Minden kezdet nehéz...

2015.01.12. 09:54 szasza75

Megfogadtam, hogy 2015 a tettek éve lesz.

A 2014-es pihenőévem erre tökéletesen megadta az alapot. :-) Le is fektettem pár sarokpontot, hogy-hogyan is kezdek bele a kivitelezési részébe. (Sőt, már cselekedtem is.)

Mivel felcsúszott pár kiló, így indításnak rögtön az egészségesebb étkezés felé is fordultam. Január 2-án vettem is egy gyümölcsprés gépet. Nem centrifugát, sajnos annak elég rossz a hatékonysága, hanem egy igazi gyümölcsprést. Nagy lelkesedésemben be is vásároltam jócskán gyümölcsökből, zöldségekből. Január 4-én le is facsartam egy kisebb méretű, de egész darab ananászt. Le is jött belőle fél liter finom ízletes nedű.

Húzóra megittam, majd egyszer csak azt kezdtem el érezni, hogy kissé bevörösödött a szám, a kezemen feltűnt némi piros folt, a számon pedig némi afta is. Kiderült, hogy az ananász az egyik legallergénebb déligyümölcs, és mivel sose volt vele bajom, így hirtelen meglepett, hogy így kiütöm magam. Most nehezemre esik az evés és a beszéd is, eléggé kikészült tőle a szám. Az ananászra rá sem bírok nézni, és kicsit el is távolodtam a konyhaasztalon található további 5 kg gyümölcstől.

Nézzük a mozgást. Természetesen fogok futni is. Viszont azt is látom a tükörben, hogy lassan a két comb és a kis pocak optikailag átveszi a hatalmat, vállból meg kinyúlik valami vékony kis pálca. Az egyik barátommal összefutottam a Rudas fürdőben, említett nekem egy Freeletics nevezetű applikációt. Fut telefonon, számítógépen. Különböző gyakorlatok vannak rajta, és kellően intenzív is. Fontos a helyes kivitelezés, de mivel az idő is mérce, nemcsak a teljesítés, a feladatok struktúrája és darabszáma adott, így tökéletes eszköz önmagunk szívatásához.

Vasárnap este gondoltam felmérem hányadán állok önmagammal ezzel a METIS elnevezésű gyakorlattal.

Gyakorlatilag ugyanaz mint általános iskolában, csak emlékeim szerint ez akkor jobban ment. A 3 sorozat közepém térdeltem meg. Azt hittem, hogy sose lesz vége, de valójában kétségeim támadtak azt illetően, hogy megtudom-e csinálni egyáltalán. Végül sikerült, kiterülve a földön remegve állítottam le a stoppert 8:30-nál. (pulzusgörbe)

Ennek örömére később este be is fizettem egy 12 hetes tervért. Kissé elhamarkodottan reggel arra ébredtem, hogy annyira be vannak állva a vállaim, hogy mozdulni is alig bírok. Másnap még rosszabb lett, pedig itt az idő, heti 4 edzéses programot állítottam be, viszont a karom fej fölé emelése is borzasztó érzés. 

Amúgy arra gondoltam, ha valakinek nem vettem még el a kedvét csatlakozhatna. Illetve megírhatná mennyi idő alatt sikerült megcsinálni a tesztet. Össze tudnánk hasonlítani ki hogyan áll. Én magam egyelőre azt sem tudom, hogy fogom a következő szettet megcsinálni.

Futás pedig: lassan azt is fogok.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr647046595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shortstack 2015.01.12. 11:29:21

Erdemes eloszor csak 3 alkalmat / het beallitani. Ezt hetente tudod valtoztatni, szoval nem elkotelezettseg, de az elso 2 hetben eleg sokszor lesz olyan izomlazad, ami miatt meg fogsz csuszni a 4 alkalommal. Foleg ha futni is fogsz az adott heten. Egyebkent nem baj, ha atlog a kovetkezo a hetre, a 12 hetet elhuzhatod 14 hetig, annyit enged a program (betegseg, stb. belekalkulalva). Viszont ha mar belerazodsz, elvezni fogod! :)

Istvan Kis · http://blog.istvankis.net/ 2015.01.12. 17:22:50

Bár én csak a hagyományos futást és biciklizést művelem, egyik haverom most kezdte el hozzád hasonlóan, Szasza, itt blogol róla: freeletics.rdlfrd.hu

Zöld_Dani 2015.01.12. 20:30:34

Nemrég láttam egy fickót, aki a derekára kötött autógumival sprintelt dombnak fel.
Ezt nem konkrét tippként mondom (bár szép lenne így egy Balboa), csak úgy éreztem, muszáj az élményról beszélnem.

Gyűrött Papír 2015.01.12. 22:21:36

Érdekes látni, hogy gyakorlott futók, amikor a test erősítése kerül szóba, ugyanolyan botlásokat követnek el, mint a kezdő futók.
Szerintem majd minden izomerősítő tornafajta előfordult már itt, de azt nem látom, hogy valaki végig ment volna az úton. Nincsenek szép izmos testek, hanem - gyanítom - csak formázásra várók. :))
Nem akarok senkit megbántani, de kicsit olyan ez az erősítés dolog itt, mint a fogyi bogyók. Mindegyik tuti eredménnyel kecsegtet, de valami miatt nehéz az utat végig járni. Én sem tudom, pedig van példa, hogy 3-4 hónap alatt teljesen átformálhatnám és is a testemet. Pozitív irányba, persze :)
Vagy inkább :(

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2015.01.13. 09:38:53

@Gyűrött Papír: Igen. Én is azt látom, hogy a belekezdés könyen megy aztán az út folyamán elfogy az ember. Alapvetően nekem nem célom az alakformálás, de kicsit rossz érzéssel tölt el, hogy akár órákon keresztül tudok futni, de nem tudok 30 fekvőtámaszt megcsinálni. Persze nem vagok benne biztos, hogy ezt a 3 hónapot végigcsinálom, mindenesetre törekszem rá.. és már talán az is valami :-)

p4o5k0 2015.01.13. 15:27:02

igazi gyümölcsprés =?= Angel Juicer ?

Szerintem a leghatékonyabb izomerősítés még mindig a súlyzós edzés.

Nakhchivan 2015.01.13. 22:30:29

A gyümölcslé valójában nem egészségtelen? Leginkább egy cukorbomba.

bellone 2015.01.14. 20:25:04

@Nakhchivan: Manapság ez hit kérdése, de legalább van miben.

BGy · http://babosi.blog.hu 2015.01.15. 08:29:27

@Nakhchivan: cukor és cukor között is van különbség.

Gyűrött Papír 2015.01.15. 14:54:49

@Nakhchivan: És nem! :)
Olivér linkelt a FB oldalán egy videót, érdemes megnézni (angol). Ez nálam helyretette a gyümölcs/cukor dolgot. (remélem)
www.youtube.com/watch?v=yVjTKBw7_To

Nakhchivan 2015.01.15. 20:47:47

@Gyűrött Papír: Nem általánosan a napi zöldség/gyümölcs fogyasztás a kérdés hanem ez a mód amikor olyan mennyiséggel sokkolod hirtelen magad amit egész ananászként vagy 2 kiló narancsként fizikailag képtelen lennél megenni.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása