Május 1!

2010.05.03. 15:57 angelday

Remek idő és hangulat volt, elballagott, akinek el kellett ballagnia a középiskolákból, viszont nem lennénk a helyükben, mert érettségizni kezdtek a pubertás 18 évesek. Hejj, annak idején micsoda élmény volt számunkra is!

Lényeg a lényeg: ahogy jeleztük a heti vegyes összefoglalónkban, remek programok voltak a hétvégén, így például az idén elsőként megrendezett Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál a Hármashatár-hegyen, ahol 1850 résztvevője volt a nem csak futó eseménynek.

WITCH (ironmantriatlonFORLIFE) a félmaraton startját rögzítette videóra, ezt most leközöljük mi is:

Némi "ninjázás" is volt:

Az eredetileg 21 kilométeres táv érdekessége az volt, hogy egy játékos kedvű futó átfordította az egyik irányító táblát, ami miatt pár km-el rövidebb lett a táv. Ezért aki 'túl jó' időt ment magához képest, lehet hogy a tréfás kedvű futógerillának köszönheti a BP-jét.

Klassz.

21 komment

Címkék: programok hétvége videó félmaraton samsunk

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr181971446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.Islander 2010.05.03. 18:02:12

én bicajjal mentem erre a Samsung Olimpiára, gondolta a fene, hogy olyan 2 km-s emelkedő is a pálya része, ahol még tolni is alig lehetett a bicajt (olyan keskeny volt az ösvény, hogy képtelenség lett volna eltekerni az előttem lévők mellett, ráadásul olyan görgeteges volt, hogy erre amúgy sem volt sok esély).
a verseny elején kb. 5x kellett leszállni (nem az emelkedő miatt, hanem a feltorlódó bicajosok miatt), de hát az erdei ösvényeket nem 800 egymással versengő bicajosra tervezték).

egyébként remek volt, eszem ágában sem volt belecsapni a második körbe, bár így izomlázam sem lett.
a helyszínre is bringával mentem, így 8km-rel megtoldottam a távot.
remélem jövőre is lesz,

uff, M

Steff76 2010.05.04. 08:45:01

Szombat reggel a szokásos körömet futottam a HHH É-i oldalában és nagy meglepetéssel láttam, hogy tele van az erdő előbb csak samsungos szalagokkal, majd egyre több gyalogló is előtünt... Futót nem láttam ! (?) Ha tudom, biztos mentem volna, mert eléggé hazai terep volt.
Egyébként nagyon felbosszantottam magam, mert szinte csak minden 5-6. embernek volt evidens a köszönés és visszaköszönés, sógoréknál (ebben is) más a helyzet...

Mylady 2010.05.04. 09:05:33

@Steff76: Én mindig meglepődöm, ha rámköszönnek valahol. Nem kirándulós családban nőttem fel, nem ismerem a szokásokat.
Az még csak-csak oké, ha ritkán jönnek szembe. De ha percenként 26 szembejövő van, akkor is köszönsz mindegyiknek?

HelloJozsi 2010.05.04. 10:53:32

@Steff76: én azt tapasztaltam, hogy ha köszönök visszaköszönnek (legalábbis többnyire) Bár az is igaz, hogy a korai időpont miatt valszeg csak vérturisták és vérfutók vannak olyankor a hegyen.

A posztra reagálva azért aki elforgatta a táblát, annak biztos csuklott a mamája így anyák napján. és jogosan

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.05.04. 11:46:12

@Steff76: kénytelen is voltál kicsit átrendezni a szallagokat, annyira útban voltak, nem? :DDD
én szoktam köszönni a futóknak, kivéve sziget, ahol 896csilliárdan jönnek-mennek...
de ha vki köszön, akkor visszaköszönök.

DaMartian 2010.05.04. 12:04:17

@mîkæl: ha lesz jövőre is, Iron-Man gyakorlásnak megcsinálom a bringás távot, utána a futósat : ) Sajnáltam, hogy nem indultam el bicajjal...

Steff76 2010.05.04. 12:48:10

@Mylady: igyekszem... Nem állítom, hogy minden feketerigónak köszönök, de legalább egy fejbiccentés belefér, főleg ha futó kollégával vagy kutyással keresztezzük egymás útját, esetleg túrázás közben bakancsossal... Egyébként azért zavart különösen, mert otthon éreztem magam a terepen, és a vendégségbe jövő ugye köszönhetne... (De ők meg engem nézhettek idegennek...)
@NJoco: vérfutók? vérturisták? Egy (+1) kivétel biztos volt: az eb+én. Bár jó érzés, hogy ott futhatok egy héten 3-4x ahol ezek a "profik" nyomják...
@rrroka: hát furán voltak kihelyezve a jelzések az tuti, volt ahol 20-30 m-ként pedig nem volt sok kereszteződés... Majd ma megnézem, hogy szépen összeszedték-e...

Jó ötlet volt a rendezvény, ragyogó terep, de azért ne legyen minden szombaton........

DaMartian 2010.05.04. 12:56:15

Amúgy küldött a BSI levelet a résztvevőknek, 18,2 lett az "átrajzolt" végleges táv... Így már nem annyira jó az az 1:38 : )
1:20-nál ott nyomulok a videón! Hejj!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.05.04. 13:10:46

@Steff76: csak azért kérdeztem, mertugye vki átrendezte nekik a terepet, ahogy látható 1,6 lett a félmaraton. :) gondolom a hegyen ez annyira nem zavart senkit. :)

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2010.05.04. 14:33:04

Egy gondolatot megérdemel a szekszárdi esemény is! Akár egy misét is, de arra nincs képesítésem :P

Hihetetlen szuper volt a hangulat, remek szervezés, barátságos, lelkes emberek, durván szintes de szép útvonal, naggyon finom borok!

nasan 2010.05.04. 17:52:44

Már megint off leszek, bocs, de kezdő futóként cipővásárlás előtt próbálok informálódni.
Következő a gondom. Kiválasztottam egy futócipőt, de nem igazán tudom eldönteni a méretet. A 43-ast pont végigérem a nagylábujjammal, a többinél még egy minimális hely is van a cipő végig, egyébként mindenütt remekül tartja a lábamat. Csak hát azt olvastam alapszabály, hogy nagyobb cipő kell, amit nem ér végig a lábad. A 44-es ilyen szempontból jobb, elől kényelmesen mozognak a lábujjaim és a lábfejem is fogja. Viszont úgy érzem egy kicsit mozog a sarkam. Ahogy futkároztam a boltban, egy picit minden lépésnél megemelkedett a sarkam. Nem léptem ki a cipőből, lehet hosszú távon nem is figyelnék rá, de most zavart egy kicsit. Akármilyen szorosra fűztem, sehogy sem volt tökéletes. Kérdésem, hogy melyik vajon a fontosabb szempont. Hogy nagyobb legyen elől a cipő a lábujjaknál, vagy a maximális tartás a saroknál?? Van erre valami jó válasz, mert valahogy választanom kell és 43,5-es persze nincs a cipőből és nem szeretnék mellényúlni. Köszi

angelday 2010.05.04. 18:19:10

@nasan: szerintem vedd meg a nagyobbat és fussál, mint Forrest!

DaMartian 2010.05.04. 18:57:57

@nasan: valóban nagyobb cipő kell, mint a lábad, ugyanis futás közben a lábfej feldagad, így ha passzos a cipőd, nyomni fog. Arról nem beszélve, hogy ha hozzáér a lábujjaidhoz a cipő orra, abból csúnya vízhólyag-vérhólyag-lila köröm kombók lehetnek (egyéni érzékenység kérdése) ami nem túl kellemes. Azt már meg sem említem, hogy futás közben a lábfej és a lábujjak "szeretnek" kicsit mocorogni, amit szűk cipőben megint csak nehézkesen lehet. Én mondjuk nem vagyok a túl nagy cipő híve, de nekem is átlag fél-egy számmal nagyobb kell, mint más (sport)cipőből, de sokan 1,5-2 számmal is nagyobbat vesznek! Ha jó a cipő kiképzése és rendesen be van kötve, akkor a rüszt résznél kengyel vagy nyereg szerűen rászorítják a felsőrészt a lábadra úgy, hogy a sarkad teljesen hátul van a cipőben (így nem járhat ki). Ha a cipő nagyobb, mint a lábad, akkor a fölös hely elöl a lábujjaknál marad. Ha ki akar járni a cipőből a sarkad, akkor valami gubanc van, az nem jó, de az is lehet, hogy csak túl merev talpú cipőt fogtál ki, aminek a talpa nem hajlik rendesen a lábaddal, hanem egyenes marad, ezért érzed, hogy kiemelkedik belőle a talpad... Még egy megjegyzés (legalábbis Nike részről) mivel a cég amerikai, így az USA méretezés alapja az inch (2,54cm) Ezért amikor ezt átváltják az európai metrikus számozásra, akkor kb. másfél számonként lesz egy olyan méret, ami épp félúton van az egész és a fél szám között, vagyis elcsúszik a skála... Mivel 43,75-ös cipő hülyén nézne ki (bár az Adidasnál ezt hívják 43 2/3-osnak) így kerekítenek a számozásnál, így lesz belőle 44-es... A valóságban ettől ez a cipő nem egy egész számmal nagyobb a 43-asnál, csak egy féllel. Ha megnézed a cimkében a centiben meghatározott méretet, látni fogod, hogy csak 5mm a különbség, akárcsak a 44 és a 44,5 között... Tehát ne is keressetek 41,5; 43,5 stb. méretű cipőt, mert nincs. Nem csak az adott boltban vagy fajtából nincs, nem létezik. De tudjatok róla, hogy ez nem "hiányosság" szóval fél számonként ugrik mindenhol a méret, csak az eltérő skálák miatt így lett megoldva... Tudnátok mennyi konfliktus van ebből az üzletekben, mikor a vevők azt hiszik szerencsétlen eladó csak azért mondja ezt, mert az üzletben nincs akkora méret és rá akarja sózni a cipőt a vevőre. A kedvencem akit a 43 "szorít" a 44 meg "lötyög"... Pár mm... Egy vastag zokni többet jelent! Ez ilyenkor már pszichés!!! nasan: milyen zoknival próbáltad a cipőt? Mert lehet inkább errefelé keresném a választ! Technikai futózokni!!!

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.05.04. 19:13:06

@Bozót: Beszámoló készül (első mért félmaratonom), valahol majd csak megjelenhet :-)

@nasan: a konkrét esetben szerintem egy harmadik cipő lesz a megoldás, talán indokolt lenne ebben az esetben a futócipőteszt...

nasan 2010.05.04. 19:14:21

@DaMartian: köszi a részletes választ. Egy hétköznapi pamut zokniban próbáltam, de van nike futózoknim, a vásárlás előtt akkor mindenképp megpróbálom azzal. Egyébként valószínűleg már nálam is ilyen pszichés dolog játszik be, hogy egyiket sem érzem jónak, miután 5-6 különbözőt felpróbáltam, meg hetek óta olvasok róla, hogy milyen a jó cipő. De azért mégiscsak megfontolja az ember, hogy mire adjon ki pénzt. Mindenesetre valószínűleg marad a 44-es, ami kicsit nagyobb, remélem beválik.

bitliszbá 2010.05.04. 20:10:37

@nasan: A sok profi tanács között plusz 1 kéretlen, de tapasztalati tanács. Az én lában 42 és 42 feles méretek között ingadozik (amcsi 8,5 és 9).

Mindig úgy választok, hogy sétálok benne a boltban kb 5-10 percet. Ha nyomja a lábamat NEMNYERT. Ha nem akkor félreteszem és jöhet a következő cipő.

A végén a kiválasztottak közül azt választom amelyik típusról meggyőzöm magam, hogy erre van most szükségem.

A hátul kicsúszásról pedig annyit, hogy a cipő befűzésének tanulása nem fejeződött be az óvodában. Erre is 40 felett jöttem rá :) CSAK NE SZORÍTSON A TÖBBIT MEGOLDHATOD!!

Mylady 2010.05.04. 20:12:28

@nasan:
szerintem a nagyobbikat vedd

Nekem az egyik futócipőm akkora, mint a normál cipőim (38). Lila tőle a körmöm.
A másik fél számmal nagyobb (38,5). Abban nem lila a körmöm, viszont hajlamos szorítani a lábfejem. A legrégebbi cipőm 38 2/3 (adidas) azzal ilyen gondok már nincsenek (de az elején hetekig törte a lábam), csak futni nemannyira kényelmes...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.05.05. 05:27:37

@nasan: ahogy bitliszbá mondja, az utolsó fűzőluk használatával a sarok kicsúszás megoldható. lásd:
"Ras · futo.blog.hu 2008.08.21. 09:16:42
Az utolsó lyuk nem dísznek van ám :)
www.runnersworld.co.uk/news/article.asp?UAN=482 egy kis tanulmány cipőfűzés ügyben "

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.05.05. 05:29:00

@nasan: a befűzős linkből neked az első módszer az ajánlott.

HelloJozsi 2010.05.05. 17:53:39

@Steff76: má' úgyérettem, hogy mikor én ki szoktam volt menni, viszonylag reggel. Aki hétvégén 6kor (vagy korábban) kel futás/túra miatt az nekem a vérfutó/turista kategória, mindegy az egyébkénti teljesítmény.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása