Verseny vagy hosszú edzés?

2012.04.14. 21:58 mgergoo

Most abban a korszakomban vagyok (szerintem majd elmúlik), hogy szeretek minden versenyre jelentkezni, ami él és mozog. Volt múltkor egy kérdés a blogomban, hogy hol lehet velem találkozni, akkor szedtem össze a következő két hónapra eső nevezéseimet, én is meglepődtem:

  • április 15. Velencei tókerülés 28km
  • április 22. Óbudai félmaraton
  • május 6. Szekszárdi félmaraton
  • május 19. Siófok félmaraton
  • május 27. Keszthelyi félmaraton
  • június 2. Kékes csúcsfutás
  • június 10. K&H félmaraton
  • június 16. Brutálfutás

Most komolyan, mi a francot csinálok én április 29-én és május 12-én, mi ez a lazsálás?

Persze Vajda Zsuzsinak sem lehet könnyű dolga, hogy betervezze ezeket a versenyeket a maratoni edzéstervbe. Végtelenül rugalmas vagyok, simán rábeszélhető vagyok arra, hogy egy-egy versenyt csak edzésnek tekintsek, bár eddig ez kevésbé sikerült. A Rotary félmaratonon és a Vivicittán is PB-t futottam, de az új félmaratoni időm (1:54'18") érzésre már annyira közel van a maximumhoz, hogy nem érzem, hogy hetente neki kellene futnom a javítgatásának. Ha minden jól megy, akkor a K&H félmaratonon esetleg megpróbálom majd átadni a múltnak, de most azt érzem, hogy kell az a két hónap, hogy értelme legyen megpróbálni.

Az elmúlt hetek edzésterve a betegségem miatt kicsit könnyített lett, de ezen a héten már vándorolnak a kilométerek a lábamba rendesen:

A hétvégén találkozom Zsuzsival, ő még nem is látta a fenti versenylistát, kíváncsi vagyok, hogy mit mond majd rá.

Ti hogy vagytok a versenyekkel, mennyire tudjátok beilleszteni a felkészülésetekbe?

4 komment

Címkék: naptár edzés versenyek

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr294384265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shepherd68 2012.04.16. 12:10:32

A felkészülésem szerves részét képezik a különféle versenyek. Szeretem a hangulatát, a csípős reggeleken a kocsiban öltözést, a gyülekező tömeget, az ismerősöket, az izomlazító krémek szagát, a rajt elött feszült koncentrálást. Amatőr, hobbista futóként jól tudom számomra nincs különösebb tétje a dolognak, soha nem fogok semmilyen világraszóló eredményt elérni, de hát basszus, tagja vagyok egy ELIT TÁRSASÁGNAK, akik rendületlenül és örömmel edzenek, versenyeken indulnak, jól érzik magukat együtt, futó vagyok! Ezt pár éve még nem gondoltam volna magamról. És bizony azért a barátoknak, családtagoknak jól esik "nagy arccal" mutogatni a trófeákat:) és hallgatni a sok szörnyülködést, hogy jaj ez nem hiszem, hogy jót tenne az izületeknek, minek kell ennyire komolyan venni, középkorú vagy, hova rohansz már stb.

Az én listám:
március 25. Rotary félmaraton
április 15. Velencei tókerülés
május 6. Szekszárdi félmaraton
május 19. Siófok maraton
május 27. Keszthelyi félmaraton
szeptember Nike félmaraton
október Spar maraton

Én úgy időzítem, hogy két verseny között legalább két hét legyen. Mindig van 1-2 célverseny, ehhez időzítem a legjobb formát, a többit pedig edzésnek tekintem. Sok tapasztalatot lehet szerezni, így tanulgattam meg a frissítés "trükkjeit", lehet kisérletezgetni a tempóválasztással, a gyorsuló vagy éppen a lassuló taktikával.

Jó volt összefutni hétvégén végre élőben is látni a DK Team alapítóját:) Pár hét múlva Szekszárd. Jó felkészülést! Terved szerint alakult a tókerülés?
Üdv: Shepherd

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.04.16. 14:01:22

@Shepherd68: Május végétől a Nike félmaratonig meg láblógatás, tévénézés? :-)

Velencei-tó kerülésről:
dagadtkocsog.blog.hu/2012/04/16/vizsga_eredmenye_elegseges

Shepherd68 2012.04.16. 14:15:47

:-) nyaralás, úszás, meló és persze edzés.

Próbálom a munkahelyi társaságot rávenni az Ultrabalatonra, majd meglátjuk sikerül-e.
Mondjuk az a Brutálfutás érdekesnek tűnik.

Siluka 2012.04.16. 16:07:32

Gergő én tudom mit hagytál ki, április 29 helyett május 1 Samsung Olimpiai zöldfeszt ;) egy láblógatás kilőve :P
nekem az az egy mákom, hogy ilyen komolyra még nem készülök, csak szokom a futást, így nem minden versenyen hanem minden futómegmozduláson (verseny, edzés, akármi) megpróbálok ott lenni :D

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása