Egy UB beszámoló: Mozdulj! Kova VS Mozdulj! Ákos

2015.06.03. 00:43 angelday

Egy olvasói beszámoló következik most az idei UB-ről, ahol egy gigászi küzdelemben megismerkedhetünk két rivalizáló csapattal. Na, és neked mi volt a személyes UB történeted?

- - -

2015. május 30-31. Idén is, mint tavaly, részt vettünk az éves Ultrabalaton versenyen. Két rivális bandánk a Mozdulj! Ákos és Mozdulj! Kova csapatok, én az utóbbiban vállaltam fontos szerepet. (Tavaly Mozdulj! Ákos simán lesöpört minket, így idén azzal a céllal álltunk rajthoz hogy nyerünk.) Csapatunk 8 főt számlált, 8 kemény futót, akik mindenre képesek voltak (még a gáncsolásra is :)))) azért, hogy nyerjünk!

Végül 2 szakaszt vállaltam, az egyiket 12:30-tól Alsóörs után (12,5 km), ezzel a meleg miatt igen csak megküzdöttem, illetve a második ennél is izgalmasabb szakaszt, a befutót Siófoktól (11 km).

Az első szakasz rendben lement, Orsi, Gergő, Lajos, Dóri, Tamás, Máté (betegesen, de küzdve), Vilté neuronoktól teli fejjel, és én is keményen küzdve. Majd 30 perces előnyre tettünk szert este 20 óráig, aztán azzal szembesültünk, hogy Mozdulj! Ákos megtáltosodott és onnan éjfélig jó 30 perces előnyre tett szert. Folyamatosan kaptuk a kritikákat Facebookon :) innen indult a második felvonás.

mozdulj_kova_csapat.jpg

Orsi meghúzta az éjfél utáni szakaszát (biztos a szülésről történő eszmecsere adott neki erőt Dórival, aki egy idegen csapattól kért el egy kísérő biciklit), Ákos nyakába szedte a lábait, és Gergő is 20 km szakasz alatt majd 1 percet hozott kilinként. Mindeközben Orsi folyamatosan oltogatott, hogy ha 3:30-as ezreket nem hozom, akkor be kell sz@rjak :) valamint, hogy mivel én vagyok a befutó, rajtam fog múlni minden, és hogy RESZEGI ÚR nagyon gyors és figyeljem a hátam.

Eljött az én időm: 6 óra volt, amikor Kova beért Siófokra és jöhettem én. Persze bejött Orsi állítása, mert előtte még a ToiToi felé kellett vennem az irányt. Nem mesélem el, de igazi challange volt az is. Végül nekiálltam futni, 11 km a szakasz, de már az első km nagyon kemény volt (kb. 1 órát aludtam), folyamatosan a fejemben járt, hogy jön a RESZEGI, és nehogy már most a végén miattam veszítsünk.

Ahol tudtam, meghúztam. Teltek a km-ek, de minden egyes hátulról befogott trappoló embernél átfutott rajtam a hideg hogy JAJJ, csak ne ő legyen! Már elértem Aligát és nem is bíztam a véletlenre: a végét üvöltve-nyáladzva 5:10-es ezerrel hoztam. A csapat persze már várt, és BEÉRTÜNK! Közölték is, hogy igen, MEGNYERTÜK! El se hittem, nagyon kemény volt!

mozdulj_kova.jpg

Köszönöm mindenkinek az idei versenyt, nagyon egzotikus lett ezzel a hajnali oda-vissza időhozással. :) Köszönöm a csapatnak és Mozdulj! Ákosnak is a kihívást!

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló versengés UB2015

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr197513692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása