2 nap 2 KO

2009.05.18. 11:06 szasza75

Nem, nem boxról lesz szó. Általában a hétvégi futókalandjaim, már hét közben körvonalazódnak. Így történt a múlt héten is. Szombatra megbeszéltem egy-két barátommal, hogy Piliscsabán mérettetjük meg magunkat egy 3 körös, körönként 7 km-es versenyen, vasárnap pedig reggel 6:40-es (!!!!) indulással a Terep 100-as egy rész szakaszát (25-30 km) mozogjuk végig. Ez az egész rendben is van, kerek, klassz! Aztán csütörtökön már tudtam, hogy pálinkafesztiválra megye péntek este, azt pedig, hogy szombaton esküvőre megyek, már két hónapja tudom. Hát így kezdődött...

Pénteken meló után a Deák téri Gödör előtt várakoztam a haverjaimra. Mivel ritkán járok oda, tapasztaltam, hogy az a trendi szokás, ha a fiatalalok sörrel, borral a kezükben sétálnak, várakoznak, találkoznak, aztán leülnek a fűbe vagy a parkba. Vettem hát rögtön két sört én is, legyen valami fogadtatása a pálesznak. A haverok jöttek és beálltunk pálinkafesztivál 40 perces sorába kezünkben az újabb sörökkel. A fesztiválon aztán lecseréltük a fél literes poharakat 1,4 cl kis izékre. Volt ott sok pálinka, tócsni 700 Ft-ért és persze, hogy találkoztam egy-két gimnáziumi osztálytársammal, akikkel éjjel 1-ig beszéltük át az elmúlt 15 évet. Az állapotom már nem volt megfelelő a biztonságos haladáshoz bringán, így tehát inkább haza taxiztam, annak megnyugtató tudatával, hogy reggel bizony hegyi félmaratont futok. Jaj.

Másnap-Auchan mellett elhaladva megérkeztünk Piliscsabára tolni egy félmaratont. Az X2S által rendezett családias rendezvény teljesen kellemes volt, de nem akkor. Volt időterv is: a barátom idejének (1:59) megdöntése. Nos 2 km után ezen célomat feladtam. Éreztem, hogy az erőm és a gyomrom most nem az igazi, illetve igencsak agyonvert a hirtelen jött forróság. Megint egy visszaköszönő érzés - amit ilyen alkalmakkor mindig - ki vagyok száradva, mert ez a fránya szesz a szervezet irdatlan sok vízkészletét felhasználja ahhoz, hogy lebontódjék. Csak ittam és ittam, de a szomjúságom nem enyhűlt. Nem jó ez. A 2. körben gondoltam arra, hogy inkább bedőlök egy bokorba aludni, de végül csak végig vonszoltam magam, köszönhetően régnem látott "I" futótársamnak, akivel gyakorlatilag végigbeszélgettük az időt. 2:20 lett az időm. Az alábbi grafikonon lehet látni (a piros a pulzus, zöld a szint), hogy hol hagyott alább a lelkesedésem. Igen, ott 2 km előtt!

Egy biztos, égett a szesz és elindult a tisztulási folyamat, úgy kettő körül már egész jól voltam. Kellett is az erő mert este esküvőre voltam hivatalos. Az esküvő is elkezdődött és - ahogy ez lenni szokott ilyen esküvőkön - csak azért nem sikerült túlinni magam, mert egész este az asztal és a svédasztal között ingáztam púposan megrakott tányérokkal. Természetesen minden szuper volt, csak a lelkiismeretem nem volt rendben, mert a 6:40-es indulás alól kimentettem magam, és végül az adott T100-as rész-útvonalon egy barátommal suhantam végig vasárnap délután. Kettőkor indultunk és bő 3 óra alatt el is futottunk Máriaremetétől szinte Dobogókőig. Kemény volt, teljesen kiszáradtam és az utolsó 40 perc a túlélésről szólt. A hétvégén totálisan kiütöttem magam, alig vártam a hétfőt és a nyugis munkahetet.

Hosszú túrafutások alkalmával előfordul, hogy meleg időben sört iszom frissítőnek, persze csak mértékkel általában kocsmánként egy pohár vagy korsó az adag. Vasárnap ez kimaradt (éreztettem is a kocsmárossal alkohol ellenes hangulatomat) és csak kólával frissítettünk egy helyen. A péntek este óta tartó ivás, evés, kialvatlanság + 50 kili kombót már nem súlyosbítottam tovább. Majd egyszer arról is írok, hogy van ám egy SÖR-KÖR rendezvény, ahol pontokat (kocsmákat) kell érinteni és "gyűjteni" a sört, na de ez egy másik post témája lesz.

18 komment

Címkék: sör alkohol futás pilis félmaraton kábulat

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr921122043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaDaM87 2009.05.18. 12:42:52

másnaposan hosszútávot futni jó nagy kib*szás ám a testeddel :(

én ha berúgok előző nap, biztos kihagyom a másnapi futást, akármilyen lelkiismeret-furdalásom van,csak rosszabbul járnék...

.com 2009.05.18. 14:58:27

élvezethalmozó
már csak a szex hiányzik a megeróltetések sorából

.com 2009.05.18. 14:59:33

tavaly igy aludtam el gátülésben (átszellemülten lazítottam)

Jay Phix 2009.05.18. 18:52:47

Egyszer régen futottam egy budapesti maratont baszott másnaposan... Most hazudjam azt, hogy jó volt? ;) Na jó, nem, cefetül rossz volt.
A cimborám mentségére - aki egészen addig nem engedett hazaindulni a buliból, amíg annyit nem ittam, hogy már én sem akartam elindulni - annyi szóljon, hogy ő is kijött később a versenyre, és hozott frissítőt.
(Nem sokat frissített rajtam though)

Ras · http://futo.blog.hu 2009.05.19. 07:33:54

@boogieee: én max a hülyeségéhez tudnék :), de ez már nem újdonság...

xhege 2009.05.19. 08:10:07

Ez kemény :)
Én egy bálon ittam jócskán többet a kelleténél a télen. Másnap a kispályás terembajnokságban meccsem volt ráadásul, mindjárt kettő, mert egy elmaradt fordulót kellett bepótolnunk. Miután a meccsek délután voltak így délelőtt kocogtam egy laza 5 km-t, hogy tisztuljak. Na én abba is majdnem meghaltam, így el tudom képzelni milyen lehet "kicsivel" többet futni :)))
Egyébként tényleg jót tett a futás és a délutáni meccsekkel már nem volt gondom.

zsolababe 2009.05.19. 08:12:08

A Vivicittara sikerult alvas nelkul kierkeznem ugy, hogy mind a 3 tavot le kellett fussam a felmaratonmania miatt :) nem volt annyira kellemes, foleg miutan tuzo napsutes volt egesz nap :)))

HelloJozsi 2009.05.19. 10:43:50

Ifjú koromban fixa ideám volt, hogy ilyenkor jót tesz egy kiadós izzadás, de hogy igaz-e nem tudom, mindenesetre leköt és nem a nyavalygással vagy elfoglalva :) Valamikor 2005 v. 6- ban volt egy ilyen félmaraton a csapatnak egy osztálytalálkozó után. Nem volt egyszerű...
Viszont az útvonal sokkal szebben mutatna a www.futoterkep.hu -ról linkelve ;)

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.05.19. 12:18:59

Egyetemista korunkban egy izmos sörözés után úgy gondoltuk mi is, hogy a szauna csodát tesz. El is mentünk a Kondorosi Uszodába. A szauna két perc alatt kiürült, miután bementünk. Ez gyanús volt, ezért kimentünk, majd ismét vissza és a sörszag mindent megmagyarázott. :))) Amikor másnapos vagyok, mindig az estét várom, mert addigra sikerül meggyógyulnom. Sajnos gyógymód nincs, pedig sokmindent teszteltem, volt rá lehetőségem. :)))

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.05.19. 14:06:30

Tegnap nálam is volt kikészülés meg hányás, de (sajnos) nem alkohol miatt: lemurmiki.wordpress.com/2009/05/19/195-km-futas-2 .

Van itt valaki, aki szénanáthával küszködik, mégis hosszútávfutó ambíciói vannak? Szívesen olvasnék egy-két tippet, hogy hogyan lehet minimálisra csökkenteni az allergiás tüneteket.

Nimandi 2009.05.19. 19:58:39

Hú, hát ilyen nekem is volt, még év elején egy alattomos koktélakciós rendezvényen sikerült meginnom kettő és egy kicsi nagy koktélt, azonnali és gátlástalan kiütés, hajnalban valahogy hazaérés, másnap 4 óra liderces alvás után ébredés, munka, este bátortalan futás futótárssal (aki szintén ivott ezen az esén). Viszont a felpörgetett anyagcsere annyira rendbetette a szervezetem, hogy a második féléves, menetrend szerinti, két koktélós berúgás után is futni megyek, mert jót tesz.

M.Islander 2009.05.19. 21:06:17

én a vasárnapi KundH félmaratonon aszaltam magam 30-36 fokon (azt sohasem értettem, hogy mi a tökért teszik 11:00-re a startot, reggel még nincs ilyen gatyarohasztó meleg).
több apró hibát is elkövettem, ezeket hagyjuk, messze nem a legjobb időm, de végül 1:45-tel letudtam.
schmidt pali bácsi vigyorgott a dobogóról, de a KundH vezighelyettest még meg is tapsoltuk, hogy ilyen szűkös időkben is tolják a pénzt a tömegsportba.

futás előtti pálinkázást nem kommentálnám, de inkább a rose bort ajánlanám, ha már elkerülhetetlen :o)

boibo 2009.05.19. 23:06:46

@Lemúr Miki:
Nincs tipp :(((
De ha hallasz vmi használhatót, oszd meg velem is, légyszi!

Különben nálam ez úgy van, h futás közben csak az orrom folyik (pzs a kézben, kb 2 kilinként egy fogy), viszont miután hazaérek, akkor aztán rámtör mindenféle gyilkos tünet, míg csak ki nem dolgozza a szervezetem az összes pollent, amit út közben letüdőztem. Simán el tudom képzelni, hogy Nálad is ez történt, abszolút belefér. Sajnos :(((

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.05.20. 19:51:01

@boibo: @Lemúr Miki: ez tök durva, nem lehet kihagyni a sok fa közt kommandózást? tudom, h uncsi a beton, de pollenszegény.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.05.20. 22:30:12

@rrroka: De, hát kénytelen leszek aszfaltbetyárkodni legalább a pollenszezon végéig. Mikor veled szaladgáltam pár nappal korábban, nem volt semmi bajom.

Pünkösd után majd fussunk össze, addig nekem is nagyon sűrű a programom!

boibo 2009.05.20. 22:31:23

@rrroka: nem, ezt rosszul tudod, sajnos. A pollen kilométerekre (bármily hihetetlenül is hangzik: akár több száz (!!!) kilométerre is) vígan elutazgat a széllel. Ilyen aszályos időben, és ilyen virágzásdömpingben akkora a levegőben a pollenkoncentráció a város közepén is, mint bárhol máshol, csak ott ráadásul még az autókat, dohányzó járókelőket is lehet szagolni.

kg_kilo 2009.05.20. 23:25:56

Tengerpart, csak az segit, vagy magas hegy...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása