor sem mezítláb futottak :)

alternaiv 2014.03.28. 15:37:52

@Betelgeuse-2: Mindezt úgy, hogy a tokiói olimpia előtt 40 nappal vakbélműtéten esett át. Friss kötéssel esténként leszökött a kórház udvarába, és ott edzett.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása