Vicces power songok télvíz idejére

2008.11.07. 17:32 Winkler Róbert

Csak hétvégére javul Budapest levegője és tényleg, valami elképesztően szar volt tegnap este. Már a Népszigeten is olyan sűrű volt, mint a szlovák szilvalekvár, pedig este 10 körül csak ötpercenként járt arra egy-egy autó. Jó éjszaka ebben a késő őszi ködben futni, feltéve, hogy a köd igazából nem szmog. Aztán a barkácsáruház mögött szokás szerint kifordultam a Váci útra, na az tényleg holokauszt. A levegő párás, de eső régen volt, a forgalom meg épp elég arra, hogy folyamatosan lebegésben tartsa a port. A cérnagyárnál feladtam, a bő 10 kilométer így is meglesz, de ezzel a dögvész-inhalálással nem jó futni. Utálom bonyolítani, és autóval futni menni, de legközelebb inkább kimegyek Vácra, vagy bárhová el.

Józsi panaszkodott, hogy nehezen veszi rá magát a sportra, és bármibe fog, a hanyatlást érzi – hát én is. Én a szokatlan melegre fogom. Nap közben áldás, emberemlékezet óta nem lehetett novemberben motorozni, ráadásul nyári kesztyűben, bélés nélküli dzsekiben, nyitott plexivel; egyszerűen hihetetlen. Ugyanakkor valami trópusi eltunyultságot okoz. Jó ez a téli motorozás, de hiszek benne, hogy ha bejön a hideg, magától felerősödik majd a futási motováció. Addig is csalok. Tegnap azt csináltam, hogy Korpiklaanit vittem magammal az útra. A Korpiklaani olyan, mint a Finntroll, csak kevesebb benne a black metal, folyamatosan lehet rajta röhögni, ugyanakkor a ritmusa nagyon közel van az én hat perc/km-es tempóm lépésritmusához.

Mindenkinek szeretettel ajánlom a szmogos estékre a finn folk-metált, mert futás közben el lehet ábrándozni, milyen jó is lehet futni a végtelen Lappföldön, és hogy milyen jó a finneknek, hogy nálunk vannak ilyen ízléses, zenei népi kezdeményezések, és őket csak egy-egy eurovíziós dalfesztiválon fenyegeti a Nox.

Akkor tehát egy kis Korpiklaani:

És a miheztartás kedvéért egy kis Finntroll

16 komment

Címkék: budapest lapp folk metál power song

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr92756023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2008.11.08. 09:51:11

Ajánlom a Volbeatet háttérzenének, jó trappolós, vidám muzsika. :)

blue bob 2008.11.08. 17:22:31

igen, halálosan szar idő van, azért a héten másodszor is lefutottam a margitszigeti 4 kört (félmaraton) a jövő hét vasárnapi balatoni félmaraton előtti edzés címén.
ez vmivel hosszabb, mint a félmaraton és az utóbbi 1,5 hónapban nem sikerült 1:48:00-on belül futni. tegnap már rövidgatyában futottam, rájöttem, hogy eddig túlöltöztem, thermo cuccban futkostam és 3,5l folyadékot veszítettem...
én három hete szívok az influenza különböző tüneteivel, szerencsére csak estétől reggelig, napközben egészen elviselhető.

ha vki GPS cuccot venne, javallom a www.purelygadgets.co.uk oldalt, kb. 30-40%-kal olcsóbb az összes kütyű, mint bárhol máshol Európában. Pl. az Edge 705 HR+Cadence kb. 83e Ft szemben az itthoni 146eFt-tal :o) És ha cégesre veszed, akkor még 20% ugrik. jövő héten érkezik, sajnos a vasárnapi versenyre már aligha tanulom ki a fortélyait, majd a tavaszi versenyen...

boibo 2008.11.09. 16:42:06

Hát ez borzasztó volt, az egyik klip borzasztóbb, mint a másik. Nekem még poénnak se jött be.
Vagy csak nem "bírom a mettált"? :-)))

kinney 2008.11.09. 18:26:12

szerintem ennél jobb idő nincs a futásra (sem). csak az a csalóka, hogy meleg van, mégis hamar sötétedik. viszont ettől pl. a sziget marha hangulatos délután még sötétedés előtt.

Asidotus 2008.11.09. 18:44:15

Két nagyon jó zene, ha hajlandó lennék futni (soha, semmilyen körülmények között, még ha kergetnének sem (azért, hogy fáradtan verjenek meg?)), én is ezt hallgatnám.

boibo 2008.11.09. 19:30:51

OFF

Most értem haza.
Valaki futott utánam - jó, csak pár méteren, aztán otthagytam -, és közben ugatott. (Részegnek tűnt. És kutyának képzeli magát? Vagy csak engem akar ijesztgetni?)
Rövid időn belül másodszor esik ez meg. Kezdi rámhozni a frászt. Eddig mindkétszer azt a megoldást választottam, hogy elfutottam, de most komoly késztetést éreztem, hogy megálljak, és kitegyem elé a lábam.
Fogalmam sincs, mi lenne a jó megoldás ilyen esetben.
Most komolyan egy bunkó miatt kell útvonalat változtatnom?! Ha sötétben indulok, erre futok két éve.
Vagy csak lazán vágjam orrba, ha ez megint megesik? És ha akkor következik be a Nűnű által felvázolt végkifejlet?
Vagy fussak el, mint eddig, mintha én tettem volna rossz fát a tűzre?!

Bakker, nagyon mérges vagyok!!!

FutoBolond 2008.11.09. 19:56:13

Jo kis hajtos zenek :)
Aki nem szereti, annak is ajanlom. A nemet industrial techno is nagyszeru futozene, pedig azt a finn metallal ellentetben nem is szeretem :)

Egyebkent aki huzamosabb idot toltott kint finnorszagban, megtapasztalva, hogy neha ott tenyleg csak inni lehet, meg horogni, az kozelebb kerulhet a skandinav zenek megertesehez... :)

FutoBolond 2008.11.09. 19:57:44

voltam ma futni ismet, tok jo ido volt, a magammal vitt kesztyut-sapkat a zsebemben cipeltem haza...

hosszu az idei futoszezon :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.10. 06:04:23

boibo, szerintem nem éri meg visszalépni, odaütni hiszen máskor is összefuthatsz a taggal és akkor bosszúszomjas lehet. jó megoldáson töröm a fejem, de nem találok, bunkók ellen nincs orvosság. :/

boibo 2008.11.10. 08:22:50

rrroka, kösz, hogy aggódsz!
Tudod, ugysem keveredek "közelharcba", az ekkoráknak, mint én, ez nem igazán szerencsés, talán Lindát kivéve. Csak hirtelen elborította az agyamat a düh.
Arra hajlok, hogy mivel mindkétszer nagyjából ugyanott történt az eset, másfelé fogok futni. Végül is megoldható. Csak úgy jó fél kilomérerrel többet kell közvetlen az autóút mellett futnom, és azt nem szeretem. De mi ez ahhoz képest, minha mindig egy szmogos városban teljesíteném az egész távomat?!

FutoBolond 2008.11.10. 12:17:50

Utannam is futottak par metert, meg ugatott is. De aztan raszolt a gazdaja...

De tenyleg... :) Bocsi Boibo, termeszetesen nem rajtad poenkodom, ha ugyanezt nem egy 10 centis szobacirkalo csinalja, hanem egy reszegnek kinezo urge, en is morcos lennek. Szerintem ingorald. Meg csusztass a zsebedbe egy olcson kaphato gazsprayt, nem hasznalni, csak a biztonsagerzet miatt.

Egyebkent a fent emlitett kutya tragikus volt... Majdnem raleptem, mert akarmerre akartam kikerulni, mindig pont elottem idetlenkedett, vegul allora kellett fekeznem. Ettol persze szegeny kutyus beparazott, majd a bokamat kerulgette... Kozben azon gondolkoztam, hogy belerughatok-e, ha esetleg megkiserelne kilyukasztani a nadragom, vagy az illetlenseg egy ekkora allattal szemben...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.10. 12:46:26

kicst odébblódítania lábbal mindeképpen kijár, ha nagyon sátáni a dög! :D

erről egy nem futáshoz, csak kutyákhoz tartozó sztori jutott az eszembe. tesóm a határőrségnél volt egy kis mura menti faluban katona. egyszer jött kutyás kiképző nagy farkaskutyával, hogy csibészeljen neki. beöltözött, szaladt ahogy kell (mégis van benne futás, na tessék),a kutya utána, földre rántotta, marcangolta rendben.
tesóm önérzetét sértette, hogy egy kutya így ledönti, megkérdezte a kiképzőt, hogy lehetne-e úgy, hogy nem csak elszalad hanem szembeszáll a kutyával. mondták persze próbálja ki, az az igazi kiképzés. tesóm fut el, kutya utána, mielőtt utolérné tesóm megfordul jó oldaba rúgja, meg ráordít h "takarodj az anyádba", kutya megrettenve és meglepődve vissza is vonult. :)

FutoBolond 2008.11.10. 17:00:28

rrroka, megalol :)))
elethu kikepzes :)

szulofalumban (na jo, varos, ha kicsi is :) is probaltam futni, de ott egyreszt hulyenek neznek, ami kevesbe zavar, de ha a varos szelen futok, akkor a megkotetlen kutyakkal idonkent konfrontalodom... na az nem a relaxalt kellemes futas, es a pulzusodat se igen fogod tudni szabalyozni :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.11.11. 10:39:29

előző hétvégén én is kifutottam a városból egy jó kis fartlekre az elhagyott vidéken, össze is akadtam 3 kutyával, ezek közül kettő párban az úton mászkált és szemmel tartott, de nem zaklatta fel magát, egy meg, egy olyan jó nagy darab dán dog keverék féle, kibújt a kapu alatt mikor felé mentem, ugatott, mikor közel értem visszabújt, amikor eltávolodtam megint előjött ugatni. ráadásul oda vissza utat futottam, szóval még egyszer elhaladtam mellettük, ugyanez lejátszódott. azt tanácsolják a fartlek futásba a gyors és lassú futásokat a domborzat adottságai alapján osszuk be én ehhez hozzácsapnám még a kutyákat is. :)

Gaboro · http://goo.gl/MULS 2008.11.15. 14:57:22

Frissen fagyasztott rockzene El Caco módra... Norvégiából:

Bemelegítéshez a "Substitute" -> www.youtube.com/watch?v=wvSOUh49rN4 (Garantátan úgy felpörget, mint a videóban szereplő macskát. :))

Lendületbentartáshoz a "Someone new" -> www.youtube.com/watch?v=L7sgcQcZkEw

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása