iPod touch frissítés, meg ami mögötte lesz

2008.09.12. 09:40 angelday

Kedden a szeptemberi, immáron szokásosnak mondható Apple iPod show eseményen mindannyiunk kissé lefogyott vezetője bejelentette többek közt az iPod touch új változatát. Ez önmagában nem lenne érdekes hír itt a Futóblogon, viszont a kis kütyü tartalmazza a Nike+ jeladót is BEÉPÍTVE, valamint írtak rá egy "rendes" iPod szoftvert is. (Ismeretes, hogy sem az Apple iPhone-on, sem pedig az iPod touch-on nem futott a Nike+ szoftver és chip, erről mi magunk is megemlékeztünk jelen blog div-jein.)

Egyelőre továbbra sincs hír arról, hogy az iPhone telefonunkkal (ami a Futóblog szerkesztősége egyik tagjának természetes választása) hogyan lehetne Nike plusszokat futnunk. Jelen pillanatban továbbra is sportband, vagy iPod nano / touch lehet a választás. A telefon azért is érdekes, mert az idén júliusban megjelent szoftverfrissítés óta az Apple iPhone egy multifunkciós svájci bicskára hasonlít, mint telefonra, ami remek terepe lehetne az ilyesminek. (Meg ugye arról se feledkezzünk meg, hogy mi lesz majd télen, ha a Római-parton este elcsúszunk a jégen és eltörjük a lábunkat -- igenis jó dolog segélyhívóval futni.)

Az Apple + Nike páros ettől függetlenül úgy tűnik továbbra is sikerkombinációnak tekinti a terméket, és nemhogy leállna a fejlesztéssel, tovább erősíti is azt: egy nemrég szabadalmi hivtalba beadott anyag szerint hamarosan jön a futócipők új generációja. Ebben már beépített kopásérzékelő, valós idejű statisztikai információk, és GPS jeladó is lesz. Ennek segítségével aztán tényleg minden futónörd álma megvalósul, bár gyorsan hozzátesszük, hogy pulzust még mindig nem mér.

Bele se merünk gondolni, hogy mi lesz az elkövetkező tíz évben ezen a piacon.

 

89 komment

Címkék: iphone bigyók beöltözés futócipők

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr50659856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2008.09.12. 10:00:34

Vegyetek Polar órát, az már pulzust, távolságot, és még sok sok extra funkciót. Az amatőröket, vagy az "azért veszem mert menő" embereket el lehet csábítani ezzel a csodacipővel, de lehet tudni hogy ennek nem sok jövője lesz.

vargatom 2008.09.12. 10:07:40

De mi amatőrök vagyunk...

almee 2008.09.12. 10:38:50

Én is amatőr vagyok és a Nike+ nagyon jó. Motivál.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 10:43:19

Az én bajom a Polar megoldásával, hogy a legolcsóbb távolságmérő+pulzusmérő megoldásuk 50ezer forinttól kezdődik (és megy föl vagy 100-ig). Ez meg mindössze 16 (sportband, amiben benne van a csip is). Persze a Polar nagy előnye, hogy mindenféle cipőn rögzíthető, a Nike megoldásánál meg nem garantálják, hogy jól mér, ha nem a talpába teszed. Bár szerintem ez hülyeség, de nem tudsz reklamálni, ha tényleg rosszul mér. Cipővel együtt meg ez a megoldás is 40ezer, ami rossz, ha amúgy meg nem futna az ember Nike-ban. Ráadásul épp az előző post kommentjei közt panaszkodtak többen, hogy a sportband meg elveszti a jelet, és hülye a szoftvere. Szóval van a drága megoldás, meg az olcsóbb, bizonytalan.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2008.09.12. 10:44:04

én annyira amatőr vagyok, hogy azt sem tudom mi az a Nike+. :D

ac3^BB 2008.09.12. 10:44:57

ha a Romai parton elcsuszol a jegen akkor eltorik a kijelzo :-)

RnYk 2008.09.12. 10:46:10

Azért a cipő jó, bár ez az új koncepció durvának tűnik...

A pulzus mérése nekem is hiányzik, jó lenne a statisztikába nagyon.

Másrész meg a touch baromi nagy! Miért vinné futni bárki is? Én egy 2nd gen nano-t használok erre.

angelday 2008.09.12. 10:48:33

Én valóban azért nem vettem eddig Polárt, meg Garmint, mert CEFET drága. De most komolyan, nehogymár 70 ezret fizessek egy nyomorult szívritmus érzékelésért!

aribazsy 2008.09.12. 10:50:09

Ne viccelj vargatom! Senki se amator aki egy kicsit is komolyan veszi.
Sztm pl ez a "ujitas" is megvan, hogy miert nem jutott eszebe a tobbi "professionalis" gyartonak?! Polar csinalgatja bicos teljsitmeny merojt, a gps-es esetet ... de hogy cipot telepakoljak minden "remek" sullyal, szintevalosinu hogy hasznavehetetlen dologgal ... :)
Minegy, aki akar divatozik, aki akar meg "odafigyel" :)
En maradok a Polar mellett, kicit komolyabbnak is tunnek.

aribazsy 2008.09.12. 10:59:17

aimee: mir motival? a futas nem sebessegre megy. Min tudjuk kulteri sport vegett az idojaras, es egyeb beszamihatatlan dolgok miatt nincsenek egzakt idok,sebessegi szintek, szoval ez a resze kb semit nem is er. Ellenben a teljesitmenyeddel, pulzussal.
Szoval egy szarabb Teli, szeles napon nemtudom hogy azonkivul hogy idegesit hogy lassan futok, es agyam elszall , hogy mire lehet jo. Attol fuggetlenul hogy lehet mar reg jobb teljsitmenyt adok le mint egy masik, huvos nappalon...

Buzz: Ja meg ingyen van hozza ipod, es "hozzajo" cipo(tobbihez kepesti arkulonbseg?! Az nem csak 16!

Angeday: azert szivese megneznek egy ilyen mi mennyibe kerul dolgot, mert nem hinnem hogy a Polar dragabb lenne.
70-ert nem csak szivritmusmerest kapsz.
Ennyierovel nikeplusz kilometermrese meg 16+kb30 cipo+meg a legdurvabb csillivilli Ipod min.100, akkor kilometermres 150-ert?!

vargatom 2008.09.12. 11:05:02

Akkor te jobban tudod hogy mi igenis profik vagyunk? Meg a nikeplus grafikonnézegetés nem motivál annyira, mint a többségünknek semmit se mondó pulzusszámok?

Ne már, lécci.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2008.09.12. 11:10:46

Mi tehát a különbség?
ezt olvasom lent:
"A blog támogatója a Nike"
... nem a Polar:)
zárójelben (a Polar főbűne, h nem kompatibilis a Mac-kel)

Mikor Sodrócki 2008.09.12. 11:20:32

5ezerért is van már puzusmérős . Meg Polar is 20ezerért,sőt,még olcsóbbért.Szerintem bármilyen sportblogon el lehet olvasni,hogy mennyire fontos a pulzusmérés a sportban,a Kropkó interjúban is benne volt,nem ? Én speciel sz...k rá mennyit futottam.Ha körpályán futok akkor amúgy is tudom.

Amúgy meg csak irígy vagyok,még szép hogy kéne a chip-es cipő :-) !Dehát azok a francos anyagiak . . .

Buzz Lightyear 2008.09.12. 11:21:27

nXray!Nike ár: sportband+csip 16000, cipő 22-30. Ez barátok közt is max 46. Ennyiért a polárnál lófütyköst sem kapsz. Cipőtm meg úgyis venned kell, tehát nem úszod meg náluk semmiképp 70 alatt. ájpod nem kell a nike-hoz. Én pl. nem is tudom, miarepedtlótüdő ez az ájpod touch. Nem is érdekel. Épp ezért nyomták ki a sportbandet, mert franc akart 100ezret fizetni fölösleges dolgokért. Én nem is szeretek futás közben zenét hallgatni. Pl. nem hallod, hogy épp lelelőz egy bringás, mikor egy jóízűt ropogtatsz :)
Amúgy meg legtöbben épp azért vagyunk amatőrök, mert ha okádék sz*r az idő (fagy, orkán) akkor megvonjuk a vállunkat, hogy majd holnap futok. Ez a jó a hobbisportban, hogy akkor csinálhatod, mikor kedved van hozzá, nem rúgja szét az edző/szponzor/akárki a hátsódat, ha egy héten csak 3 edzést csinálsz 6 helyett.
Meg az igazi amatőr nem akar feltétlenül az aerob tartomány felső határán edzeni, egy szutyok "10-12km-es futkosás 60-70 perc alatt" színvonalhoz meg fölösleges EKG-t hordani magaddal...
Viszont sokan szeretünk (magam is) edzés után táblázatokat, edzésnaplókat írogatni, mert jó. Tényleg aqz a lényeg, ki mire hajt. Te valsz arra, hogy baromi jó legyél, mi sokan meg arra, hogy baromi jól érezzük magunkat. Pl. én sose fogok verseny előtt 2 hetet diétázni, aztán 2 napig zabálni azért, hogy faragjak 5 percet a félmaratoni időmön....

ThufirHawat 2008.09.12. 11:27:29

A Sportband tök, jó, ha amúgy is Nike+ cipőt húznál, amik nem drágábbak mint egyéb márkák, ha ésszel vásárolsz. Hétvégéen vettem a szfvári dechatlonban KÉT PÁR Pegasus+ 2007-et, összesen 17900,- pénzért. Hm? Drága?
Sportband volt ugye 16e. Ennyi. Nem kell se iPod, se más. Számítógépem van. :o))
A motiváció pedig ott van, hogy látod, hogy mikor mennyit futottál, mikor volt lusta heted, mikor húztál bele, stb. Tedd ki a weblapodra, és máris mindenki látni fogja, ha lustálkodsz... Méghogy ez nem motivál...

Buzz Lightyear 2008.09.12. 11:29:40

Mikor Sodrócki!
Sokan meg nem tojnak arra, hogy mennyit futottak. Te akkor valsz nem fogsz ilyet venni. Én pl. nem bírnék esténként 30-35 kört atlétikai pályán futni. Nekem azért nem kell igazán ilyesmi, mert azon a két helyen, ahol futok, tudom, mennyi egy kör. (meg mert iszonyúan beszoptam a pipás cipővel, és nem akarok több ilyet, zárjel bezárva)Pulzusmérős-távolságmérős kompatibilis a Polárnál amúgy nincs 20 alatt. Én pl. a Margitszigeten olyan statisztikát észlelek, hogy a pulzusmérős, 150ezres felszerelésben (ipod, 50ezres cipő, stb) futók legalább fele csak a cuccot mutogatni megy ki, a pulzusmérője nemigen megy 90 fölé :)

ThufirHawat 2008.09.12. 11:37:32

Ja igen. Az iPod touch is jó segérkérő eszköznek. Írsz egy ímélt, hogy aszongya: "Itt fekszem félholtan a szigeten, melynek neve áááááá...."

Ted Striker 2008.09.12. 11:39:48


Hamár így a hidegebb napokat szóba hoztátok: nem lehet ezt a chipet korcsolyába is átszerelni :-)
Végül is az egyik legnevesebb gyártót (a Bauert) már felvásárolta a Niké...

Mikor Sodrócki 2008.09.12. 11:44:53

Mondom,csak savanyú a szőlő nekem :-) !
Amúgy most tervezek futócipő vásárlást,és mivel a Nike+ cipők jók,és nem is drágák,szerintem ilyen lesz. Mivel én elsősorban fogyási célból futok,nekem kell a pulzusmérés,és én inkább időt futok mint távot. Meg mivel egyre többet biciklizek,ott is jól jön,olyankor meg a cipő mit sem ér.
A karperec nem tetszik,akkor inkább legyen chip. Amúgy nagyon olcsón vettem az órát,és max annyi a gyengéje hogy ha troli-vezeték alatt futok át,akkor hülyeséget mutat pár másodpercig :-) !
A konklúzió meg az,hogy tessék futni,akár mivel,mert rossz végignézni az embereken nyáron strandon ! Beleértve engem is :-) !

BGy · http://babosi.blog.hu 2008.09.12. 11:46:58

Én ugyan vidéki vagyok, de pesti tárgyalásaim után mindig kimegyek a Margitszigetre két kör erejéig. Futás közben azon szoktam agyalni, hogy azért itt is van bőven kipufugógáz a levegőben, nem? Egészséges ez? Valaki mérte már? Mit tudtok róla? Itthon erdőben tudom lefutni a 10K-t, itt érzem, hogy átmossa a véremet a jó levegő.

BGy · http://babosi.blog.hu 2008.09.12. 11:48:07

kipufogót akartam írni, nem kipufugót.

Mikor Sodrócki 2008.09.12. 11:51:47

Szerintem jó ott a levegő,bár ez tök szubjektív vélemény.Gondolom a víz a fák és a víz közelsége miatt.
Ott a futókörrel annyi a baj hogy amikor kézenfogva sétálnak a párok a futópályán,még én kérek elnézést amikor kikerülöm őket . . . De gondolom ilyennel már mindenki találkozott.

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2008.09.12. 11:52:52

nXray: azert szivese megneznek egy ilyen mi mennyibe kerul dolgot, mert nem hinnem hogy a Polar dragabb lenne.

Ha a toppot nézzük, a Polar RS800 G3 114.000 Ft. Persze ember nincs aki ennyiért megvenné, hisz nekem is kedvezménnyel lett ilyenem!

aribazsy 2008.09.12. 12:04:29

vargatom:En nem tudom, csak mondom. mindeki az aminek erzi magat. De a sebsseg, es az idomeres elegge becsapos, foleg mikor kezdenel komolyabban edzeni.
De azt meg foleg nem hinnem hogy nemtudod mirejo "pulzusszamolgatas", ismerlek am! nem vagy te olyan! :)
szagirodalom:
powerhiker.freeweb.hu/

Buzz: www.fitness-trade.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=41 Ez 25e, es lehet van ennel gyengebb, de most ez vn hirtelen.
Amugy ha nem erdekel az aerob szint, akkor mi erdekel hogy mennyivel fucc? akkor mar idore inkabb, oraja meg altlban mindenkinek van.

ThufirHawat: de ez az! becsapod magad! a teljsitmenynek semmi/nagyon keves koze van kulteri sportoknal fokepp a sebesseghez!

Csaki Istvan: Ezt feszegetm en is! Nezzuk egy osszehasonlitast.
Jo az teny, a Polar nem meno, fokepp nem Méjnsztrim, es ez ugyi nagon sokaknak "faj".

Buzz Lightyear 2008.09.12. 12:07:16

Á, szerintem itt a városban mindenhol gány a levegő. Gyakorlatilag csak májustól augusztusig jobb a parkokban, Szigeten. De akkor se jó. De hát tökmindegy. A legtöbben nem tudunk azért kimenni vidékre, hogy jó levegőn futhassunk.
Nem kellene a városba ennyi autó, de ez már nagyon-nagyon messzire vezet.

aribazsy 2008.09.12. 12:08:32

Egyre azert kivancsi lennek! Emlekezetem szerint a Silva is gyartott mar regen "pontos" lepesszamlalot. Az ugyi nem Mejnsztrim, igy nem futottbe ekkora karriert. Mi lenne ha most sem ez a mensztrimmulti futtatta volna be a koztudatba ezt a remek eszkozt, mennyien allnanak ki mellette?!

Blabla1 2008.09.12. 12:13:28

Tudom, hogy szentségtörés ezen a blogon, ezért elnézést, de ilyen is van már:
www.adidas-polar.com/
Pólóba épített polar jeladó, meg cipőtalpba épített lépésszámláló. Véleményem szerint az a gyártó fogja elérni az áttörést aki megoldja a GPS-es távolságmérés+pulzus+zenehallgatás+(esetleg) telefon kombinációt a legolcsóbban és legegyszerűbben. Nem tudom ki fog nyerni. A Nike+Apple vezet zene fronton, az adidas+polar, meg pulzus fronton.
Valószínűleg kb egyszerre érnek majd célba.

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2008.09.12. 12:20:58

Blabla1:
Ezt már nem ismertem felhozni itt :)

boibo 2008.09.12. 12:21:47

Én az itt elhangzottak szerint vérprofi vagyok. Öt éve futok, Mostanság heti 70-80 km-t. Egy 4000 (!!!) Ft-os mp3 lejátszóm van, és slussz. Mégis élek, sőt élvezem a futást.
(Na jó, ez azért nem teljesen igaz így, mert rendes cipőm nekem is van - de ez megúszhatatlan költség.)

Buzz Lightyear 2008.09.12. 12:23:01

nXray!
Pont ezt mondom, hogy ez nem mér távolságot, sebességet. Ahhoz a 200sd kell, ami meg 50ezer fölött van foot pod nélkül...
Amúgy ha meg már megkérdezed: általában azt regisztrálom, hogy mennyit futottam, és mennyi idő alatt. De alapvetően a megtett távolság érdekel. És igen, van egy órám, 10 éves Casio :) kiválóan funkcionál stopperként.
Amúgy itt szerintem nincs "mi menő, mi nem" kérdés: aki villogni akar, az a Polar pulzusmérő mellé is magára akaszthatja az ájpodot. Most, hogy nike-nek még nincs saját pulzusmérője, a csilivili-fanok úgyis megveszik ezt is, azt is.

ThufirHawat 2008.09.12. 12:26:02

nXray: Dehogy csapom be magam! Csak egyszerűen nem érdekel a valós teljesítményem. Nem azért futok, hogy teljesítsek, hanem mert szeretek közben gondolkodni vagy akár semmire nem gondolva "működtetni a rendszert", mert élvezem a jó levegőt (falu, erdő), és csak legvégül azért, mert kondit ad.
A sportband nekem elindulni segít, mert (nekem) az a legnehezebb. Egy 8-10km-es körön pedig, mivel nem sprintelve futom végig, nem kell félnem attól, hogy sokat "extrázom". :o)))
Szerintem ez a cucc pont az ilyen amatőröknek jó, mint én. Akik komolyan, versenyszerűen tolja, az nyílván vesz valami ügyesebb kütyüt, jellemzően Polart. Bár nekem a Garmin Forerunner 305 is tetszik... (70e alatt szív + GPS)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.12. 12:28:25

Én ha kezdő futó lennék, lehet vennék ilyen technikai kütyüket, aztán gondolom megismernék egyre komolyabb cuccokat és azokat venném meg. Rég futottam az első szigetkörömet, így sportbandről lecsúsztam, Garmin-t nyúzok.
Szerintem 1-2 év és előjön a Nike is a pulzusmérővel meg a GPS-el. Nyilván úgy fogják kitalálni, hogy cipőt is vegyél hozzá.

Amúgy a Polar 625 is tud kommunikálni a 5140.es Nokia telefonnal. Sok futóbarátomnak még mindíg ilyen telefonja van.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 12:31:50

Igen, az Adidas+polar az jó, ez a szenzor azt hiszem már gps alapú, nem ez a vízszintes+függőleges gyorsulásmérős megoldás, mint a Nike+-nál, vagy a Polar korábbi megoldásainál. Csak hát azt hiszem ez már így nagyon-nagyon drága. A cipő-csip-óra-póló kombó jóval 100 fölött van.
Ezt a Garmin dolgot nem ismerem, ha tényleg tud pulzust, és GPS-t ennyiért, akkor valószínűleg ez a legjobb.

ThufirHawat 2008.09.12. 12:36:01

Igen, tényleg a Garmin a legkedvezőbb (spec. alapján), csak olyan csúnya... :o)) Bár ez egyéni megítélés kérdése, nyílván.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 12:39:14

Hát, én megnéztem ezt a 305-öst, és egyre jobban tetszik! Szerintem nem csúnya!

Srácok a Garminnál! Ha olvassátok ezt a blogot, dobjatok meg egy cuccal, és én is blogolok, mint a veszedelem! :D

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.09.12. 12:42:06

"Bele se merünk gondolni, hogy mi lesz az elkövetkező tíz évben ezen a piacon."

Az biztos, ha lesz igény rá és fogyasztó, aki ezért áldoz is sok minden lehet. De ne feledjük el, hogy az ötlet, mely szerint regisztráljuk a teljesítményt egyáltalán nem új keletű dolog. Arra határozottan emlékszem (mondhatni itt van a lelki szemeim előtt), hogy általános iskolás koromban (pedig majd 20 éve csak végeztem) volt egy srácnak olyan cipője a suliban, ami egy gyönyörű kék/fehér adidas volt és egy 4 digites kijelzőn, ami a nyelvébe volt aplikálva már tudott lépést számolni. Szóval agyalnak már ezen egy ideje és az áttörés még csak mostanában kezd jönni. Már ha el nem hal az egész, mint úri huncutság...

2008.09.12. 12:44:49

Én a Polaromat (rs200sd) 43-ért vettem házhozszállítással együtt. Nyári akcióban :D És MAXIMÁLISAN elégedett vagyok vele, egyszerűen imádom. Egy rakás dolgot tud, amit ki sem használok, mér pulzust, sebességet, időt, kalóriafogyasztást, távolságot. Nekem ennyi kell és ezt meg is kapom tőle. Olyan még nem volt, hogy nem mért, szarul is csak egyszer, amikor én rögzítettem a "defibrillátort" rosszul a mellkasomra. A legalapabb Polar, de nekem bőven elég.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.12. 12:45:57

én a Garmin 305-st 48 körül vettem az ebayen. Elégedett vagyok vele. Néha az idegesít, hogy elfelejtem feltölteni :-( na akkor lemerül. Hátránya, hogy csak 10 órát bír. Ami nagyon klassz, hogy az új szoftverükkel rögtön meg tudom nézni a Google earthen merre kóboroltam, illetve akár be is tudom utólag repülni...
pl.
picasaweb.google.hu/sznorbert75/Garmin#5245083298336823314

2008.09.12. 13:03:25

Előzőmhöz még: nem a legalapabb Polar, ami nekem van . Azok közül a legalapabb, amiket én néztem :D És (Buzz) van hozzá footpod (máskülönben a távolságot nem tudná mérni) ééééés... mit akartam még... ami piszkosul tetszik benne, hogy olyan cipő és póló mellé használom, ami nekem tetszik. Nem vagyok lekorlátozva egyetlen márkára, hogy használni tudjam a szerkót. Hadd vegyek már olyan cipőt, amelyik valóban jó nekem, kényelmes és passzol a lábamra, és ne legyek rákényszerülve, hogy egy brand 5 cipője közül választhassak, na! Kimondtam, ami ezzel az egész témával kapcsolatban piszkosul zavar. Bocsika.

aribazsy 2008.09.12. 13:07:43

Aki Garmin hasznal: Nekem meg volt par eve a 401-es forerunner. Es neha, folg hogy az meg nem SirfIII-as antennas volt, tevedett. Igaz csucsokat tevedett, szoval progival optimalizalas utan 100%os volt. Szoal ez meg van, vagy megoldottk hgy mar nem lehet total nyers filet letolteni?

Nike gyartott pulzusmerot, itt vmi "stikli" van hogy "eltunt". ( csak egy tipusszam: NIKE SM0017-044 ) Valoszinu ez nm mejnsztrim, vagy az apple tojik ra es ez lett.

A GPS, lepes mero Polareknak van, szova ott mar nem lesz egyszerre "odafejlodes".

honthyhanna 2008.09.12. 13:10:44

nekem nokia e51-es telóm van, külső gps veveővel. Nokia ingyenes Sports tracker program segítségével lehet sebességet, távolságot mérni, => majd exportálni google earhre. Plusz funkciókkal kalória is mérhető. Pulzusmérés ebben nincs, de amire kell, arra tökéletes.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 13:22:25

wannabeskinny!
Bocsesz, igazad van, a listaára footpoddal (nem akciósan) van 50 fölött. Elnéztem.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 13:24:12

Wannabe!
Polarod a távolságot jól méri?

Buzz Lightyear 2008.09.12. 13:25:48

Amúgy nekem is az a legszimpatikusabb, hogy a Polar, Garmin nem akarja megmondani, milyen cipőben, pólóban fussak. Az árukapcsolástól hányok.

2008.09.12. 13:42:45

Buzz, azt nemtom, hogy az első távot pontosan mérte-e (de ez nem igaz, mert tudom: 400 m-es pályán mértem és utána lecsekkoltam, volt ugyan egy kis difi, de belefért) - de hogy az azóta lefutott távokat az elsőhöz képest szinte méterre pontosan méri, az biztos. Mondom, én n a g y o n meg vagyok elégedve ezzel a cuccal. Ha fokozhatom még a dolgokat, nemtom, a Nike band kijelzője mekkora, a szíjból ítélve nekem talán kicsi lenne, de a Polaron egyszerre látom, hogy: hány km-nél járok, hány perce futok és mennyi a pulzusom, anélkül, hogy meregetnem kéne a szemem vagy hogy az orrom elé kéne hoznom a karom. Csak oldalra pillantok, kar irányba fordít oszt kész. Nem kell ide-oda kapcsolgatni futás közben, egy félrepill és már tudom is, mizu. A kalória, meg a sebesség meg ráér itthon lecsekk, utóbbiról amúgy is van fogalmam az időt és a megtett távot látva futás közben is...

Nekem a Nike emiatt a cucc miatt kicsit olyan "kirekesztő" - csapattag, akinek van cucca, és aki csapattag, az játszhat a neten, összeméregethet más csapattagokkal. Aki csapattaggá akar válni, fizesse meg a "beugrót"... engem ez nem a sportra és az eredmény tudni akarására emlékeztet, hanem amolyan Nike-klikkhez tartozni akaráshoz... de ez csak a SAJÁT véleményem. Nekem ez a sportband-chip-cipő-net-dolog így jött le.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 14:28:43

Klikkhez tartozás: Igen, erről van szó. Van akinek ez bejön, sokan szeretnek "csapattag"-ok lenni. Egyetértek a véleményeddel.

2008.09.12. 14:47:12

Jaja, gondolom, hogy sokan vannak. És tényleg nem akarok senkit se megbántani a véleményemmel. Ami engem illet, magányos farkas vagyok, a zene nélküli fajta. Én a fülemmel is "nézek", jön-e kocsi, bicajos, másik futó, csattog-e kutyaköröm a kövön, anélkül, hogy feltétlenül elfordítanám a fejem. Zenével a fülemen félvak vagyok. Beszélgetni sem tudnék, miközben megyek. Úgyhogy elvagyok egyedül. De ez én vagyok. Nem vagyunk egyformák.

almee 2008.09.12. 15:21:51

nxray:
az motivál, hogy felötltöm, összehasonlítom, kitűzök célokat, látom, hogy most futottam a best 5k vagy best 10k-t, berajzolgatom hol futottam, kihívok haverokat. Szóval az egész, ami vele jár a nikeplus.com-on. Nem a sebesség számít, nem az motivál, hanem az egész szolgáltatás.

Ja, és egyébként meg a félmaraton alatt (első nekem) nagyon jó volt, hogy belőttem milyen tempót akarok futni. Nem hagytam, hogy a tömeg vigyen vagy lehúzzon, hanem a magam tempóját futottam a Sportband segítségével Töök nagy segítség volt és így a 36 fokos versenyen is hoztam a célomat.
És ha nekem ettől több kedvem van futni, azt engedd meg nekem.

BGy · http://babosi.blog.hu 2008.09.12. 16:30:39

Hát igen, szépek és jók ezek a kütyük, bár szerintem még nagyon az elején tartunk ezeknek. Én egyszer zsebrevágtam egy Mio GPS-t lemértem pontosan hány kilométert futok, azóta csak a 12 éves Kázió órám segít az edzésnél. Bár mindig ugyanazt a kört futom, így egyszerűbb. Egyébként létezik már 24 rugóért pulzoximéter, amit az ujjra kell csiptetni és az méri a vérben oldott oxigén százalékos értékét és a pulzusszámot is. Hasznos, ha tudni akarjuk, mikor fordul anaerobba az edzés. Szóval úgy érzem, egy stopperórával is jól lehet fejlődni illetve nyomonkövetni a változásokat az edzéseink között.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 16:39:42

Jó az, ha van nálad egy EKG, meg egy pulzoximéter is. Én mondjuk kivárok addig, míg lesz beépített szívultrahang is. Beépített szívspecialistával, aki mindezeket ki is értékeli nekem.

Jay Phix 2008.09.12. 20:39:21

Hahó, itt a Föld! Tévedés, hogy a Nike+ szenzor csak Nike cipövel kompatibilis - bármilyen csukára ráteheted. Újat mondtam? (persze, ezzel még mindig nem lehet versenyre kelni a mezítláb, viszont Polárral futókkal, akik nyilván szintén számosan vannak)
Nálam történetesen úgy alakult, hogy egy úgyszintén Nike cipöre - csak nem Nike+osra - tettem fel a szenzort (egy Skylonra). De ennyi erovel egy Asicsre vagy Sauconyra is feltehettem volna.
Az iPod vagy iPhone szintén nem kötelezö kellék, mint azt fentebb már írták. Én szeretem öket, ezt a kommentet épp egy iPhone-ról írom, és egy iPoddal futok. De akinek nem tetszik (vagy betegesen retteg attól, hogy márkabuzinak nézik), annak van választási lehetösége.

Nem a futásról kellene inkább szólnia a blognak...?

2008.09.13. 11:23:33

Jay Phix! Én most össze vagyok zavarodva. Bementem a Spuriba még cucmóválasztás előtt, direkt tőlük kértem tanácsot. Elmondtam az előéletem (33 éves, fél éve rendszeresen futó, most heti 4-5x 8 km, nagysúlyú, kisgyerekes anyuka blaaablaaa). Segítsenek. Mutatták a Nike+ szisztémát, ŐK mondták, hogy csak Nike cipővel használható. Én mondtam, hogy akkor biztos nem kérem, mert ki tudja, milyen lesz a következő csukám és az azutániak. Akkor mutatták a Polar-t, hogy az mindenhez jó. Szenzor alatt a chip-et érted? Mert ha igen, és az jó mindenféle cipőbe, akkor én már semmit sem értek!!!! (Nekem az is meghaladta a felfogóképességemet, hogy a Nike+ szisztéma nem mér pulzust... és ezt is itt tudtam meg, nem a Spuriban... mostmár végképp nem bánom, hogy nem azt választottam.)

Jah - a futáshoz eléggé hozzátartozik a teljesítménymérés is, pláne, hogy amint látod, elég sokunkat érdekel a dolog. Ezért vannak kütyüs bejegyzések is. De attól még a futásról szól a blog!!!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 14:34:04

@wannabeskinny
a nike+ cucc az egy csip, amit vagy nike cipőkbe rak az ember (a nike+ kompatibilisek talpában van egy mélyedés az ovális kütyünek), vagy egy erre kitalált szövet tárolóval _bármilyen_ csukára felerősít. ez egy kis szütyő amiben nem mozdul el a mérő, és a cipőbe fűzendő (mint a versenyeken a championchip). utóbbi állítólag nem mér olyan pontosan. kell még egy ipod vagy egy sportband, a mérőcsip az eredményeket ezekbe közvetíti onnan lehet leovasni az időt/távot/sebességet stb. az eszköz eltárolja az adatokat, ezeket lehet a nikeplus.com -ra feltölteni.
távot ez az eszköz a lépés alapján méri, be kell kalibrálni előtte egy pontosan kimért távval. szerintem nem olyan pontos, hiszen láthatod winkler robi grafikonjain is, hogy amikor meghúzza a végét, akkor a kalibráláshoz képest más stílusban lépked, így a csip lassulást érzékel.
csütörtökön egy nike+os cuccal felszerelt pajtásommal futottam, 3km lendületes 3km gyors, 3km lendületest, és a grafikon nagy visszaesést mutatott a tempóváltásnál, de persze az összes idő és tempó már rendben volt.
a nike+ nagy előnye, hogy futás közben értesülsz arról, h milyen tempót futsz, hiszen a lépésekből számolt megtett táv és az idő alapján ad egy perc/km visszajelzést, így ha tudod a szokott tempódat akkor tudsz viszonyítani.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 14:41:18

@wannabeskinny
a polar, vagy más pulzusmérős kütyü úgy müxik, h egy hevedert köt az ember a mellkasára (lányoknak szerintem kifejezetten előnytelen lehet), ebben van a pulzusmérő. a tulaj korából, edzettségéből, súlyából stb lehet számolni (sok módszer van rá, keress rá h "aerob pulzus," meglátod) az aerob, max stb pulzust. a mérő az órába továbbítja az értékeket, így szól ha túl gyorsan futsz, h az aerob tartományba tarthasd a szívverésed. de távot nem mér.
illetve vannak olyan órák amik GPSel műholdjel alapján azt is mérnek ezeket onnan lehet megismerni h embertelenül drágák. :) azt mondják ez sem tökéletes távmérés, mert van h elveszti a GPSjelet az óra, és akkor az utolsó még érzékelt jel és a következő már érzékelt közé húz egy távot légvonalba, és átlagolja az időt, tempót stb (interpolál). ez azt jelenti, h ha te cikkcakkban futottál a két jel között akkor arról a távmérő nem tud.
erről sincs tapasztalatom persze, csak pofázok. :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 14:47:31

@wannabe:
a legolcsóbb módszer a távmérésre, hogy olyan pályán futsz amit be tudsz jelölni utána a neten vmelyik googlemap alapú térképen (én a walkjogrun.net -et használom, de a multkori Uj Peti posztban láthattál egy sima google mymap-t is).
ha az idődet meg méred sima órával, akkor abból könnyen ki tudod számolni a tempódat, de persze csak a futás végén (hacsak nem tudod egészen pontosan, h mikor tartasz pontos részkilométereknél, és fejben gyorsan elosztod).
én az edzesonline.hu edzésnaplójába írom az eredményeimet, a walkjogrun alapján mért távokkal, itt nagyszerűen kiszámolnak neked mindent, szerintem nagyon jó statisztikákat vezethet az ember.
ez a módszer nagyjából nulla forintba kerül, pontos távot ad amennyiben tudod merre futottál, de nem lesz visszajelzés közben.

a három módszert ízlés szerint kotyvasszuk össze, süssük 180 fokon 35 percig, díszítsük petrezselyemzölddel, majd forrón tálaljuk.

2008.09.13. 14:55:56

Rrroka! Köszi az infót! Hát ezt a Nike+ textilszütyős témát nem említették a Spuriban :D A Polart ismerem, nekem az lett végül, hevederestül-mindenestül. És mér távot, hogyne mérne, ha rajtad van a footpod - márpedig rajtam mindig rajtam van. Térképezni már térképeztem asszem a T-online-os térképpel és jól átvágott. Aszittem milyen fasza csaj vagyok, hogy 60 alatt futom a 10 km-t. Aztán kiderült (több egyéb módszerrel), hogy a 10 csak 8... nem esett jól a lelkemnek, de már túlvagyok rajta...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 15:06:13

a footpod az vmi lépésszámláló?
nézd meg a www.walkjogrun.net -et, az tök pontos, már ha kiismered magad a térképeken. nem rosszindulatból mondom, de tudom, ha lányoknak ez ált nehezebben megy, vhogy a férfiaknak jobban rááll az agyuk az ilyen ábrákra.
ha Érdet megnézed ott van csomó pályám pl.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 15:09:03

úristn, úristn ez a footpod (rákerestem) jó kütyü de 50ropi!!! annyi pénz nincs is! :O

2008.09.13. 15:22:09

Nekem mákom volt, akciósan vettem: óra, "defibrillátor", footpod és csak 43 volt (abban benne volt a házhozsszállítás is).

Megnéztem ezt az oldalt, amit javasolsz (persze hogy kiismerem magam, csak dagadt vagyok, nem gyagyás :D), meg is csináltam az útvonalat és itt is 8 km jött ki, de: mi az az 1:40 mint idő a legvégén???? Annyi alatt kéne lefutni, vagy mi? Vagy ennyi idő alatt lehet legyalogolni? (Jaja, láttam az útvonalaidat :D)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 15:57:14

a walkjogrun is számol sebességet, tempót, kalóriát, csak nem tetszik nekem ahogy : ) az van a térkép alján, a tempót vagy az időt át lehet írni rákattintva és akkor újraszámolja, az 1:40 az gondolom vmi alapbeállításos tempóból számolt idő.
mondom, h nem piszkálni akartam a női nemet a térképpel! :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 16:01:07

a 43 ropi nekem még mindig sok egy cseppet. :) seggem vertem a földhöz örömömben, h a borásos téri adidas otuletbe kaptam fél áron csukát 14Kért. :D
most még egy óra köll, azt nem tudom, h 50 köridős legyen (egyszer majd maraton alapon... 15K körül), vagy pulzusos (már 5Kért van a decathlonban, de eléggé rutinos vagyok ahhoz h tudjam mikor milyen tempót futok), ipodos cuccon gondolkodtam, de ott igaziból az mp3 lejátszó funkció a vonzó.
szóval én nem tudok perpill dönteni. :D

2008.09.13. 16:04:27

Áhh, nincs kedvem váltogatni mérföldről km-re és elég furának tűnik az oldal, vagy a browseremmel nem kompatibilis vagy nemtom, de keresni nem tudok (pl rád), századik próbálkozásra hozza föl az útvonalamat és nem az utolsó lépést törli, hanem az egész addigi útvonalat, még mentés vagy akár sokszori ki-be loggolás után... el is tűnt az egyszem útvonalam (de legalább megerősített ez az x-edik módszer is, hogy a T-online szerinti 10 az csak 8, brühűűűűű...)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.13. 16:04:43

de rohadt drága móka ez a futás.

2008.09.13. 16:11:02

Rrroka! Ha ez megvigasztal, nekem is ez volt az első nagy invesztálásom a futásba, ez is sok-sok egyhuzambani pár hónap és most egyhuzambani félév után. (Ez így érthető...?) A ruházatot is most kezdem összeválogatni, eddig 100% pamut volt minden, csavarhattam belőlük a vizet a futás után - e-Bayről rendeltem az elmúlt 2 hétben vadiúj, tag-es Nike könnyű felsőket, vagy 2-3-t, mert a Nike boltokban itthon kb 2-2,5-szörös áron lehet megkapni sajna (legolcsóbb ilyen pólót, épp most néztem a héten, hogy megnyugtassam a lelkivilágom, alsóhangon is 7 rugóért lehet itthon kapni...) Szóval én is próbálom visszafogni a kiadásokat, de azért ha már csinálom, és komolyan gondolom (és úgy gondolom), ezek mosmá kellenek... nekem...

Jay Phix 2008.09.13. 16:21:56

skinny, (éérted, most kedveskedek ;) ilyesmi cuccokra gondoltam "bármilyen cipőhöz jó" alatt:
www.amazon.com/Assorted-Colors-Compatible-SportBand-Protector/dp/B000UGLIXC
De gúglizz rá a "Nike+ pouch", esetleg "shoe pouch" kifejezésekre, és találsz más gyártótól is, van műanyag tartó is pl. Nekem a fűző alatt helyezkedik el a szenzor, nem fölötte, a megoldásom egy ambulánsnak szánt, majd - ahogy az lenni szokott - kényelemből véglegesült házibarkács. Nem tapasztaltam pontatlanságot, egyszer újrakalibráltam az újfajta elhelyezéssel, azóta is pontosan mér.
De persze a Te szempontodból a kérdésnek már nem sok jelentősége van, hiszen van már Polárod, tarts ki mellette.

ps. A futásról szóljon a blog megjegyzés azoknak szólt, akik szemmel láthatóan képtelenek túllátni azon, hogy a Nike szponzorálja a blogot. Igen, ők szponzorálják, és a Nike cuccok vitathatalanul nagyon jók, motivációm az egekben, mióta használom, ugyanakkor senki sem próbálja elhitetni, hogy ők az egyetlen sportszergyártók a világon, vannak konkurens technológiák - szintén kiválóan működők -, ez egy szabad világ, mindenki döntsön ízlése szerint, virágozzék száz virág. Kicsit fárasztó már mindig átpörgetni ugyanazokat az "Apple-t csak a sznobok vesznek, valójában tök szar, a Nike is tök szar, ez egy reklámblog" kommenteket...

2008.09.13. 16:57:11

Óóóó, köszönöm a kedvességet... jó lenne már skinnynek lenni, de egyelőre még csak wannabe, sajna... na de majd egyszercsak!!! :D

Hát ja, már nem aktuális a kérdés, Polar lett és szeretem is nagyon. A "futásról szóljon a blog" megjegyzésedről pedig: veled vagyok! :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.14. 16:27:06

@wannabe, nem is úgy értettem, h neked pl nem éri meg a beleinvesztálás. :)
azért még mindig a legolcsóbb sport, egy 10 ropis csukával és az otthon amugy is meglévő cuccokkal el lehet kezdeni, melyik az a sport ami még ilyen olcsó? persze fel lehet tornáznia csillagokba a használt kütyükkel, ruhákkala ráfordítást, de alapjában véve nem muszáj.
a walkjogrun nekem firefox3al teljesen jól megy, hiba nélkül, de én csak jelölgetem a távot és elmentem, a többi statisztikát az www.edzesonline.hu -n csinálom. reklámozom picit őket, mert jó fejek. :)

2008.09.14. 18:00:42

Rrroka, nem használtakat veszek, hanem vadiújakat :D Az e-Bay-en nagyon sok az új cucc. Nekem spéci nagyon sz(beep)r volt, hogy 8 km után csorgott rólam a víz mindenütt a sima pólóban. Most olyanokat vettem, amilyen pl. a Nike Human Race egyenpóló is volt, konkrétan olyan érzés, mintha semmi nem lenne rajtam, mégsem csordogál patakokban az izzadság (most elbizonytalanodtam, ezt a szót így írjuk??) a póló alatt. De mondom, egy ideje futogatok már és most először vettem ilyesmit, hogy az óráról ne is beszéljek.
Az oldal egyébként tetszene, klassz felülről látni a világot, meg kijelölgetni a távot, de nekem elszállt az enyém. Amúgy is elvégez minden melót az órám...

Buzz Lightyear 2008.09.15. 10:38:53

Rrroka!
Teljesen jó ez a walkjogrun, én teljesen letettem erről a távmérős dolgoról. Minek? Tényleg pontosan meg tudod mondani a segítségével, hogy mennyit futottál (megmérettem vele mindhárom helyszínt, ahol futni szoktam: 10m pontossággal mérte a Margit-szigetet, és 10-20m eltéréssel annyinak mérte a másik két távomat, amennyinek azokat az idők alapján saccoltam), és Winkler is kimondta a varázsszót vmelyik postban: egy-két hónap után kb. mindenhol futottál, ami szóba jön, ha egyszer már tudod a távot, akkor minek mindig lemérni???
Lehet, hogy veszek egy minimál EKG-t néhány ezerért, és akkor az asszony se fog aggódni amiatt, hogy megdöglök futás közben.

DaMartian 2008.09.15. 12:07:15

nXray el vagy tajolva! Ha a SportBandet megveszed, ahhoz nem kell mar kulon iPod! Es igazabol a futonak amugyis szuksege van cipore amit idonkent lecserel igy az sem plusz kiadas. Teny ha valaki nem Nike-t akar, akkor felmerul az inkompatibilitas, de azert ha az ember korulnez a Nike benne van a 3 legjobb futocipomarkaban tehat nagyon szar azert nem lehet benne futni! almee-val meg abban ertek egyet, hogy nekem mint amator futonak tok mindegy a pulzusadatom. 10 ev rendszeres futas es 25 ev sportmult utan mar vagyok annyira tapasztalt, hogy erezzem mikor futok aerob vagy anaerob tartomanyban, es folosleges maceranak erzem a pulzusmerest (alairom kezdo koromban nagyon sokat segitett 1-2 evig hasznaltam is) A Nike+-ban nem is az tetszik, hogy tudom a tavot amit futottam (ami 10-bol 8x ugyanaz a 10K utvonal tehat egy ora is eleg lenne ahhoz hogy tudjam hogy teljesitettem) az a KOZOSSEG motival amit a Nike moge epitett a weboldallal, hogy challengekben indulok, meg hogy celokat tuzok ki magam ele. Es tobbek kozott ezert megyek le ilyen szottyos idoben is futni amire amugy nem vennem ra magam, kulonben nem lesz meg a magam altal bevallalt 800km/16 het. Mi ez, ha nem jo motivacio? Nalam (meg meg 1millio embernel) ugy tunik bevalt..

DaMartian 2008.09.15. 12:14:24

Buzz most sertegetsz? Lehet hogy iPoddal es 50ezres cipoben futok a Szigeten (egyebkent 40e a legdragabb Nike+ cipo : ) de nem sokan szoktak megelozni! Nem minden tech geek, sneaker freek csak mutogatni akarja magat, van olyan, aki hisz benne, hogy ezek a cuccok tenyleg jok! A pulzusom fogalmam sincs mennyi, mert ezer eve nem merem, de 100m-tol a maratonig barkivel barmikor szivesen versenyzek, mert egyszeruen imaaadok versenyezni!!! : ))

DaMartian 2008.09.15. 12:25:12

ah es Buzz! A Nike-nak igenis van sajat pulzusmeroje, mar vagy 10 eve. Nem is rossz a cucc. Sok esetben egyszerubb a menurendszere, mint a Polarnak es a csucsmodell egeszen sok es hasznalhato funkciokkal rendelkezik, es kenyelmes mellkaspanttal. Csak kevesbe terjedt el, foleg mert nalunk a disztribucio meg a szervizhalozat sincs megfeleloen kialakulva. Meg hat ahogy a hutoszekreny Frigidair lett, amerikaban a fecske uszogatya Speedo, az mp3 lejatszo meg iPod (markatol fuggetlenul) az elelmiszerbolt meg Kozert ugy a pulzusmerot nagyon sokan mar csak Polarnak hivjak. Meg azt is ami Timex, Garmin stb. Ez a legnagyobb (talan) a legjobb de mindenkeppen a legismertebb, ez elott fejet hajtok, de VAN Nike pulzusmero is. Ha valaki rajtam kivul hasznalta: tapasztalatok, velemenyek welcome!

DaMartian 2008.09.15. 12:38:22

A Polar meg a Garmin azert nem kapcsol arut mert nincs neki! Ha lenne, hidd el ok is ugy oldanak meg hogy vegyel melle valamit! Az meg nyilvan nem celja egyetlen markanak sem, hogy kifejlesztesz valamit aminek az elonyein aztan mas marka profital. Azert ilyen naivak ne legyunk! Ez legdurvabban epp a szorakoztato elektronikaban, es a szamitastechnikaban megy!
Mas: nagyon sok program, technologia stb. letezik, amivel elemezni lehet a futasokat. Sot tobb olyan van, ami funkciokban es tudasban tobbet is tud, mint a Nike+ Amivel ezek nem tudnak versenyezni az pont a Nikeplus mainstreem-sege. Mert bar csak az alap adatokat lehet elemezni, de a sok felhasznalo a versenyek a listak a forum, a virtualis klubok es hasonlok adjak meg az egesznek a FUN reszet, ami a tobbi hasonlo oldalon nincs. Es ugye a futok nagyon kis reszet erdeklik a reszletes adatok grafikonok, a sok-sok amatornek meg csak kis motivacio es tarsasag kell es ezt megkapjak a kevesbe technikai kutyutol is, raadasul olcson.. Bocs a sok postert, csak par nap lemaradasom van! Suru volt a szombat (hajnal fel 1 6e futas, 11.40-kor Megyeri-hid avato futas, este meg ugye a szezonzaro ejszajkai : )

DaMartian 2008.09.15. 12:45:06

rrroka kiraly vagy!!!!

2008.09.15. 13:33:25

DaMartian, valaki írta korábban, hogy a Polar az Adidassal kapcsol, nemtom ki volt (USA-ban meg vannak Polaros konditermek, ahol a gépekkel is kompatibilis a cucc, ezt meg ismerőstől tudom, aki ilyen terembe jár). Nekem egyébként mindegy, ki mit tol a cuccom mellé általában, csak lehessen attól külön is használnom az enyémet - és ez volt a rossz a Nike+ -szal nekem, pedig szívesen vettem volna olyat (először azt néztem ki), de nincs gari arra, hogy mindig Nike-ban akarnkék futni, sajna a lábam diktál, tudod, már írtam neked a kritériumokat priviben.

DaMartian 2008.09.15. 13:35:03

Es mit valasztottal vegul Skiny?

2008.09.15. 13:42:11

Hát a Polart. RS 200 SD. Most először találtam valamit benne, ami nem tetszik, amit vagy itt, vagy egy másik entryben írt is valaki: hamar meghal a footpod. Papír szerint 20 órát bír az elem, az nekem 20 futás mondjuk, 5 hét kb, ehhez képest már 2x kellett cserélnem, pedig kb 1,5 hónapja van meg! Utoljára épp az éjszakai futás alatt sz(beep)rt be, azt hittem, csak rosszul állítottam be, így tegnap a szigetre nem cseréltem elemet - na ott mondta be az unalmast, így két teljes kört kellett mennem, pedig csak 10 kirit akartam csinálni. Na mindegy, 700 m ide vagy oda...

Buzz Lightyear 2008.09.15. 14:51:53

DaMartian, nem akarlak én sértegetni, szerintem nyilvánvaló, hogy nem azokra gondoltam, akik tényleg futnak. De jó sokan vannak, akinek a cipője 5 év alatt sem fog elkopni... :)

DaMartian 2008.09.15. 17:48:33

Skinny! Cipőre gondoltam! Abban kértél segítséget!!! ; )
Buzz! Dehogy sértődtem meg! Tele volt a postom smiley fejekkel! : )
Engem nem érdekel ki, mit mond! A nem futók néha megszállottnak néznek, a hard core futók meg sznob divatmajomnak, hogy iPod meg matchy-matchy cipő ruha, a vérkomoly sportolók meg zsengének, hogy nem "szakszerűen" készülök a versenyekre, csak jól érzem magam. De én csak élvezem a futást és azért gyakran odateszem magam, még ha csak a saját kis csúcsaimat döntögetem is.. De még érzem, hogy van bennem..

2008.09.15. 18:46:25

Jahhh, még nem döntöttem :D Nem sikerült még tesztelnem, addig meg nem szeretnék választani.
Engem csak a tesóm néz weirdonak :D Ma is azt kérdezte, ilyen gané időben hogy lehet futni. Írtan neki, hogy tegnap voltam, ma nem megyek :D Meg még az anyósom aggódik, hogy csak nem az olimpiára készülök??? :D

még nickem sincs 2008.09.22. 10:52:26

iPhone-ra lehet tölteni egy AppleStore-ból ingyen letölthető Trailguru nevű app-ot. MOndjuk csak időt mér és távolságot, de ha utána mindezt feltöltöd a trailguru.com-ra a "post" ikonra koppintva, máris van útvonalad térképen. (Pulzust nyilván nem mér, de azt végszükség esetén lehet számolni csuklón :).) Tegnap töltöttem le, még nem próbáltam ki, de reménykedem.

még nickem sincs 2008.10.06. 00:50:10

Tényleg nézzétek meg a trailguru.com-ot ha iPhone-otok van. GoogleMaps-szel dolgozik, méri a havi/éves teljesítményt sebességet szintet távolságot, telefonról feltölthetó a táv a netre. Cuki kis grafikonok. Pulzusmérésre ott a Heartbeat nevű ingyenes app a telefonra!!! Csók Anyu

zsolababe 2008.10.06. 09:23:53

fene tudja.. en nem fogom az iphone-omra letolteni mert biztos nem futok a telefonommal.. egyreszt tul nagy hozza, masreszt meg szeretnek lefutni 5-10km-t ugy, hogy senki nem csorog ram es ne szamitson a kulvilag.
nekem a Forerunner 305 nagyon bejott, szeretem es mindent mer, mutat, szamol stb... nekem mar csak futni kell:) ipod nano-t vagy shuffle-t hasznalok zenehallgatasra, ha egyedul futok. Cipobe nekem eddig az Asics Gel Kayano14 jott be a legjobban es ruhazatbol kiderult szamomra, hogy mindegy, ohgy a nike, az adidas, a new balance avgy az under armour cuccokat veszem. Ezeknek a markaknak a high tech futocuccai szinte tokeletesen egyformak a tobbi mar csak izles kerdese. De azt azert szeretnem elmondani, hogy a Decathlonban kaphato majdnem, hogy olcsonak szamito Kalenji teli futocuccai nagyon jok, bar az alaoltozo elso retegnek inkabb a new balance-t hasznalom mert szerintem jobban vezeti ki az izzadtsagot viszont a masodik reteg jol hasznalhato es a hosszu teli futonadragjuk nagyon jo(igaz, hogy az is 12.000Ft) De azert ez nem folyamatos befektetes mint a tobbi sportnal vagy hobbinal(en csak tudom, van egy par koltseges hobbim:D) ha egyszer megtelt a polcod futoruhaval az meg jo sokaig hasznalhato lesz.(kiveve nalam mert 1ev alatt 90 kg-t dobtam le, de mivel heti 6-7 napot futok vszinu soha nem fogok ujra meghizni szoval nem cserelek tobbszor ruhatarat:d)

Balazsm 2011.04.18. 20:43:49

Sziasztok! Nekem van egy darab total new szenzorom nike cipohoz! Boltban 6-7ezer, en mivel kidobtam a dobozar (gari megvan) 4ezrt odaadom! Irjatok!

Balazsm 2011.04.18. 20:49:31

@vargatom: Sziasztok! Nekem van egy darab total new szenzorom nike cipohoz! Boltban 6-7ezer, en mivel kidobtam a dobozar (gari megvan) 4ezrt odaadom! Irjatok!

Balazsm 2011.04.18. 20:50:55

@Buzz Lightyear: Szia! Nekem van egy darab total new szenzorom nike cipohoz! Boltban 6-7ezer, en mivel kidobtam a dobozar (gari megvan) 4ezrt odaadom! Irjatok!

Balazsm 2011.04.18. 20:56:41

@Jay Phix: @Buzz Lightyear: Szia! Nekem van egy darab total new szenzorom nike cipohoz! Boltban 6-7ezer, en mivel kidobtam a dobozar (gari megvan) 4ezrt odaadom! Irjatok!

angelday 2011.04.18. 21:16:17

Jól van, köszönjük, értettük!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása