Spinning a tömegfutás előtt

2009.02.26. 23:25 angelday

Szaszával úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy óra spinningre szerda este. Én még nem voltam, Winkl air is kalandvágyból jött el (majdnem), úgyhogy kíváncsian vártam, mi lesz. Spinning, szobabiciklizés, mi jöhet ebből. Többen mondták már, hogy "jó", de ennél azért messzebbre kell tekintenünk, nekünk magunknak kell megnézni a pörgést-forgást.

Első körben meglepett, hogy milyen látványt fest kb 30-40 szobabicikli egy teremben. Ennek egy részén már a fanatikusok tekertek is. Ami meglepő benne, hogy sok van és mindenki egy helyben áll. Persze, ez a dolog lényege, de akkor is. Első pillantásra mindenesetre meglepő.

Kértem asszisztenciát a kerékpárhoz, kiderült, hogy a legfontosabb a break gomb, amivel be lehet fékezni a lendkereket. Ennek fontosságát nem értettem, de gyorsan kiderült: a konvencionális kerékpárhoz szokott agyunknak bizony hozzá kell szoknia ahhoz a tudathoz, hogy nincs megállás, folyamatosan tekernünk kell. Nincs tehát az, hogy két lábbal állunk és akkor tovább forognak a kerekek, mi meg pihenünk. Így már érthető, persze ez számomra is menet közben derült csak ki.

Maga az esemény igen érdekes és röhejes. Megy a vacak techno, Moby-mixek, meg ilyen szarok (egyáltalán nem jó, miért nincs ezeknél metál?), BPM-re kell tekerni, persze az erősséget mindenki magának állítja be. Szemközt ül a DJ, aki tekeri a bakelitet bicajról (esküszöm) és MC-zik végig, de nem lehet érteni, mit mond. Időnként vannak "kiállások", amikor felállunk és nyélen tekerünk. Nagyon röhejes és buzis (metroszexuális) volt az első 20 percben, aztán nagyjából megértettem, miről van szó.

Szasza egyébként futásból (!) érkezett a spinningre, gyors átöltözés után már a kerékpáron ült és tekert. Lopva hátrapillantottam, esküszöm, úgy nézett ki, mint valami heroinfüggő a szer hatása alatt. Átszellemült fejjel, üres szemekkel tekert. Szaszát amúgy sem kell félteni: szombaton lefut 25-30 km-t, vasárnap pedig egy levezető 10-est. Teljesen nyilvánvalóan endorfin junkie a csávó.

Az esemény végén csináltunk még egy videót is:

Nem volt egyébként rossz élmény, spinninggel jól felplusszolva a "potit", szaunával, joghurtos itallal kifejezetten kellemes délutáni / esti program volt ez így. Hosszú távon mégis a futást fogom előnyben részesíteni.

6 komment

Címkék: video videoblog spinning szasza

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr14968765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolababe 2009.02.27. 01:07:45

eleve nem lehet annyira jo valami, ami indoor :) bar vannak termek, amiknek van teraszuk es nyaron kiviszik oda a spinning kerekparokat ...azt meg ugy eltudnam kepzelni, de egyebkent en is a futasnal maradnek ha lehet :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.02.27. 06:00:03

én az tudom elképzelni, hogy a fickók _mindig_ az utolsó sorban szeretnének tekerni, a látvány miatt... ;)

Ras · http://futo.blog.hu 2009.02.27. 07:18:28

@zsolababe: Veszprémben is nyílt egy ilyen hely: auguszusi este kellemes 25 fok enyhe szellő, veszprémi Vár, sok dögös bige... állat :)

@rrroka:
mivel a jobb termek körbe vannak tükrözve simán a középső sorban érdemes ülni :-)

@angel:
én telente régebben nyomtam rendesen, cég támogatta, volt ismeretség. Bringások szívesen nyomják téli szintentartásra, emiatt felénk simán egyharmad a férfi arány (ez van akinél pro van akinél kontra :)). Azért a jobb edzőknél van jó kis AC/DC - Hevia - komoly zene is nem csak techno-cucc.

miszerint 2009.02.27. 12:35:32

az igazán jó spinningen olyan az edző, h. minden izmod elfárad, és alig bírsz leszállni a biciről. szerintem nagyon sirály tud lenni, de jó edző kell az tényvalóság.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.02.27. 13:10:04

A Fittarenán voltam először és sajnos eddig utoljára spinning órán,nagyon klafa volt-megalapozta a napot!!!!A zene meg....nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.Tartok a faluban aerobikot,és Depeche Mode-mixek mennek majd minden órán.A lányok a hajukat tépik!

Ted Striker 2009.02.27. 14:13:11


Eztet a spinninget én is ki szeretném egyszer próbálni; télvíz idején a biriglit korira szoktam cserélni, de lassan jön a visszacsere ideje :-)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása