Edzésnapló: EDDA - Ünnep

2008.10.30. 07:07 angelday

Az elmúlt négy napos hosszú hétvége során változatos családi programokon vettem részt. Egyfelől meglátogattuk az asszony nagymamáját Csongrádon egy roadshow keretében, másrészt az én szüleimet vidéki kúriájukban, a birtokon. Ennek az élményanyagnak a Futással kapcsolatos vetületeit vizsgáljuk meg most.

Akinek vannak családi kötődései, netán itt Magyarországon élte le életét, bizonyára nem ismeretlen számára a húsleves. A négy napos semmittevésben kijutott belőle bőven, illetve ha már itt tartunk: az étkezések mennyisége és minősége a karácsonyi szünetéhez volt fogható. Többször megfogalmaztam, hogy úgy érzem magam, mint Jancsi és Juliska, akiket a Vasorrú bába fel akar hizlalni, így mindig volt nálam csirkecsont, amit alkalmas pillanatban elő tudtam venni, hogy késleltessem a sztori horror befejezését. (Gondolom a mese mindenkinek megvan.)

A csongrádi nagymama volt a két étkezés közötti legrövidebb time-spannel dolgozó, így ott kellett legprecízebben megtervezni a futást, különben úgy jártunk volna, mint az egyszeri ember: már majdnem elindulna, amikor megint enni kell. Sajnos élénken él bennem Szindbád azon ebédjelenete, amit a Színház- és Filmművészeti Egyetemen oktatnak is, így gazdagon étkeztem. Indoklás: azért, mert szabadságon vagyok. Most pedig nézzük meg ezt a jelenetet közösen:

Legjobban úgy szeretem fogyasztani a húslevest, ha potyognak bele apró szárított paprikamagok, és mint Latinovits beemelem magamnak az első (!) kanállal. Ezek után nem feledkezhetünk meg az egyéb burgonyapürékről, libamájakról, savanyúságokról és süteményekről sem, amiből illik fogyasztani. A jóízűen elfogyasztott ebédek után az ember leginkább leheveredni vágyik a nagymama derékaljára, hogy szusszanjon egy kiadósat, ám ilyenkor jön a nyomás, hogy futni kell.

Mint már mondtam, Csongrádon nem lehet eleget várni egy étkezés után, hogy az ember kényelmesen induljon útnak, így nekem egy kicsit szenvedés volt az a néhány kiri, amit végül az egyik szép őszi napon megtettünk. A Niké chipem sajnos lemerült (!) az utóbbi napokban, nem is csoda: lassan másfél éves szegény, így improvizálnom kellett. Ajánlásra letöltöttem a Runkeeper nevű ingyenes iPhone alkalmazást, ami a GPS jelekből rajzol térképet, sebességet és szintet. Csongrádon ez így nézett ki:

Látható, hogy lefutunk a Tisza partig, ott elfutunk a sportpálya mellett, majd visszafutunk a bejárati ajtóig, megtesszük a magunk kis köreit, majd vissza. Eléggé fáradt voltam, de ilyen az, aki szeret zabálni. A következő napon a szüleim vidéki birtokán futottam, ahol konkrétan körbefutottam a határban levő birtokot. Édesapám a starttól szokott futni a jobb alsó csúcsig, meg vissza (öt kiri), én viszont "nagykört" futottam, ami érdekes módon csupán 5500 méter lett. De volt abban erdő-mező-legelő is, igazi trail feelingem volt. Őszintén szólva attól féltem csak, hogy valami vadász-jóember agyonlő. Ki tudja, mennyire részegek azok ott fenn a magaslesen:

Vasárnap este, hazaérkezésünk után úgy döntöttünk, hogy egy viszonylag egyszerű, Margit-szigeti körrel fejezzük be a négy napos ünnep sport vonatkozását, így lefutottuk a Vaginát. Ami miatt érdekes a dolog: az asszonynak ez volt élete első teljes sziget köre, ami végett a kocsihoz érkezéskor a nyakamba ugrott és ölelt, csókolt:

Ez tehát az én hosszú hétvégi futótörténetem.

81 komment

Címkék: sziget iphone chip edzésnapló szint nike gát bigyók futópálya hobbisták

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr35739834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.10.30. 08:02:16

Józsi miből gondoltad hogy többnek kéne lennie? a térkép alapján az alsó csúcs odavissza meg a kör között a "téglalap" két rövid oldala a különbség csak, reális az 500m plusz.

angelday 2008.10.30. 08:11:18

Persze, miután láttam a térképen, én magam is megvilágosodtam, de a valóságban rohadtul nem ennyire egyértelmű!


Ras, mi a mail címed?

Ras · http://futo.blog.hu 2008.10.30. 09:51:24

sras (kukac) freemail (petty) hú

cs (mi más) 2008.10.30. 10:04:03

Ha hosszúra és szintesre indulok, akkor simán bevállalok egy családi nagyebédet előtte. Az első félórában kicsit a kaja feszít, az utolsóban viszont már a maradékok időközben mások által történt elfogyasztásának esélylatolgatása. Lehet, hogy ezért vagyok mázsa körüli?

Nylonman 2008.10.30. 11:30:38

Ez a grafikon és "gugliörsz" halmaz gyönyörű látvány egy magamfajta"kütyüb*zinak"!
Mostanra már olyan annyit, és olyan rendszerességgel edzetek, hogy lassan itt az ideje egy hosszabb futásnak. Nem szerepel a tervitekben ilyesmi?

angelday 2008.10.30. 11:40:51

Mit értessz hosszabb alatt?

Ras · http://futo.blog.hu 2008.10.30. 12:04:51

Józsi a 10eseket kezdhetnéd rendszeresíteni szerintem :)

zsolababe 2008.10.30. 12:47:33

Barmikor szivesen benne lennek 2 Szigetkorben :) november 13an hazamegyek es biztosan maradok februar vegeig szoval... es telen zsenialis outdoor futni

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.30. 12:58:47

angelday azzal nemjársz jól, ha Ras és szasza szervez neked egy hosszú futást... :D

a szigetkörrel jelenleg az baj, hogy 17kor már sötét van és a pesti oldal tök kivilágítástalan, így csapatosan futni ilyenkor már körülményes és bokaficam veszélyes.

angelday 2008.10.30. 13:27:41

Jövő héten elmehetünk blogtalálkozós futásra a szigetre. Azt' mindenki lefutja a maga tempójában. Winklairt is felhevítjük addigra, hogy legyen, aki engem is megver.

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2008.10.30. 13:30:25

Köszönjük a mai posztot Józsi!
Megyek enni !!!

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.10.30. 13:33:31

Ezért lehet a belső úton futni, ott van fény, busz nagy találkozás. Vagy akár lehet egy botorkálós fejlámpás panorámakör. Vigyünk bele némi stresszfaktort!
Mondjuk ha Nyloman is csatlakozik akkor sokat gyalogolunk :-) neki van a legjobb maratoni ideje, bár már elásta!

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2008.10.30. 13:47:18

Csak egy privát vélemény: tény, hogy sötét van a Sziget egy részén 17h után, de a rekortánon futva azért ritka lúzernek kell lenni a bokaficamhoz. A belső utakat nem ismerem annyira, de emlékeim szerint sok helyen van egyenetlenség az aszfaltban kátyúk, illetve a fagyökerek okozta felpúposodások miatt. Persze csapatban, fejlámpákkal, megfelelő felszereléssel talán bevállalható :))

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.30. 13:47:57

oksa, kinek mikor jó?
én az ilyen talikra nem nagyon szoktam elmenni végül, de mindig nagyon támogatom a szerveződését! :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.30. 13:54:07

Ivan Graso, ketten futottunk cimbivel, váll-váll mellett/mögött, így tűnt fel hogy sötétben milyen keskeny a rekortán sávja. inkább le is mentem a pályáról, de ott meg nagyon bukdácsolós, köves pl. a kajak-kenusok részén. ezért írtam a bokaficamot, ha mondjuk kimegyünk 8-10-en, dumálunk, meg Winkler is olyan széles, érted...?
a belső kör, az jó ötlet szerintem.

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2008.10.30. 14:05:15

Így már értem, jogos. Én solo-ra gondoltam. Akkor belső kör.

Nylonman 2008.10.30. 14:25:31

angelday: Nem tudom pontosan mit értek hosszabb táv alatt :). Mindenkinek a saját szervezetétől függ, hogy ez mit jelent. Valami olyanra gondolok, ami azt váltja ki, mint vasárnap az asszonyodból: ami után legszívesebben a saját nyakadba borulnál.
20-25 km szerintem már ilyen lehet. (Ideális táv a félmaraton, de ezt csak félve írom, mert az emberek képesek ezt nem egy hatalmas megmérettetésnek tekinteni, hanem a nevéből adódóan valami NAGY dolog felének.)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.30. 14:27:23

szerintem egy felmérő tizes jó kiindulási alap.

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2008.10.30. 14:32:17

Kedves Józsi, lévén, hogy magam is csongrádi vagyok, nem tudom megállni, hogy ne oktassalak ki. A térképen az csak a Holt-Tisza.
Viszont meglepve tapasztaltam, hogy tőlem kb 100 méterre nyugatra volt a futásod kezdő- és végpontja. Kicsi a világ :)
Én amúgy a gátat ajánlanám futásra. Tudom, tudom le van aszfaltozva de mellette a fűben nem annyira bokatörős mint az ember először gondolná, bár nem tudom mennyire harapózott el a gaz az utóbbi időben.

És a Körös-torok felé, majd kicsit tovább és vissza a városba a földek között + kis csiki-csukival olyan 10km-es karikát lehet összevariálni, hogy ihaj!

angelday 2008.10.30. 14:37:54

Holt-Tisza! ÁH! Tudtam!

Sunnyogok és hazasomfordálok.

Te, ha már itt tartunk: hol érdemes lakást meghirdetni Csongrádon?

potyesz 2008.10.30. 15:04:07

szivesen reszt vennek az ossznepi-oromfutasban, de sajnos meg mindig kulfoldon dolgozom, ugyhogy nem tudok. De nagyon varom a postot... A cime lehetne pl "egyutt futott a futo-blog kemenymagja".

cs (mi más) 2008.10.30. 15:11:51

Hosszabb és szintes: 25 km és 5-600 m-től. Általában a téli időszakra jellemző a megelőző nagy zaba, hiszen akkor nincs idő várni, hamar sötét lesz.

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2008.10.30. 16:29:47

angelday: hát őszintén szólva passz, de talán egy szuperinfó-beli hirdetés vagy a helyi tv "képújsága" lehet bejövős.

zsolababe 2008.10.30. 17:10:55

szivesen benne lennek blogos talalkozoba bar soha eletemben nem akartam talalkozni internetes kozosseg tagjaival de itt mindenki jo fejnek tunik es csak van valami kozos erdelkodesi korunk :):):):):) en november 13 an erkezem haza de aznap mar koncertem van es max a gepen alszom szoval aznap nem futnek :) de egyebkent barmikor... bar en a reggeli futast favorizalom, azert is futok a szigeten de megertem, hogy a tobbseg gondolom rendes munkahelyen dolgozik es csak munka utan tud futni... de tenyleg jo lenne egy ngy kozos futas... a leglassabbhoz igazodva :)

FutoBolond 2008.10.30. 17:32:25

zsola, en lehet, hogy nem is vagyok jofej :)
viszont kulfdisegem okan nem is fogok sajnos futni veletek :(

bar mar legalabb AD-vel futottunk HR 10k-t :)

Csongrad kiraly, amikor beleolvastam a blogba, rogton az jutott eszembe, a Korostoroknal milyen allat lehet futni...

balota 2008.10.30. 17:35:08

A jó futók - a post szelleméhez igazodva - zabáljanak elötte annyit, hogy ha akarnak se tudjanak gyorsabban menni, mint az amúgy leglassabb. Autóversenyesbüntetösúlyos hendikep :-)

Ras · http://futo.blog.hu 2008.10.30. 17:56:31

egy bajom van a szigettel meg a panormáakörrel: rohadt messze van Veszprémtől mindkettő :D
De Józsinak ajánlhatom a szombati gyors 18km-t meg a vasárnapi hosszú 28at is ;) (és azt hiszem már a tudattól is elfáradna :D)

Szóval a hossúz az egy nagyon relatív. Amikor kezdtem akkor a 15 már hosszú volt, most za egy átlagos futás, a hosszú meg 20, de inkább 25 felett kezdődik, és minden héten futok félmaratonokat edzésnek (2 órán belülieket), szóval a hosszú relatív, szerintem mivel már stabilan mega az 5-7km, nyugodtan lehet 10 környékére merészkedni és inkább 10-12 mint 8-10. :)

Én a futás előtti zabálást nem erőltetem, nekem ne mbíjra a gyomrom, van aki pacal után is tud résztávozni, ez nagyon gyomorfüggő. Én inkább a féléhesen futás híve vagyok, már cska azért is mert akkor a gyomor nem von el szállítási kapacitást a véráramból.

zsolababe 2008.10.30. 18:02:46

en reggelente ehgyomorra futok... lehet hogy nem az a legjobb dolog de nekem bevalt :) tok jo igy kezdeni a napot :) de nekem mondjuk a hosszu futas az mar a 11km de most probalom a napi 5es feleket napi 8ra modositani es heti ketszeri hosszufutassal kombinalni. Igazabol ez nekem nem edzes hanem csak jol esik es reggelente 8km az mar egesz jo tav heti szinten ..remelem :)

FAQlyás Menyét 2008.10.30. 19:05:35

Üdv, futók! Mivel Google Maps-en könnyen lehet adott szakasz távolságát lemérni (vagy adott távolságra pontos szakaszt tervezni), a térképen szereplő utcákon, utakon, szerettem volna elmenteni is a "Saját térképek" közé. Viszont, amit könnyedén terveztem az útvonaltervezővel, nem tette rá a térképre, arra külön rajzolhatnék, de az hosszadalmas. Tud valaki ötletet, hogy lehet elmenteni az útvonaltervezésben kapott eredményeket (mind a rajzolt utat, mind, hogy mi hány perc és km), vagy akár kitenni honlapra beágyazva egy ilyet? (Az nem elég nekem, hogy a hivatkozását elmentem, legalább jelenjen meg a "saját térképeim között".)
Egy "maratoni" példa: maps.google.com/maps?f=d&saddr=V%C3%B6r%C3%B6smarty+%C3%BAt&daddr=R%C3%A1k%C3%B3czi+Ferenc+utca+to:46.842346,17.85965+to:Si%C3%B3foki+%C3%BAt&hl=hu&geocode=FRjRyAId1usKAQ%3BFdrvyQId-BsOAQ%3B%3BFdRnywIdKiISAQ&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=2&sz=10&via=1,2&sll=46.775612,17.73468&sspn=0.53609,0.906372&ie=UTF8&z=10
Tehát ezt "My maps"-be menteni minden további rajzolgatás nélkül.
Köszönöm!

FAQlyás Menyét 2008.10.30. 19:39:56

Köszi, korábban igen, valaki belinkelte, de a Google Maps útvonaltervezője sokkal könnyebben használható, csak rendesen elmenteni nem tudom térképként (csak a linkjét).

angelday 2008.10.30. 20:12:57

Fiúk (lányok!), a közös futást még megtervezzük pontosan. Én azt gyanítom, hogy a 46. héten lesz majd, és kicsit jobban rászervezünk majd. A jövő hét még korai ebből a szempontból, egyeztetni kell előtte.

Én most jöttem vissza a Vagináról, nem vittem órát se. Csak én voltam, a szmogon átszűrődő holdvilág, néhány további futó, meg mögöttem zihálva az asszony, akinek ma nem jött be.

kinney 2008.10.30. 23:20:19

off
ne hívd már vaginának a szigetet.
értem én, hogy laza vagy, meg minden, de azért ha lehet, tartsunk egy bizonyos szintet...
on

boibo 2008.10.31. 02:31:07

Ras!
Tényleg messze van Veszprémtől, de mondjuk mehetnénk együtt. Ezen már ne múljon!

angelday 2008.10.31. 07:40:21

kinney, OK. Szilvamag lesz.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.10.31. 08:21:36

boibo kedves vagy :), de most edzőtábor van,verseny előtti utsó 4 hét :$, úgyhogy nincs kocafutás sajna. de decembertől meglátjuk :)

FM: mi a problémád a 'gmap-pedometer'-rel? Kb duplakatt, ennyi a hasnzálati utasítás :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.31. 09:08:56

edzőtábor?
de szerettem őket! napi 4-5 edzés...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.31. 09:34:16

@angelday a 46. héten (nov 15-16) balaton maraton hétvége van!

Ras · http://futo.blog.hu 2008.10.31. 11:17:22

rroka: heti 5-6 edzés, nem mentem sehová, csak edzőtábor üzemmód van: meló, hazaérés, pihi, edzés, vacsi, zuhany, ágy. Meg az egyéb létfenntartási folyamatok :)
Régi szép idők amikor még egyetemista voltam és belefért a hétbe 10-15 edzés :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.31. 11:33:07

Ras: ja értem! azt hittem igazi elutazós-vértpisilős.
mi parádra mentünk télen, vagy voltunk nyáron tatán is töbször, ahol az olimpiaiban edzettünk a rekortánon, de persze nem ott laktunk, hanem a tóhoz közeli úttörőtáborban. toltunk sok tó kört, két futás között kondiztunk, bekentük az osztálykirándulók kilincsét fogkrémmel, meg mentek a nagy kártyapartik... aki először volt, az megkapta az avatás-seggrepacsit.

boibo 2008.10.31. 12:28:11

rrroka
A Mátra most is nagyon tuti! Tegnapelőtt voltam kint egy laza 16 km-re - komolyan még szebb, mint a Balcsi, főleg így ősszel. De nálam a LAZÁN van a hangsúly! :-)))

2008.10.31. 22:06:11

Hmmm, vidéki kúria. Hmmm, húsleves.

DaMartian 2008.11.03. 15:03:43

Sziasztok! Nagyon tetszik a blog futás ötlete, csatlakozom is bármikor szívesen, de rrrokának igaza van, ne a 46. hét hétvégéjén legyen, mert szerintem a kommentelők közül sokan (én is) Balaton Maratonon leszünk!
Off: Mi lenne, ha a Futóbolondokhoz hasonlóan kreálnánk magunknak valami egyenszerkót (póló, sapi valami)? Így ha valami eseményre megyünk tudjuk a másikról, hogy ő is "futóblogos" mert egymás nickein kívül legtöbbünk nem ismeri a másikat.. Ha már a Nike támogatja az oldalt, lehet hogy megoldható lenne egy kis hátszél ezügyben.. Hmmm?

zsolababe 2008.11.03. 15:29:23

Csatlakozom en is DaMartianhoz... jo otlet lenne :) ...egyebkent semmibol nem allna egy Futoblog feliratot raszitazni egy futofelsore arulhatnak akar itt a site on is "morcsendajzkent" :) legalabb mindenki megismerne a masikat es konnyebb lenne osszehozni blogos futasokat:) ...egyebkent en meg kicsit aggodom a Balaton miatt bar azt mondjatok semmi kulonos nem kell le lehet futni csak vizbol is... meg soha nem keszultem ilyenre tehat fogalmam sincs hogy kezdjek e maskepp futni. Itt Ny ba a futo utam 10km de holnap indulok Floridaba motorral szoval 3napig nem futok de ott majd megprobalok ugyanugy mindennap futni de nem tudom hogy emeljem e a km-t vagy csak neha fussak hosszabbat(az pl mennyi legyen) es neha meg gyorsabb rovidebbet... szoval kicsit tanacstalan vagyok.... de lehet, hogy siman hagyom az egeszet igy ahogy van es majd csak lefutom azt a felmaratont:)

DaMartian 2008.11.03. 15:47:35

zsb mostmár késő lenne emelni a távot, ilyenkor az már többet árt, mint használ! Ha rendszeresen ennyit futsz, menni fog a félmaraton! Edzettség megvan, a sportformát meg hozza majd az izgalom, a hangulat, a szurkolás, meg a tömeg! Hajrá!

zsolababe 2008.11.03. 16:34:54

Na jo ennek oromere, akkor most elmegyek es futok egyet a szokasos kenyelmes tavot "oszt majd csak lesz valahogy" Balatonon:) ahogy mondani szoktak "majd a felelem osszerantja" :)

zsolababe 2008.11.03. 18:22:19

NNa meg is jottem 9.72km-t futottam 5.04min/km tempoval... ha azt mondjatok le fogom tudni futni, akkor elhiszem... mindenesetre azert ezt a tempot nem hiszem hogy tudnam tartani 21km-en keresztul...

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.03. 20:02:02

ne is akard zsola, inkább válassz egy tempót amit tutira bírnál és arra még pakolj egy 10-20mp-et iramban.
Abban 95% hogy fájdalommentesen végigérsz :)

zsolababe 2008.11.04. 05:10:18

ok :) Lehet am, hogy tulaggodom, hiszen majdnem mindennap futok de azert az, hogy futok naponta 5-10 km-t meg nem jelenti azt szamomra, hogy gond nelkul le tudok futni 21et is... de mondjuk en nem ertek hozza majd talan par ev mnulva majd jobban fel tudom ezt merni... mindenesetre azt gondolom, hogy ha barmilyen eredmennyel is de le fogom futni az biztos :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.04. 09:00:10

@zsolababe: nehogy 5 perces kirikkel számolj, inkább olyan 5:30 körülire lődd be magad! azt ha megy szépen akkor a végére alaposan belehúzni!
motorozás, koncert? lebuktál, rocksztár vagy! :D

@DaMartian: szerintem jó ötlet a futoblogos cucc, csak szerintem nem egyencucc kellene, hanem vmi vasalható logó, azt mindenki arra a cuccára rakja rá ami tetszik neki, csak ugyanoda. mondjuk megegyezünk, h jobb ruhaujj, vagy hát, vagy szívefölé...

DaMartian 2008.11.04. 10:11:36

Lehet én vagyok túl szélszes (vagy csak túl szentimentális), de szerintem szebb az egyenszerkó! Az összetartozást is jobban jelképezi és észrevenni is könnyebb ha mondjuk tudod, hogy a többiek hupikékben vannak, mint egy bármilyenruhánkeresniafeliratot.. Megkérdeztem, elvileg nincs akadálya annak sem, hogy olyan áron tudjuk megvalósítani, ami az árérzékenyebb (ez többször is volt topic) futó.blogosoknak sem fáj..futószerkó meg amúgy is kell a futónak.. Na akkor most lehet követ meg paradicsomot hajigálni rám hogy tolom itt hogy a Nike-tól vegyünk valamit, de egyszerű: ez egy lehetőség. Aki nem akar, nem vesz csak kommentel.. Színre ötletek?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.04. 13:03:40

felőlem lehet egyencumó is, ugyis az dönti el h van-e éppen della, vagy a karácsonyfa alá tolom inkább :) illetve h milyen cuccról van szó : póló, hosszúfelső, gatya, futónadrág, sapi, ZOKNI...?
a futóbolondok lelőtték a narancssárgát, pedig az tök jó szín.
mondjuk vmi kék, ilyen szürkéskék. vagy fehér az tök univerzális.

zsolababe 2008.11.04. 13:30:13

a feheret tamogatnam szivesen vagy a livestrong sarga-fekete kombinaciojat az eleg feltuno de jol nez ki:) bar azt gondolom, hogy szinte mindegy... arerzekenyseg ide-vagy oda ha valaki nem akar pamutpoloban futni ugyis meg kell vegye es akkor mar szinte mindegymelyik markat veszi ugyanaz az ar. En minden futocuccomat szinte kizarolag itt vettem Amerikaban es meg neha itt is szivom a fogam mert nem szegyenlosek, amikor bearazzak a termekeket. Pedig itt kb feleannyiba kerul minden. De hat valamit valamiert..es en szeretek futni 40fokban is es fogok futni minusz 10ben is szoval kenytelen vagyok megvenni... ha talalunk valami kozos pontot, hogy mi legyen az egyenszerko akkor erdemes olyat valasztani, amire amugy is mindenkinek szuksege van, akkor nem fog annyira "fajni" senkinek

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.04. 14:13:18

zsola: itthon a dekacthlon saját termékei a legolcsóbbak, technikai póló 1790 Ft/db, és elég jók. én 10 ropiból felöltöztem a mínuszokig.
egyébként nem is az a legnagyobb előnye ezeknek a technikai dolgoknak, hogy nem izzad benn az ember annyira és fincsi meleg, hanem az hogy baromi kicsi helyen elférnek! a futógatya, rövidgatya, hosszú és rövid felső, vmint esőkabát kombó alig foglal több helyet a táskámban mint az egy pár cipő! a pamut tréningnacim többet foglal.

DaMartian 2008.11.04. 15:07:54

Első körben rövid vagy hosszú ujjú technikai pólót ajánlanék vagy sapit. Az utóbbi egyszerűbb, mert nincs gond a mérettel, viszont futósapit nehéz szitázni.. A rövid ujjú póló azért jó, mert télen-nyáron hordható (télen kívülre lehet felhúzni, amitől ugyan elveszíti a technikaiságát, de "észlelés" szempontjából működne) ha szezonálisan nézem, akkor viszont a hosszú ujjúra szavaznék..

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.04. 15:53:21

most egy hosszú, tavasszal meg új hadjárat és vmi jó rövid... :D

Jozsef · http://road2boston.blog.hu 2008.11.04. 16:12:47

Decathlonos cuccok tényleg jók. Sőt, ha utánanéz az ember, hogy mit is jelent a "Kalenji" márkanév, akkor sokkal büszkébben viseli :)
zsolababe, neked nagy szerencséd van ÁÁmerikával, ugyanis a futócuccoknál dollárban és euróban nagyjából ugyanazt a számot láthatod, itthon pedig -sajnos- az eurós árhoz igazodunk.

DaMartian 2008.11.04. 17:24:34

A project úton van a hosszúujjú technikai pólóval! Akinek van ötlete hogy hogyan nézzen ki grafikailag az tegye fel vagy küldje el a tervet, aztán megszavazzuk, hogy melyik tetszik a legjobban és legyártjuk. A szponzor meg segít, hogy mindez ne kerüljön sokba.. Lenyomjuk a Kalenjit! : )

zsolababe 2008.11.05. 05:51:22

Amennyiben nem akarok ket reteg teli futonadragot, akkor tenyleg nincs jobb a Kalenji teli futocuccanal. Mondjuk az alaoltozoje a New Balance nak jobb es itt ugyanannyiba kerul de olyan jo futonadragot telre nem talalok mint a Kalenji
Az egyencuccra visszaterve szerintem a futoblogfelirat a logoval ahogy itt a site-on van az tokeletes a masik oldalon egy Nike pipaval :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.05. 11:04:08

a fejlécben lévó futóblog "megvolt már a mai adagod?" a háttérbena cipőtalppal nekem pl tetszik, ha kivitelezhető. a futó csajszit szerintem elhagyhatjuk. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.05. 11:05:43

amugy ahogy elnézem, itt kb három darab cuccról beszélünk, rajtunk kívül senki más nem aktivizálódott. :D

DaMartian 2008.11.05. 11:50:50

A blogot szerintem pár tucat embernél több rendszeresen amúgy sem nézi, és nyilván közülük sem mindenki akar majd egyencuccot, de valahol el kell kezdeni! Ha 3 darabot akkor annyit, aztán ha kész lesz és szép lesz meg olcsó is, talán majd megjön a lelkesedés.. : ) Igen én is a szlogenre és a lábnyomra gondoltam, ez már kicsit kreatívabb, mint a sima futó.blog felirat.. a futóalak szerintem is elmaradhat (nem azért mert nő : ) Hátra pedig mehetne mindenkinek a Screen neve akkor legalább be tudnám azonosítani, hogy ki rrroka, Ras, zsolababe.. : )

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.05. 13:00:13

ó, ha megoldható a saját név az tök jó lenne. :) de ha nem az se baj szerintem.

DaMartian 2008.11.05. 14:01:26

rrroka minden megoldható! A technika ma már csodákra képes! : )

boibo 2008.11.05. 16:04:58

Én is szeretnék!!!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.05. 21:11:48

futótársam is szeretne, ha perpillanat nem is kommentel, lehet, szabad?

zsolababe 2008.11.06. 01:32:33

lehetne, hogy en siman Zsola feliratot kerjek? :) sajnos a nick foglalt volt:) bar a babe szo jol hangzik :) szoljatok ha kell valamit segiteni a dologban nov 13atol tavaszig otthon vagyok... ha meg ddig meg lesz csak mondjatok mennyi penzt es hova vigyek :)

zsolababe 2008.11.06. 01:38:09

egyebkent egy sarga vagy egy feher futofelson elol egy nagy fekete talpnyom az jol nezne ki... a talpnyom felig jobbra dontve mellkas alol kozeprol vallig... hatul pedig lehetne felul bannerelve a nickname es alatta vizszintesen, hogy futoblog.. ennyi..
...persze kesobb szedhetunk tagsagi dijat, szervezhetunk rendezvenyeket, lehet sajat tvmusorunk, alapithatunk egyhazat(esetleg kettot:D) majd, amikor mar az egesz vilag fut atterhetnenk a biciklizesre:))))

boibo 2008.11.06. 14:27:16

Zsola!
Ne csodáld, hogy foglalt volt ez a nick! Próbáltam rádkeresni az iwiwen, hétszáz(!)akárhány ilyen becenevű tagot dobott ki.

A haditerv nekem is tetszik!!!
(csak úszni ne akarjatok, mert akkor én kilépek és viszek is magammal még egy embert, és az is hoz magával még egyet, és az is... :-P)

zsolababe 2008.11.07. 04:35:40

boibo
nem csodalom minden Zsoltnak ez a beceneve ...raadasnak engem nem s Zsoltnak hivnak..ezt a pechet.. egyebkent ha ramkeresel akkor New Yorkban keress.. ott kevesebb Zsola van:)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.07. 09:54:42

fúj úszás! vizes is, hideg is, beszélgetni se lehet... ja és vizes! bleöö..! :)))
(bocs az úszóktól, minden tisztelet de én nem)

zsolababe 2008.11.08. 07:24:26

mondjuk en vizilabdaztam 9evet:)) de asszem nekem is eleg volt az uszasbol... bar en azert a vizet szeretem... surf, vizisi, wakeboard, wakeskate....szoval minden, amicsuszik a vizen :))) de attol meg a futas az, amit nem hagynek ki... :)

veszettfejsze 2008.11.09. 20:35:44

én eddig néma olvasó voltam, de az egyenpóló ötletét támogatandó, regisztráltam. így már 4 cuccról van szó :-))

ombre 2008.11.11. 16:28:49

hol lesz még az éven félmaraton ?
new yorkban ketten athénban egy versenyző meghalt?

boibo 2008.11.11. 17:05:34

ombre
úgy haltak meg, hogy azt csinálták, amit szerettek

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.11. 19:47:14

ombre: ha jól tudom (orvosok mondták valami cikkbne vagy a tévében, régen volt) akkor kb valahány tízezer indulónként egy szívinfarktus a maratoni futás kockázata. Tehát mondhatni ez 'normális'.

boibo 2008.11.11. 21:27:29

Arról nem is beszélve, hogy szívrohamot lehet olyankor is kapni, mikor épp a beosztottaiddal ordibálsz; vagy agyvérzést, mikor az anyósod ezerháromszázhuszonnyolcadszor tesz keresztbe neked. Sőt, hosszantartó, fájdalmas betegségben is meg lehet halni.
Akkor már inkább futás közben, úgy, hogy előtte "semmi bajom se volt".
Ezzel viszont távolról sem akarom azt sugallni, mintha nem is tartanám fontosnak a verseny előtti alapos felkészülést, és hogy akinek vmi baja van, és tud is róla, az konzultáljon orvossal, mielőtt komoly fizikai igénybevételnek (pl. maraton lefutása vagy Balaton-átúszás stb.) teszi ki a szervezetét!

Ras · http://futo.blog.hu 2008.11.11. 21:34:54

boibo: a régvolt ködös homályába vész már ez az interjú amiről besézlek, de ott az orvos mintha azt mondta volna hogy ez a kb 20-30ezerből egy infarktus úgy értendő hogy mindenkit orvos kivizsgál rutin szinten (annál azért vizsgálatabb vizsgálattal mitn amit itthon szoktak a sportorvosok). Szóval kockázata mindennek van.
Én most vesztettem el egy jóbarátom, a Lengyel-Tátrában szenvedett halálos túrabalesetet halottak napján, tegnap temettük :S.

boibo 2008.11.11. 22:12:57

Sajnálom, részvétem :-(

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása