Szabad leszek

2014.04.07. 10:25 SeSam

Kipróbáltam a Nike Free-t. Öt verzió kellett hozzá, de jobb későn, mint soha. (Spoiler: kurvajó)

Eddig még csak egyszer teszteltem a Margitszigeten cipőt, Free meg még sosem volt akcióban a lábamon. Tudom, rengeteget van kint a Nike cipősautó, csak nekem olyanok az útvonalaim általában, hogy a szigetkör csak egy darabja az egésznek. Nem kimegyek, futok, és hazamegyek, hanem menet közben valahol becsatlakozok a rekortánra, megteszek n darab kört, aztán kocogok tovább. Megállni, cipőt váltani, macera.

Most is így voltam ezzel, először csak átsuhantam a teherautó mellett a pályára. A kör közben viszont nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy egyrészt itt az alkalom Freeben futni, másrészt hogy így legalább nem lesz unalmas a második...

Free-1.jpg

Sajnos US 11½ méretben pont nem volt már, csak 11, ami az európai 45-ösnek felel meg. Namost a futócipő ökölszabálya, hogy egy számmal általában nagyobbnak kell lennie, mint a lábméret – esetemben 44 – a Free viszont még ennél is fél-egy számmal legyen nagyobb. Egyszerűen ilyen a dizájn. Mindegy, egy körön csak nem esik le a köröm.

Az előző futócipőm vásárlásakor felpróbáltam egy Freet a boltban (azt hiszem, az is 5.0 volt) és sétáltam benne kicsit. Bár ez nem Flyknit felsőrészű, így is megvan a “szinte csak zokni van rajtam” érzés, ami itt elsősorban a hajlékony talpnak köszönhető.

Free-2.jpg

Na, de mennyire más benne futni! Rögtön a rajtvonal után már vigyorogva trappoltam: egészen ijesztően jól követi a talp gördülő mozgását. Cserébe – bár a saját cipőm Lunarlon talpa sem az a pihe-puha – kicsit olyan volt, mint amikor a bicikli frissen 9 barra felfújt kerekein minden úthibát tökéletesen érzek. Sokkal közvetlenebb a kapcsolat a talaj és a láb között, ami ezen az ötösön nem zavart, épp ellenkezőleg. Viszont hosszú távon fárasztóbb lehet, vagy amíg nem szokik hozzá az ember.

Direkt mentem árkon-bokron, aszfalton, nem csak a pályán. A kemény talajon sem volt zavaró a talpában kevesebb szivacs, de gondolom ez egyéni preferencia kérdése is. Viszont tényleg iszonyú jó, ahogy szinte adja magát a következő lépés. Időben ugyanúgy tudtam hozni a 4'40" körüli kilométereket, mint a megelőző körben.

Utána amikor visszavettem a Flyknit Lunar Onet, hirtelen megint úgy éreztem, hogy "cipő" van a lábamon, aminek van talpa, cserébe mintha nem lenne felsőrésze.

Mindenesetre én simán vennék Freet edzeni, futni, sőt, mindennapi használatra is, annyira megtetszett a tesztkör alatt. De a legjobb, ha mindenki kipróbálja magának, ott a Nike autó, használjátok ki. A lányok-srácok nagyon segítőkészek, a cikkhez is ők fotózták a képeket.

6 komment

Címkék: free sziget cipő nike cipőteszt

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr945881493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabadonfutó 2014.04.07. 10:58:00

Egyszer próbálj ki egy adidast is jó! Vagy azt nem szabad?

angelday 2014.04.07. 11:00:11

@akom: a Futóblogon szabad, nyugodtan elcsábíthatod egy teszt erejére ezt a kíváló sportolót.

gyanta 2014.04.07. 12:41:37

Ez itt a reklám helye...

Nakhchivan 2014.04.09. 16:52:09

@akom: Szabad, csak sohasem lesz belőle cikk ezen a fizetett reklámblogon.

angelday 2014.04.09. 17:12:29

@Nakhchivan: ha én úgy látom, hogy SeSam kipróbálja az Adidast, akkor lesz. Márpedig én úgy látom.

SeSam · http://sesam.hu 2014.06.17. 10:02:46

@akom: bármikor hozzám vághatsz egy Adidast, megígérem, írok is róla [:

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása