Azok a nyolcvanas évek

2009.10.01. 15:21 szasza75

Szeptember elején a NIKE félmaratonon szóltam Markocsán Sándor barátomnak, hogy jöjjön ki szurkoljon nekem, utána meg levezetésképpen igyunk meg egy sört. Kortyolgatás közben aztán megjegyezte, hogy 1:10-es időn belül összesen hárman érkeztek be. Amikor ő futott tucatnyian tudtak akár edzés jelleggel ilyen eredményeket futni. Beszélgettünk az edzésmódszerekről és hogy volt-e edzésnaplója. Volt. Elkértem, belelapoztam és gondoltam megosztom milyen volt a nyolcvanas években élsportoló lenni.

- Hány évesen kezdtél el futni?

- 15 évesen gimnazistaként.

- Milyen egyéni rekordokat értél el?

- 5000 méteren 14:05, 10 000 méteren 29:17, félmaraton 65:26; maraton 2:39:05. A maraton nem volt a fő versenyszámom, csak egyszer futottam le 17 évesen, nem készültem rá, csak a sporttársakkal reggel döntöttük el hogy indulunk, alapozási időszak elején voltunk. (szerk.: Összehasonlításként, a MASZ ranglistája szerint 2009-ben a leggyorsabb futó 5000 méteren 14:29 Végh Tibor, 10.000 méteren egy ember futott 30 percen belül 28:47-el Végh Tibor, félmaratonon 1:04:35-el Kovács Tamás 2. helyen Végh Tibor 1:06:32, Forrás: MASZ)

- 15 évesen miért pont a hosszútávfutást választottad?

- Szerencsés véletlen folytán, addig ugyanis kosárlabdáztam a gimiben, de a kosár megszűnt , így maradt az atlétika. Az egyik 1000 m-es felmérő futáson 3. legjobb voltam testnevelés órán :) Onnan tanácsolt a testnevelőm a MVSC-be, azért oda, mert az akkori kurrens városi klubbal a DVTK-val nem volt jó a viszony.

- Hogyan nézett ki egy edzésnapod, edzésheted?

- Mikor még tanultam, akkor napi egyszer edzettem, iskola után. Érdekes, hogy az akkori kiváltságom az volt, hogy kaptam a testnevelőmtől egy írásbeli engedélyt, hogy "soron kívül étkezhet az iskola menzáján". Ez azt jelentette, hogy kicsöngetés után nem kellett rohannom sorba állni, időben ott lehettem az edzésen, és nem teli gyomorral kellett kezdenem. A gimnázium elvégzése után reggel 8-tól edzettünk az MVSC-n majd 10-től mentünk a "sportállásunkba", majd 3-kor kezdődött a délutáni edzés. Akkoriban ez tette ki az életünket, minden ekörül forgott. Edzés után együtt mentünk cukrászdába kalóriát pótolni. Persze mindenből versenyt csináltunk, és mivel az atlétika mérhető sportág mindent időre csináltunk. Akkoriban már lehetett kapni (digitális!) stopperes Casio órákat, ami századokat is mért. Időre ettük (mit ettük, habzsoltuk) az 5 gombócos fagyit (századra pontosan), palacsinta- és sör-virsli versenyeket rendeztünk, vérünkben volt a versenyszellem. :) Nem volt ritka, hogy edzéseken már a bemelegítésnél Sebastian Coe-k (hangulatfilm), Steve Cram-ek voltunk mikor valamelyikünk elkezdte mondani, hogy "most olimpia 1500-as döntő, utolsó 3 kör jön, ezért volt, hogy 3 perces utolsó 1000 méterrel fejeztük be a bemelegítést (!).

- Dolgoztál akkoriban az edzések mellett?

- Akkor még működött a "sportállás", ami azt jelentette, hogy a MÁV-nál (mivel vasutas sport klubról volt szó) volt "bújtatott" állásunk. Ez azt jelentette, hogy egy nap 4 órát kellett dolgoznunk a többit edzéssel töltöttük. Ehhez persze már fel kellett mutatni valami eredményt, bárkinek nem járt ez a kiváltság.

- A naplódból kitűnik, hogy egy-egy edzés végére ritkán került mosoly az arcodra. Mi motivált a napi kétszeri edzés betartásához?

- A kitűzött célok, a minél jobb eredmények elérése. Akkoriban látványosan fejlődtem, ezért a célok is merészebbek voltak. Hát persze, hogy olimpiai bajnok akartam lenni.

- Voltak akkoriban pénzdíjas versenyek?

- Itthon nem, de a szomszédos Ausztriában igen, majd minden hétvégén voltak, mi úgy hívtuk "templom körüli futóversenyek". Tényleg a legkisebb falunak is megvolt a maga versenye. Ezeken a versenyeken pár száz schillinget lehetett zsebre vágni, no meg hatalmas kupát. Később ha neved és menedzsered is volt akkor már rajtpénz is dukált valamint távolabbi országok.

- Hogyan lehetséges az, hogy a mostani technikai felszerelések cipő, technikai öltözet, stb… nélkül jobb eredményeket értetek el, mint a mostani atléták?

- Jóval népszerűbb volt akkor az atlétika. A Budapest Nagydíjon teltház előtt futottak a Népstadionban olyan futók világcsúcsokat, mint pl. Steve Cram. Azóta ez a verseny is megszűnt és az atlétika is vesztett nálunk a népszerűségéből. Jóval kevesebb a profi futó, ugyanakkor az amatőr futás egyre népszerűbb. A mostani gazdasági környezetben egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy a napi két edzés között pihenjenek, regenerálódjanak és csak a futásra koncentráljanak. A hosszútávfutók is inkább az utcai pénzdíjas versenyeken állnak rajthoz, mintsem a rekordokat döntögetnék a pályán. Nem hiszem, hogy kevesebb tehetség lenne, mint Iharos vagy Tábori idején, csak más az érdeklődés és kevesebb pénz jut az utánpótlás nevelésre. A hazai médiumokban is teret vesztett az atlétika, ritkán látni beszámolókat versenyekről. Manapság egy szülő inkább küldi teniszezni, vagy focizni a gyermekét, mint futni. Talán az egyre népszerűbb amatőr futóversenyek vonzóbbá teszik ismét az atlétikát. Hiába a fejlett technológia és az ember lábára simuló cipők, ha nincs, aki beledugja a lábát...

- Milyen futócipőben edzettél akkoriban?

- A csehszlovák cipőioar remekében kezdtem: Botas, aztán Tisza, majd megkaptam első Adidas cipőmet a TRX-et, aki emlékszik az tudja, hogy milyen rikitó kék színe volt. Olyan büszkén álltam és a vártam a megállóban a buszt ebben a cipőben, mintha egy 5-ös BMW lennne alattam.

- Edzés közbeni pulzusméréssel foglalkoztatok akkoriban?

- Ma már sokan megmosolyogják az akkori módszert, hogy egy intenzív résztáv végén beértünk a célba, Pali bá leolvasta a stopperről az időt, gyorsan leírta, utána mondta, hogy "most" akkor a nyakunkhoz kaptunk, elkaptuk a pulzust, majd 10 másodperc múlva második "most"-ra elengedtük, ezzel megvolt - persze 6-tal beszorozva a percnyi pulzus. Érdekes, hogy akkoriban az ébredési pulzusom 32/perc volt, a max. 196/perc.

- A dopping és egyéb táplálék kiegészítő szerek használata mennyire volt elterjedve?

- A sportkórházban csináltak akkoriban sókoncentrátumokat, amiket fanyalgó pofával ittunk meg edzés után vízben feloldva. Aztán aki szerencsésebb volt az szerzett a "kapitalistáktól" Isostart vagy Romániából ginseng-kapszulát. Szedtünk még vasat, B-vitaminokat, C-vitamint. A doppingról csak suttogtak, aki jobban futott az "biztos kokszol".

- Melyik volt a legemlékezetesebb versenyed?

- 1985-ben egymást követő napokon nyertem meg az 5 és a 10 ezer méteres junior OB-t.

- Melyik volt a legemlékezetesebb edzésed?

- '91-ben volt a Népstadionban 6x1000 m 2 perc pihenővel 2:40-es átlagra.

- Úgy tudom 17 éve tetted le a futócipőd és ezen a nyáron ismét felhúztad. Miért?

- Hogy miért húztam le? Mert elfogyott a motivációm, mert edzeni már úgy mentem, hogy "kell", nem úgy. hogy kedvem van. Így már nem lehet eredményt elérni. Fiatalon hagytam abba 27 évesen '92-ben. Miért húztam fel? Mert láttam azokat a boldog arcokat az UltraBalatonon, aki futottak, idősek, fiatalok vegyesen, láttam azokat, akik láthatóan fájdalommal küszködtek, de legyőzték önmagukat és nem adták fel. Egyszerűen azt mondtam, hogy nekem ismét futnom kell. Azt hiszem Korányi Balázs mondta ott a versenyen, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire képesek, nem tudják, hogy képesek lefutni egy adott távot... pedig de.

- Van esetleg valamilyen célod?

- 28 év elteltével ismét lefutni a maratont...

55 komment

Címkék: edzés motiváció múlt korszak hosszútáv

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr291417796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.01. 17:01:20

Nagyon jó interjú! Az ilyeneket szeretem!
A fényképen milyen klassz "technikai" cuccokban vannak! :)))) Az atléták atlétában futnak.

helemburgis 2009.10.01. 17:09:03

szuper kis cikk, köszi! :)

lübecker 2009.10.01. 17:17:01

6*1000 átlag 2:40-re. Na , ezt ízlelgessük sokáig, sporttársak !
És nem kellett hozzá sok csodakütyü.
Az Adidas TRX tényleg egy álom volt, akinek akkoriban volt az tudja

RoadRunner 2009.10.01. 17:17:29

" maraton nem volt a fő versenyszámom, csak egyszer futottam le 17 évesen, nem készültem rá, csak a sporttársakkal reggel döntöttük el hogy indulunk"
LOL
ehhez képest mi mennyit görcsölünk egy kisebb verseny előtt is :-)

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.01. 18:39:40

Elhíresült Gekko "barátunk" erre valami ilyesmit írna:
" Látjátok, ezeknek még nem volt annyi buziságuk, mégis gyorsabban futottak!" :)))

übi 2009.10.01. 18:51:16

A végén azért megkérdezhette volna a kollégát, hogy így 45 évesen milyen időeredményre számít a maratonon. Mondjuk 3.10?

übi 2009.10.01. 18:52:24

Bocs, 55 évesen. 3.30

bodlac 2009.10.01. 19:07:17

Szóval összefoglalva, a mai magyar atlétika (leszámítva persze a dobóatlétákat) elég gatya. Ja, ez már látszott a múltkori mérföldes emlékfutáskor belinkelt rekord nyilvántartásból is, öregek a magyar rekordok nagyon ahhoz képest hogy a világ meg halad. De hát nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, mint tudjuk. :) (Hú de álságos az olimpiai mozgalom.)

csétomi 2009.10.01. 19:21:15

Ez tényleg nagyon jó interjú, köszi Szasza! Milyen jó lehetett az elmúlt rendszerben élsportolónak lenni!!! Sportállás!!! Ez kéne nekem is, nem reggeltől estig görcsölni az irodában. És hihetetlen eredmények! Egy ilyen volános atlétatrikóért meg odaadnám a fél karomat :))) Nézek is este valami jó kis retro filmet...

mata68 2009.10.01. 20:26:07

Ha jól látom, a képen 112-es rajtszámmal Láposi Gyula van 30 évvel korábbi kiadásban. Ő ma is rendszeresen fut, főleg ultratávokat.

Jane 2009.10.01. 22:10:50

Tényleg jó kis poszt! Köszi Szasza!
Engem mindig elgondolodtatnak az iyen irományok. Kő András: Tábori és a többiek című könyvét is nagyon szeretem. Iharos, Rózsavölgyi, és Tábori idejében nem voltak még frankó futócuccok, rekortánborítású pályák, vagy teljesítménynövelő csodaszerek, csak az akarat volt, és az elszántság, és ebből következően az eredmény, és a zsúfolásig megtelt Népstadion, amikor ezek a fiúk pályára léptek. Egy-egy világcsúcsdöntés után meg jöhetett a jól megérdemelt vállonveregetés, vagy neadjisten egy ajándék tábla csokoládé.(persze a magyar sportszerető közönség csodálata, és rajongása mellé :))
És abban az időben (nem mellékesen) volt még egy Aranycsapatunk is.
Istenem! De jó lehetett akkoriban magyar sportszerető közönségnek lenni... :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.02. 06:04:49

szazs ez egy bazi jó riport! ennyi év után hogy áll nekia futásnak, mi megy? lefogadom, h lazán fut 6 percen belüli kiriket emlékezetből.

@RoadRunner: azért ne felejtsd el, h két edzésük volt naponta! amikor 14 évesen először futottam a vivicitta 12 kirit, 47 perc lett az időm, és el voltam keseredve, hogy a középmezőnyben végeztem, és nem futottam ki magam... pedig nekem nem volt tehetségem a futáshoz, egyszerűen heti 6 résztávos edzés.

@BGy: :DDD

sanyosz 2009.10.02. 08:50:31

@rrroka: kedves rrroka, már 3 hónapja futok, tegnap már 5 percen belül nyomtam 14 kilit..:)
Persze a keringés nem válik vízzé... :), de érzem a 17 év kihagyást

sanyosz 2009.10.02. 08:54:03

@übi: 3:20 és 3:30 között...jövőre még csak 45 leszek :) van még időm fejlődni :)

bellone 2009.10.02. 09:22:51

Tájfutóként, 1984-ben elküldtek a Népstadionba kismaratont futni (akkor ez a 12 éveseknek 10 km volt). A szoborparknál volt a rajt, az intézményt kellett körbefutni, ha jól emlékszem négyszer. Egy majdnem Adidas cipőt viseltem, csak ez négy csíkos és Román gyártmány volt.:) Mindenhol emberek, szurkoltak, meg kiabáltak. 41 percen belüli idővel megfutottam az aranyjelvényt, és lábanként volt két vérhólyagom. Még a kis süldő gyereket is beengedték a csarnokba, leültem egy bőrfotelbe és átéltem életem első narkós élményét is, frankón forgott minden, ábrákat láttam magam körül (csukott szemmel:)) és hülyén vigyorogtam.

A következő évben, aranyjelvényesként már kaptam "kalóriapénzt" és tudtam venni a Kecskeméti utcában egy Nike Trophy-t (hű de menő volt!).

17 évesen hagytam abba a futást és utolsó igazolt atlétaként gyakorlatilag megszűnt a Törekvés atlétika szakosztálya. Mára már a tájfutó is haldoklik.

Tényleg hozzátartozik, hogy akkoriban olyan példaképek voltak előttünk, mint pl. a Kiss Zoli (Csonti), aki '83-ban 2:15-öt futott a New York maratonon és egy egész estés film simán összejönne az életéből...

Egy éve újra futok és van 3 pár drága cipőm, egy Polar szett, mindenféle ruhák, meg zoknik, fejlámpa... Ez a XXI. század. Viszont kizárólag azért csinálom, mert élvezem.

zerushunter 2009.10.02. 09:49:24

"Érdekes, hogy akkoriban az ébredési pulzusom 32/perc volt, a max. 196/perc."

ez durva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ááááá
32/ perc !!!

HelloJozsi 2009.10.02. 09:56:16

@zerushunter: Engem is ez a 32-es pulzus fogott meg. Szerintem engem már vissza kéne ütnia szinuszba ilyen pulzus mellett :)

Viszont hozzátenném, hogy azért olyan nagyon ne sírjuk vissza azt az időt. Igen volt magyar élsport, de más se... Az emberek lelkesedtek érte igen, mert ez az egy volt nekik.
6:3 is volt 53-ban, de ugye azért senki sem szeretne még egy Rákosi-Rosenfed Mátyást?

csétomi 2009.10.02. 10:06:50

@sanyosz: ezek szerint te vagy az interjú alanya:) Sok sikert kívánok az újrakezdéshez! A 3:20 az tempó, vagy idő?

CSera 2009.10.02. 10:27:45

@zerushunter: nekem 40 az ébredési 13 év futás után az évek és a távok hozzák az alacsony pulzust sztem- a max 190

CSera 2009.10.02. 10:30:04

@NJoco: azért a helyére kellene tenni a sportot , élpsportot , tömegsportot. Már semmire nincs lóvé - csak másra

sanyosz 2009.10.02. 10:30:22

@csétomi: szerinted? :) 5 percen belüli ezrek szerintem reálisak jövőre. Annak idején mikor "csak úgy" odaálltunk akkor 35km-nél jöttek a problémák, eléheztem és akkor még csak csapvíz volt a frissítőpontokon. Most már terülj-terülj asztalkám van a pontokon, tehát ez is kivédhető

CSera 2009.10.02. 10:37:56

@sanyosz: és miért hagytad abba 27 évesen? Jól érzékelem , hogy rólad szól a cikk ? Most mivel foglalkozol?

sanyosz 2009.10.02. 11:21:24

@CSera: Elfáradtam fejben, nem volt motiváció. Egy novemberi ködös reggelen futottam a Sajó-gáton (Miskolc city), hideg volt, alig láttam valamit és azt mondtam na ebből elég. Visszafordultam és egyik napról a másikra abbahagytam... egy gazdasági magazinnál

Steve51 2009.10.02. 11:36:02

Fiúk nekem volt ilyen Volán-os pólóm,elkövettem ezt a Volán Marathont a Czabán Samu térről, ne irigyeljétek.
Egy jó Nike technikai poló 100x jobb és sokkal tartósabb is.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.02. 11:37:51

@sanyosz: na, akkor még bőven alá is becsültem a tempód. :) mindig emlegetem a futó múltam, mint nem túl tehetséges középtávos, de azok az edzések a tini korban annyit számítottak, h 2003-ban 5-6 év teljes kihagyás, cigizés, bulizás után, edzés nélkül, egy darab előző héten futott 12 kiri után 1:49es első félmaratont futottam. ez rutin, az öt perces kiri egyszerűen benne volt a lábamban. hozzáteszem azóta edzéssel se sokat gyorsultam (1:39 21km), csak nem halok bele. :)
illetve majd meglátjuk a balaton maratonon 21én mi lesz... :)

Steve51 2009.10.02. 11:38:29

A TRX pedig valoban csili-vili volt de a talp oldalából néha kipotyogtak darabok és elfáradt hamar.
En akkor kaptam rá a szinben hasonló ( képen ) Internatinalist-re.

Leni 2009.10.02. 11:56:10

Még Sanyeszről!
Kámbekkről!

Hajjrá!

lol lenne azt olvasni: a NIKE adott cipőt Sanyesznak és Ő elindult...

csétomi 2009.10.02. 12:28:24

@sanyosz: És most használsz XXI századi hívságokat, pl pulzusmérőt, vagy még mindig "naturálban" nyomod? Érdekelne, hogy a max pulzust hogyan mértétek, biztos nem ujjal 2:40-ben?! Egyébként szerintem a felnőttkorban jelentkező motíváció a futásban sokkal megalapozottabb és tartósabb lehet, mint ifjoncként. Gondolom akkor a versenyszellem dominált elsősorban. Ilyen időeredményekkel meg az olimpiai részvétel reális esélye ;)

sanyosz 2009.10.02. 12:56:10

@csétomi: a "hívságok" közül még csak a technikai póló játszik...erről jut eszembe, hogy télen még pamutharisnyában vagy jégeralsóban futottunk télen ráhúzva a rövidgatyát, előbbinek meg levágtuk a lábfejét, hogy igazi futóharisnya legyen :D
Tervezek egy Garmin 305-öst vagy valami ilyesmit

leilana 2009.10.02. 12:59:48

Na most jött el az ideje, hogy ezt az oldalt faternak is megmutassam! Szerintem ő is élvezettek fogja olvasni ezt a cikket, hiszen annak idején válogatott atléta volt. (Persze kicsit régebben :P)
Ebben a szép napsütéses időben én is vágyok már ki futni, de még itt kell güriznem az irodában :(
Vidám - futós hétvégét mindenkinek!

torontál 2009.10.02. 13:58:56

@sanyosz: gratula az eredményekhez, és kitartást a jelenre/jövőre!

.com 2009.10.02. 14:42:00

@übi: bocs 45
ha '85-ben volt junior, akkor 61-64-es szuletesu
Tudom
'63-as vagyok
Ez a kat. ma U23

Adidas TRX, yamiyami a halos Marathon, kek ezust...'80 karacsonyra kaptam
igy egymas kozott
azzal aludtam ( marmint a labamon volt...)

.com 2009.10.02. 14:49:06

@sanyosz:
Te a Szaboek korosztalya vagy? Ha jol remlik...mi csak akkor talalkoztunk, ha atlihegtetek a rohamomon...dobo voltam

M.Islander 2009.10.02. 15:14:00

erre az interjúra 6 (mutatom: hat) pontot adok a lehetséges ötből!
vasárnap Spar-Asics maraton!!! aki nem fut, szurkoljon!

sanyosz 2009.10.02. 15:21:22

@.com: 65-ös...a legjobb évjárat :)

sanyosz 2009.10.02. 15:23:48

@mîkæl: Ott leszek az Ekiden váltóban a Szász-lábúak csapatában

csétomi 2009.10.02. 17:19:25

@mîkæl: Hú, ne is mondd, kezd felbuzogni bennem a para :o Pedig Nike előtt nem is volt. Jó lenne, ha már csoszognánk a befutó csomagért!!! :)))

HecseDLI 2009.10.03. 21:33:12

@.com: ez ari volt ....a vége

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.05. 08:18:43

csétomi: az első 10 42:20 lett, köszi

DaMartian 2009.10.05. 08:24:31

@szasza75: Legjobbkor voltál a legjobb helyen! Nagyon haldokoltam már! Köszi!

csétomi 2009.10.05. 13:22:12

@szasza75: Én köszönöm!!! Hogy ment a váltótok?
Nekem nem sikerült a szigorúbb cél, kicsit gyorsra futottam az elejét 3:11:30 lett végül.
Mégegyszer köszi a pár kili beszélgetőset, utána már sokkal unalmasabb volt :))

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.05. 13:27:56

óóóó remekül, szívesen. Még az 5. szakaszon is futottam egy tempósat...
256 ból 42. lettünk.... öröm, boldogság

DaMartian: Jól nyomtad a végén is :-) Grat. Ez egy nehéz pálya, máshol 5-8 perccel biztos jobban tudsz menni.

Mondjuk ez a sok rakpart azért nyomaszt, nem tudom ki hogy van vele, de izgalmasabb volt végre egy kicsit a belvárosban is futni.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.05. 15:53:42

@szasza75: más fórumon is mondják, h ez egy nehéz pálya, de miért az? alig van benne szint. vagy a nagy unalmas rakpart meg a szél az ilyen sokat számít?

DaMartian 2009.10.05. 16:03:23

@rrroka: Én sem érzem nehéznek, de valóban mindenki mondja, hogy nem egy gyors pálya... Úgy tűnik tényleg ennyit számít a rakpart... Bár most én 32-nél fogytam el, amikor a "nehéz részen" már túl voltunk! Eddig 35-36-nál mindig rá tudtam gyorsulni, most csak annyit sikerült, hogy ne lassuljak le drasztikusan és igyekeztem az elején összeszedett előnnyel gazdálkodni! Mondjuk ki! Elbasztam! Elfutottam az elejét! : ) De így utólag már nem érdekel, mert vastagon meglett a terv még ha szenvedősen és nem túl ünnepélyes befutással is! Bár a tavalyi után... A múltkori kötözködő fószert amúgy épp a 29-es táblánál hagytam ott. Majdnem odaszóltam neki hogy próbálok majd végig előtte maradni, hogy most ne topoghasson előttem a célban de harminc tájékán már sem beszédes sem vicces kedvemben nem voltam : )

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.05. 16:04:15

Szél mindig van a rakparton és napsütés is. Egyrészt sok a fordító másrészt van benne szint is elég sok. Fel a hídra, le a hídról, le a rakpartra fel a rakpartról. Nem egy gyors pálya.

csétomi 2009.10.05. 18:46:40

Én a lágymányosi gyárlátogató-szakaszt nam bírom megszokni:((( Budai rakpart még elmegy, de a pesti, annak is a parlament és a Dráva utca közötti része szintén elég gusztustalan:) Főleg a generalin, amikor visszafelé jössz...

csétomi 2009.10.05. 18:48:18

@DaMartian: Mennyi lett az időd? 3:30-on belül akartad, jól emlékszem?

csétomi 2009.10.05. 18:53:24

@DaMartian: jólvan na, most olvasom a másik topikban :) Ilyenkor be van lassúlva kicsit az ember agya is:)) Gratulálok!!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.06. 06:36:56

@DaMartian: @szasza75: aha, értem. én azt hittem ennyi szint tök nem számít, mondjuk én szeretem az érdi dombjaimat és megszoktam, h a pálya lassan, de folyamatosan emelkedik. nem HHH, de azért vannak meredek dombok felénk. :) én arra jöttem rá, h a frisstés megállás vesz ki nagyon a ritmusból, és a lábizmaim se örülnek neki, így inkább a kulacsokból ittam mikor kellett. jó cucc ez a kulacsöv.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.10.06. 07:53:29

Érdekes, hogy Kassán milyen idők születtek a budapestihez képest:
www.edzesonline.hu/hir/2136/kassai_maraton_uj_noi_palyacsucs,_ukran_kenyai_gyoztes
Kaptak pár ezer EUR pénzdíjat is az elsők.

felician 2009.10.09. 01:47:42

és azt az edzésnaplót meg lehet vajon nézni teljes egészében is egyszer valahol? tök jó lenne, tetszik ez az egy hét...:)

zsolababe 2009.10.09. 09:29:45

@sanyosz: a Garmin 305-ost merem ajanlani tobbek altal kiprobalt es bevalt cucc..amatortol a profiig ...

Burgermeister 2009.10.11. 08:05:43

Üdv!
Nagyszerű cikk. Erő, akarat, kitartás, motivácio, ez kell!!!!
Legyenek még hasonlo cikkek, nagy öröm volt olvasni. Lehetne az edzésnaplodat is elolvasni?
További jo sportolást.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása