All for Japan: minden km számít

2011.03.29. 22:59 angelday

Szolgálati közleményünk következik.

A Nike igyekszik kivenni a részét a japán katasztrófa utáni újjáépítésből és partnerével, az Architecture for Humanity nevű szervezettel karöltve segít a rászorulókon. Most te is csatlakozhatsz ehhez a kezdeményezéshez, azzal, hogy futsz.

A Nike most felhívja a világ futóit, csatlakozzanak az "All for Japan" globális kihíváshoz. Március 28. és május 29. között eltelt idő alatt minden regisztrált mérföld után egy dollárt fizet a cég az "Architecture for Humanity" részére, akik aktívan közreműködnek Japán újjáépítésében. Teszi mindezt 200,000 dollár fedezetig — ami 200,000 lefutott mérföldet, azaz 321,868 km-t jelent a külön erre létrehozott kihívás lapon.

Aki adománnyal szeretné segíteni Japán újjáépítését, ezen a címen megteheti azt is.

update 20110404: a kihívás sikerült, éppen hogy, de megugorva a célt:

17 komment

Címkék: japán nike kihívás charity

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr952783636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.03.29. 23:55:56

Csatlakoztam, most még 24. vagyok 3000-ből :-)
(kivételesen tegnap és ma is futottam)

LaszloLaszlo 2011.03.30. 13:27:54

Nagyon szép, nagyon szép!
(még jobban is tetszene, ha nem lenne belimitálva a plafon)

pecsenye 2011.03.30. 14:05:58

remek kezdeményezés ez is. én a runforjapan.com oldalon található kezdeményezést karoltam fel, szervezek gyűjtéseket. eddig a tóparty-futóparty, a veszprémi hatórás, és a kisbéri 100km-es verseny csatlakozott. jó lenne vhogy összeghangolni a két kezdeményezést. igazoljunk át a nike-hoz?:)

DaMartian 2011.03.30. 14:35:03

a gyűjtőakciók szépen megférnek egymás mellett, minél több helyről gyűlik a pénz, annál nagyobb mértékben lehet segíteni...
Persze tudom, hogy a két dolog mértékét nem lehet összehasonlítani, de mondjuk a vörösiszap-katasztrófa áldozatai is tudtak volna mit kezdeni a segítséggel! Mert szép dolog, hogy segítünk másokon, de picit úgy érzem hogy a hétköznapokban meg elfelejtjük, hogy nálunk is vannak óriás problémák amelyek rászorulóinak ugyanígy kellene a segítség, de nekik nem fog érkezni máshonnan, csak itthonról!
Ezzel együtt én töltögetem a dollárjaimat a Nike+-on, hogy minél hamarabb meglegyen a 200e és a Tópartira is elmegyek futva jótékonykodni...
Ahogy anno Haiti esetében, azt gondolom nem az a kérdés, hogy meglesz-e a 200.000$ hanem csak hogy milyen hamar? A FB-on is említette valaki, hogy miért "csak" ennyi...hát nem tudom. Ha minden nagy cég áldozna ennyit, vagy ha a nálunk is kapnának akár csak fele ennyit a természeti katasztrófa által sújtott területek, szerintem hamar újjáépülne minden!

pecsenye 2011.03.30. 14:41:31

úgy gondolom, h mi futók kolontáron is igyekeztünk segíteni, ha nem is hatalmas összeggel. (jótékonysági futás novemberben). ha vhol meg jól olvastam japánból is küldtek segítséget tavaly.

DaMartian 2011.03.30. 15:17:22

@pecsenye: igen tudok róla, épp azt mondom, hogy 1. ha nálunk van baj, akkor szinte csak magunkra számíthatunk (persze örvendetes kivételek akadnak) 2. adakozunk az afrikai éhezőknek a cunami károsultaknak, meg még mittudoménkinek, a saját honfitársaink közül van akinek a feje felett meg még mindig nincs tető, a vörösiszap tragédia vagy a kulcsi löszcsúszás miatt, csak az nem kap ekkora publicitást... Nyilván nincs arányban ezeknek a dolgoknak a súlya a japán katasztrófához képest, de ezek is élő dolgok és itt történnek a szomszédunkban, így erre is figyelnünk kellene, mert más nem fog! Én csupán erre próbáltam rávilágítani...
Ezzel együtt ha lehet természetesen segítsünk, nagyon jó, ha meg tudjuk könnyíteni számunkra felfoghatatlan tragédián átment/átmenő emberek sorsát!

2011.03.30. 15:23:14

@DaMartian: ahogy 1-1 ázsiai/afrikai/dél-amerikai szerencsétlenség "jó" esetben kap egy névjegykártyányi helyet a magyar újságokban, úgy hasonló hírértéke van a hazai katasztrófáknak is a világsajtóban.

Én ezért inkább örülök neki, hogy olyan katasztrófa nem történt idehaza nagyon régen, amivel a külföldi újságok címlapjára vagy a jótékonysági szervezetek adakozásának központjába kerülnénk. A mai globalizált, internetes világban nagyon magas az ingerküszöb 5 halott már cikket sem ér, egy busz szerencsétlenség 1.5 bekezdés... Inkább legyen így, mint nekünk gyűjtsön a fél világ.

DaMartian 2011.03.30. 15:27:22

@viito: ebben mondjuk egyetértek!

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.03.30. 16:17:42

Nem úgy illik adakozni, hogy nem verjük nagydobra? Ez is csak egy reklám. 40 millió forintért. Elég olcsó ahhoz képest, hogy világméretű... na, hajrá Japán! A szomszéd faluban gyerekek éheznek és élnek szörnyű körülmények között.
Először itt legyünk nagyfiúk és aztán mehetünk a határon túlra is.

2011.03.30. 16:28:38

@BGy: természetesen a nagy cégek ilyen adakozásai mindig egyben raklám célokat is rejtenek (nem csak azt, hogy most mindenhol megjelenik a Nike logo, de azt is, hogy mindenhol el lehet később mondani, hogy társadalmi szerepvállalás, meg hasonlók).
Ennek ellenére azt gondolom, hogy ugyanezt a pénzt egy vállrándítás keretében elfüstölhették volna mondjuk egy jófajta youtube-os reklám filmre is, vagy pár A4-es oldalra egy magazinban, de így azért talán mégis több haszna van...

Itthoni példánál maradva, számos esetben előfordul, hogy a legnagyobb cégeket sem lehet bevonni valamibe, ami egy jó ügy érdekében történik, miközben simán kifizetnek nagyságrendekkel több pénzt egy prospektusra vagy pár perc fő műsoridős reklámra, ahol két álbarátnő csodálkozik, hogy milyen jó a termék (van aki nem kapcsol élből át az ilyen bugyuta reklámok láttán?). Majd egy napon talán a hazai cégek is megtanulják, hogy a kellemeset (hírnév, reklám) a hasznossal nem hülyeség összekötni.

DaMartian 2011.03.30. 17:36:55

@BGy: erről beszéltem én is...
Viszont azt én is csak most tudtam meg, hogy a Nike "fű alatt" 1M dollárt már adott Japánnak...csak azt nem verték nagy dobra...ennek a 200ezres akciónak a célja szerintem inkább az emberek aktiválása, bevonása a történetbe. Mert természetesen ezt is oda lehetne adni simán is de így Gipsz Jakab is érezheti hogy tett valamit... Amúgy ez nehéz téma, mert nyilván van márkaépítő értéke egy ilyen akciónak, és ha úgy vesszük egy ilyen katasztrófát nem illik bármiféle népszerűsítésre használni, viszont a másik oldalról nézve csak van benne társadalmi szerepvállalás, mert csak felajánlanak egy rakás pénzt... Az vesse rájuk az első követ, aki többet ad...plusz még mindig jobb, mintha nem adnának! Nem?

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.03.30. 19:01:55

Na, oké. Futottam 11.8 km-t, de ez a zsebemben marad, mert sikerült olyan cuccokat összeszednem, amivel semmilyen közösséghez nem tudok csatlakozni. Váááá, most jut eszembe, hogy a Mizuno japán márka!!!!!!! Küldök nekik 20 rugót, legalább az idei cipőmet le tudják még gyártani.

tdomo 2011.03.30. 21:32:59

Ha jól emlékszem Japánban a legmagasabb a maratonisták száma a lakosságra vetítve, így még passzol is a nike kampánya. Annak ellenére, hogy aprópénz ez nekik, gesztusnak nem utolsó és pont a hatalmas közösség miatt lehet, hogy sok embert, céget motivál majd ugyanilyen kezdeményezésekre.

bitliszbá 2011.03.30. 21:48:06

@tdomo: ...és ha minden japán maratonistáért futunk 1 db maratont, és ahány összejön annyi méte/USD-t utal x futócipő gyártó nem japán cég a japánok javára?!!! (egyébként minden csak a pénzről szól... ha nem csak arról szólna, akkor sztem mi magyarok összefutnánk a teljes államadósságot. Legalábbis mostanában a szigeten futva ezt tutira állíthatom...)

tdomo 2011.03.30. 22:25:18

@bitliszbá: persze minden a pénzről szól, de valahogy mégis valahogy jobban cseng így, mintha a marlboro utalná át a pénzt minden elszívott doboz cigaretta után.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása